Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-07-06, 13:22   #11 (permalink)
Tőzsdeász
Tag

Tőzsdeász logója

Összes hozzászólás: 76
Hírnév szint: 3
Tőzsdeász már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Tőzsdeász már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Tőzsdeász már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Natascha eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok,
én még nem kezdtem bele a tőzsdébe, csak tájékozódok
minap olvastam garantált hozamú papírokról mivel én irtó nem szeretnék bukni...ilyen ínséges időkben pedig ez kockázatmentes....pl k and h meg más bankoknál is lehet venni amcsi cégek részvényeiből garantált hozamú papírokat.
ezt akármi történik, fizetik )))))))))) szerintem ami elveszett ezzel visszatornázhatjátok...(javaslom a házaspárnak is....)no para!
Szia Natascha!
Pár dolog: A garantált alapok ált. garantálják a tőke visszafizetését, és esetleg egy (nagyon) szolíd hozamot. Ugyanis kb azt csinálják, hogy az egész lóvét bankbetétbe teszik, és a kamatokból csinálják a kockázatos befektetéseket. Így bukni nem nagyon lehet rajta, de sokat nyerni viszont csak akkor ha a kamatból a pénzt jól fektetik be. (pl.: opciókba, amivel korlátos a bukó...), és a kamat mennyiség azért eléggé korlátozza a nyereséget.
Ez így elmondva nagyon szépen hangzik, csak sajnos a garantált alapoknál a befalapkezelők nagyon nagy költséghányaddal dolgoznak (volt erről egy cikk is), magyarán ha jól fektetnek be, a nyereség nagy részét ők teszik zsebre. Vagyis a garanciáért elég rendesen fizetsz, csak nem látod, mert azt pl.: a hozamból veszik el...
Tanulmányozásra ajánlom a http://hozamplaza.hu/hozamplaza/befalap_info.php?id=218 befalapot, ez is tőkegarantált, aztán hasonlítsd egy bankbetéthez, meg ne felejtsd el levonni a kamatadót és máris nem olyan jó befektetés. Azt is vedd figyelembe, hogy lehet hogy zárt végű az alap, és pl.: lehet hogy csak akkor kapod meg a hozamot, ha évekig nem nyúlsz a pénzhez. Ha viszont ezt meg tudod engedni magadnak, akkor sokkal jobb befektetést is találhatsz.
Az pedig esélytelen, hogy valaki a 10-90%-os bukóját ezzel visszatornázza (jó mondjuk 10 év alatt, de az alatt mással könnyebb...).
Minden jót: