Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-08-13, 10:52   #7 (permalink)
Attis
Tag

Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 3
Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.
Alapbeállítás

Tisztában vagyok azzal amit írsz, ám én ennél tovább megyek.

Fundamentális elemzés a legtöbb esetben valóban nem alkalmas a rövid távu árfolyamváltozások meghatározásához. Ezt soha nem is mondtam.
Van azonban sok olyan tényező, ami a grafikonnál többet mond. Pl.: más börzék teljesítménye, általános gazdasági hangulat, különféle jelentések megjelenése, jegybanki döntések...

Persze nekem nem véletlenül a fundamentális elemzés a legfontosabb, mert én valóban befektető vagyok. Ne nem kell vagyonokra gondolni, de bankbetét helyett tőzsdén tartom a pénzem, vagy kivételes esetben befektetési alapban, állampapírban.

A technikai elemzést azonban tényleg nem tartom semmire. Szerintem aki azt használja az szerencsejátékot űz. Mindenki ugyanazt látja, minden jól algoritmizálható, pénzt keresni mások kárán lehet. Amit te elbuksz megnyeri más, amit más buki lehet te nyered meg.
Biztos vannak olyan szempontok, ami alapján a jobbak pozitívan jönnek ki az ügyletekből. Ilyen a gyorsaság, precizitás és még biztos sok más is. A lényeg azonban az, hogy a technikai elemzők összességében nullán vannak. Amit az egyik nyer, a másik elbukja.
Számomra nem kérdéses, hogy nem a kispénzű magánemberek kerülnek ennek negatív oldalára.

Hát ennyi. Maradok a fundamentális elemeknél és a hosszú távú befektetésnél.