Mégis félre lettem értve…
Jegenye! Igazad van. Csak elbeszélünk egymás mellett. Az oldal írójának is igaza van. De miért veszi valaki a fáradtságot, hogy egy weboldalt készítsen csak azért, hogy ez sem és az sem… (valószínűleg megtalálnánk azt az oldalt is, ahol a te általad használt dolgokat is hülyeségnek tartják.) Én csupán örülnék, ha az ilyen oldalakon szerepelne az is, hogy: Ezzel szemben ez, illetve az használható. Nagy valószínűséggel működik, Erre érdemes figyelni.
Idéznék az oldalról. „ez nem egy anti-tőzsde oldal csak egyszerűen arról van szó, hogy mielőtt valaki leáll az ördöggel packázni érdemes őt nagyon jól megismerni. Ezek a cikkek talán segítenek ebben az ismerkedésben, de a hosszú gondolkodással eltöltött Duna parti sétákat így is úgy is meg kell tenni, és ezt bizony mindenkinek saját magának.”
Nos ha a „Duna parti sétákat” így is úgy is meg kell tenni, akkor miért is hasznos ez az oldal? Ha valaki ezt a szakmát választja, akkor annak kell annyi logika és intelligencia, hogy ezt felismerje az oldal nélkül is. Viszont egy zöldfülű ebből csak azt szűri le, hogy a tőzsde csak a szerencsén múlik, vagy valami misztikus csoport lehet ott sikeres… De biztosan mindenki ismeri a laikusok ellenpropagandáját. (Nagyok játéka, Úri muri, Leosztott lapok vannak, a kicsik csak veszítenek, stb.) Az ilyen oldalak szerintem csak ezt a hitet erősítik. Hiszen pozitív gondolkodni valót nem ad a sétához.
Engedjetek meg egy furcsa példát. Én 15 – 20 éve motorozom. (szerencsére baleset nélkül) Mégis, mikor elindulok, a családom előadja a monológot: Most mondta a rádió, megint elütöttek egy motorost, statisztikailag több motoros hal meg, tönkre mennek az ízületeid, stb. A statisztikák is igazak és az ízületeim sincsenek nagy formában… De el tudnátok képzelni azt a weboldalt, amit a családom készítene a motorozásról? Kicsit ilyennek tűnik a fentebb említett oldal. Én pedig több értelmét látnám olyan oldalaknak, ahol a „tőzsde motorosa” osztja meg velünk a véleményét, nem az aggódó család.
|