Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-25, 10:14   #558 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Volna egy kérdésem az adózással kapcsolatban.
Mit jelent az hogy X évre elhatárolható.
Tözsdén szerzet nyereség után az adó mértéke 20% ha jól tudom.

Tegyük fel hogy nekem 2009-ben 100000Ft nyereségem volt a bét-en úgy hogy ez az összeg csökentve van a veszteségekkel. Tisztán nyertem 100000Ft-ot.

Kérdésem a következö lenne mit jelent az hogy ELHATÁROLHATÓ X évre.

No de én mondjuk januárban belefutottam egy buktába ami 90000Ft-ot csúsztam egy üzleten akkor ezt a buktát nem lehet levonni a tavaji nyereségböl? nem ezt jelenti az elhatárolás?

Segitségeteket előre is köszönöm.

Üdv Mikxi
Bár én nem adózok magánszemélyként, de azt nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy egy januári bukót beleszámolhass az előző évi vagy évek kereskedésébe, mivel a 2009 már egy lezárt év elviekben (a bróker is arról fog küldeni igazolást). Ha a veszteség elhatárolásról beszélünk akkor olyan elképzelhető, hogy mondjuk 2008-ban negatív az egyenleg, és az beleszámoljon a 2009-es egyenlegbe. nem néztem utána, de nyilván a törvény leírja (vagy a végrehajtási rendeletek valamelyike), hogy hány adóév előzetes vesztesége számolható el mondjuk 2009-ben. De a 2010 januári biztosan nem. Szerintem. De miért is nem egy adószakértőt kérdezel meg erről???
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel