| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Nem tudná valaki megmondani, hogy miért térnek el (jelentősen) az Interactive Brokers-en megjelenő adatok és mondjuk a Freestockcharts-on megjelenő adatok?
Például a Walt Disney ára a Freestockcharts-on 35,22 , az Interactive Brokers-nél pedig 31,68 Vagy az EUR/USD a Freestockcharts-on 1,22848 , az Interactive Brokers-nél pedig 1,2342. Összehasonlítottam a Meta Trader 4 adatait is és ezek majdnem megegyeznek a Freestockcharts adataival. Szóval nem tudom milyen adatok vannak az IB-nél |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Először is nekem volt ott számlám és profik. Bár most hogy csak az EU-s brokereknél lehet kedvezően adózni, így áttértem róluk. Én nagyon szerettem a Booktrader-t, ahol a megbízásaidat beadod. De inkább DT-re jó. DT-ben is profik. Én csak arra használtam. Nem ismerem opciósan, vagy forexben milyenek. A chart elemző része viszont csapni való. AZ jó benne, hogy magán a charton tudsz intézni mindent, akár stoppokat húzni. De nekem kezelhetetlen volt. Alacsony bróker költségeik vannak. Röviden...
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Demókat nézel? Mert akkor lehet hogy többet késleltetnek...
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 149
Hírnév szint: 2 ![]() |
2010-től csak EU-s brókernél vezetett számlán lehet a veszteséget szembeállítani a nyereséggel? Részvénykereskedelem esetén?
Szerintem valamit nem jól tudsz! Amerikai brókernél vezetett deviza, részvény, határidő, opció, kötvény, cfd esetén szembeállítható a veszteség a nyereséggel és a nyereség után 20%. Én így tudom. Lehet, hogy rosszul? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Én már nem tudom hogy mennek ezek az infók komolyan. Akkor bocsánat....
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 24
Én 3 éve vagyok az interactivenál és szerintem a legjobbak a szolgáltatás, legolcsóbb áraik, alacsony spreadek miatt.200db részvény 1 dollár. Náluk korábban magyar idő szerint 10-től tudsz kereskedni a pre-marketban és éjjel kettőig ami néha profitáló lehet. Sokszor kaptam jobb eladási vagy vételi árat mint a limitem volt. Előtte voltam a Saxonál akik nem jöttek be és pár más amerikai brókernál.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Szenior tag
Fogós kérdés. Attól függ mit szeretnél. Annyit tudni kell, hogy az IB-nél a számlanyitási minimum olyan 5000 dollár, bár ez nem friss adat, majd aki náluk van kijavít, ha nem pontos. Igaz, hogy ezért el lehet érni több ezer részvényt, indexeket, nyersanyagot, devizát miegymást. Ráadásul rendkívül jó áron, olyan áron amiről mondjuk egy magyar piacon kereskedő álmodni sem mer.
Az Alparit inkább a devizakereskedők kedvelik. Itt már viszonylag kis tőkével (mondjuk pár száz dollár) is lehet nyitni és tőkeáttétellel kereskedni elsősorban devizát, de elérhetőek a különböző cfd termékek is. Szóval tényleg attól függ, hogy pontosan mit is szeretne művelni az ember, milyen piacokon szeretne garázdálkodni.
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 65
Idézet:
Előre is köszi a segítséget!! GP |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Szenior tag
Amit még javasolni tudok, hogy nézd meg a Scottrade vagy az E*Trade kondícióit. Ezeknél szerintem lehet nyitni olyan 1000 usd körül. Csak a kötések drágábbak mint az IB esetében. Bár ha nem kötsz túl sokat......
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Új tag
Én voltam a scottradenál és remek cég, de 7 dollár/trade. Most egy 1500 dolláros számlán nem fogsz sok db részvényt venni. Ezért nem mindegy, hogy 1 dollár/200 vagy több. Én évente csinálok kb 2500 tranzakciót kb 1 millió részvénnyel. Így vagy kb 17500 dollárt fizetek a scottradenek vagy 5000-et az IB-nak. IB minimum 10 ezer dollár számlát nyitni. Scottrade 2000 dollár, ha margin számla, de magyarnak nem is nyitnak tudtommal, csak, ha van SSC számod ami nekem van mert ott éltem 13 évet. 10 ezer dollár alatt megvagy lőve és nem nagyon van ilyen olcsó bróker cég, tehát akár maradhatsz itthoniaknál, ha inkább befektető leszel.
|
|
|
#21 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Tőkeáttétel nélkül nem is érdemes kereskedni?? |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Tag
Ill még egy kérdés eszembejutott: az mit jelent pontosan, hogy $5000 dollár kell a számlanyitáshoz?
Megtehetem azt, hogy nyitok számlát $5000-al és utána mondjuk $4000-t azonnal kiveszek? Vagy ha pl sima számlához $500 kell, a marginhoz meg $2000, akkor ha $2000 alá megyek, akkor már nem tudok margin kötni? Köszi a válaszokat! |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Az interactivebrokers-on meglehet csinálni, hogy 10 ezres minimummal megnyitod a számlát és leutalsz onnan...most, az ismerősöm kb 5-6 ezerrel használja, de, hogy mi az alja azt már nem tudom. Én tudom ajánlani meg, ha érdekel én beírkálom élőben a kötéseimet az alábbi blogba és oda berakom az IB kötéseit is az árakkal részvényekre, opciókra.
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Adminisztrátor
Összes hozzászólás: 196
Hírnév szint: 10 ![]() |
Pénzért. Mert azt kifelejtetted.
Aki így is érdekel megtalál privát üzenetben, de a témának nem kívánok itt több helyet biztosítani és az e-mail címed is töröltem. (Moderálással kapcsolatban csak a moderálás témákba írjatok, ha valakinek hozzáfűzni valója lenne.) |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Az amazon.com-on vegyél könyveket belőle. A maradékból esetleg cash only számlát nyithatsz az OptionsXpress-nél, de sok értelme nincs. 10000 USD alatt csak bohóckodás ilyesmibe belevágni. Annyival meg már mindenhol nyithatsz számlát. Mármint diszkontbrókernél.
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Tag
Megvolt, kiolvastam pár könyvet, voltam tanfolyamon, közben Fio-nál nyitott számlát.
Lehet nemsokára meglesz a $10.000. Daily trade-et hol tudnék csinálni $25.000 alatt? SSC-m / ITIN-em még mindig nincs... :/ |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 28
Hírnév szint: 1 ![]() |
Hali!
Ha nem bánod, annyival kiegészíteném, hogy ez a megkötés csak részvényre, részvény határidőre, kötvény vagy részvény opcióra és kötvényre vonatkozik. Devizára, árupiaci termékre CFD-re ETF-re nincs ilyen limit, ott bármennyit lehet tradelni napon belül is. Remélem pontosan írtam! Üdv! |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Idézet:
Érdekelne az IB magyar nyelvű változata, ha tudsz segíts kérlek ebben, tudsz e-mailt is írni, úgy regisztráltam be, mert a fórumok olvasására nem sok időm van. Segítségedet előre is köszönöm! e-mail: amezo@t-online.hu Üdv.: amezo |
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 6
Lenne egy pár kérdésem erről a brókercégről, remélem tud valaki segíteni.
Szeretnék nagyobb összeggel tőzsdézni ( 5000 - 10000$) , így mindenképp olyan helyre szeretném tenni, ahol széles a választék (árutőzsde, forex, világ legnagyobb tőzsdéi), így szerintetek az Interactive Brokers megfelelő? Illetve a legfontosabb, hogy biztonságba legyen a pénzem amennyire lehet egy brókernél, van valamilyen pénz visszatérítése, hogy ha esetleg gondba lesz a cég? mint pl. Saxo-nál 20000$-ig van ha jól tudom. Az utalást lehet Paypal-en keresztül is, vagy deviza számlát kell nyitni? Rendesen utaltak ki pénzt, van már valakinek tapasztalata ez ügyben? |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Új tag
Nekem nem számolt fel díjat stopoknál, bár ritkán rakom be előre
![]() Szerintem a legolcsóbb bróker amíg valaki nem több 100 ezer dollárral tolja avagy penny részvényekből vesz több 1000 db-ot. Utalás rendesen megy nem paypal. Kb 2 nap és itthon van a pénz. Ez egy nagy tőzsdén kint lévő cég ami biztonságos szerintem, tehát a pénzedet nem ettől kell félteni. Elég sokmindennel lehet kereskedni és sok országban, de lehet nem találsz meg mindent mint CFD-ből is szűk a választás.
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Amúgy IB esetén, hogy néz ki az adózás technikailag? Ki lehet belőlük nyerni valamilyen kimutatást évente vagy negyed évente?
Azon gondolkozom, hogy vajon lehet-e használni őket kisvállalkozáson keresztül? |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 108
Szervusztok!
Nyitott már valamelyikőtök náluk számlát? : http://interactivebroker.hu/Vélemények? Akkor gondolom van magyar ügyfélszolgálat is, különben nem lenne értelme a magyarországi leányvállalatnak... De remélem vki. bővebb infóval tud szolgálni. /Lemaradt az "S" betű a nevükből... interactivebrocerS.. , na mindegy, mert arra a brókercégre hivatkoznak, amelyikről szól ez a topic./ |
|
|
|
|
|
#41 (permalink) |
|
Szenior tag
Ráadásul amikor rákattintok a "Számlanyitás"-ra, akkor ezt adja ki:
"ha önnek személyes segítségre lenne szüksége a számlanyitással kapcsolatban, kérem töltse ki kapcsolat-felvételi nyomtatványunkat és rövidesen munkatársunk felveszi önnel a kapcsolatot." Ami persze 20 000 Ft/óra vagy /számlanyitás. A másik lehetőséget, hogy magam elintézzem,fel sem kínálja... |
|
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Viszont a linked főoldalán egyértelműen látszik, hogy ez Pintér Péterék valamiféle kezdeményezése vagy legalábbis közük van hozzá. A névhasonlóság sikeres felhasználása néhány betű eltéréssel meg a kínai termékek óta ismert!
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Szenior tag
Hát nem is tudom... Pár cégnél láttam már a kiírást, miszerint a ForexEgyetemesek kedvezményeket élvezhetnek...
De ha ez nem az a cég, akkor hogyan hivatkozhat rá?! Van egy link az oldalon, amelyet javasol ha további dolgok érdekelnének, és az pedig az I.B. oldalára visz. |
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 98
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Mindenki( ?) jól jár!
|
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Én múlt héten nyitottam az IB-nél számlát( eredeti IB, nem a magyar klón
).Kb. 1 óra alatt kitöltöttem mindent, pedig nem valami hű de fényes az angolom...az a 20 ezer/ óra ismét szép példája a tipikus magyar lehúzásnak... |
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 8
Sziasztok,
megosztom Veletek azt a 3 ingyenes videót, amit most teszek közzé az oldalamon. Gondoltam hátha segít az áttekintésben. Egyébként nekem a TWS jött be a legjobban. A web eléggé limitált a mobilról meg ne is beszéljünk ![]() A videósorozat itt érhető el: http://new.opcioguru.com/interactive-brokers-video Üdv, Gery |
|
|
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 207
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#50 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 174
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Szeretnék kérdezni pár dolgot azoktól, akiknek konkrét tapasztalatai vannak IBvel kapcsolatban:
Megnéztem a Demo programjukat, és láttam, hogy lehet USD, és HUF egyenleg is a számlájukon. Az USD/HUF átváltást sokkal kedvezményesebben csinálják, mint bármelyik magyar országi bank. Van e lehetőség arra, hogy alacsony költséggel eljuttassam a Forintomat az IB számlára, us utána ott váltsam át? Ha igen, hogyan, és mennyibe kerül? Milyen módon lehet hazautalni a pénzt magyar bankba? Ennek milyen költségei vannak? |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| brókercég, Interactive Brokers |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||