Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-09-18, 11:25   #4 (permalink)
HWTrader
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mivel ez a saját topicod itt kérdezek inkább, bár láttam, hogy a másikban már kifejtettél néhány dolgot.

Írtad, hogy általában esténként 1-2 órát foglalkozol a kereskedéssel.
- Ezek szerint a nap végi adatokkal kereskedsz, vagy azokból kiindulva adsz limitáras vételi megbízást és legfeljebb később teljesül?
- Másik kérdésem, hogy mivel nagyobb idősíkon kereskedsz jól gondolom, hogy néha napokig vársz egy pozíció belépésre, vagy már meglevő trendbe is belépsz? Ha utóbbi is előfordul, ahhoz kisebb idősíkon keresel beszállót?
Udv Lackok, orulok hogy megkerestel.

Igen, en nap vegi adatokkal kereskedek. Estenkent vegigmegyek a piacokon 20-25 FX par, hataridos arutozsde, hataridos indexek. Osszesen kb 40 kulonbozo termek. Ez fontos ha nagyon szelektiv vagy a kivalasztasban.

Ha latom hogy egy adott teruleten es idoben bizonyos gyertya alakzat alakult ki akkor ala vagy fole varhato iranytol fuggetlenul rakok buy stop-ot. ha az ar aktivalja a kovetkezo gyertyaval akkor benne vagyok a pozicioban, ha nem akkor leveszem a megbizast. azonnali kotest szinte sosem csinalok. szeretem ha az ar "jovahagyja" a feltetelezett iranyomat.

Kisebb idosikon(maig nem tudom hogy ez a hivatalos neve-e, valaki segithetne) talan idobeosztas jobban hangzik...

Na mindegy, tehat kisebb mint napi adatokkal csak akkor foglalkozom ha a piac nagyon konszolidal vagy a napin nem lehet semmit kiszurni, mint mostansag sok FX paron. Ilyenkor jon a 4 oras graf. ehhez viszont sokkal tobbet kell ellenoriznem a poziciot napkozben amire sokszor nincs ido.

Tervezem kicsit belemenni hogy en hogyan csinalom ezt mert hiszem hogy sok ember racsodalkozna hogy milyen egyszeru is es mennyivel stresszmentesebb mint leeso kesek utan nyulogatni a 15, 5 perces grafikonokon. Ja es kezdoknek velemenyem szerint az egyetlen hasznos megoldas a tanulasra a napin valo kereskedes. Nem nehez elkepzelni hogy ha nem tudsz sikeres lenni napi adatokkal akkor mennyi eselyed van lejjebb.

ui: amikor azt mondom egyszeru, az nem azt jelenti hogy nem kell sok-sok idot eltolteni vele amig szinte osztonosse nem valik. ez minden stilusra igaz.
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel