Idézet:
dliz eredeti hozzászólása
Ha valaki komolyan el szeretne kezdeni kereskedni az internetről sosem fogja megtanulni, hogy hosszú távon hogy legyen sikeres.A tanfolyamra költött pénz meg jó befektetés.
|
Ez nem így van! Soha nem jártam tanfolyamra és 12. évemet taposom a tőzsdén sikerrel! Amikor én kezdtem még tanfolyam sem volt, hanem később talán a chartcenteré volt az első!
Van olyan akinek kell a tanfolyam, mert szükséges neki egy szemlélet átadása, és szükséges számára egy iránymutatás arra vonatkozólag, hogy mit is jelent a stratégia és hogyan kell azt felépíteni. Esetleg egy jól működő stratégiát kell adni neki!
Van aki pedig ezt magával hozza "kintről". Én például soha nem voltam alkalmazott tehát mindig kényszerítve voltam arra, hogy lépésről lépésre megtanuljam és felépítsem mit hogyan kell tennem. A stratégia építés sem volt újdonság, csak az út amit be kell járni az rögös. Persze, hogy sokan azt hiszik, hogy egy tanfolyam ezt megrövidíti. Vagy igen, vagy nem.
Az, hogy valaki a tőzsdében sikeres lesz vagy sem, az nem elsősorban egy tanfolyam függvénye, vagy azé hogy valaki jól tud tanulni az interneten.
Ez teljesen mentális dolog szerintem, hogy képes valaki egy új dolgot megtanulni vagy sem. Képes valaki felépíteni valamit türelemmel kitartással vagy sem. Még sorolni lehetne a teljesen alapvetőnek hangzó dolgokat, csak az a helyzet, hogy az emberek többsége szerintem egyszerűen nem ilyen beállítottságú, mert ha így lenne akkor itt mindenki milliomos lenne. De, hogy nem így van azt jól mutatja, hogy a tőzsdén a legtöbben elveszítik a pénzüket.
Gondolj bele, hogy mondjuk Amerikában kicsit komolyabb a tőzsdei kultúra, régebben tartanak ilyesféle tanfolyamokat mint nálunk, mégis a lakosság "tőzsdeképes" részének csak nagyon kis hányada kereskedik a tőzsdén és még kevesebben sikeresek benne.
Egyszóval a tanfolyamon vagy nem tanfolyamon kérdés meddő és értelmetlen, mert az a bizonyos kutya nem itt van elásva.
Még egy apróság a stratégiáról:
"A stratégia cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében, ami gyakran az úgymond „győzelem” vagy probléma megoldás. Megkülönböztetjük a taktikától és az azonnali akcióktól, mivel a stratégia a cselekvések és azok végrehajtásához szükséges erőforrások biztosítását időben kiterjedten gondolkodva tervezi meg."
Nem én találtam ki, de a lényeg nagyon jól megfogható benne tőzsdei szempontból is. Ugye nem az a lényeg, hogy tanfolyamon vagy nélküle, hozható a siker?