Idézet:
sidius eredeti hozzászólása
Én viszont devizán szinte kizárólag 15 vagy 5 percen kereskedek, de volt, hogy 1 percig is lementem, de ott már nem tudtam megfelelően reagálni. A BÉT-en is főleg daytrader voltam Bux határidőn, ritkán swingeltem.
|
Hat minden elismeresem.
Szamomra fontos hogy ne kelljen kiguvadt szemekkel bebicsoszkodni a pozicioimat. Emellett konnyebben maradok benne a nagy mozasokban, ami ugye a lenyege az egesznek mar ha trendet probalunk lovagolni.
Neg egy nagyon fontos megfontolni valo van: a jutalek amit egy pozicio utan fizetsz. nem nehez latni hogy kereskedni kevesebb mint 1h grafrol komoly befolyasa van a koltsegeidre. Mellesleg az mar egy olyan csatamezo ahol a kor legkomolyabb szamtech potencialja ellen szallsz harcba.
En IT vel foglalkozom, van nehany ugyfelunk akik mamutnak szamitanak a londoni es tengeren tuli tozsdeken. Egyikuk automatizalt, matematikara epulo rendszerekkel kereskednek az LSE, LIFFE, CBOT stb piacokon direkt access-el minden tozsdere. A strategia skalpolas. Kb mint egy penzugyi porszivo ugy mukodnek. Amikor lemesz ezekre az idosikokra akkor tudd hogy ezek ellen probalsz nyerni... Nem lehetetlen, de en koszonom nem kerek belole.