Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása
A TP1-nél zárod(tad) is a tradet? Illetve mennyire szoktál trend irányba tovább engedni egy pozíciót? Mindig zársz az első TP pontoknál?
|
Az hogy mit csinalok a helyzettol fugg. Egy dolog biztos, reagalok ra.
Amikor az ar eleri a TP1-et, tobb valasztasom is van.
1. Stop rakerul a nyitasi arra, ezzel egy "ingyen" poziciom van.
2. Stop egy kozelebbi technikai szintre kerul, csokkentve a pozicio kockazatat.
3. Reszleges, vagy teljes pozicio zaras. Pl ha 2 lot-om van nyitva, akkor zarok egyet es a masikat hagyom futni vagy kiutodni.
Ezeket mixelni is lehet, pl hogy stop kozelebb jon es reszleges profit zaras.
En ezen a pozin a stop-ot mozgattam 1.0300 ala. A szint eleg erosnek tunik, ha az ar attori, nagy az eselyunk egy teljes fordulasra.
Azert nem mozgattam a stop-ot BE-be mert teret akarok adni a mozgasra. penteken nem zart ugy ahogy szerettem volna (1.0400 felett), de a PPz amirol fordulni kezdett nagyon tetszik, szoval stop marad tagabb de a riziko megis csokkent ha esetleg ram fordul.
Remelem ertheto. A pozicio es toke menedzsmentre van sok szabalyom mint mar irtam is oket, de teret engedek a modositasoknak a helyzetnek megfeleloen. Ez nem biztos hogy mindig jol jon ki, de az tuti hogy sok penzt sporol meg ha az ar nem arra indul amerre varom. A legrosszabb ami tortenik hogy lemaradok egy mozgasrol. De hej, ne legyunk telhetetlenek, nem igaz?