Téma: Short itthon
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-07-14, 10:06   #14 (permalink)
stock
Tag

Összes hozzászólás: 98
Hírnév szint: 3
stock már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.stock már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.stock már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Az elejét jól látod. Ez valójában egy kölcsön. Nem is minden brókercég engedi minden részvény sortját. (nem tud, vagy nem akar kölcsönadni)
500-on eladott, majd 450-en eladott részvény példád tehát korrekt.

Idézet:
-megtehetem, hogy azt a 1000 db visszavásárolt részvényt rögtön el is adom (feltéve, hogy nem esik tovább) mondjuk normál ajánlattal ugyan azon az áron (450-ért), hogy realizáljam a nyereséget és ne álljon a pénzem benne?
No ezt nem értem. Ha shortoltál és visszavetted a részvényt, akkor neked épp nincs semmid. Ezen mit akarsz eladni? Újabb shortot nyitsz?

Idézet:
- lehet ezt még tovább fokozni, pl. részvényből-részvénybe fektetek TDT-ben úgy, hogy folyamatosan shortra játszok?
Lehet, de ennek nem látom sok értelmét. Többnyire együtt mozog a piac. Ma pl. majd minden részvény emelkedik.

Idézet:
- mi történik a pénzemmel, ha épp' ellenkezőleg alakul az árfolyam és emelkedésbe kezd? a nap végén "kényerértékesítik" a részvényeimet?
Equitas-nál ha jól tudom nincs napon túli short, így ott mindenképp zárják a shortot, azaz visszaveszik a részvényeid.
Ha shortolsz és emelkedés van, akkor bukó van. A veszteséget a TDT fedezetetből vonják le.

Lehet ezt még kombinálni. Pl. tőkeáttéttel shortolni, de ezeken még ne gondolkodj, mert igen kockázatos. Akár 1 nap alatt nullázhatod vele magad.
stock nem elérhető   Válaszol idézettel