Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-09-03, 19:58   #1 (permalink)
HWTrader
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás Kereskedes de hogyan

Udv mindenkinek.

Egy ideje olvasgatom a forumot, de meg nem szoltam hozza, legyen ez a bemutatkozasom.

Magamrol annyit hogy kulfoldon elek, ittletem alatt ismerkedtem meg a tozsdei kereskedes kulonbozo formaival es aktivan kereskedem szinte mindenben ami mozog.

Hosszu sikertelen es sokszor nagyon fajdalmas idoszakon mentem keresztul a tanulofazisom alatt, Remelem hogy ezzel a topikkal elgondolkodtatok nehany kezdot es kemeny munkara osztonzom oket.

Sokszor eszembe jutott, olvasva a magyar forumokat hogy nalunk miert nincs ilyen, miert csak arrol talalok topikokat hogy ki szerint melyik papir merre tart.

Gondolom hogy ez(is) annak tudhato be hogy nagyon gyerekcipoben jar meg a magan emberkent valo tozsdei szereples.

Latom rengeteg tanfolyam kozul valaszthatunk. ez jo is meg nem is.

A sajat peldambol kiindulva egy kezdonek hosszu evek kellenek mig csak az alapokat elsajatitja es kialakul benne egyfajta rutin amivel tobbe kevesbe elboldogul a piacokon.

amirol sehol sem olvastam es nem hallottam emliteni( lehet hogy csak elkerulte a figyelmemet) az a TERV (igy nagybetuvel) ami nelkulozhetetlen ha a Tozsdezest nem szerencsejateknak, adrenalinfokozonak, vagy egyeb karos elvezetnek tekintjuk.

TERV alatt ertem azt az irott formaban elkeszult muvet ami a leheto legreszletesebben taglalja hogy mikor mit teszek a piacon. Mivel en kizarolag Technikai szempontokat figyelek, igy ezek alapjan hozok peldat:

Hogyan elemzem az adott termeket ( fundamentalis vagy TA, esetleg ezek fuzioja)

Milyen idosikon elemzek es hozom a donteseimet( Heti, napi, 4 ora, 1 ora grafikon idobeosztas)

Mit figyelek es tartok fontosnak( Ar alakzatok, kulonbozo atlagok, Fib szintek indikatorok es stb).

Pozicionyitas kriteriaja: minek kell tortennie hogy a penzemet az asztalra tegyem.

Pozicio zaras: mikor adom el amit megvettem.

Mennyit veszek: (Money Management)

Mennyi a rizikom egy adott pozicion: Stop-Loss

Riziko az osszes megnyitott pozicion es meg sorolhatnank.

TERV-unk tartalmaz celokat rovid es hosszu tavra, osszegzi es kiemeli miert gondoljuk azt hogy a vilag egyik legkegyetlenebb es legnehezebb uzleti kornyezeteben sikeresek lehetunk rovid es hosszu tavon egyarant.

Ha valaki ezt fo beveteli forraskent akarja uzni akkor mint minden vallakozasnal, egy komoly uzleti terv a minimum mielott belevagunk.

Sokan irtak hogy a Demo-zas nem helyettesiti az igazi kereskedest. Ez igaz.
A legfobb helye a Demo-nak a rendszerunk teszteleseben van.

Van tehat egy tevunk ami pontosan meghatarozza a harom legfontosabb pontot:

Idotav,

Modszer,

Kockazat kezeles.

Ezeket mindenkinek le kell tesztenie egy megfeleloen hosszu idoszakra hogy megallapitsuk: eletkepes-e az en kis tervem?

Ragyogo statisztikakat tudunk kesziteni ami ha valaki ebbol akar megelni, nelkulozhetetlen.

tudnom kell tobbek kozott hogy:

Mennyi az atlag heti-havi lehetoseg a piacokon a rendszerem szamara.

Hany szazalekos a talalati aranyom

Atlagos nyertesek aranya az atlagos vesztesekhez.

Atlagosan mennyi ideig tartok egy poziciot.

Lehetne meg sorolni, de szerintem vilagos amire ki akarok itt lyukadni.

Ha valaki ezt egy konnyed penzszorason kivul tobbnek szanja, akkor bizony el kell kezdeni tervezni meghozza nagyon komolyan.

Minden kezdonek kotelezo olvasmanynak kotnem ki Jack Schwager: Market Wizards 3 reszek sorozatat. A legnagyobbak meselik el hogyan kezdtek es hogyan csinaljak. Nagyon tanulsagos.

sajnos magyar forditasban meg nem lattam.

Na elso hozzaszolasom kicsit terjedelmesre sikerult.

Nem kell velem egyet erteni, de higgyetek el aki ezt kikeruli az mindig csak a szerencsere szamithat, az pedig nem sok....

Udv,

HWTrader
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel