Téma: Adóbevallás
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-07-24, 12:14   #9 (permalink)
Madi
Tag

Madi logója

Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 3
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Valaki segít nekem ezeket értelmezi és megérteni?

Szép mondatok...

Milyen tételek csökkenthetik a tőzsdei ügyletekből származó jövedelmet?

A tőzsdei ügyletből származó jövedelmet - legfeljebb annak mértékéig - csökkenteni lehet a magánszemély által 2006. augusztus 31. napját követően kötött ügyletben az adóévben

a. átruházott értékpapírnak a megszerzésére fordított értéke és az értékpapírhoz kapcsolódó járulékos költségek (ideértve a KBC EQUITAS Zrt. díjjegyzékében az értékpapír megszerzéséhez, tartásához stb. kapcsolódó költségeket) együttes összegéből azzal a résszel, amely meghaladja az átruházás ellenében kapott bevételt (árfolyamveszteség),

-Ebben az esetben az egyébként az eladáskor felszámolt jutalékkal nem lehet még tovább csökkenteni? Nekem nem egyértelmű, bár lehet, hogy az "értékpapírhoz kapcsolódó járulékos költségek" rész ezt lefedi.

b. összetett ügyleten vagy származtatott ügyleten elszámolt veszteséggel,

- Ez egyébként mit jelent? Milyen az az "összetett ügylet" és "származtatott ügylet"?
(Taníts Mester! )

c. az adóévet (első ízben a 2007. évet) megelőző évben vagy az adóévet (első ízben a 2008. évet) megelőző két évben az a)-b) pont szerinti összegnek az adott évben a tőzsdei ügyletből származó jövedelmet meghaladó - az adott évi bevallásban feltüntetett - részével (elhatárolt tőzsdei ügyletből származó veszteség) a magánszemély döntése szerinti megosztásban

- Egészen pontosan itt mire tetszettek ugyan gondolni?

forrás: http://online.kbcequitas.hu/adozas#2

Előre is köszönöm annak, aki segít engem a megvilágosodásban...

További szép napot mindenkinek!

Utoljára módosítva: Madi által : 2009-07-24 12:16
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel