| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) |
|
Új tag
|
Szeretem használni a fibo szinteket. Tegnap az alábbit rajzoltam:
http://imagerz.com/QEJGXUtvAwJRXlNIRwVQ |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#4 (permalink) | |
|
Új tag
|
Idézet:
Ugyanúgy elemezhető technikai analízissel, mint bármely részvény árfolyama. 1 kontraktus (kötési egység) 10 egységnek felel meg, de letétbe kontraktusonként csak 35.000 Ft-ot kell helyezni. Gyakorlatilag a határidő 23.000-es kötésnél 230.000 Ft-ot mozgatsz a piacon, így a keletkezett tőkeáttét 230.000/35.000 = 6,57. A letét összegét időnként korrigálják, hogy mindig 7 körül legyen a tőkeáttét. Másik hasznos jellemzője, hogy napon túl is lehet shortolni. Az Equitas-nál 190 Ft/kontraktus minden kötés. Elég drága. Konkrétan úgy lehet keresni vele, hogy pl. ma 23.000-en nyitottál volna shortot, amit pl. 22.700-on lezártál volna. Ez 35.000 Ft letéttel (23.000-22.700)*10-2x190 = 2.620 Ft profit. Kezdésre enyyi, kérdezz bátran. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Új tag
|
Idézet:
A chart szerint továbbra is több minden a 23500 környékére esik. - utolsó hullám 161,8%-os kiterjesztése 23471 - esés 50%-os korrekciója 23380 (de a 61,8% is képbe jöhet) - rés teteje naposon 23530 Ezek alapján első célárnak 23500 környékét tartom. További emelkedés nincs kizárva. A hozzászólás ajánlatnak nem minősül, ebből eredő károkért felelősséget nem vállalok.HardRic |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Új tag
|
http://imagerz.com/QEJGCUtvAwJRB1IeFAVQ
Tegnap az MA200-ról pattant vissza. Pénteken boolinger szalagon kívülről korrigált vissza az árfolyam. Azóta alacsony a forgalom. A csütörtöki gyors és forgalmas emelkedés után egy ilyen alacsony forgalmú oldalazásban zászló formációt feltételezek, ami további erős emelkedéssel folytatódik.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Új tag
|
http://imagerz.com/QEJGCUtvAwJRB1IeGAVQ
A zászló várható célára.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Új tag
|
Utóbbi hetekben nem voltam nagyon aktív, inkább a "hoszabb" belépőket kerestem.
Ilyenre a mai napon mutatok példát: ![]() A lényegi része, hogy H4-en fibo szinteken keresek CCI(14) divergenciákat. Elég jól szoktak jelezni ezért nem aprózok, tőke 2%-a került kockáztatásra.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Új tag
|
HarZol: köszönöm!
![]() A belépő jó volt, de ahogy lenni szokott egyszercsak nem teljesül a célár. Attól még nyereséges lett a pozíció. Mivel hidden bearish divergencia volt a célár 21623 lett volna, de stopot is használok. Tető fölé, rés fölé, de mivel nagyra sikeredett a rés, ezért a rés (teteje-alja) 38,2%-a fölé tettem a pozi 2/3-át. Ami még szembeötlött, hogy a korábbi duplaalj után az emelkedés 78,6%-áról emelkedtünk. Ez az elliott első/második hullám arányára gyakran jellemző. Ami még szintén megfigyelhető (saját forrásból) az órás charton MA(50)-t átjárta az árfolyam. Az így kialakult apró sáv alja-teteje szokott jó belépő lenni. A fekete gyertya után felülre (22100) húztam le a maradék 1/3 stopját és onnan indítottam longot is. A feltételezett induló elliott miatt arra számítottam, hogy lokálisan új csúcsra megy, és célár 22800-on a fibo 161,8%.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Új tag
|
HA nem tévedek, rövid távon fibo 200%ról pattant vissza az árfolyam. Az én értelmezésemben kulcsforduló van 4H-n. Ráadásul újra CCI(14) bearish divergencia. Meglátjuk...
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Új tag
|
Szépen felhúzták záróban. Az általad rajzolt sávban még van bőven felfelé hely, de az utolsó csúcs a korábbi sávtetőn kialakított szintről fordult. Ugyan órás jelek alapján emelkedés várható hétfőn, rövidtávon viszont a 22800-as szint esése hozna fordulatot.
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok
Én egy Hónapja határidőzöm és én eddig a tozsdeforumon a grafikonoknál rajzolgatta a rendszer az RSI-t és a Macd-ot meg szoktam nézni még a bollinger szalagot. Én szeretnék olyan weboldalt vagy egy olyan programot amivel be tudom állítanim hogy a grafikon ne csak egy gyertya egy napot mutasson hanem perces vagy fél órás legyen mert így nagyon napon belül nem tudok kereskedni de ha ilyen hely lenne akkor esetleg tudnék. jó lenne ha nem fizetős lenne. Válaszotokat előre is köszi! Attila |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 110
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
http://stooq.com/q/a/?s=fbux.f A lenyíló menükben indikátorokat is rakhatsz a grafkon alá. A pararamétereiket átírhatod, de entert mindig üss utána, hogy érvénybe lépjen a módosítás. Teljes képernyőre is kiugraszthatod a grafikont a legfelső menüsáv második gombjával. A többit fedezd fel te. |
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 3 ![]() |
Tovább rajzolgattam a legutóbb feltett BUX hati képemet, ezúttal órás felbontásban. Azóta alakult a grafikon és véleményem szerint akcióra utaló gyertyaformáció alakult ki.
A kékkel bejelölt ellentrend egyenese alatt megjelent egy divergens duplaalj. Ez egy rövid időre megfordíthatja és 2-300 pontot emelkedhet. Ha azonban szerencsénk van, akkor akár át is viheti az ellentrendet és akkor nagyobb emelkedés is lehet belőle
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Új tag
Úgy látom, hogy azért bír a határidőnk még az ellenállás közelében toporogni mert a nagy eladói nyomás közepette azért a nemzetközi piacok emelkednek. Vagyis a világban általánosságban van részvényre szabad pénz.
Jelen pillanatban még nem látom jelét, hogy az eladók vagy a vevők fogyhatnak-e el hamarabb. Egyenlőre az OTP még tartja az emelkedő trendjét és úgy tűnik a MOL is feljebb léphet. Viszont a MTELEKOM esőre áll ami ellen az esernyő se véd. Lényeg, hogy az index határidő tovább szenved. Ha ezt a hetet kibírja, akkor 100 ponttal emelhetem a stop szintet
|
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Új tag
Nos. A legutóbbi írás után nagyot változott a BUX határidő grafikonunk. A legutóbbi jelzett dupla aljból ha volt longunk szépen el lehetett hárítani a veszteséget. (A későn nyitókat kivéve.)
Jelenleg nem látom még az esés végét. |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Én amióta megkaptam azt a vacak számkészítőt az equitas-tól egyszer nyitottam ki a chartot, mindíg elfelejtem magammal vinni, utálom mint a fene, szóval lejár a 1012 akkor úgyis lezárják a pozimat és ki is vonom onnan a pénzt, teszem át azt is külföldi brókerhez.
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) | |
|
Új tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#41 (permalink) | |
|
Új tag
|
Idézet:
Plusz a Mobil Broker iPhonra nekem bejön!
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
ha jól értelmezem 50-50Ft a hati díjja náluk, azaz 100Ft én meg 380-at fizetek a Equitas-nak |
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| BUX, határidős kereskedés, határidős piac |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|