| Tőzsde Fórum |
|
|
#452 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fel fogok tenni egy most futó pozit GBP/USD páron ha lesz egy kis időm. Már január 08-án bent volt az ajánlat amit ma 8.25-kor el is vittek és kis szerencsével ma le is zárom. Cél bent, stop bent, nagy gond már nem lehet. De majd később, mert rohanok. Ja ezt nem kell követni és jellemzően csak ezen a páron nyitom. Na pá.
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#453 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#455 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
en az "embriot" hasznalom, bar nem surun nyitok Harami/Inside bar-ra.Ha napi jelzes, akkor megbizas megy 10 pip-el a gyertya ala/fole, Stop pedig az ellenkezo oldalra +10 pip. Ez igaz minden gyertya formaciora. Haramira nyitni nagyon trukkos. rengeteget talalsz beloluk. Ezeknel hatvanyozattabban fontos hogy hol is heyezkedik el.(Nagy PPZ, +kerek szam+Fib szintek +MA es stb...) Remelem segit. HWT |
|
|
|
|
|
|
#457 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
en ezert valasztottam azt a modszert amit csinalok, mert nagyon eros tamaszokra,ellenallasokra es Price Action-ra alapul, jol mukodik trendelo es oldalazo piacon is. Persze az utobbinal ovatosan kell banni a TP1-el Elliott Wave egy teoria, nem egy kereskedesi szabalyrendszer, ne feledd. HWT |
|
|
|
|
|
|
#458 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 112
Hírnév szint: 3 ![]() |
Helo Sidius néztem az általad emlitett GBP/USD remélem már jól nézem ez egy csökkenö szimetrikus háromszög és a háromszög alján egy ENGULFING ? A nagy gyertya teljesen eltakarja az elöte lévőt.
Nem tudom az ellenálásokat kék vonallal jól húztam meg? Üdv Mikxi. |
|
|
|
|
|
#459 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 109
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#461 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 170
Idézet:
Köszönöm, értettem PPZ és PA forever! ![]() Fxp |
|
|
|
|
|
|
#462 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 109
Szia!
A Harami (terhes) egy trendfordító gyertyaformáció. Két gyertyából áll: egy nagyból és egy utána következő kicsiből, ami a nagy gyertya által lefedett ármozgáson belül helyezkedik el. HWTrader is írt róla a topik elején asszem inside bar néven. |
|
|
|
|
|
#463 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Vidék
Összes hozzászólás: 21
Sokat olvastam.
Pár kérdés a MetaTrader 4-ról (AlpariUS) Nyitottam demó számlát, nagyon jó mert minden magyar bár van némi ami még kínai. Tudok megbízást kiadni vételre, ott be tudtam állítani a veszteség-stop és a profit-kivét mezőket, viszont eladásnál nem. Ott fordítva kell a szinteket megadni vagy nem? Bár próbáltam eltolni mind két irányban de nem sikerült nyitnom eladási megbízást mivel "Érvénytelen S/L vagy T/P" ez azt jelenti valamelyiket nem jól állítom be. Mennyi legyen a különbségük? Azaz hogyan állítsam be őket? Előre is köszönöm. Most hogy már majdnem végigolvastam a fórumot úgy érzem ez nem az én világom picit nagyon félek tőle, de majd meglátom demózok meg próbálom megtanulni mikor érdemes nyitni eladásra vagy vételre, bár ez még nem egyértelmű de majd csak ülepszik. Az eToro-t feladtam mert nem látom hasznosnak a demo számlát, bár egyszerübbnek tünik a kezelő felülete ezért nem is bízok benne, ahogy megláttam a MT4-et beleszerettem Köszönök mindent. :-) |
|
|
|
|
|
#464 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#466 (permalink) |
|
Szenior tag
CADCHF
Erosen A kategorias szignal egy gyors short-ra. PPZ+PA akcio kozben. ![]() Egy tavlati kep ahol bejeloltem egy Fib-et a 2007-es csucsrol. A heti PPZ szepen szintben van a 38.2-es Fib-el. Tehat: Heti PPZ 1.000 nagy kerek szam Fib 38.2 BEOB szignal gyertya A dolgunk megallapitani TP1-et. Ez esetben 1:1 R/R korul van ami ragyogo. En csak ma vettem eszre az FXPro-s demo szlamon. Idonkent ranezek a sok historikus adat miatt jo latni hogy egy PPZ milyen regi/eros. Nem jo erzes lemaradni ezekrol, rosszabb mint egy 1R veszteseg ![]() HWT |
|
|
|
|
|
#467 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A háromszög "márha jól rajzoltam" alsó száránál egy engulfing ami megegyezik az álltalad BEOB-nak nevezett gyertyákkal. Jól látom a dolgokat a GBP/USD-on. Üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
|
#468 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A haromszoged legelso lokalis aljanal latok egy BUOB(Bullish Outside Bar)-ot. Ezt hivjak tobbek kozott Engulfing-nak is. A masodik erintesnel nem latok szignal gyertyat. HWT |
|
|
|
|
|
|
#469 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Én is a legalsó résznél értettem akkor ezekszerint jól vetem észre. Ez már akkor nyithato long pozicio. Üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
|
#470 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Vidék
Összes hozzászólás: 21
Hívott egy angol férfi hang 006468255760 számról, ez az Alpari-tól jöhetett?
Egyébként nem tudtam vele beszélni, mert igen hiányos az angol tudásom. :-( Tudja valaki mit akarhatott? Köszi! Szép napot mindenkinek. |
|
|
|
|
|
#474 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Akkor este több mint egy tucat PPZ-t rajzoltam be ..nekem is ott van demoszámlám a sok instrumentum miatt,de ez a chart pont nem volt beállítva. Na most beraktam majdnem mindet!![]() Usdrub.. ezen izgi lehet daytradelni! Még D1-en is akkora gap-ek vannak! Báár.. W1-en ez nem is rossz szerintem.. bennmarad![]() Sikeres kereskedést mindenkinek! FXP |
|
|
|
|
|
|
#475 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Swing High es swing Low ahol erdekesek ezek a gyertyak. Nagyon fontos, mert kulonben hosszu tavon a veszteseg no. Hidd el vegigjartam ezt az utat
|
|
|
|
|
|
|
#476 (permalink) |
|
Szenior tag
Heti PPZ
0.9500 MACD nagy divergencia az elozo csucsokrol. BEOB eleg kicsi, de a hely nagyon jo. A nagy divergencia es a meg erosebb PPZ teszi a dolgat, a piac megmutatja a lapjait egy idore. ![]() Ahogy menedzselem: TP1-et elerte, stop BE+1. a kis gyertya miatt csokkentett poziciom van fenn. TP2-n zarom teljesen ha valaha is eleri. Amiert gyors vagyok a stop behuzasaval, az a kis szignal gyertya, a piac elegge oldalazgat. Nem A kategorias, egy gyors profitot viszont meger. Riziko mar nincs= ingyen trade Ha eluti a stoppot, legyen.HWT |
|
|
|
|
|
#477 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Úgy látszik túl hamar ugranék minden pin-re. ![]() Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
|
#478 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Jonak velt lehetosegek szinte allandoan vannak. Szepnek latszo gyertyak ezer helyen tunnek fel. Nem konnyu megallni hogy tenyleg az ifgazan eselyesre ugorjunk csak. Nezd vegig akar tobbszor is a peldaimat. Tobb is akad amire azt irtam hogy A kategorias jelzes. Ha valaki semmi mast csak ezeket keresi, akkor elkepeszto talalati arannyal lehet dolgozni. sokszor nem ernek tobbet mint TP1, de mar csak ebbol a nehany peldabol is volt ami 300-400, akar tobb pip-et is szaguldott velunk. Havi 2-3 A+ kategorias szignal es en boldog vagyok
|
|
|
|
|
|
|
#479 (permalink) |
|
Tag
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Egy pozit hogyan szoktatok menedzselni? Úgy értem ha megláttok egy szignált, maradtok azon az időtávon, vagy lementek kisebbekre is? Pont ez volt tegnap, EUR\USD D1-en nekem longos volt, lementem H4-ra H1-ra és zártam a H4-es hosszú kanócok miatt. Ezt most csak a példa kedvéért, de ti leszoktátok zárni a pozit azért mert alacsonyabb időtávokon rohadtul másként néz ki a dolog?
|
|
|
|
|
|
#480 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Megoldás nagyon egyszerü. TÜRELEM RÓZSÁT TEREM Üdv Mikxi ez tényleg így van |
|
|
|
|
|
|
#481 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
HWT ,MIKXI a válogatósság ,és a türelem pipet terem! A türelmetlenség gyökere, hogy a tanuló visszaigazolást keres.De köszönet ,dolgozom rajta!Csináltam is magamnak egy képernyővédőt, hogy szem előtt legyen.Egy kis részlet az alapokról ,és tradingpszihó. Felrakom hátha más is hasznát veszi. Nagy tőkével a legelegánsabb kereskedési rendszer amit eddig láttam, napi 2 óra meló esténként! Végül is napos és hetes charton skalpolunk, ha csak tp1! Erről jutott eszembe...HWTrader és a profibbak A kategoriás szingnáloknál nem mennek le néha D1 alá ,és építenek pozíciósorzatot?Üdv: FXP |
|
|
|
|
|
|
#482 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Udv Stockwalker, En azonos idobeoztason menedzselem a pozicioimat. Mivel meghoztam egy dontest a Napin, bejeloltem hol varok bajt, hol zarom, stb. Az egesz analizis az adott grafikonra vonatkozik. Ha elkezdek lefele nezegetni es beilyedek/bezarom mert egy egy oras Pin bar nez velem szembe eserre szepen oda megy ahol a napin bejeloltem, hat ennel nem sok rosszabb tortenhet velem. Az egesz hiabavalova teszi az energiat amit a dontesembe oltem. poziciomendzsmentben ugralni lefele szamomra a szabalyok megszegese. Remelem segit, HWT |
|
|
|
|
|
|
#484 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#485 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
HWT |
|
|
|
|
|
|
#486 (permalink) |
|
Szenior tag
Betegség miatt némileg megkésve, de leírom az ígért üzletemet, amely GBP/USD-ben köttetett!
Mint már többször is elhangzott mindig a helikopter megközelítést érdemes alkalmazni, mert csak így lehet tisztába kerülni a folyamatokkal, és egy tervet kivitelezni, vagy legalábbis megpróbálni! Tulajdonképpen egy napos felbontással kellene kezdenem, de a távlati mozzanatok miatt vizsgáljuk meg az adott párt hetes felbontásban. A charton jól látható, hogy a 2000-es évektől egy törésekkel tarkított emelkedés történt a párban, amely egésszen 2007 végéig tartott, hogy aztán a tőzsde jó szokásához híven, amit 7 év alatt kigürizett azt röpke nem egésszen másfél év alatt, visszaadja. A GBP/USD ezt hihetetlen szabadesésben tette meg, miközben úgy törte el a támaszokat maga alatt, mint a ropit. Nem volt lényeges azért nem jelölgettem a támaszokat, de szerintem mindenki láthatja, aki valamit is tanult már a technikai elemzésekről, illetve HW Trader felrakott chartjairól, hogy volt egy pár támasz előtte nem is akármilyenek, gondoljunk csak a kerek értékekre, amelyekből itt volt 00 és 000-ás is. Hát nem tudták útját állni az esésnek! Egésszen addig a sávig folyt a szabadesés, amit megjelöltem fehérrel alul. Itt azonban keményen és élesen fordult, és bizony mondom nektek, hogy ha egy instrumentumnál hetesen fogás találnak a vevők és valóban meg tudják fogni, akkor arra érdemes felfigyelni, legalábbis egy darabig. No ez történt a GBP/USD-vel is, bár más kérdés, hogy ugyan nincs feltéve, de az MACD erősen divergál, szóval innen vagy megy még felfelé, vagy bedöngölik, de ez engem ilyenformán már nem érdekel! Ennyit a kiindulásról illetve még annyit, hogy amikor éles fordulóval kihozták a bukó spirálból, megtörték a csökkenő trendvonalát is, és egyfajta emelkedés-oldalazás kombóval stabilizálták a helyzetét. Láttok az alsón kívül két fehér csíkot, amelyekre még visszatérünk később, de HW Trader chartjaiból tudjátok, mit jelenthetnek. Egyébként ezt a fajta sávos jelölést tőle lestem el, én nem alkalmazom azt ilyen formában, hanem különböző vastagságú és színű vonalakkal szoktam jelölni a frontvonalakat, ahol a lövészárkokban vélhetően állóháború lesz. Nos térjünk át a napos chartra. Hát mit ad isten lébecolgatok a chartok között, és egyszer csak mit látok január elején asszem olyan 6-7. környékén? Egy hatalmas elnyelő gyertyát és egy napos támaszról való fordulást GBP/USD-n még év végén. Mivel tisztában voltam a hetesen lezajlottakkal, éltem a gyanúperrel, hogy ebből még akármi is lehet és ráálltam figyelő üzemmódra. Amint feltettem a MACD-ot és jelezte a divergenciát, hogy bizony itt felmerülhet egy long esély. Tehát rakjuk össze: 1.jel: Hetesen tisztában voltam, hogy éles fordulóban kivették az esésből tavaly. Tudtam, hogy erőstámasznál tették ezt, meg ami nem akármi. Azt is tudtam, hogy most tulajdonképpen sávozik, tehát se nem emelkedik, se nem esik, csak úgy elvan. Persze ennek nincs jelentőssége, csak annyiban, hogy sávkereskedésre kell készülni elsősorban, aztán majd kiderül mi lesz belőle! 2. jel: Naposon fordult sávszélről, ami tulajdonképpen egy napos erős támaszról való fordulás! 3. jel: Az előbbit egy izmos mintegy 250-300 pontos elnyelő gyertyával tette, ami jó jel, nem engedik esni a sáv széléről, hanem támaszon veszik. Vélhetően sávkereskedők egyenlőre, akik támaszon vesznek ellenálláson, eladnak majd. 4. jel: MACD bedivergált, azaz az indikátor számításai alapján az esés, egyelőre nem támogatott! Nos látható, hogy amikor nekem felkeltette a figyelmemet éppen visszaesőben volt, tehát ez volt az a pont, amikor eldőlni látszik a rövidtávú sorsa, azaz áttöri a támaszát, azaz a sáv szélét, avagy felette marad és fordul. Itt már felmerült bennem, hogy ebből így egy duplaalj is lehet, ha fordul. Végül megszületett a döntés, hogy ha esik akkor békén hagyjuk egymást legalább 1,5700-ig, de ha emelkedik akkor rálépek a gázra. Hát megfordult, ahogy ez már a harmadik charton jól látható, és megkezdett egy duplaalj építést, ami ekkor még nem volt bizonyos, de én mindenképpen készültem rá, mégpedig a pozíciómértezéssel. Mivel hétvége volt igen rafinált tervet eszeltem ki! Ugye 8-án meghoztam egy döntést és csak azt vártam, hogy hogyan zár aznap, valamit hát lényeges volt, hogy mihez kezdünk hétfőn. Hétfőn már bent volt az ajánlatom, amit egy az egyben vittem be a következő paraméterekkel: Vétel: 1,6140-nél. Ez kb. 30 ponttal az előző, azaz a január 08 nap zárása felett volt. Stop: 1,6080-nál. Ennek az oka egyrészt tapasztalat, hogy ilyen szituációban azért ez a 60 pontos stop elég arra, hogy kiderüljön mi az igazság, valamint ha ezt üti, akkor 1,6100 kerek értéket át kell, hogy vigye lefelé, és akkor ki tudja mi lesz a következő megálló, de bizonyos, hogy több száz pont is esélyes. Ennyit nem adhatunk neki. Elsődleges célár: 1,6240. Ez pontosan az általam elképzelt duplaalj kitörési nyakvonala. Tehát itt még nem vártam áttörést, ezért biztosítani akartam, azzal, hogy 2/3-részt zárok nyakvonalon és 1/3-ot tartalékban hagyok, hátha nagy menet lesz. Nos ahogy már hétfőn említettem a belépés megtörtént és némi hezitálás után az elsődleges célárat 1,6240-en elértük, így tegnap részleges zárásra került sor, ezenközben pedig a többi részt az áttört nyakvonal alá stoppoltam, így már csak profitban zárhatóm a mókát, aminek úgy is örülök, hogy némi betegség után kissé bágyadtan írom ezeket a sorokat! Mi várható, mi lehet a következő cél? Több gondolat is megfogalmazódott bennem, de ezek részben attól függenek, hogy milyen dinamikát mutat a piac, lehet e valamit még előhúzni a kalapból. 1. Zárok céláron, azaz a duplaalj tetején. 2. Nyakvonal sikeres tesztelése után (ha lesz) pozíció bővítés, azaz préseljük ki amit lehet! Kb. 400 pontos duplaalj tehát van benne potenciál! 3. Lefelé áttöri a nyakvonalat és zárok stoppal a már meglévő profitban. Ezek a terveim, de majd a piac dönti el melyiket, tudom előhúzni! Egyelőre ennyi! Profitban gazdag napot! |
|
|
|
|
|
#487 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Nagyon jo es reszletes leirasa a gondolatmentednek. Koszonjuk! 1.65 nincs messze ![]() HWT |
|
|
|
|
|
|
#488 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Arra törekedtem, hogy aki olvassa valamiféle képet kapjon arról, hogy miképpen kell egy adott helyzetet feltérképezni,és, hogyan kell MEGTERVEZNI egy folyamatot, ami alapján belépünk a piacra. Tehát tudjuk, hogy miért, minek, hogyan, meddig, készen arra, hogy ha a helyzet úgy kívánja, akkor flexibilisen alkalmazkodjunk a piaci folyamatokhoz. Ilyen felbontáson van idő gondolkodni, tervezgetni. Persze egy daytradernek erre nincs sok ideje, de a folyamat hasonló, csak sokkal sokkal gyorsabb! |
|
|
|
|
|
|
#489 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 93
A EUR/USD vonatkozásában Te mit valószínűsítenél?
Elképzelhető, hogy hosszútávon visszatér az 1,38 - 1,27 közötti sávba, vagy a "pénzügyi válságot" megelőző időszakot nem is célszerű vizsgálni, inkább csak az azt követő trendeket? |
|
|
|
|
|
#490 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Ha jól látom ez az MACD divergencia másmilyen .Hidden-nek írják. Van különbség a másik fajta és e közt az erősségében szerintetek ,vagy teljesen mindegy? Jobbulást! Jó kereskedést mindenkinek! FXP |
|
|
|
|
|
|
#491 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#492 (permalink) |
|
Szenior tag
Helo Sidius.
USD/JPN napi grafikonon szerinted jó helyre huztam a támaszokat és ellenálásokat valamint a trendvonalakat "csatornákat" ? A jelenlegi trend ami felfele irányul ami azt jelenti hogy gyengül a jen a dollárhoz képest annak az alsó csatornavonala most van kialakulóban. Ezt úgy értem hogy az utolso gyertya az a hét utolso gyertyája. Ez az alsó csatornavonal ugyebár már nem változhat. Ha jövő hét elején lejeb megy akkor törik a csatorna? Üdv Mikxi. |
|
|
|
|
|
#493 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 93
én is írtam valamit a devizatőzsde rovatba:
http://forum.tozsde.hu/devizatozsde/....html#post2469 Ezt is megnéznétek?
|
|
|
|
|
|
#494 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia Madi.
Én kezdő vagyok körülbelül én is így elemzem a dolgokat csak még fundamentálisan nem tudok anyit hozátenni mint mások. Te legaláb a grafikon mellé oda tudod gondolni az olaj ár alakulását. Ezután én is megnézem hogy a keresztárfolyam mellet hogyan alakul az olaj ára. Üdv Mikxi. |
|
|
|
|
|
#497 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Amugy óráson egy átölelö gyertya alakzat alakult ki felfelé "bulis engulfing". Én erre jobban beszálnék. Üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
|
#498 (permalink) |
|
Tag
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Az igaz Mikxi, de sokkal hosszabb a fenti kanóc mint a lenti. Nem egy A++ lehetőség az biztos. Vagy CAD\CHF D1-en egy hosszú pin? Kerek számhoz közel van(1,0000 , úgyh rohadterős), és ha még akarom akkor belelátok egy PPZ-t, talán még ez is egy belépő lenne.
|
|
|
|
|
|
#499 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet: