Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-05-28, 12:41   #17 (permalink)
Tőzsdeász
Tag

Tőzsdeász logója

Összes hozzászólás: 76
Hírnév szint: 3
Tőzsdeász már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Tőzsdeász már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Tőzsdeász már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az a baj az ilyen papírokkal, hogy sose esik olyan szintre az árfolymuk, ahol már én is azt mondanám, hogy egyértelműen megéri csak az osztalék miatt.

400-450 forint körül a 74 Ft már közel 20%-ot jelentene, ami már az a szint, ahol engem speciel az sem érdekelne, hogy sose fog 500 fölé menni az árfolyam és/vagy simán 300-ra eshet.

Persze gondolom ezzel szinte mindenki így van és ezért tartják magukat jól az osztalék papírok.
Szerintem még a 15%-os osztalékhozam (mondjuk 500Ft-os vételárhoz viszonyítva) is elég tisztességes.
A továbbfejlődésről: lehetnek új szolgáltatások is (mobilnet), de terjeszkedhet is. Pl.: pályázott a Telekom Slovenije-re.
Árfolyamoldalról közelítve a dolgot: ameddig ezt osztalékpapírnak tekintik, az eléggé lekorlátozza az árfolyamváltozás lehetőségeit: az elérhető hozamoktól és az osztaléktól függ leginkább (nem esett akkorát mint az OTP, az esés az állampapírokéhoz inkább mérhető). Viszont amikor az akvizíciók szóba kerültek, rebesgették azt is, hogy miatta elmarad az osztalék. (Ez egy újabb kockázat...)