Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-08-13, 11:22   #8 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Attis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A technikai elemzést azonban tényleg nem tartom semmire. Szerintem aki azt használja az szerencsejátékot űz. Mindenki ugyanazt látja, minden jól algoritmizálható, pénzt keresni mások kárán lehet. Amit te elbuksz megnyeri más, amit más buki lehet te nyered meg.
Biztos vannak olyan szempontok, ami alapján a jobbak pozitívan jönnek ki az ügyletekből. Ilyen a gyorsaság, precizitás és még biztos sok más is. A lényeg azonban az, hogy a technikai elemzők összességében nullán vannak. Amit az egyik nyer, a másik elbukja.
Számomra nem kérdéses, hogy nem a kispénzű magánemberek kerülnek ennek negatív oldalára.
Akkor én már több mint 11 éve űzök szerencsejátékot, ha a technikai elemzés, annak tekinthető. Valószínűsíthető, hogy láttam egy s mást ezen idő alatt, és ha nem tudnék tartósan plusszba lenni, nem foglalkoznék a dologgal.
Kicsit úgy érzem, hogy megveted a spekulációt, pedig aki a tőzsdére jön annak tudatában kell lennie, hogy itt nem csak nyerni, hanem bukni is lehet. És ha hiszed, ha nem ebben nincs válogatás. Láttam már kispénzű embert is feladni, és 1998-ban nagypénzűt is a 72-es troli alá ugrani a tőzsde miatt. De egy közös volt bennük, mégpedig az emberi hülyeség és mohóság. Ez nem a tőzsde, de még csak nem is a spekulánsok hibája. Azt is látni kell, hogyha nem lennének spekulánsok a tőzsdén akkor nyugodtan megvehetnéd a kedvenc részvényedet, azon bizony egy lyukas garast sem keresnél, mert az árat nem a közgazdaságtan, hanem a kereslet/kínálat hajtja. Amíg a spekulánsok nem kezdenek el pörgetni egy papírt, addig bizony az ott marad.
Amivel a jobbak pozitívan jönnek ki, és tartósan plusszosak tudnak maradni az elsősorban a stratégiai gondolkodás, és a pénzmenedzsment, azaz tudják, hogy miképpen maradjanak kevesebb ideig veszteségben és miképpen igyekezzenek a nyereséges pozíciókban minnél tovább bent maradni.
Na szóval nem akarlak én meggyőzni a technikai elemzésről és annak hasznosságáról, csak azért ne nézzük ilyen egyoldalúan a dolgokat.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel