Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-10-09, 14:16   #153 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igen, azt läto. Nem jol fogalmaztam. Amikor nyitni szeretnek egy poziziot, vagy eg ymegbizäst ällitok be, akkor tudom-e v.honnan, hogy egy adott stop milyen összeg +/-? Vagy azt ki kell szämolnom, hogy a tökemhez kepest %-ban meg tudjam hatärozni?
Azt hiszem ilyen lehetőség nincs a Metában (ha mégis akkor cáfoljatok meg) de szerintem immáron a LOT és pip ismereteidnek köszönhetően ez könnyedén kiszámolható. Adott a tőkéd, adott hogy hány pipre tetted a stoppod, adott hogy 1 LOT esetében 1 pip elmozdulás mennyi, és így láthatod, hogy a tőkédre mennyi a kockázatod.
Egyébként a kockázatot vagy úgy tudod mérsékelni, hogy nem vállalsz be akkora stoppot amekkorát szeretnél, vagy csökkented a pozíció méretedet. Az első eset annyiban problémás, hogy ha kinéztél egy számodra megfelelő stophelyet, de soknak találtad a kockázatot, akkor egy esetleges máshova helyezett stop, már nem biztos, hogy megfelelően védett lesz. Ilyen esetben én inkább ragaszkodni szoktam a jó stophelyhez, ezért lecsökkentem a pozíció méretét, hogy elfogadhatóvá tegyem a kockázatot. Remélem érthető!
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel