Ez a könyv Jesse Livermore-ról szól. (Jesse Livermore-t a mai napig legendák övezik a Wall Street-en. Korabeli mítoszok szerint úgy kereskedett, hogy nem is nézte az árakat, mert elég volt hallania a tőzsdei szalagtávíró kattogását. Ha akkoriban egy részvény nagyot zuhant, máris készen állt a magyarázat: hát persze, biztos megshortolta Jesse Livermore. Egyesek a Nagy Krachért is őt okolták. Hogy érzékeljük a méreteket: az 1929-es tőzsdekrachból kortársai szerint 100 millió dollár készpénzzel került ki...)
Valamiért a könyv Larry Livinstone néven említi őt. Ez csak azért érdekes, mert már láttam Livinstone idézetet valamelyik fórumon.

Nagyon jó könyv. Elénk vetít egy olyan életutat, aminek egy részét szívesen magunkénak tudnánk. A másik részében 3 alkalommal ment csődbe…
Ebből a könyvből nem lesz senki profi spekuláns, még amatőr sem. Mert közel száz éve történtek az események. Akkoriban ha valaki Stop megbízást használt, az kb. olyan volt, mintha most automatizált kereskedést alkalmazna valaki. Ennek ellenére én nem tudtam letenni. Sok mindent átültethetünk a mai világba. Például ő bukmékereknél fogadott egy – egy részvényre. Papíronként 1 Dollár elmozdulásnál vagy nyert vagy veszített. De a tőzsdére nem jutott a megbízás. Viszont ha a bukinál sokan fogadtak az egyik irányra, akkor a buki hívta a brókerét és felvett egy nagy ellentétes pozit. Ebből alakult ki a stop vadászat. És ezekből a bukikból lettek a market maker-ek.
Tehát egyfajta szemléletmód csiszolást, tőzsdei általános műveltséget nyújt ez a könyv, de inkább a haladóknak ajánlanám, mintsem a kezdőknek. Már csak a gyakran előforduló szakkifejezések miatt is.