Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-03-22, 05:35   #17 (permalink)
Jegenye
Szenior tag

Összes hozzászólás: 104
Hírnév szint: 3
Jegenye már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Jegenye már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nagyon óvatosan az előrejelzésekkel csak azt tudom mondani. Olyannyira, hogy teljes fenntartással kell kezelni a chartolvasást, jobb ha magunk megtanuljuk, ugyanis ez az amit minden további nélkül elsajátíthatunk, egyáltalán nem szorulva mások segítségére.
Két példa, hogy mennyire balfék módon lehet félrevezetni hibás chartelemzéssel, - de inkább azt mondanám, helytelen megközelítéssel - a tájékozatlan embereket.
Az egyik jó nevű portálon (név nélkül) megjelent "elemzés" tanúsága szerint az UTX (United Technologies Dow komponens) megtört az emelkedő trend februárban 66-68 dollár környékén, ehhez még vizionáltak egy jó kis célárat is 62 dollárnál,mint first supportot, majd aztán mondanom sem kell, úgy lőtt új csúcsra,mint a huzat most éppen 73 USD fölött tanyázva.
De hogy déli irányban is sikerült jó alaposan melléfogni, azt a PALM példája bizonyítja még szebben,mint az előző eset. Jó nagy réssel (gap down) kezdte a márciust és 8 USD-ról hatalmas forgalommal zubogott 6 dollárra a tavaly októberben még 18-on is álló papír, vagyis a megabullban képes volt lefeleződni. Na erre mit mondanak, na mit? Nagyon túladottá vált a papír! Ergo érdemes venni, hisz má' ócsó!
És mi történt a piacon?
Az esést egy újabb hatalmas réssel való nyitást követően további 30%-os veszteség követte, napi minimum közeli zárással...
Na ennyit az előrejelzésekről és a piac olvasásáról. Veszedelmes tud lenni, de nagyon.
Aztán láttam olyan céget is amely még pénzt is kér 1db USA részvényelemzésért, - jó sokat - na ettől már kihullott a maradék hajam is
A legkevesebb, hogy mindig és mindenkivel szemben legyünk kétkedőek. Elég, ha csak Jim Cramerre utalok, ő elég ismert a szakmában. Mint az egyik legnagyobb bohóc. De én inkább sarlatánnak nevezném.
Jegenye nem elérhető   Válaszol idézettel