Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-04, 19:21   #3 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Mighti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Helmut Hornstein egy alap kezelője. Kb. ez minden, amit a könyvről mondani tudok. Szerintem ne vedd meg. Semmi olyat nem találtam benne, hogyan változtathatjuk meg magunkat. Hogyan ragaszkodjunk a szabályainkhoz, hogyan ne csináljunk hülyeségeket, miközben pozíciónk van.
Én nem tudtam végig olvasni. Bár nem is vagyok befektető, aki a buy and hold stratégia híve. Semmi használhatót nem találtam a könyv első harmadában. Tovább pedig nem bírtam…
Én elolvastam ezt a könyvet. Egy spekulánsnak ez nem alapmű, mert az író teljesen más szemszögből, mégpedig a befektetések szemszögéből nézi az eseményeket, valamint több alkalommal kinyilvánítja a spekuláció ellenes véleményét hol nyíltan, hol burkoltan. Ez azért szomorú, mert ha egy kicsit belegondol, a tőzsdén a spekuláns olyan mint a Dunában a víz! Azért kíváncsi lennék, hogy ha belefekteti a pénzét valamibe, és azt a spekuláció nem mozgatja meg, akkor mégis miből keletkeztetné a profitot. A könyv végén teljesen hiteltelenné vált, amikor megpendítette a saját alapját mint lehetőséget. Hmmm.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel