Idézet:
sidius eredeti hozzászólása
Én meg azt mondom, hogy ha spekuláns vagy akkor specializálódni kell. Vagy funda, vagy tech. Még a tech elemzésen belül is specializálódni kell. Még az instrumentumon belül sem árt. Azt kereskedje az ember elsősorban amit kívül belül ismer. Én itthon szinte kizárólag hatit kereskedtem, és csak ritkán részvényt. Forexen elsősorban eurusd-t.
Ha befektet az ember, ott már más a helyzet, mert meg lehet vizsgálni a terméket fundamentális szempontból, és belepési pontot, stophelyet...stb technikai elemzéssel.
|
Igen, ez is igaz részben, pláne, hogy attól is függ, hogy az illető spekuláns swingtrader vagy daytrader-e. Én pl. felváltva vagyok hol ez, hol az, de általában daytrader. Ettől függetlenül, nekem pl. nem jött be az amikor csak technikai elemzéssel kereskedtem, amióta vegyesen csinálom, azóta folyamatos pluszban zárok minden hónapot. De egyébként HWTradernek teljesen igaza van, hogy a legfontosabb a saját szabályrendszer megtalálása/felállítása, illetve az, hogy azhhoz viszont mindenképp ragaszkodjon az ember. Jó kereskedést!