Téma: Hunforex
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-12-05, 21:19   #10 (permalink)
Botond
Új tag

Botond logója

Összes hozzászólás: 16
Hírnév szint: 3
Botond már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Botond már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Uraim!

Igazuk van sok mindenben! És olvasva a hozzászólásaikat egyből tudja az ember, hogy nem ma kezdték a szakmát...
De pár dolgot tisztázzunk. És szerencsére jó helyen vagyunk, ugyanis itt lehet, sőt kell is beszélni a képzésekről. Kérem, nézzék el nékem, de szeretem pontokba gyűjteni a mondandómat:

1. "Mindenkiből lehet sikeres tőzsdei kereskedő!"
Minden tiszteletem az Önöké, de vitatkoznék, hogy ez miért ne lenne igaz?! Természetesen jól is hangzik, nyilván ezért választottam ezt a szlogent. Viszont kihangsúlyoznám, nem azt mondtam, hogy mindenkiből sikeres tőzsdei kereskedő lesz. Azt fenntartom, hogy aki azzá akar válni az igenis lehet sikeres. Persze vannak különböző feltételek, amiknek teljesülni kell. Lásd: megfelelő kezdőtőke, számítógép, ilyesmi... Ahol egyébként a legtöbben elvérzenek, az az önfegyelem. De köztudott, hogy ez a képesség fejleszthető.
Akik pedig nem lesznek sikeresek, ott általában valami más húzódik a háttérben (pl: nincs elég ideje, nincs kellő motivációja, stb)
2. Nagyon kevesen kérdezték meg eddig, hogy miért nem tartunk ingyen tanfolyamot. Ez szomorú egyébként, hiszen azt kell mondjam a kérdés logikus, és jogos. Mivel a tevékenységünkből fakad, hogy illene ingyen tartanunk képzést, már ha tényleg annyira jól megy, mint ahogy mondjuk...
Egyszer tartottam egy tanfolyamot ingyen. De hamar láttam, hogy rossz döntés volt. A résztvevőknél nem volt meg a szűrés, ami a fizetős tanfolyamon van. Az a fajta természetes kiválasztódás, hogy a hallgatónak legyen pénze, amit be akar fektetni és mer is. Így a társaság fele elment egy olyan irányba, hogy nagyon jó amit hallanak, de nincs rá pénzük. Hát akkor mire gondol ilyenkor az ember? Hogy kell szerezni pénzt. A vége az lett, hogy hitelből akartak kereskedni. Pedig - egészen meglepő módon - ezt tiltja meg az első számú szabály, amit nagyjából a tanfolyam első órájában már bevésünk a füzetekbe...
Ekkor döntöttem úgy, hogy nem kell nekem többé ingyen tanfolyam. Jó lesz a fizetős is, még akkor is ha sokan piszkálnak miatta majd úgy, mint az előző hozzászólásokban.
Én azzal is elégedett vagyok, ha sikerül pár tanítvánnyal megszerettetni a kereskedést, vagy éppen sikerül pár embert megvédeni a brókerházak átveréseitől.
Ezek után azt mondom: higgyék el, nincs azzal semmi baj, hogy egy tanfolyam pénzbe kerül...