Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-08-17, 23:53   #1 (permalink)
huba08
Új tag

huba08 logója

Összes hozzászólás: 27
Hírnév szint: 3
huba08 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Baljós árnyak

Némi szemezgetés az internetről, a teljesség igénye nélkül, véletlenszerű sorrendben:

- Gary Shilling (interneten nagyon sok interjút lehet találni vele, például), aki az 1967-es recessziótól kezdve az általános vélekedéssel szembefordulva többször is helyesen jelzett előre visszaeséseket, úgy gondolja, hogy az S&P 500 még 2009-ben lecsökken 600-ra (átlagosan 40 dollár eredmény/részvény x 15 P/E). Az S&P 500 augusztus 7-én elérte az 1017-es értéket, aug. 17-én pedig 979-en zárt.

- Az Ockham Research szerint a bennfentes eladások száma már április végén 8,3-szer nagyobb volt a bennfentes vásárlások számánál, két hónap elteltével pedig már 13,6-szer több bennfentes részvény-eladás történt mint vétel.

- John Lounsbury úgy érvel, hogy az (amerikai) bankrendszert továbbra is 80 éve nem látott válság fenyegeti, és ezt a véleményét statisztikai kimutatásokkal támasztja alá. Akár az amerikai betétbiztosítási alap is kimerülhet (cikk).

- Egy másik hozzászólásomban már utaltam Robert Prechterre, aki szerint tetőzött a medverally, és a tőzsdék hamarosan újabb zuhanásba kezdenek. Valójában ő ennél is tovább megy (sajnos csak fizetős referenciát tudnék adni) : nem csupán a márciusi szinteknél is mélyebbre eső részvényárfolyamokra kell számítani, hanem olyan válságra, amelyben pénzintézetek nem lesznek képesek kifizetéseket teljesíteni, tehát még a short pozíciók is kockázatosak, akkor is, ha biztos a zuhanás.

Utoljára módosítva: huba08 által : 2009-08-18 00:15
huba08 nem elérhető   Válaszol idézettel