Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-03-07, 15:19   #1 (permalink)
Mighti
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 3
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás Gyakorlati tudás megszerzése

Elvégeztél néhány tanfolyamot és mégis valami hiányzik?

A tőzsdeoktatásról (és Forex) szeretnék itt beszélni. Arról, hogy a tanfolyamok nagy része egy 100 éves chartot elemezgetve zajlik. Majd a tanfolyam felénél megértjük azt is, hogy ha valaki azt ígéri: „A módszerével havi 30% elérhető” miért tart mégis tanfolyamot? Ami kényelmetlenebb fáradságosabb, mintsem a módszerét használva valami kellemesebb helyen tradelni kicsit…
Ezen kívül 40 – 50 fős csoportokban ezt el lehet sajátítani? És persze a weboldalakon el is hiszem a sok elégedett hallgató köszönő levelét, hiszen láthatott sok összefüggést fibo szintet, alakzatot, stb. De arról már nem szólnak a levelek, mikor elkezdik éles számlával és a pszicho közbeszól. Vajon utána mindenki folytatja a tanultakat?
Vagy a kedvenc jó tanácsom? Kis összeggel kezd! 500 000 Ft. Az durván 1650 EUR. Aminek a 2% -a 33 EUR (Money managment) + a csalogató bróker cégek nincs minimum összeg a számlanyitásnál .
De az még nem hangzott el, hogy az értelmesebb brókereknél Lot és Minilot van. Értelmesebb alatt azt értem, aki kicsit kendőzve akar megkopasztani. (Mert igen kedves „kezdő” Forex után érdeklődők, ezek általában nem brókerek, hanem Market makerek. Régebben bukmékereknek is hívták őket. Nem feltétlen céljuk a kötésedet a Forexre irányítani, hanem úgy vannak vele, hogy úgyis övék lesz a számlád. Ezért furcsa dolgokat is művelhetnek. Hírekre táguló spread, hatalmas csak az ő platformjukon látható kanóc, amit később eltüntetnek. Instabil platform, És teljesen használhatatlan chart 3órás idő sík, más időpontban záródó napos gyertyák, stb… ) (Oandásoknak ajánlom, hogy nyissanak máshol is demo számlát, és inkább annak higgyenek az elemzésnél. )
Elnézést a kitérőért. Tehát a lényeg: Az elmúlt hetekben 0,1 Lottal nyitott pozíciónak az ideális stop helye 60-80 EUR volt. EUR/USD párnál, ami olcsónak számít. De pl.: GBP/JPY 150 EUR –tol. Akkor hogy kereskedik, valaki kis pénzel?
Sok ilyen és ehhez hasonló dolgot tapasztaltam már meg a kb. 1éves trader pályafutásom során. De nem adom fel. És másnak is ajánlani tudom, de elszomorít ez a rendszer, hogy csak az alapot oktatják. Legalábbis én egy űrt érzek, amit más szakmákban a szakmai gyakorlat tölt be. Sok tőzsdés oldalon lehet fórumozgatni, de olyan miért nincs, hogy „gyere öcsi, én sikeres vagyok x éve leszek a mentorod”? Persze nem ingyen, de egy ilyen veterán trader ismeretségét nagyon szívesen venném. És minden tanfolyamnál többre tartanám.

Utoljára módosítva: Mighti által : 2009-03-07 15:22
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel