Idézet:
Jegesmaci eredeti hozzászólása
Szerintem félreértettél. Nyilván nem arról van szó, hogy ész nélkül kell reagálni minden piaci zajra. Pont azt mondom, hogy figyeljük fél szemmel a fundamentumokat is, mert bizony van olyan termék, amin nagyon meglátsszhat. Én mondjuk leginkább olajban meg mezőgazdasági termékekben utazom, ott ez nagyon számít, mert egy-egy hirtelen terméskár, stb. bizony kihathat a dolgokra. Úgyhogy nem ellentmondunk, hanem egyetértünk szerintem. Devizánál meg amúgy is egész másként kell kezelni a fundamentális elemzést, de ezt gondolom te is tudod, devizában ha nem arról van hír, hogy mondjuk összeomlott az USA gazdasága, akkor én sem sokat adok rá. Az más. Ne keverjük össze, bár vannak közös pontok.
|
Én meg azt mondom, hogy ha spekuláns vagy akkor specializálódni kell. Vagy funda, vagy tech. Még a tech elemzésen belül is specializálódni kell. Még az instrumentumon belül sem árt. Azt kereskedje az ember elsősorban amit kívül belül ismer. Én itthon szinte kizárólag hatit kereskedtem, és csak ritkán részvényt. Forexen elsősorban eurusd-t.
Ha befektet az ember, ott már más a helyzet, mert meg lehet vizsgálni a terméket fundamentális szempontból, és belepési pontot, stophelyet...stb technikai elemzéssel.