Üdv!
Kedves mindenki,igazából nagyon érdekes dolgokat írt le sídíus ,és Péter,bizony egyet tudok érteni sok gondolattal,már ha ez érdekel valakit..
Én is 1989 óta vagyok részese az üzleti világnak,19évesen kezdtem valutaváltó "pályafutásomat",de nem is ez a lényeg!
Én momdjuk úgy negatív előjellel akartam írni minden tanfolyamról,így a Forexegyetemről is,mivel a véleményem a magyarországi oktatásokról már korábban megismerhető volt itt is.
De ez a negatív kritika nem fog most megszületni,mondjuk úgy,semleges előjelű!Miért is?
Kezdjük az elején-véleményem szerint ma magyarországon ténylegesen professZionális kereskedő nagyon kevés van.Sikeres,jövedelmet szerző van sok,akár vagyonokat szerző is,de világviszonylatban kiemelkedőnek mondható maximum 5-7 fő,nem több!(de lehet hogy sokat mondtam)
Az én olvasatomban pldul egy egyetem ,az nem egy érettségi szinvonal,hanem a harward!
Ma magyarországon ha van valakinek véletlenül,vagy akár sok sok munkával megtalált nyereséges stratégiája a forexen,akkor már egyből iskolát nyit,és képzéseket tart.Egyetlen egy statégia kérem szépen az semmi!Bármikor összeborulhat,mint a kártyavár!Nem mind,de 100 -ból 90 igen!
Én nem ismerem egy iskola ,-vagy tanfolyam- anyagát sem részletesen ,éppen elég amit megtudhattam róluk különböző forrásokból,néhány előadó mondandóját meghalgattam ismerősök kérése,majd az elején angolosan távoztam.Mind selejt!
Szóval nagyon röviden ennyi a véleményem,és ezért akartam az "egyetem "miatt is negatív kritikát írni,természetesen csak az elnevezésről,nem a tanított módszerekről,azokat nem ismerem.
UGYANAKKOR!:
Péterrel egyet kell értenem,a lényeg a profit faktor!Semmi más!-de ezt eddig magamon kívül senkitől sem hallottam magyarországon,-persze külföldön igen.
Bizony a találati arány viszonya is pontosan az,amit Péter leírt!50-50 %.és az is marad végtelenített idősíkon!
Ezt egyes fórumokon meg sem érdemes említenem magyarországon,mert a nagyon "hozzáértők"kinevetnek,holott azt sem tudják miről beszélek!
Ez magyarország!
Egyszóval!
A tanított stratégiát nem ismerem,arról véleményt nem tudok mondani,de örommel tölt el az,hogy végre hallottam valakitől azokat a kulcsszavakat,amiket én mondjuk egy profi traderklub tagfelvételi tesztjeibe betennék!A gondolatokkal is egyet tudok érteni!
Kedves Péter, Te (Ön ) a barátom vagy!Sok sikert!
ALTERMAN