Idézet:
Jegenye eredeti hozzászólása
És még valamit. NEM lehet mindenkiből sikeres tőzsdei kereskedő. Szlogennek elmegy, de a valósághoz semmi köze. Ezt az "oktatónak" kell tudnia legjobban. Ha az ellenkezőjét állítja, akkor ne oktasson, mert nem ért hozzá.
|
Pontosan ezt írtam a másik topicban én is! A tanfolyammal vagy nélküle kérdés nem kardinális abból a szempontból, hogy valaki sikeres lesz vagy sem a tőzsdén. Ez csak az útvonal megválasztása, hogy egyedül vagy segítséggel.
Megjegyzem, hogy a segítség nem önzetlen, hanem egyszerűen üzleti kérdés a tanfolyamok szempontjából. Persze el kell valahogy adni, mint minden terméket, például azzal, hogy "mi sikeres kereskedővé tesszük" ....stb.
Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy lesznek emberek (és szerintem bármennyire durván hangzik ez lesz a többség) akiknek a tőzsde egyszerűen nem fog bejönni, és bármilyen jó stratégiát adnak a kezébe, egyszerűen nem fogják tudni működtetni. Most belemehetnék abba, hogy ennek mi a pszichológiai vonatkozása, de teljesen felesleges, mert aki akarja az úgyis kipróbálja. De aki úgy dönt, hogy kipróbálja, az jobb, ha tudja, hogy a tanfolyammal vagy nélküle csak egy választás az útkereszteződésben. Bármelyik irányba is indul, fejlődési fázisokat át nem fog ugrani, esetleg a folyamatokat tudja gyorsítani vagy lassitani. Az evolúció megmarad.