Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-01-28, 16:23   #601 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia HWT eur/usd napi grafikonon egy pin gyertya van kialakulóban gondolom észrevetétek már. Lehet hogy az orra lehetne hosszab is teste meg kisseb.
1,4020 környékén van "ha ez egész szánmak mondható".
Meglátjuk hogyan alakul az este folyamán.
Üdv
1.4000 nagy kerek szam, a kedvenceim koze tartozik. Ha visszanezel, latni hogy jelentos zona mar nagyon reg ota.

Most mar csak egy szep gyertya kellene es bent is vagyok A mai Pin mar ugrott ahogy latod, hacsak valaki nem kezd eros bevasarlasba 1.4 alatt ami felkuldi az arat a szint fole. Addig is en varok egy visszatesztelesre a kovetkezo napok-hetekben.
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-28, 20:35   #602 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
fxtiger a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Eurgbp

Szervusz HWTrader!

Január közepén akadtam erre a fórumra, lenyűgöztél a PIN gyertyák felismerésének technikájával és azok kereskedési lehetőségével. Köszönöm, talán ez a legkevesebb amit mondhatok.
Azóta Fxpo demon valamennyi kereskedhető charton keresem a PIN-t. Konkrét példán keresztül kérdezem a véleményed:
EURGBP-n látok érdekes dolgokat az elképzelésem az alábbi:
Buy 0,86800 TP 0,88600 SL 0,85950. Mi a véleményed?
fxtiger nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-01-28, 21:17   #603 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
MIKXI a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
fxtiger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szervusz HWTrader!

Január közepén akadtam erre a fórumra, lenyűgöztél a PIN gyertyák felismerésének technikájával és azok kereskedési lehetőségével. Köszönöm, talán ez a legkevesebb amit mondhatok.
Azóta Fxpo demon valamennyi kereskedhető charton keresem a PIN-t. Konkrét példán keresztül kérdezem a véleményed:
Szia én is gondolkodom rajta!!!!
De ezekhez a pin gyertyákhoz HWT jobban ért.
Szerintem beoldalazott napi grafikonon.
Üdv Mikxi
MIKXI nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-28, 21:29   #604 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Hello mindenki.
Erröl mi a velemenyetek?Usdchf napi grafi.
Erdekes lehet meg nem?Szepen leteszteli az 1.0500 kerek szämot, es talän majd vissza is huzodik alä.Napi fibo 50 es hetin pont 23,6. Az a kepen nincs rajt..
Üdv!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdchf.jpg  
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-28, 21:30   #605 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Bocsi a kepert, kisse gyer lett...Majd legközelebb
Régi 2010-01-28, 21:52   #606 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szervusz HWTrader!

Ezt en is neztem, persze lehet hogy beneztem Nekem egybe esik napi es heti ppz-vel, söt meg havi grafon is lätszik es napi fibo 23,6. Persze az orra lehetne kicsit hosszabb, hogy higgyek nekiKiväncsi vagyok en is a "mestereink" velemenyere.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurgbp.jpg  
Régi 2010-01-28, 21:54   #607 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Amugy en erzesem szerint nyitnek ra.Hacsak le nem beszeltek:-)
Régi 2010-01-28, 21:59   #608 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Bär en a TP1-et kicsit ovatosabban 0,8730 körül kepzeltem, es utäna vigyäznek a 0,8790-al, mert fibo 38,2 es koräbban is erös ppz volt.
Régi 2010-01-28, 22:13   #609 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

USDCHF ugy nez ki elszaladt:-)
Régi 2010-01-28, 22:19   #610 (permalink)
Új tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 13
doboz a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hello mindenki.
Erröl mi a velemenyetek?Usdchf napi grafi.
Erdekes lehet meg nem?Szepen leteszteli az 1.0500 kerek szämot, es talän majd vissza is huzodik alä.Napi fibo 50 es hetin pont 23,6. Az a kepen nincs rajt..
Üdv!
Szia Gio!
Én is nézem. Alakulgat, de sztem nem biztos, h pin lesz belőle...
Sajnos.
De az ár küzd az 1.0500-zal és a 200EMA-val. Jelenleg az ár van fölül...
Majd meglátjuk. Én nem nyitok rá.
Üdv
doboz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-28, 22:22   #611 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Lehet, h megy majd még egy kicsit, de az MACD nem tudja követni. Ahogy nézem, kezd a divergencia kialakulni.
Régi 2010-01-28, 22:28   #612 (permalink)
Szenior tag

HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Kicsit nem nezem a forumot es maris grafikonok tomege fogad Vegre kicsit beindul a tarsasag, mar ideje hogy munkaba kezdjen mindenki

Napi gyertyakat nezni meg tul korai, akarmi tortenhet meg 40 perc van hatra az FXPro feed-en az en brokeremnel meg egy oraval tobb.

Ha zar a piac akkor vegigmegyunk rajta.

Zaras elott nagyon artalmas tud lenni, mert onkentelenul is beledivodik egy elkepzeles esutana a piacot probalod belegyomoszolni abba. Az elemzeshez pont a forditottja kell

HWT
Régi 2010-01-28, 22:37   #613 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy kérdésem lenne HWTraderhez, és Sidiushoz. Vegyük az Alparit példának. Ha jól tudom, a napos gyertyák éjfélkor zárnak.Ha kialakul egy pinbár, az akkor látszik pontosan. Na most ahhoz, hogy pont a pinbar fölé, vagy alá tegyük a megbízásunkat 10 pippel ahhoz éjféltől kezdve fent kell lennünk, és figyelnünk a következő gyertyát, mert ugye ott még elég nagy a mozgási lehetőség. vagy adunk egy limit megbízást. A kérdésem az lenne, hogy ez nálatok pontosan hogy történik?
Szia HWT!

Willow kérdése bennem is megfogalmazódott. Szóval csak a piac zárása után érdemes nézni a napi gyertyákat és úgy kereskedni velük. De így ezt a "munkát" éjfél körül kellene elvégeznünk...
Ami nekem most nem gond, amúgy is fenn vagyok, mert dolgozom, de ha nincs munka, akkor ilyenkor már alszom...

Üdv
Régi 2010-01-28, 22:44   #614 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
doboz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia HWT!

Willow kérdése bennem is megfogalmazódott. Szóval csak a piac zárása után érdemes nézni a napi gyertyákat és úgy kereskedni velük. De így ezt a "munkát" éjfél körül kellene elvégeznünk...
Ami nekem most nem gond, amúgy is fenn vagyok, mert dolgozom, de ha nincs munka, akkor ilyenkor már alszom...

Üdv
Sajnos ezt nem tudjuk elkerulni. Az vigasztaljon hogy egy ido utan mar fel ora is eleg hogy vegigszaladj 40-50 paron, attol fuggoen mennyit nezel.

Ha zaras elott kezded elemezni akkor fellep az amit az angol szakirodalom Curve fitting-nek hiv. a kezdetben szep gyertya szignal kicsit csunyabban zar, mar nem is annyira pin, inkabb neutralis, de te meg ugy gondolsz ra mint ahogy elozoleg lattad, mert akarod hogy olyan legyen.
Régi 2010-01-28, 22:53   #615 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy kérdésem lenne HWTraderhez, és Sidiushoz. Vegyük az Alparit példának. Ha jól tudom, a napos gyertyák éjfélkor zárnak.Ha kialakul egy pinbár, az akkor látszik pontosan. Na most ahhoz, hogy pont a pinbar fölé, vagy alá tegyük a megbízásunkat 10 pippel ahhoz éjféltől kezdve fent kell lennünk, és figyelnünk a következő gyertyát, mert ugye ott még elég nagy a mozgási lehetőség. vagy adunk egy limit megbízást. A kérdésem az lenne, hogy ez nálatok pontosan hogy történik?
en ejjeli bagoly vagyok Igaz, nalam az meg csak 11, de mire vegzek sokszor mar a japan piac egy orat lehuzott. Igaz ez az ido nem csak a napi szignalok keresesere van forditva. Uj dolgokat teszteni is ekkor jut ido.

Az egyik trader ismerosom 4 orason kereskedik szinte kizarolag nagyon hasonlokepp. Neki elore be van allitva hangriasztas a szintekre, PPZ-kre amiket figyel. Nem kellemes

Amint zar a piac, mar latod hogy jo helyen van-e, eleg nagy-e(elozo gyertyakhoz kepest) Van-e barminyen divergencia, egybeeses valamivel, stb. A PPZ-ket bejelolheted elore, azzal nincs gond, de a szignal csak onnantol el ha mar zarodott a gyertya. Erre nincs orvossag.

Az hogy kialakul a Pinbar, csak a zaras utan latod, soha maskor.
Régi 2010-01-28, 23:53   #616 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás Gbpchf

Sziasztok!
Igaz, hogy oldalaz a piac, de lett egy szép pin a gbp/chf-en. Az 1.7000 és az EMA200-al nem bírt az árfolyam, visszaszorították alá. Én megpróbálom megjátszani. StopEladás a pin alatt 10pippel, SL: az előző csúcs fölött, T/P: 1.6800 fölött kicsivel, mert az 1.6800 heti PPZ-nek tűnik nekem.

Mi a véleményetek?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbp-chf_2010.01.29.gif  
Régi 2010-01-29, 00:35   #617 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szervusz HWTrader!

Udv a fedelzeten fxtiger,

Orulok hogy tetszik amit latsz es hasznosnak talalod

EurGbp napi gyertya. Tetszik hogy konzisztens a tobbi GBP parral, A merete, ami szamomra fontos sem valami kihivo. Ami viszont mellette szol, hogy halal pontosan raesik a 0.8650-re, ami lathatoan PPZ-kent viselkedik. Nalam felette is zart, bar jobb lett volna egy kek gyertya(bullish). En TP1-et mindenkepp nagyon konzervativan kezelem: 0.8700. Azonnal BE szamomra ha eleri.

Stop mehetne feljebb mint a pin alja, mivel a napi PPZ ha lefele torik, akkor az eselyek nagyok egy eros reakciora.

Csokkentett pozicio es stopp meret. Ennel tobbet nem er.

kereskedes-de-hogyan-eurgbp_280110d.jpg
Régi 2010-01-29, 00:39   #618 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia én is gondolkodom rajta!!!!
De ezekhez a pin gyertyákhoz HWT jobban ért.
Szerintem beoldalazott napi grafikonon.
Üdv Mikxi
Igen Mikxi, jol latod, elegge oldalaz. Ami viszont latszik a pinbol, hogy van vevo 0.8650 alatt eleg. Nagyon konzervativan azert lehet kezelni ha stop BE-be mozog amint eleri az elso problemas zonat. Szamomra 0.8700
Régi 2010-01-29, 00:50   #619 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!
Igaz, hogy oldalaz a piac, de lett egy szép pin a gbp/chf-en. Az 1.7000 és az EMA200-al nem bírt az árfolyam, visszaszorították alá. Én megpróbálom megjátszani. StopEladás a pin alatt 10pippel, SL: az előző csúcs fölött, T/P: 1.6800 fölött kicsivel, mert az 1.6800 heti PPZ-nek tűnik nekem.

Mi a véleményetek?
Tetszik Ime ahogy en latom:

kereskedes-de-hogyan-gbpchf_280110d.gif
Régi 2010-01-29, 07:14   #620 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tetszik Ime ahogy en latom:

Csatolás 220
Nälam is hasonlora sikerültFontos nekem a napi fibo 38,2 ami felett van a TP1-em es 50 felett a stop.Nekem az 50-es szint koräbban is erös ppznek tünt, remeljük nem is töri ät
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurgbp.gif  
Régi 2010-01-29, 07:21   #621 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

EURCHF adhatna mär egy szep szignält..Nagyon erös ellenälläson csücsül.Havi+heti+napi PPZ.Räadäsul a következö erösebb szint is szerintem szepen felette van.Hogy lätjätok?
Régi 2010-01-29, 15:59   #622 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

GBPCHF dolgozik szepen. Stop 1.6955 es zartam a felet TP1-en.
Régi 2010-01-29, 18:29   #623 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Tényleg szépen ment/megy és igazad volt a TP-vel kapcsolatban. Én már a második megállót néztem ki magamnak...
Régi 2010-01-29, 19:32   #624 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
EURCHF adhatna mär egy szep szignält..Nagyon erös ellenälläson csücsül.Havi+heti+napi PPZ.Räadäsul a következö erösebb szint is szerintem szepen felette van.Hogy lätjätok?
Talän vegre meg is lesz zäräsra, amire värok
Mi a velemenyetek?
Régi 2010-01-29, 19:52   #625 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Tényleg szépen ment/megy és igazad volt a TP-vel kapcsolatban. Én már a második megállót néztem ki magamnak...
Kint vagyok a masodik felevel BE.

Nem sok bizodalmam volt benne, ezert nem adok teret neki. Menjen el odaig ameddig gondolom es boldog vagyok. Nem leszek meglepve ha nemsokara 1.75-ot kopogtatja alulrol.
Régi 2010-01-29, 19:55   #626 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Talän vegre meg is lesz zäräsra, amire värok
Mi a velemenyetek?
Mirol is irtam tegnap a zaras elotti elemzessel kapcsolatban??
Régi 2010-01-29, 21:13   #627 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Mirol is irtam tegnap a zaras elotti elemzessel kapcsolatban??
Jogos a kerdes...Mär le is szoktam rola
Régi 2010-01-29, 21:20   #628 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
fxtiger a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Engulfing gyertyák

Szia HWTrader!

Köszönöm az előző visszajelzésed.
Más téma. A Pin-t vizuálisan könnyen meglehet látni, de mi van az Engulfing gyertyákkal, ezeknek a felismerésére van valamilyen hatékony módszered? Mik azok a kritériumok, amikor ezeknek biztos hihetünk? Amikor azt mondjuk, hogy a második gyertya betakarja az előzöt, ez vonatkozik a gyertya árnyékára is?

Üdv,
fxtiger nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-30, 00:26   #629 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia HWTrader!

Köszönöm az előző visszajelzésed.
Más téma. A Pin-t vizuálisan könnyen meglehet látni, de mi van az Engulfing gyertyákkal, ezeknek a felismerésére van valamilyen hatékony módszered? Mik azok a kritériumok, amikor ezeknek biztos hihetünk? Amikor azt mondjuk, hogy a második gyertya betakarja az előzöt, ez vonatkozik a gyertya árnyékára is?

Üdv,
Nincs mit

Minden gyertya szignal csak akkor er valamit is ha jo helyen van. PPZ, Fib/MA stb egybeeses a legfontosabb. Aztan a gyertya merete az elozoekhez kepest. Eleg szubjektiv a megiteles meretet illetoen, de ha joval nagyobb mint az elozo ketto akkor tetszik. Ha BUOB/BEOB akkor a teljes gyertyat olelje at es a nyitas-zaras kozott minel nagyobb legyen a kulonbseg. Volt mar tobb ilyen is a topik elete soran, nezd vissza oket.

Igen arnyekra is vonatkozik.

A biztos hitrol annyit hogy semmi sem biztos a piacokon.

Amiben hiszek az az hogy van egy kicsi statisztikai elonyom ha ezek(gyertya+PPZ+FIB stb) kialakulnak es ha eleg sokaig csinalom akkor tobbet nerek mint bukok. Ez a gondolat kell hogy alljon minden rendszer mogott.

Az elony annal nagyobb minel jobban tudom szurni a kulonbozo jelzeseket. Ebben a tapasztalat segit.

Jo hetveget mindenkinek,

HWT
Régi 2010-01-30, 17:02   #630 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 397
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Köszi HWTrader az eddigi segítséget, és jó hétvégét neked is.
willow elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-01, 21:58   #631 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kint vagyok a masodik felevel BE.

Nem sok bizodalmam volt benne, ezert nem adok teret neki. Menjen el odaig ameddig gondolom es boldog vagyok. Nem leszek meglepve ha nemsokara 1.75-ot kopogtatja alulrol.
Szia HWT!
Nekem is bejött még. Nem teljesített rosszul.

EUR/GBP
Ez is bejött, igaz nem volt teljesen szép tankönyvi a nyitás.
Vétel: stoplimit: 0,8685 ma hajnalban, a stop 0,8618-on volt és zárás 0,8735.
Szóval volt egy pin 01.28-án, ami majdnem érintette a 0,8600-ot (kerek szám), ami nálam egy heti PPZ része, T/P az 50-es fibo alatt.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eur-gbp_2010.02.01.gif  
Régi 2010-02-01, 23:39   #632 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia HWT!
Nekem is bejött még. Nem teljesített rosszul.

EUR/GBP
Ez is bejött, igaz nem volt teljesen szép tankönyvi a nyitás.
Vétel: stoplimit: 0,8685 ma hajnalban, a stop 0,8618-on volt és zárás 0,8735.
Szóval volt egy pin 01.28-án, ami majdnem érintette a 0,8600-ot (kerek szám), ami nálam egy heti PPZ része, T/P az 50-es fibo alatt.
Gratula doboz, csak igy tovabb
Régi 2010-02-03, 06:43   #633 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Hello mindenkinek!

GBPUSD napi pipnre poziciot nyitottam, de kicsit elbizonytalanodtam.
Lehet, hogy a 1,600 tul erös ellenälläs lesz? Igaz koräbban midig elerte a TP1-et. Erdekelne a velemenyetek, hogy lätjätok, mert bejelzett a kis "veszlämpäm".Es meg nem kesö zärnom.
Üdv!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd.gif  
Régi 2010-02-03, 08:41   #634 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Hello mindenkinek!

GBPUSD napi pipnre poziciot nyitottam, de kicsit elbizonytalanodtam.
Lehet, hogy a 1,600 tul erös ellenälläs lesz? Igaz koräbban midig elerte a TP1-et. Erdekelne a velemenyetek, hogy lätjätok, mert bejelzett a kis "veszlämpäm".Es meg nem kesö zärnom.
Üdv!
Szia Gio!

Most már én is benne vagyok, de én 1.6010-re tettem a vételi stopomat, mert én is erős ellenállásnak gondoltam az 1.6000-t. Küzdött is vele egy kicsit, de most átvitte.

Üdv
Régi 2010-02-03, 10:36   #635 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szia Gio!

Most már én is benne vagyok, de én 1.6010-re tettem a vételi stopomat, mert én is erős ellenállásnak gondoltam az 1.6000-t. Küzdött is vele egy kicsit, de most átvitte.

Üdv
Szia Doboz!
En is mär nyugodtabb vagyok... felet mär zärtam 1.60258-on, stop 1.6010.
meglätjuk meg mennyi van benne
Persze szerintem nem volt egy tipikus A++ pozicio. HWT te mit gondolsz?
Régi 2010-02-03, 10:38   #636 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Közben ki is ütötte a stopomat:-)
Régi 2010-02-03, 11:39   #637 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Én még benne vagyok, mert a munkahelyemen nem tudom használni az FxPro-t...
Régi 2010-02-03, 11:58   #638 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Az nem szerencses, mert elegge küzd az 1,6000-al. Oräson elnyelö gyertyara sikerült meg rashortolnom, loptam meg 30 PIP-et
De talän az 1.6000 mär tämaszkent viselkedik.Ezt lehet, hogy nem jol gondolom, inkäbb Sidius vagy HWT tudna minket felvilägositani. Szerintem megy ez meg feljebb...En mär nem kisertem
Régi 2010-02-03, 12:03   #639 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Nälam most zärt a 4 oräs grafikon es egy meretes PINBAR rajzolodott ki. Lehet, hogy teljesen visszaverte a tamadast a nagy kerek szäm
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd.gif  
Régi 2010-02-03, 15:13   #640 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 4
paramfazon a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia HWTrader!
Szeretném megköszönni az oktatásra fordított energiát!
Bár még csak a harmadik oldalnál tartok lépésről lépésre haladva, mindennek utánanézve.
paramfazon nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-03, 16:26   #641 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Orderflow

Idézet:
Az nem szerencses, mert elegge küzd az 1,6000-al. Oräson elnyelö gyertyara sikerült meg rashortolnom, loptam meg 30 PIP-et
De talän az 1.6000 mär tämaszkent viselkedik.Ezt lehet, hogy nem jol gondolom, inkäbb Sidius vagy HWT tudna minket felvilägositani. Szerintem megy ez meg feljebb...En mär nem kisertem
Az egytlen ok amiert messzirol elkerultem ezt a gyertyat az 1.6000 rogton felette. Ez napi gyertyakkal kereskedve nagyon fontos hogy tudijuk hol lehet az elso problemas terulet. Ha megnezitek az eddigi peldaimat, mindenhol visszakoszon a nagy kerek szamok figyelembevetele.

Amit tudunk PPZ-krol, hogy ezek zonak. Azok amik a nagy kerek szamok korul vannak, meginkabb zonak. Forex es a Futures piacoknak nagyon eros jellemzoje hogy az Orderflow(buy/sell stop/limit megbizasok) a kerek szamok kore oszpontosulnak. Tomegpszichologia= Technikai analizis

Maradok az orderflow hasznalatanal, mert nem tudok frappans magyar megfelelot. Tehat vannak ezek a nagy kerek szamok es korulottuk rengeteg limit es stop megbizas. A resztvevok egyszeruen valamiert fokuszalnak ezekre a teruletekre(itt jon be a tomegpszichologia)

Hasznalom a jelenlegi GBPUSD napi Pin-t a peldamnak.

A celom hogy megertsetek nagyjabol mi is zajlik a Pin bar/ PPZ, kerek szamok mogott.

Az egesz rendszer arra epul hogy felismerjuk hol vannak nagyon fontos szintek(PPZ) es megvarjuk hogy azokon kialakul-e valamilyen egy-ket gyertyat magaba foglalo szignal(Pin, BEOB/BUOB stb)ami esetleg mas eszkozokkel is egybeesik(Fib, MA stb) Ez a belepesi szignalom.

Amit a PPZ megmutat, az hogy hol epul fel tekintelyes orderflow, ami nagyobb hatassal lehet a piacra/arra. A Pin bar az orderflow elhelyezkedeserol mond el sokat. Pl Ar eleri 1.6000-t atmegy rajta, majd a nap vegere joval alatta zar. Ez mit jelent? 1.6000 felett jelentos Short orderflow volt jelen ami az ar visszaeseset okozta. tehat a szint felett eladokkal talakozott az ar. Ettol mi a napi zaras utan latjuk a Pinbar-t, engulfing gyertyat, stb. Mind egy dolgot jelez: az altalunk elore felismert zonara az ar reagalt. Ezt nevezzuk szignalnak.

Az hogy az Orderflow a kerek szamok kore epul, tobb komoly kutatas is bizonyitotta. Hogy mitol? Termeszetunk hogy szimmetriat es egyszeruseget keresunk, onkentelenul is hasznaljuk a kerek szamokat, mert konnyebb veluk dolgoznunk.

Az eladasok es vetelek legnagyobb szazaleka ezen zonak korul folyik. A nemzeti bankoktol(EURCHF 1.5 szint nem regen) kezdve az egyszeri forex trader-ig, mindenk hasznalja, sokszor teljesen tudat alatt.

Na most tudva azt hogy az 1.6 ekkora port kavarhat leven nagy kerek szam. hogyan ertekelem azt a Pinbar-t ami alatta alakul ki es teljesen belenez a PPZ-be? En a legkevesebb hogy ovakodva szemlelem, foleg egy ilyen eros sullyedo trendben.

Ha az a pin az "orraval atszurva a PPZ-t felette zar, akkor ragyogo. Igy viszont en messzirol elkerulom. ez persze nem jelenti azt hogy nem fogy raketakent kiloni 2.99-ig. Ez lehetseges, mint minden mas is a piacon.
Ami viszont nekem fontos, hogy minel tobb alatamaszto ervet tudjak felsorolni a szignalom mellett. Akarom latni hogy legalabb minimalis eselye van arra hogy az elvart iranyba menjen. Szamomra ez nem volt az.

Fontos hogy a kerek szamok szerves resze legyen a tamaszok es ellenallasok felismeresekor. az Orderflow erre koncentral, akkor nekem is ezt kell tennem.

Remelem nem nagyon siettem el a magyarazatot es valamennyire ertheto hogy mit is akarok mondani.

HWT
Régi 2010-02-03, 16:27   #642 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
paramfazon eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia HWTrader!
Szeretném megköszönni az oktatásra fordított energiát!
Bár még csak a harmadik oldalnál tartok lépésről lépésre haladva, mindennek utánanézve.
Nincs mit, en legalabb annyit tanulok ebbol mint ti
Régi 2010-02-03, 20:30   #643 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Szia HWT!
Köszi szepen a välaszt, igazän kielegitö volt. Lassan talän sikerül belevernem a fejembe, hogy tartsam magam a kiväräshoz. Nekem ugyhiszem a türelmetlenseg es tenniakaräs a legnagyobb ellensegem. Itt kerül szoban, hogy tenyleg milyen fontos is a strategia es a fegyelem. Ismet elhatärozom, hogy tartom magam az ältalam kijelölt tervhez.Remelem mar sikerül is. Hisz nincs annä bosszantobb, ha az ember maga tehet a veszteröl. Nem szeretnek a sajät käromon tanulni, es ehhez a te tanäcsaid es a forumon elhangzottak nyujtjäk a legnagyobb lehetöseget mindenki szämära. Nagyon örülök, hogy ilyen "klub" koväcsolodott össze es köszi mindenkinek!
Toväbbi fegyelmezett jo kereskedest mindenkinek!
Ciao!
Régi 2010-02-03, 22:01   #644 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Sziasztok!
Igen, én abba a zónába estem bele, amiről HWT írt 1.6000 fölött, hogy sokan eladtak. Na én ott vettem... :-( De erre van a stop, igaz, hogy bukta volt, de legalább megtanultam, hogy a kerek számokat igen-igen tisztelni kell!
Üdv
Régi 2010-02-04, 07:32   #645 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Erröl mi a velemenyetek?Ez BEOB?Mäs szempontot meg nem neztem, csak szeretnem tudni, hogy ez az-e..
Köszi!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusd.gif  
Régi 2010-02-04, 11:49   #646 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Erröl mi a velemenyetek?Ez BEOB?Mäs szempontot meg nem neztem, csak szeretnem tudni, hogy ez az-e..
Köszi!
Ezt elneztem.Läthato, hogy a masodik gyertya alacsonyabban nyitott...
Pozicioba lepesre amugy sem talälom jonak a helyzetet sem, meg ha BEOB lett volna.Erös tämasz felett van, es nem is igazän lokälis csucs, ha jol gondolom. Bocs, hogy ilyenekkel zavargok itt, csak ime egy kezdö gondolatmenete
Ez a velemenyem a gbpusd pärrol is, ami jokora BEOB ha jol gondolom, csak sajnos a helyzete nem elönyös
Régi 2010-02-04, 12:49   #647 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Köszi!
Igen, ez egy BEOB, de nem lokalis csucson van(vagyis szamomra tul kicsi). Rogton alatta ott a melypont ahol minden bizonnyal problemaba utkozik. Ezt en passzolom. Ettol persze nyugodtan letorhet es meg sem allhat 1.3-ig

Ha viszont majd visszateszteli az alabbi zonat, akkor boldogan latnek valami szep szignal gyertyat.
Régi 2010-02-04, 13:14   #648 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Igen, ez egy BEOB, de nem lokalis csucson van(vagyis szamomra tul kicsi). Rogton alatta ott a melypont ahol minden bizonnyal problemaba utkozik. Ezt en passzolom. Ettol persze nyugodtan letorhet es meg sem allhat 1.3-ig

Ha viszont majd visszateszteli az alabbi zonat, akkor boldogan latnek valami szep szignal gyertyat.
Köszi HWT!
Attol meg BEOB, hogy a Bearish gyertya nyitäsa alacsonyabb a Bullish zäräsänäl? Igaz, csak 0,00004 a különbseg.
Régi 2010-02-04, 13:35   #649 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Köszi HWT!
Attol meg BEOB, hogy a Bearish gyertya nyitäsa alacsonyabb a Bullish zäräsänäl? Igaz, csak 0,00004 a különbseg.
Igen BEOB, szep nagy is es jelzi hogy a trend valszeg folytatodik, szamomra csak nem tartozik azok koze amire nyitok.
Régi 2010-02-04, 17:08   #650 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Kerek szamok

Eurogold/ az arany euro arfolyama.

800 nagy kerek szam.

Az elso ket nyillal jelolt erintes adott ket szep gyertya szignalt MACD divergencia megerositessel. Mindket gyertyara nyitottam poziciot es reszlegesen zartam ugyanazon a TP1-en. A harmadik tesztje a PPZ-nek tegnap volt tovabbi divergencia MACD-n. Belepes nem gyertya szignalra tortent, de itt nem is ez a lenyeg, az ok amiert felraktam a grafikont az hogy szemleltesse milyen fontos az hogy felismerjuk a FONTOS zonakat. A harmadik belepom csak a gyertya szignal hianyaban kulonbozott az elozoektol. A harmas csucs viszont plusz megerositest adott es az szolgalt belepo szignalkent. Sell order a tegnapi gyertya ala ment kozvetlenul.

Vigyazat, a belepo nem olyan amit kezdoknek ajanlok!! Egyetlen celom az hogy lassatok mekkora ereje is van a nagy kerek szamoknak es az azokkal egybeeso PPZ-knek es hogy hogyan tudjuk ezt hasznalni szinte barmilyen rendszer reszekent.

Grafikon:
kereskedes-de-hogyan-eurgold_040210d.gif

Udv,

HWT
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 3 (0 tag és 3 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
Ingyenes tőzsdei könyv letöltés Tőzsdebefektetés.hu
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény
Biztosítás alkusz segítségével
Ingatlan

A pontos idő 12:55 , a GMT +1 időzóna szerint.