Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-01-10, 23:04   #451 (permalink)
Szenior tag

Hely: Győr
Összes hozzászólás: 109
Hírnév szint: 3
calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Egy kérdés: haraminál a nagyobb gyertya alá/fölé rakjam a nyitó megbízást és a (egyelőre elméleti) stopot, vagy az "embriót" lőjem körbe?
calen nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-11, 12:31   #452 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Fel fogok tenni egy most futó pozit GBP/USD páron ha lesz egy kis időm. Már január 08-án bent volt az ajánlat amit ma 8.25-kor el is vittek és kis szerencsével ma le is zárom. Cél bent, stop bent, nagy gond már nem lehet. De majd később, mert rohanok. Ja ezt nem kell követni és jellemzően csak ezen a páron nyitom. Na pá.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-01-11, 14:24   #453 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Fel fogok tenni egy most futó pozit GBP/USD páron ha lesz egy kis időm. Már január 08-án bent volt az ajánlat amit ma 8.25-kor el is vittek és kis szerencsével ma le is zárom. Cél bent, stop bent, nagy gond már nem lehet. De majd később, mert rohanok. Ja ezt nem kell követni és jellemzően csak ezen a páron nyitom. Na pá.
Varjuk
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-11, 14:24   #454 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0
Ravic a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Még demózás előtti kezdőként szeretném megköszönni az eddigi információkat. Igyekszem megbirkózni velük..
Ravic nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-11, 14:29   #455 (permalink)
Szenior tag

HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
calen eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy kérdés: haraminál a nagyobb gyertya alá/fölé rakjam a nyitó megbízást és a (egyelőre elméleti) stopot, vagy az "embriót" lőjem körbe?
Udv Calen,

en az "embriot" hasznalom, bar nem surun nyitok Harami/Inside bar-ra.

Ha napi jelzes, akkor megbizas megy 10 pip-el a gyertya ala/fole, Stop pedig az ellenkezo oldalra +10 pip. Ez igaz minden gyertya formaciora.
Haramira nyitni nagyon trukkos. rengeteget talalsz beloluk. Ezeknel hatvanyozattabban fontos hogy hol is heyezkedik el.(Nagy PPZ, +kerek szam+Fib szintek +MA es stb...)

Remelem segit.

HWT
Régi 2010-01-11, 14:31   #456 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ravic eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Még demózás előtti kezdőként szeretném megköszönni az eddigi információkat. Igyekszem megbirkózni velük..
szia Ravic

Jo tanulast es csak batran kerdezz/postazz grafikonokat. Rengeteget segit, majd meglatod.

HWT
Régi 2010-01-11, 14:35   #457 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A hullámvasútról ugrott be.. Az Elliott elméletet , hullámokat mennyire találod használhatónak ,mennyire használjátok a kereskedésben? Mert meglátásaim szerint az az előző nzdcad, és az alábbi chartra is rá lehetne húzni az elvet szerintem.
Trendvonal
Ha kitör az ár a trendvonalból ,a kitöréses szignálnak mondjuk egy egészséges méretű marubozu gyertya vehető? Én azzal vagyok gondban, hogy várjak e visszatesztelést, vagy azonnali pozícó?
Nekem nagyságrendekked megbízhatóbb belépési jelnek tűnik a horizontális PPZ ,Fiboval és hozzá Pa. Mostani fejemmel ezek együttállása mellé gondolnám megerősítésnek a trendvonalakat.

Jó kereskedést mindenkinek a jövő hétre!
Üdvözlettel:
FXP
En nem hasznalom az Elliott Wave teoriat, de ismerek olyanokat akik nagyon jol csinaljak. Ez is mint minden, bizonyos piaci korulmenyek kozott jol mukodik, mashol nagyon rosszul.

en ezert valasztottam azt a modszert amit csinalok, mert nagyon eros tamaszokra,ellenallasokra es Price Action-ra alapul, jol mukodik trendelo es oldalazo piacon is. Persze az utobbinal ovatosan kell banni a TP1-el

Elliott Wave egy teoria, nem egy kereskedesi szabalyrendszer, ne feledd.

HWT
Régi 2010-01-11, 15:05   #458 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
MIKXI a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Helo Sidius néztem az általad emlitett GBP/USD remélem már jól nézem ez egy csökkenö szimetrikus háromszög és a háromszög alján egy ENGULFING ? A nagy gyertya teljesen eltakarja az elöte lévőt.
Nem tudom az ellenálásokat kék vonallal jól húztam meg?

Üdv Mikxi.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd.gif  
MIKXI nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-11, 18:32   #459 (permalink)
Szenior tag

calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Udv Calen,

en az "embriot" hasznalom, bar nem surun nyitok Harami/Inside bar-ra.

Ha napi jelzes, akkor megbizas megy 10 pip-el a gyertya ala/fole, Stop pedig az ellenkezo oldalra +10 pip. Ez igaz minden gyertya formaciora.
Haramira nyitni nagyon trukkos. rengeteget talalsz beloluk. Ezeknel hatvanyozattabban fontos hogy hol is heyezkedik el.(Nagy PPZ, +kerek szam+Fib szintek +MA es stb...)

Remelem segit.

HWT
Köszi! Természetesen támasz/ellenállással gondoltam együtt használni.
Régi 2010-01-11, 18:42   #460 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
calen eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszi! Természetesen támasz/ellenállással gondoltam együtt használni.
Helo celan mit értesz te haramián és embrion?
Üdv Mikxi.
Régi 2010-01-11, 18:45   #461 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 170
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
En nem hasznalom az Elliott Wave teoriat, de ismerek olyanokat akik nagyon jol csinaljak. Ez is mint minden, bizonyos piaci korulmenyek kozott jol mukodik, mashol nagyon rosszul.

en ezert valasztottam azt a modszert amit csinalok, mert nagyon eros tamaszokra,ellenallasokra es Price Action-ra alapul, jol mukodik trendelo es oldalazo piacon is. Persze az utobbinal ovatosan kell banni a TP1-el

Elliott Wave egy teoria, nem egy kereskedesi szabalyrendszer, ne feledd.

HWT
Üdv!

Köszönöm, értettem PPZ és PA forever!

Fxp
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-11, 21:55   #462 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Helo celan mit értesz te haramián és embrion?
Üdv Mikxi.
Szia!

A Harami (terhes) egy trendfordító gyertyaformáció. Két gyertyából áll: egy nagyból és egy utána következő kicsiből, ami a nagy gyertya által lefedett ármozgáson belül helyezkedik el. HWTrader is írt róla a topik elején asszem inside bar néven.
Régi 2010-01-11, 22:54   #463 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Hely: Vidék
Összes hozzászólás: 21
Padavan a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Meta trader4

Sokat olvastam.

Pár kérdés a MetaTrader 4-ról (AlpariUS) Nyitottam demó számlát, nagyon jó mert minden magyar bár van némi ami még kínai.
Tudok megbízást kiadni vételre, ott be tudtam állítani a veszteség-stop és a profit-kivét mezőket, viszont eladásnál nem. Ott fordítva kell a szinteket megadni vagy nem? Bár próbáltam eltolni mind két irányban de nem sikerült nyitnom eladási megbízást mivel "Érvénytelen S/L vagy T/P" ez azt jelenti valamelyiket nem jól állítom be. Mennyi legyen a különbségük? Azaz hogyan állítsam be őket?
Előre is köszönöm.
Most hogy már majdnem végigolvastam a fórumot úgy érzem ez nem az én világom picit nagyon félek tőle, de majd meglátom demózok meg próbálom megtanulni mikor érdemes nyitni eladásra vagy vételre, bár ez még nem egyértelmű de majd csak ülepszik. Az eToro-t feladtam mert nem látom hasznosnak a demo számlát, bár egyszerübbnek tünik a kezelő felülete ezért nem is bízok benne, ahogy megláttam a MT4-et beleszerettem Köszönök mindent. :-)
Padavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-11, 23:06   #464 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
elvezzuk az NFP ride-ot?
Régi 2010-01-11, 23:13   #465 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Alapbeállítás

Rájöttem, a piaci árszintől különböznie kell 17 ponttal . .... ... :-)
Régi 2010-01-11, 23:44   #466 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Grafikon CADCHF

CADCHF

Erosen A kategorias szignal egy gyors short-ra.

PPZ+PA akcio kozben.

kereskedes-de-hogyan-cadchf_110110d.jpg

Egy tavlati kep ahol bejeloltem egy Fib-et a 2007-es csucsrol.
kereskedes-de-hogyan-cadchf_110110d2.jpg

A heti PPZ szepen szintben van a 38.2-es Fib-el.

Tehat:

Heti PPZ
1.000 nagy kerek szam
Fib 38.2
BEOB szignal gyertya

A dolgunk megallapitani TP1-et. Ez esetben 1:1 R/R korul van ami ragyogo.

En csak ma vettem eszre az FXPro-s demo szlamon. Idonkent ranezek a sok historikus adat miatt jo latni hogy egy PPZ milyen regi/eros. Nem jo erzes lemaradni ezekrol, rosszabb mint egy 1R veszteseg

HWT
Régi 2010-01-12, 13:16   #467 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
CADCHF

PPZ+PA akcio kozben.

Csatolás 165

Csatolás 166

Tehat:

Heti PPZ
1.000 nagy kerek szam
Fib 38.2
BEOB szignal gyertya

En csak ma vettem eszre az FXPro-s demo szlamon. Idonkent ranezek a sok historikus adat miatt jo latni hogy egy PPZ milyen regi/eros. Nem jo erzes lemaradni ezekrol, rosszabb mint egy 1R veszteseg

HWT
Szia HWtrader a 458 as bejegyzésemben fekraktam egy GBP/USD grafikont.
A háromszög "márha jól rajzoltam" alsó száránál egy engulfing ami megegyezik az álltalad BEOB-nak nevezett gyertyákkal.

Jól látom a dolgokat a GBP/USD-on.
Üdv Mikxi
Régi 2010-01-12, 13:32   #468 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia HWtrader a 458 as bejegyzésemben fekraktam egy GBP/USD grafikont.
A háromszög "márha jól rajzoltam" alsó száránál egy engulfing ami megegyezik az álltalad BEOB-nak nevezett gyertyákkal.

Jól látom a dolgokat a GBP/USD-on.
Üdv Mikxi
Szia MIKXI,

A haromszoged legelso lokalis aljanal latok egy BUOB(Bullish Outside Bar)-ot. Ezt hivjak tobbek kozott Engulfing-nak is. A masodik erintesnel nem latok szignal gyertyat.

HWT
Régi 2010-01-12, 14:00   #469 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia MIKXI,

A haromszoged legelso lokalis aljanal latok egy BUOB(Bullish Outside Bar)-ot. Ezt hivjak tobbek kozott Engulfing-nak is. A masodik erintesnel nem latok szignal gyertyat.

HWT
Szia HWT

Én is a legalsó résznél értettem akkor ezekszerint jól vetem észre.
Ez már akkor nyithato long pozicio.

Üdv Mikxi
Régi 2010-01-12, 14:51   #470 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Alapbeállítás Miért

Hívott egy angol férfi hang 006468255760 számról, ez az Alpari-tól jöhetett?
Egyébként nem tudtam vele beszélni, mert igen hiányos az angol tudásom. :-(
Tudja valaki mit akarhatott?
Köszi!
Szép napot mindenkinek.
Régi 2010-01-12, 15:06   #471 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Alapbeállítás

Próbálok felteni egy képet ha minden igaz innen hívtak. Ugye nem baj ha demózok naon izgat miért hívhatott, egyenlőre csak szárnypróbálgatásokat csinálok. :-)
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-alpari.jpg  
Régi 2010-01-12, 15:18   #472 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Padavan, ez egy New Zealand-i szam. A 0064 az orszagkod.

Ne aggodj, nem baj hogy demozol
Régi 2010-01-12, 15:42   #473 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Alapbeállítás

Oké köszönöm! Már nyugodtabb is vagyok.
Régi 2010-01-12, 22:36   #474 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
CADCHF

PPZ+PA akcio kozben.

Csatolás 165

Csatolás 166

Tehat:

Heti PPZ
1.000 nagy kerek szam
Fib 38.2
BEOB szignal gyertya

HWT
Köszönjük a grafikont!
Akkor este több mint egy tucat PPZ-t rajzoltam be ..nekem is ott van demoszámlám a sok instrumentum miatt,de ez a chart pont nem volt beállítva. Na most beraktam majdnem mindet!
Usdrub.. ezen izgi lehet daytradelni! Még D1-en is akkora gap-ek vannak! Báár.. W1-en ez nem is rossz szerintem.. bennmarad

Sikeres kereskedést mindenkinek!

FXP
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdrub.gif   kereskedes-de-hogyan-usdrub-w1-p.gif   kereskedes-de-hogyan-usdrub-w1.gif  

Régi 2010-01-12, 22:49   #475 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Köszönjük a grafikont!
Akkor este több mint egy tucat PPZ-t rajzoltam be ..nekem is ott van demoszámlám a sok instrumentum miatt,de ez a chart pont nem volt beállítva. Na most beraktam majdnem mindet!
Usdrub.. ezen izgi lehet daytradelni! Még D1-en is akkora gap-ek vannak! Báár.. W1-en ez nem is rossz szerintem.. bennmarad

Sikeres kereskedést mindenkinek!

FXP
A gap valszeg azert van mert nagyon gyenge a likviditas. Igen esetleg hetin mukodhetne, de en nem nyulnek ahhoz a gyertyahoz. Nezd meg mennyire oldalaz a piac. Most mukodott, de ezek azok amik megolnek.

Swing High es swing Low ahol erdekesek ezek a gyertyak. Nagyon fontos, mert kulonben hosszu tavon a veszteseg no. Hidd el vegigjartam ezt az utat
Régi 2010-01-12, 23:10   #476 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Audchf

Heti PPZ
0.9500
MACD nagy divergencia az elozo csucsokrol.
BEOB eleg kicsi, de a hely nagyon jo.
A nagy divergencia es a meg erosebb PPZ teszi a dolgat, a piac megmutatja a lapjait egy idore.
kereskedes-de-hogyan-audchf_120110d.gif

Ahogy menedzselem:

TP1-et elerte, stop BE+1. a kis gyertya miatt csokkentett poziciom van fenn. TP2-n zarom teljesen ha valaha is eleri.

Amiert gyors vagyok a stop behuzasaval, az a kis szignal gyertya, a piac elegge oldalazgat. Nem A kategorias, egy gyors profitot viszont meger. Riziko mar nincs= ingyen trade Ha eluti a stoppot, legyen.

HWT
Régi 2010-01-13, 00:41   #477 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
A gap valszeg azert van mert nagyon gyenge a likviditas. Igen esetleg hetin mukodhetne, de en nem nyulnek ahhoz a gyertyahoz. Nezd meg mennyire oldalaz a piac. Most mukodott, de ezek azok amik megolnek.

Swing High es swing Low ahol erdekesek ezek a gyertyak. Nagyon fontos, mert kulonben hosszu tavon a veszteseg no. Hidd el vegigjartam ezt az utat
Ismét köszönet...pedig már befürödtem egyszer ilyennel .. nem jó helyen van az a pin. Hullám tetején vagy alján és PPz.Ok.
Úgy látszik túl hamar ugranék minden pin-re.

Üdv:
Fxp
Régi 2010-01-13, 01:43   #478 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ismét köszönet...pedig már befürödtem egyszer ilyennel .. nem jó helyen van az a pin. Hullám tetején vagy alján és PPz.Ok.

Üdv:
Fxp
Igen, a trukk mindenfele modszerrel az hogy meg kell tanulnunk extra valogatosnak lenni. El sem tudod kepzelni hogy meg egy jo modszerrel, de keves onfegyelemmel mennyi veszteseget lehet osszehozni viszonylag rovid idon belul...

Jonak velt lehetosegek szinte allandoan vannak. Szepnek latszo gyertyak ezer helyen tunnek fel. Nem konnyu megallni hogy tenyleg az ifgazan eselyesre ugorjunk csak.

Nezd vegig akar tobbszor is a peldaimat. Tobb is akad amire azt irtam hogy A kategorias jelzes. Ha valaki semmi mast csak ezeket keresi, akkor elkepeszto talalati arannyal lehet dolgozni. sokszor nem ernek tobbet mint TP1, de mar csak ebbol a nehany peldabol is volt ami 300-400, akar tobb pip-et is szaguldott velunk. Havi 2-3 A+ kategorias szignal es en boldog vagyok
Régi 2010-01-13, 04:34   #479 (permalink)
Tag

Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Egy pozit hogyan szoktatok menedzselni? Úgy értem ha megláttok egy szignált, maradtok azon az időtávon, vagy lementek kisebbekre is? Pont ez volt tegnap, EUR\USD D1-en nekem longos volt, lementem H4-ra H1-ra és zártam a H4-es hosszú kanócok miatt. Ezt most csak a példa kedvéért, de ti leszoktátok zárni a pozit azért mert alacsonyabb időtávokon rohadtul másként néz ki a dolog?
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-13, 10:24   #480 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:

Üdv:
Fxp
Helo FXP

Megoldás nagyon egyszerü.
TÜRELEM RÓZSÁT TEREM

Üdv Mikxi ez tényleg így van
Régi 2010-01-13, 20:15   #481 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Igen, a trukk mindenfele modszerrel az hogy meg kell tanulnunk extra valogatosnak lenni. El sem tudod kepzelni hogy meg egy jo modszerrel, de keves onfegyelemmel mennyi veszteseget lehet osszehozni viszonylag rovid idon belul...

Jonak velt lehetosegek szinte allandoan vannak. Szepnek latszo gyertyak ezer helyen tunnek fel. Nem konnyu megallni hogy tenyleg az ifgazan eselyesre ugorjunk csak.

Nezd vegig akar tobbszor is a peldaimat. Tobb is akad amire azt irtam hogy A kategorias jelzes. Ha valaki semmi mast csak ezeket keresi, akkor elkepeszto talalati arannyal lehet dolgozni. sokszor nem ernek tobbet mint TP1, de mar csak ebbol a nehany peldabol is volt ami 300-400, akar tobb pip-et is szaguldott velunk. Havi 2-3 A+ kategorias szignal es en boldog vagyok
Sziasztok!
HWT ,MIKXI a válogatósság ,és a türelem pipet terem!A türelmetlenség gyökere, hogy a tanuló visszaigazolást keres.De köszönet ,dolgozom rajta!
Csináltam is magamnak egy képernyővédőt, hogy szem előtt legyen.Egy kis részlet az alapokról ,és tradingpszihó. Felrakom hátha más is hasznát veszi.
Nagy tőkével a legelegánsabb kereskedési rendszer amit eddig láttam, napi 2 óra meló esténként! Végül is napos és hetes charton skalpolunk, ha csak tp1! Erről jutott eszembe...HWTrader és a profibbak A kategoriás szingnáloknál nem mennek le néha D1 alá ,és építenek pozíciósorzatot?

Üdv:
FXP
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-mental-es-strategia.jpg  
Régi 2010-01-13, 21:41   #482 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Stockwalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy pozit hogyan szoktatok menedzselni? Úgy értem ha megláttok egy szignált, maradtok azon az időtávon, vagy lementek kisebbekre is? Pont ez volt tegnap, EUR\USD D1-en nekem longos volt, lementem H4-ra H1-ra és zártam a H4-es hosszú kanócok miatt. Ezt most csak a példa kedvéért, de ti leszoktátok zárni a pozit azért mert alacsonyabb időtávokon rohadtul másként néz ki a dolog?

Udv Stockwalker,

En azonos idobeoztason menedzselem a pozicioimat. Mivel meghoztam egy dontest a Napin, bejeloltem hol varok bajt, hol zarom, stb. Az egesz analizis az adott grafikonra vonatkozik.

Ha elkezdek lefele nezegetni es beilyedek/bezarom mert egy egy oras Pin bar nez velem szembe eserre szepen oda megy ahol a napin bejeloltem, hat ennel nem sok rosszabb tortenhet velem.

Az egesz hiabavalova teszi az energiat amit a dontesembe oltem.

poziciomendzsmentben ugralni lefele szamomra a szabalyok megszegese.

Remelem segit,

HWT
Régi 2010-01-13, 21:44   #483 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Szia HWT

Nálad a fülescsésze A+ kategoriás alakzat?
Nem tudom GBP/USD-n Órás grafikonon jól látom a fülescsészét ki is tört szépen felfelé.

Üdv Mikxi
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbp-usd.gif  
Régi 2010-01-13, 22:03   #484 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!
HWT ,MIKXI a válogatósság ,és a türelem pipet terem!A türelmetlenség gyökere, hogy a tanuló visszaigazolást keres.De köszönet ,dolgozom rajta!
Csináltam is magamnak egy képernyővédőt, hogy szem előtt legyen.Egy kis részlet az alapokról ,és tradingpszihó. Felrakom hátha más is hasznát veszi.
Nagy tőkével a legelegánsabb kereskedési rendszer amit eddig láttam, napi 2 óra meló esténként! Végül is napos és hetes charton skalpolunk, ha csak tp1! Erről jutott eszembe...HWTrader és a profibbak A kategoriás szingnáloknál nem mennek le néha D1 alá ,és építenek pozíciósorzatot?

Üdv:
FXP
Idonkent csinalom, de legtobbszor nincs annyi idom babusgatni egy poziciot hogy ertelmes pozicioepitesbe kezdjek. Ha sikerul egy eros szignallal egy szep trendet elkapni es a piac nem jon vissza a stoppomigBE-ben akkor ha van napi vagy 4 oras szignal, akkor adok hozza szivesen de csak nagyon szuk stoppokkal es eztra gyors vagyok bemozgatni. Nem sokszor van ilyen. Legutobb kb 4 honapja tortent utlojara. Igazabol nem eri meg a faradsagot es az esetleges vesztesegeket. Ez csak szamomra van igy. Egyesek imadjak es nagyon jol csinaljak. Ki miben van otthon.
Régi 2010-01-13, 22:11   #485 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia HWT

Nálad a fülescsésze A+ kategoriás alakzat?
Nem tudom GBP/USD-n Órás grafikonon jól látom a fülescsészét ki is tört szépen felfelé.

Üdv Mikxi
En 90%-ban egy-ket gyertyas alakzatokra nyitok. Nagyobb alakzatok, amit szeretek, a haromszogek, zaszlok, fej+vall es ennyi is. A legismertebbek, ezert a legkiszamithatobbak. Nem akarom tulbonyolitani. Ha tul sok mindenre koncetral valaki, az csak art.

HWT
Régi 2010-01-14, 10:17   #486 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás GBP/USD pozíció

Betegség miatt némileg megkésve, de leírom az ígért üzletemet, amely GBP/USD-ben köttetett!
Mint már többször is elhangzott mindig a helikopter megközelítést érdemes alkalmazni, mert csak így lehet tisztába kerülni a folyamatokkal, és egy tervet kivitelezni, vagy legalábbis megpróbálni! Tulajdonképpen egy napos felbontással kellene kezdenem, de a távlati mozzanatok miatt vizsgáljuk meg az adott párt hetes felbontásban. A charton jól látható, hogy a 2000-es évektől egy törésekkel tarkított emelkedés történt a párban, amely egésszen 2007 végéig tartott, hogy aztán a tőzsde jó szokásához híven, amit 7 év alatt kigürizett azt röpke nem egésszen másfél év alatt, visszaadja. A GBP/USD ezt hihetetlen szabadesésben tette meg, miközben úgy törte el a támaszokat maga alatt, mint a ropit. Nem volt lényeges azért nem jelölgettem a támaszokat, de szerintem mindenki láthatja, aki valamit is tanult már a technikai elemzésekről, illetve HW Trader felrakott chartjairól, hogy volt egy pár támasz előtte nem is akármilyenek, gondoljunk csak a kerek értékekre, amelyekből itt volt 00 és 000-ás is. Hát nem tudták útját állni az esésnek! Egésszen addig a sávig folyt a szabadesés, amit megjelöltem fehérrel alul. Itt azonban keményen és élesen fordult, és bizony mondom nektek, hogy ha egy instrumentumnál hetesen fogás találnak a vevők és valóban meg tudják fogni, akkor arra érdemes felfigyelni, legalábbis egy darabig. No ez történt a GBP/USD-vel is, bár más kérdés, hogy ugyan nincs feltéve, de az MACD erősen divergál, szóval innen vagy megy még felfelé, vagy bedöngölik, de ez engem ilyenformán már nem érdekel!
Ennyit a kiindulásról illetve még annyit, hogy amikor éles fordulóval kihozták a bukó spirálból, megtörték a csökkenő trendvonalát is, és egyfajta emelkedés-oldalazás kombóval stabilizálták a helyzetét. Láttok az alsón kívül két fehér csíkot, amelyekre még visszatérünk később, de HW Trader chartjaiból tudjátok, mit jelenthetnek. Egyébként ezt a fajta sávos jelölést tőle lestem el, én nem alkalmazom azt ilyen formában, hanem különböző vastagságú és színű vonalakkal szoktam jelölni a frontvonalakat, ahol a lövészárkokban vélhetően állóháború lesz.
Nos térjünk át a napos chartra. Hát mit ad isten lébecolgatok a chartok között, és egyszer csak mit látok január elején asszem olyan 6-7. környékén? Egy hatalmas elnyelő gyertyát és egy napos támaszról való fordulást GBP/USD-n még év végén. Mivel tisztában voltam a hetesen lezajlottakkal, éltem a gyanúperrel, hogy ebből még akármi is lehet és ráálltam figyelő üzemmódra. Amint feltettem a MACD-ot és jelezte a divergenciát, hogy bizony itt felmerülhet egy long esély.

Tehát rakjuk össze:

1.jel: Hetesen tisztában voltam, hogy éles fordulóban kivették az esésből tavaly. Tudtam, hogy erőstámasznál tették ezt, meg ami nem akármi. Azt is tudtam, hogy most tulajdonképpen sávozik, tehát se nem emelkedik, se nem esik, csak úgy elvan. Persze ennek nincs jelentőssége, csak annyiban, hogy sávkereskedésre kell készülni elsősorban, aztán majd kiderül mi lesz belőle!
2. jel: Naposon fordult sávszélről, ami tulajdonképpen egy napos erős támaszról való fordulás!
3. jel: Az előbbit egy izmos mintegy 250-300 pontos elnyelő gyertyával tette, ami jó jel, nem engedik esni a sáv széléről, hanem támaszon veszik. Vélhetően sávkereskedők egyenlőre, akik támaszon vesznek ellenálláson, eladnak majd.
4. jel: MACD bedivergált, azaz az indikátor számításai alapján az esés, egyelőre nem támogatott!

Nos látható, hogy amikor nekem felkeltette a figyelmemet éppen visszaesőben volt, tehát ez volt az a pont, amikor eldőlni látszik a rövidtávú sorsa, azaz áttöri a támaszát, azaz a sáv szélét, avagy felette marad és fordul.
Itt már felmerült bennem, hogy ebből így egy duplaalj is lehet, ha fordul. Végül megszületett a döntés, hogy ha esik akkor békén hagyjuk egymást legalább 1,5700-ig, de ha emelkedik akkor rálépek a gázra.
Hát megfordult, ahogy ez már a harmadik charton jól látható, és megkezdett egy duplaalj építést, ami ekkor még nem volt bizonyos, de én mindenképpen készültem rá, mégpedig a pozíciómértezéssel. Mivel hétvége volt igen rafinált tervet eszeltem ki! Ugye 8-án meghoztam egy döntést és csak azt vártam, hogy hogyan zár aznap, valamit hát lényeges volt, hogy mihez kezdünk hétfőn. Hétfőn már bent volt az ajánlatom, amit egy az egyben vittem be a következő paraméterekkel:
Vétel: 1,6140-nél. Ez kb. 30 ponttal az előző, azaz a január 08 nap zárása felett volt.
Stop: 1,6080-nál. Ennek az oka egyrészt tapasztalat, hogy ilyen szituációban azért ez a 60 pontos stop elég arra, hogy kiderüljön mi az igazság, valamint ha ezt üti, akkor 1,6100 kerek értéket át kell, hogy vigye lefelé, és akkor ki tudja mi lesz a következő megálló, de bizonyos, hogy több száz pont is esélyes. Ennyit nem adhatunk neki.
Elsődleges célár: 1,6240. Ez pontosan az általam elképzelt duplaalj kitörési nyakvonala. Tehát itt még nem vártam áttörést, ezért biztosítani akartam, azzal, hogy 2/3-részt zárok nyakvonalon és 1/3-ot tartalékban hagyok, hátha nagy menet lesz.

Nos ahogy már hétfőn említettem a belépés megtörtént és némi hezitálás után az elsődleges célárat 1,6240-en elértük, így tegnap részleges zárásra került sor, ezenközben pedig a többi részt az áttört nyakvonal alá stoppoltam, így már csak profitban zárhatóm a mókát, aminek úgy is örülök, hogy némi betegség után kissé bágyadtan írom ezeket a sorokat!

Mi várható, mi lehet a következő cél? Több gondolat is megfogalmazódott bennem, de ezek részben attól függenek, hogy milyen dinamikát mutat a piac, lehet e valamit még előhúzni a kalapból.
1. Zárok céláron, azaz a duplaalj tetején.
2. Nyakvonal sikeres tesztelése után (ha lesz) pozíció bővítés, azaz préseljük ki amit lehet! Kb. 400 pontos duplaalj tehát van benne potenciál!
3. Lefelé áttöri a nyakvonalat és zárok stoppal a már meglévő profitban.
Ezek a terveim, de majd a piac dönti el melyiket, tudom előhúzni! Egyelőre ennyi! Profitban gazdag napot!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusdhetes.gif   kereskedes-de-hogyan-gbpusdnapos.gif   kereskedes-de-hogyan-gbpusdnapos2.gif  

Régi 2010-01-14, 13:31   #487 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Betegség miatt némileg megkésve, de leírom az ígért üzletemet, amely GBP/USD-ben köttetett!
Mint már többször is elhangzott mindig a helikopter megközelítést érdemes alkalmazni, mert csak így lehet tisztába kerülni a folyamatokkal, és egy tervet kivitelezni, vagy legalábbis megpróbálni! Tulajdonképpen egy napos felbontással kellene kezdenem, de a távlati mozzanatok miatt vizsgáljuk meg az adott párt hetes felbontásban. A charton jól látható, hogy a 2000-es évektől egy törésekkel tarkított emelkedés történt a párban, amely egésszen 2007 végéig tartott, hogy aztán a tőzsde jó szokásához híven, amit 7 év alatt kigürizett azt röpke nem egésszen másfél év alatt, visszaadja. A GBP/USD ezt hihetetlen szabadesésben tette meg, miközben úgy törte el a támaszokat maga alatt, mint a ropit. Nem volt lényeges azért nem jelölgettem a támaszokat, de szerintem mindenki láthatja, aki valamit is tanult már a technikai elemzésekről, illetve HW Trader felrakott chartjairól, hogy volt egy pár támasz előtte nem is akármilyenek, gondoljunk csak a kerek értékekre, amelyekből itt volt 00 és 000-ás is. Hát nem tudták útját állni az esésnek! Egésszen addig a sávig folyt a szabadesés, amit megjelöltem fehérrel alul. Itt azonban keményen és élesen fordult, és bizony mondom nektek, hogy ha egy instrumentumnál hetesen fogás találnak a vevők és valóban meg tudják fogni, akkor arra érdemes felfigyelni, legalábbis egy darabig. No ez történt a GBP/USD-vel is, bár más kérdés, hogy ugyan nincs feltéve, de az MACD erősen divergál, szóval innen vagy megy még felfelé, vagy bedöngölik, de ez engem ilyenformán már nem érdekel!
Ennyit a kiindulásról illetve még annyit, hogy amikor éles fordulóval kihozták a bukó spirálból, megtörték a csökkenő trendvonalát is, és egyfajta emelkedés-oldalazás kombóval stabilizálták a helyzetét. Láttok az alsón kívül két fehér csíkot, amelyekre még visszatérünk később, de HW Trader chartjaiból tudjátok, mit jelenthetnek. Egyébként ezt a fajta sávos jelölést tőle lestem el, én nem alkalmazom azt ilyen formában, hanem különböző vastagságú és színű vonalakkal szoktam jelölni a frontvonalakat, ahol a lövészárkokban vélhetően állóháború lesz.
Nos térjünk át a napos chartra. Hát mit ad isten lébecolgatok a chartok között, és egyszer csak mit látok január elején asszem olyan 6-7. környékén? Egy hatalmas elnyelő gyertyát és egy napos támaszról való fordulást GBP/USD-n még év végén. Mivel tisztában voltam a hetesen lezajlottakkal, éltem a gyanúperrel, hogy ebből még akármi is lehet és ráálltam figyelő üzemmódra. Amint feltettem a MACD-ot és jelezte a divergenciát, hogy bizony itt felmerülhet egy long esély.

Tehát rakjuk össze:

1.jel: Hetesen tisztában voltam, hogy éles fordulóban kivették az esésből tavaly. Tudtam, hogy erőstámasznál tették ezt, meg ami nem akármi. Azt is tudtam, hogy most tulajdonképpen sávozik, tehát se nem emelkedik, se nem esik, csak úgy elvan. Persze ennek nincs jelentőssége, csak annyiban, hogy sávkereskedésre kell készülni elsősorban, aztán majd kiderül mi lesz belőle!
2. jel: Naposon fordult sávszélről, ami tulajdonképpen egy napos erős támaszról való fordulás!
3. jel: Az előbbit egy izmos mintegy 250-300 pontos elnyelő gyertyával tette, ami jó jel, nem engedik esni a sáv széléről, hanem támaszon veszik. Vélhetően sávkereskedők egyenlőre, akik támaszon vesznek ellenálláson, eladnak majd.
4. jel: MACD bedivergált, azaz az indikátor számításai alapján az esés, egyelőre nem támogatott!
Nos látható, hogy amikor nekem felkeltette a figyelmemet éppen visszaesőben volt, tehát ez volt az a pont, amikor eldőlni látszik a rövidtávú sorsa, azaz áttöri a támaszát, azaz a sáv szélét, avagy felette marad és fordul.
Itt már felmerült bennem, hogy ebből így egy duplaalj is lehet, ha fordul. Végül megszületett a döntés, hogy ha esik akkor békén hagyjuk egymást legalább 1,5700-ig, de ha emelkedik akkor rálépek a gázra.
Hát megfordult, ahogy ez már a harmadik charton jól látható, és megkezdett egy duplaalj építést, ami ekkor még nem volt bizonyos, de én mindenképpen készültem rá, mégpedig a pozíciómértezéssel. Mivel hétvége volt igen rafinált tervet eszeltem ki! Ugye 8-án meghoztam egy döntést és csak azt vártam, hogy hogyan zár aznap, valamit hát lényeges volt, hogy mihez kezdünk hétfőn. Hétfőn már bent volt az ajánlatom, amit egy az egyben vittem be a következő paraméterekkel:
Vétel: 1,6140-nél. Ez kb. 30 ponttal az előző, azaz a január 08 nap zárása felett volt.
Stop: 1,6080-nál. Ennek az oka egyrészt tapasztalat, hogy ilyen szituációban azért ez a 60 pontos stop elég arra, hogy kiderüljön mi az igazság, valamint ha ezt üti, akkor 1,6100 kerek értéket át kell, hogy vigye lefelé, és akkor ki tudja mi lesz a következő megálló, de bizonyos, hogy több száz pont is esélyes. Ennyit nem adhatunk neki.
Elsődleges célár: 1,6240. Ez pontosan az általam elképzelt duplaalj kitörési nyakvonala. Tehát itt még nem vártam áttörést, ezért biztosítani akartam, azzal, hogy 2/3-részt zárok nyakvonalon és 1/3-ot tartalékban hagyok, hátha nagy menet lesz.

Nos ahogy már hétfőn említettem a belépés megtörtént és némi hezitálás után az elsődleges célárat 1,6240-en elértük, így tegnap részleges zárásra került sor, ezenközben pedig a többi részt az áttört nyakvonal alá stoppoltam, így már csak profitban zárhatóm a mókát, aminek úgy is örülök, hogy némi betegség után kissé bágyadtan írom ezeket a sorokat!

Mi várható, mi lehet a következő cél? Több gondolat is megfogalmazódott bennem, de ezek részben attól függenek, hogy milyen dinamikát mutat a piac, lehet e valamit még előhúzni a kalapból.
1. Zárok céláron, azaz a duplaalj tetején.
2. Nyakvonal sikeres tesztelése után (ha lesz) pozíció bővítés, azaz préseljük ki amit lehet! Kb. 400 pontos duplaalj tehát van benne potenciál!
3. Lefelé áttöri a nyakvonalat és zárok stoppal a már meglévő profitban.
Ezek a terveim, de majd a piac dönti el melyiket, tudom előhúzni! Egyelőre ennyi! Profitban gazdag napot!

Nagyon jo es reszletes leirasa a gondolatmentednek. Koszonjuk!

1.65 nincs messze

HWT
Régi 2010-01-14, 13:44   #488 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:

Nagyon jo es reszletes leirasa a gondolatmentednek. Koszonjuk!

1.65 nincs messze

HWT
Reméljük, hogy nincs messze az az 1,65!

Arra törekedtem, hogy aki olvassa valamiféle képet kapjon arról, hogy miképpen kell egy adott helyzetet feltérképezni,és, hogyan kell MEGTERVEZNI egy folyamatot, ami alapján belépünk a piacra. Tehát tudjuk, hogy miért, minek, hogyan, meddig, készen arra, hogy ha a helyzet úgy kívánja, akkor flexibilisen alkalmazkodjunk a piaci folyamatokhoz. Ilyen felbontáson van idő gondolkodni, tervezgetni. Persze egy daytradernek erre nincs sok ideje, de a folyamat hasonló, csak sokkal sokkal gyorsabb!
Régi 2010-01-14, 16:43   #489 (permalink)
Tag

Madi logója

Összes hozzászólás: 93
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A EUR/USD vonatkozásában Te mit valószínűsítenél?
Elképzelhető, hogy hosszútávon visszatér az 1,38 - 1,27 közötti sávba, vagy a "pénzügyi válságot" megelőző időszakot nem is célszerű vizsgálni, inkább csak az azt követő trendeket?
Régi 2010-01-14, 18:37   #490 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Reméljük, hogy nincs messze az az 1,65!

Arra törekedtem, hogy aki olvassa valamiféle képet kapjon arról, hogy miképpen kell egy adott helyzetet feltérképezni,és, hogyan kell MEGTERVEZNI egy folyamatot, ami alapján belépünk a piacra. Tehát tudjuk, hogy miért, minek, hogyan, meddig, készen arra, hogy ha a helyzet úgy kívánja, akkor flexibilisen alkalmazkodjunk a piaci folyamatokhoz. Ilyen felbontáson van idő gondolkodni, tervezgetni. Persze egy daytradernek erre nincs sok ideje, de a folyamat hasonló, csak sokkal sokkal gyorsabb!
Köszönjük szépen, ez nagyon velős ,megtervezett trade. Tanulmányozzuk a gondolatmenetet.Az eső alj nekem is megvolt.
Ha jól látom ez az MACD divergencia másmilyen .Hidden-nek írják. Van különbség a másik fajta és e közt az erősségében szerintetek ,vagy teljesen mindegy?

Jobbulást!

Jó kereskedést mindenkinek!

FXP
Régi 2010-01-14, 18:51   #491 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Köszönjük szépen, ez nagyon velős ,megtervezett trade. Tanulmányozzuk a gondolatmenetet.Az eső alj nekem is megvolt.
Ha jól látom ez az MACD divergencia másmilyen .Hidden-nek írják. Van különbség a másik fajta és e közt az erősségében szerintetek ,vagy teljesen mindegy?

Jobbulást!

Jó kereskedést mindenkinek!

FXP
Ebből a szempontból teljesen mindegy,de nyilván az a hihetőbb divergencia ami trendirányba mutat!
Régi 2010-01-17, 15:54   #492 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Helo Sidius.
USD/JPN napi grafikonon szerinted jó helyre huztam a támaszokat és ellenálásokat valamint a trendvonalakat "csatornákat" ?

A jelenlegi trend ami felfele irányul ami azt jelenti hogy gyengül a jen a dollárhoz képest annak az alsó csatornavonala most van kialakulóban. Ezt úgy értem hogy az utolso gyertya az a hét utolso gyertyája. Ez az alsó csatornavonal ugyebár már nem változhat.
Ha jövő hét elején lejeb megy akkor törik a csatorna?

Üdv Mikxi.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usd-jen.gif  
Régi 2010-01-17, 16:12   #493 (permalink)
Tag

Madi logója

Összes hozzászólás: 93
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

én is írtam valamit a devizatőzsde rovatba:
http://forum.tozsde.hu/devizatozsde/....html#post2469
Ezt is megnéznétek?
Régi 2010-01-17, 18:00   #494 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Szia Madi.
Én kezdő vagyok körülbelül én is így elemzem a dolgokat csak még fundamentálisan nem tudok anyit hozátenni mint mások. Te legaláb a grafikon mellé oda tudod gondolni az olaj ár alakulását.
Ezután én is megnézem hogy a keresztárfolyam mellet hogyan alakul az olaj ára.

Üdv Mikxi.
Régi 2010-01-17, 18:08   #495 (permalink)
Tag

Alapbeállítás Eur\usd w1

Mit gondoltok? Short mehet rá? A hosszú kanóc miatt. Megéri egyáltalán a kockázatot?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusdw1.jpg  
Régi 2010-01-17, 18:11   #496 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

ja, a kék színű fibó D1-es, a sárga pedig W1-es.
Régi 2010-01-17, 18:23   #497 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Mit gondoltok? Short mehet rá? A hosszú kanóc miatt. Megéri egyáltalán a kockázatot?
Szerintem az a gondja ennek hogy elenkezö irányba is van kanoca és ráadásul nem is rövid. Lehet hogy rosszul látom. Én csak erre nem szálnék be bár még elégé az elején vagyok.
Amugy óráson egy átölelö gyertya alakzat alakult ki felfelé "bulis engulfing".
Én erre jobban beszálnék.
Üdv Mikxi
Régi 2010-01-17, 19:46   #498 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Az igaz Mikxi, de sokkal hosszabb a fenti kanóc mint a lenti. Nem egy A++ lehetőség az biztos. Vagy CAD\CHF D1-en egy hosszú pin? Kerek számhoz közel van(1,0000 , úgyh rohadterős), és ha még akarom akkor belelátok egy PPZ-t, talán még ez is egy belépő lenne.
Régi 2010-01-17, 20:19   #499 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Az igaz Mikxi, de sokkal hosszabb a fenti kanóc mint a lenti. Nem egy A++ lehetőség az biztos. Vagy CAD\CHF D1-en egy hosszú pin? Kerek számhoz közel van(1,0000 , úgyh rohadterős), és ha még akarom akkor belelátok egy PPZ-t, talán még ez is egy belépő lenne.
CAD/CHF ez már szerintem sookal jobb elöte 4 gyertyával meg ott van egy maci(engulfing) te ezt nézed PPZ-nek? Lépjél be lehet hogy a pin megerösítés az engulfingre.

Üdv Mikxi
Régi 2010-01-17, 20:22   #500 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

négyóráson nézd meg ott is ott van az elnyelö gyergya "éppen elnyeli de még szerintem jó. Erre még egy megerősítés kellene 4 óráson.
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 4 (0 tag és 4 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
Ingyenes tőzsdei könyv letöltés Tőzsdebefektetés.hu
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény
Biztosítás alkusz segítségével
Ingatlan

A pontos idő 12:50 , a GMT +1 időzóna szerint.