Idézet:
stock eredeti hozzászólása
Szia!
Feltételezem aktiválási árnak adtad meg a 3100 forintot, de nem állítottál be limitárat.
A Stop-loss úgy működik, hogy megadsz egy limitárat, ami akkor fog bekerülni az ajánlati könyv eladási oldalára, mikor az aktiválási áron történik kötés.
A te példád amúgy nagyon nem jó, mert 3109-es vétel után egy 3100-as limitár igen könnyen teljesül. Ennél azért nagyobb különbséggel célszerű azt megadni.
Tételezzük fel, hogy 2900-nál alább nem szeretnél menni, ezért adsz egy li mitáras megbízást 2900-on és beállítasz mellé egy Stop Limit-et 2905-ös aktiválási árral.
Az ajánlati könyvben lehet már 2895-ös ajánlatot is fogsz látni, de a sajátodat még nem, ha nem született kötés csak 2910 Ft-on.
Amint megszületik az első kötés 2905-ön bekerül az eladási ajánlatod 2900-ra.
stock
|
Ezt így én sem igazán értem.
Valaki elmagyarázná, hogy egy vételi ajánlatkor (én veszek) milyen szerepet tölt be a stop ajánlat funkció? Jól gondolom, hogy arról szól, hogy az itt beállított értékkor, amennyiben egy kötés is már születik ezen az áron, akkor kerül be az én ajánlatom a rendszerbe? Ennek milyen előnyei vannak és miért ne küldhetném meg egyből az ajánlatomat a vételre, hogy szerepeljen az ajánlati listákban? Így megkönnyítem a saját dolgomat is. Vagy van ennek buktatója, esetleg árnyoldala?
Előre is köszönöm a választ és bocsánat, ha ostobaságot kérdeztem, de mégt zölfülű vagyok..