| Tőzsde Fórum |
|
|
#601 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Most mar csak egy szep gyertya kellene es bent is vagyok A mai Pin mar ugrott ahogy latod, hacsak valaki nem kezd eros bevasarlasba 1.4 alatt ami felkuldi az arat a szint fole. Addig is en varok egy visszatesztelesre a kovetkezo napok-hetekben.
|
|
|
|
|
|
|
#602 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Szervusz HWTrader!
Január közepén akadtam erre a fórumra, lenyűgöztél a PIN gyertyák felismerésének technikájával és azok kereskedési lehetőségével. Köszönöm, talán ez a legkevesebb amit mondhatok. Azóta Fxpo demon valamennyi kereskedhető charton keresem a PIN-t. Konkrét példán keresztül kérdezem a véleményed: EURGBP-n látok érdekes dolgokat az elképzelésem az alábbi: Buy 0,86800 TP 0,88600 SL 0,85950. Mi a véleményed ?
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#603 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 112
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
De ezekhez a pin gyertyákhoz HWT jobban ért. Szerintem beoldalazott napi grafikonon. Üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
|
#604 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Hello mindenki.
Erröl mi a velemenyetek?Usdchf napi grafi. Erdekes lehet meg nem?Szepen leteszteli az 1.0500 kerek szämot, es talän majd vissza is huzodik alä.Napi fibo 50 es hetin pont 23,6. Az a kepen nincs rajt.. Üdv! |
|
|
|
|
|
#606 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Nekem egybe esik napi es heti ppz-vel, söt meg havi grafon is lätszik es napi fibo 23,6. Persze az orra lehetne kicsit hosszabb, hogy higgyek neki Kiväncsi vagyok en is a "mestereink" velemenyere.
|
|
|
|
|
|
|
#610 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 13
Idézet:
Én is nézem. Alakulgat, de sztem nem biztos, h pin lesz belőle... ![]() Sajnos. De az ár küzd az 1.0500-zal és a 200EMA-val. Jelenleg az ár van fölül... Majd meglátjuk. Én nem nyitok rá. Üdv |
|
|
|
|
|
|
#612 (permalink) |
|
Szenior tag
Kicsit nem nezem a forumot es maris grafikonok tomege fogad
Vegre kicsit beindul a tarsasag, mar ideje hogy munkaba kezdjen mindenki![]() Napi gyertyakat nezni meg tul korai, akarmi tortenhet meg 40 perc van hatra az FXPro feed-en az en brokeremnel meg egy oraval tobb. Ha zar a piac akkor vegigmegyunk rajta. Zaras elott nagyon artalmas tud lenni, mert onkentelenul is beledivodik egy elkepzeles esutana a piacot probalod belegyomoszolni abba. Az elemzeshez pont a forditottja kell ![]() HWT |
|
|
|
|
|
#613 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Willow kérdése bennem is megfogalmazódott. Szóval csak a piac zárása után érdemes nézni a napi gyertyákat és úgy kereskedni velük. De így ezt a "munkát" éjfél körül kellene elvégeznünk... Ami nekem most nem gond, amúgy is fenn vagyok, mert dolgozom, de ha nincs munka, akkor ilyenkor már alszom... ![]() Üdv |
|
|
|
|
|
|
#614 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ha zaras elott kezded elemezni akkor fellep az amit az angol szakirodalom Curve fitting-nek hiv. a kezdetben szep gyertya szignal kicsit csunyabban zar, mar nem is annyira pin, inkabb neutralis, de te meg ugy gondolsz ra mint ahogy elozoleg lattad, mert akarod hogy olyan legyen. |
|
|
|
|
|
|
#615 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Igaz, nalam az meg csak 11, de mire vegzek sokszor mar a japan piac egy orat lehuzott. Igaz ez az ido nem csak a napi szignalok keresesere van forditva. Uj dolgokat teszteni is ekkor jut ido.Az egyik trader ismerosom 4 orason kereskedik szinte kizarolag nagyon hasonlokepp. Neki elore be van allitva hangriasztas a szintekre, PPZ-kre amiket figyel. Nem kellemes ![]() Amint zar a piac, mar latod hogy jo helyen van-e, eleg nagy-e(elozo gyertyakhoz kepest) Van-e barminyen divergencia, egybeeses valamivel, stb. A PPZ-ket bejelolheted elore, azzal nincs gond, de a szignal csak onnantol el ha mar zarodott a gyertya. Erre nincs orvossag. Az hogy kialakul a Pinbar, csak a zaras utan latod, soha maskor. |
|
|
|
|
|
|
#616 (permalink) |
|
Új tag
Sziasztok!
Igaz, hogy oldalaz a piac, de lett egy szép pin a gbp/chf-en. Az 1.7000 és az EMA200-al nem bírt az árfolyam, visszaszorították alá. Én megpróbálom megjátszani. StopEladás a pin alatt 10pippel, SL: az előző csúcs fölött, T/P: 1.6800 fölött kicsivel, mert az 1.6800 heti PPZ-nek tűnik nekem. Mi a véleményetek? |
|
|
|
|
|
#617 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Orulok hogy tetszik amit latsz es hasznosnak talalod ![]() EurGbp napi gyertya. Tetszik hogy konzisztens a tobbi GBP parral, A merete, ami szamomra fontos sem valami kihivo. Ami viszont mellette szol, hogy halal pontosan raesik a 0.8650-re, ami lathatoan PPZ-kent viselkedik. Nalam felette is zart, bar jobb lett volna egy kek gyertya(bullish). En TP1-et mindenkepp nagyon konzervativan kezelem: 0.8700. Azonnal BE szamomra ha eleri. Stop mehetne feljebb mint a pin alja, mivel a napi PPZ ha lefele torik, akkor az eselyek nagyok egy eros reakciora. Csokkentett pozicio es stopp meret. Ennel tobbet nem er.
|
|
|
|
|
|
|
#618 (permalink) |
|
Szenior tag
Igen Mikxi, jol latod, elegge oldalaz. Ami viszont latszik a pinbol, hogy van vevo 0.8650 alatt eleg. Nagyon konzervativan azert lehet kezelni ha stop BE-be mozog amint eleri az elso problemas zonat. Szamomra 0.8700
|
|
|
|
|
|
#619 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ime ahogy en latom:
|
|
|
|
|
|
|
#620 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Fontos nekem a napi fibo 38,2 ami felett van a TP1-em es 50 felett a stop.Nekem az 50-es szint koräbban is erös ppznek tünt, remeljük nem is töri ät
|
|
|
|
|
|
|
#625 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Nem sok bizodalmam volt benne, ezert nem adok teret neki. Menjen el odaig ameddig gondolom es boldog vagyok. Nem leszek meglepve ha nemsokara 1.75-ot kopogtatja alulrol. |
|
|
|
|
|
|
#628 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Szia HWTrader!
Köszönöm az előző visszajelzésed. Más téma. A Pin-t vizuálisan könnyen meglehet látni, de mi van az Engulfing gyertyákkal, ezeknek a felismerésére van valamilyen hatékony módszered? Mik azok a kritériumok, amikor ezeknek biztos hihetünk? Amikor azt mondjuk, hogy a második gyertya betakarja az előzöt, ez vonatkozik a gyertya árnyékára is? Üdv, |
|
|
|
|
|
#629 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Minden gyertya szignal csak akkor er valamit is ha jo helyen van. PPZ, Fib/MA stb egybeeses a legfontosabb. Aztan a gyertya merete az elozoekhez kepest. Eleg szubjektiv a megiteles meretet illetoen, de ha joval nagyobb mint az elozo ketto akkor tetszik. Ha BUOB/BEOB akkor a teljes gyertyat olelje at es a nyitas-zaras kozott minel nagyobb legyen a kulonbseg. Volt mar tobb ilyen is a topik elete soran, nezd vissza oket. Igen arnyekra is vonatkozik. A biztos hitrol annyit hogy semmi sem biztos a piacokon. Amiben hiszek az az hogy van egy kicsi statisztikai elonyom ha ezek(gyertya+PPZ+FIB stb) kialakulnak es ha eleg sokaig csinalom akkor tobbet nerek mint bukok. Ez a gondolat kell hogy alljon minden rendszer mogott. Az elony annal nagyobb minel jobban tudom szurni a kulonbozo jelzeseket. Ebben a tapasztalat segit. Jo hetveget mindenkinek, HWT |
|
|
|
|
|
|
#631 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Nekem is bejött még. Nem teljesített rosszul. EUR/GBP Ez is bejött, igaz nem volt teljesen szép tankönyvi a nyitás. Vétel: stoplimit: 0,8685 ma hajnalban, a stop 0,8618-on volt és zárás 0,8735. Szóval volt egy pin 01.28-án, ami majdnem érintette a 0,8600-ot (kerek szám), ami nálam egy heti PPZ része, T/P az 50-es fibo alatt. |
|
|
|
|
|
|
#632 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#633 (permalink) |
|
Szenior tag
Hello mindenkinek!
GBPUSD napi pipnre poziciot nyitottam, de kicsit elbizonytalanodtam. ![]() Lehet, hogy a 1,600 tul erös ellenälläs lesz? Igaz koräbban midig elerte a TP1-et. Erdekelne a velemenyetek, hogy lätjätok, mert bejelzett a kis "veszlämpäm".Es meg nem kesö zärnom. Üdv! |
|
|
|
|
|
#634 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Most már én is benne vagyok, de én 1.6010-re tettem a vételi stopomat, mert én is erős ellenállásnak gondoltam az 1.6000-t. Küzdött is vele egy kicsit, de most átvitte. Üdv |
|
|
|
|
|
|
#635 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
En is mär nyugodtabb vagyok... felet mär zärtam 1.60258-on, stop 1.6010.meglätjuk meg mennyi van benne ![]() Persze szerintem nem volt egy tipikus A++ pozicio. HWT te mit gondolsz? |
|
|
|
|
|
|
#638 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() De talän az 1.6000 mär tämaszkent viselkedik.Ezt lehet, hogy nem jol gondolom, inkäbb Sidius vagy HWT tudna minket felvilägositani. Szerintem megy ez meg feljebb...En mär nem kisertem
|
|
|
|
|
|
|
#639 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#641 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Amit tudunk PPZ-krol, hogy ezek zonak. Azok amik a nagy kerek szamok korul vannak, meginkabb zonak. Forex es a Futures piacoknak nagyon eros jellemzoje hogy az Orderflow(buy/sell stop/limit megbizasok) a kerek szamok kore oszpontosulnak. Tomegpszichologia= Technikai analizis Maradok az orderflow hasznalatanal, mert nem tudok frappans magyar megfelelot. Tehat vannak ezek a nagy kerek szamok es korulottuk rengeteg limit es stop megbizas. A resztvevok egyszeruen valamiert fokuszalnak ezekre a teruletekre(itt jon be a tomegpszichologia) Hasznalom a jelenlegi GBPUSD napi Pin-t a peldamnak. A celom hogy megertsetek nagyjabol mi is zajlik a Pin bar/ PPZ, kerek szamok mogott. Az egesz rendszer arra epul hogy felismerjuk hol vannak nagyon fontos szintek(PPZ) es megvarjuk hogy azokon kialakul-e valamilyen egy-ket gyertyat magaba foglalo szignal(Pin, BEOB/BUOB stb)ami esetleg mas eszkozokkel is egybeesik(Fib, MA stb) Ez a belepesi szignalom. Amit a PPZ megmutat, az hogy hol epul fel tekintelyes orderflow, ami nagyobb hatassal lehet a piacra/arra. A Pin bar az orderflow elhelyezkedeserol mond el sokat. Pl Ar eleri 1.6000-t atmegy rajta, majd a nap vegere joval alatta zar. Ez mit jelent? 1.6000 felett jelentos Short orderflow volt jelen ami az ar visszaeseset okozta. tehat a szint felett eladokkal talakozott az ar. Ettol mi a napi zaras utan latjuk a Pinbar-t, engulfing gyertyat, stb. Mind egy dolgot jelez: az altalunk elore felismert zonara az ar reagalt. Ezt nevezzuk szignalnak. Az hogy az Orderflow a kerek szamok kore epul, tobb komoly kutatas is bizonyitotta. Hogy mitol? Termeszetunk hogy szimmetriat es egyszeruseget keresunk, onkentelenul is hasznaljuk a kerek szamokat, mert konnyebb veluk dolgoznunk. Az eladasok es vetelek legnagyobb szazaleka ezen zonak korul folyik. A nemzeti bankoktol(EURCHF 1.5 szint nem regen) kezdve az egyszeri forex trader-ig, mindenk hasznalja, sokszor teljesen tudat alatt. Na most tudva azt hogy az 1.6 ekkora port kavarhat leven nagy kerek szam. hogyan ertekelem azt a Pinbar-t ami alatta alakul ki es teljesen belenez a PPZ-be? En a legkevesebb hogy ovakodva szemlelem, foleg egy ilyen eros sullyedo trendben. Ha az a pin az "orraval atszurva a PPZ-t felette zar, akkor ragyogo. Igy viszont en messzirol elkerulom. ez persze nem jelenti azt hogy nem fogy raketakent kiloni 2.99-ig. Ez lehetseges, mint minden mas is a piacon. Ami viszont nekem fontos, hogy minel tobb alatamaszto ervet tudjak felsorolni a szignalom mellett. Akarom latni hogy legalabb minimalis eselye van arra hogy az elvart iranyba menjen. Szamomra ez nem volt az. Fontos hogy a kerek szamok szerves resze legyen a tamaszok es ellenallasok felismeresekor. az Orderflow erre koncentral, akkor nekem is ezt kell tennem. Remelem nem nagyon siettem el a magyarazatot es valamennyire ertheto hogy mit is akarok mondani. HWT |
|
|
|
|
|
|
#643 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia HWT!
Köszi szepen a välaszt, igazän kielegitö volt. Lassan talän sikerül belevernem a fejembe, hogy tartsam magam a kiväräshoz. Nekem ugyhiszem a türelmetlenseg es tenniakaräs a legnagyobb ellensegem. Itt kerül szoban, hogy tenyleg milyen fontos is a strategia es a fegyelem. Ismet elhatärozom, hogy tartom magam az ältalam kijelölt tervhez.Remelem mar sikerül is. Hisz nincs annä bosszantobb, ha az ember maga tehet a veszteröl. Nem szeretnek a sajät käromon tanulni, es ehhez a te tanäcsaid es a forumon elhangzottak nyujtjäk a legnagyobb lehetöseget mindenki szämära. Nagyon örülök, hogy ilyen "klub" koväcsolodott össze es köszi mindenkinek! Toväbbi fegyelmezett jo kereskedest mindenkinek! Ciao! |
|
|
|
|
|
#644 (permalink) |
|
Új tag
Sziasztok!
Igen, én abba a zónába estem bele, amiről HWT írt 1.6000 fölött, hogy sokan eladtak. Na én ott vettem... :-( De erre van a stop, igaz, hogy bukta volt, de legalább megtanultam, hogy a kerek számokat igen-igen tisztelni kell! Üdv |
|
|
|
|
|
#646 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Pozicioba lepesre amugy sem talälom jonak a helyzetet sem, meg ha BEOB lett volna.Erös tämasz felett van, es nem is igazän lokälis csucs, ha jol gondolom. Bocs, hogy ilyenekkel zavargok itt, csak ime egy kezdö gondolatmenete ![]() Ez a velemenyem a gbpusd pärrol is, ami jokora BEOB ha jol gondolom, csak sajnos a helyzete nem elönyös
|
|
|
|
|
|
|
#647 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Ha viszont majd visszateszteli az alabbi zonat, akkor boldogan latnek valami szep szignal gyertyat. |
|
|
|
|
|
|
#648 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Attol meg BEOB, hogy a Bearish gyertya nyitäsa alacsonyabb a Bullish zäräsänäl? Igaz, csak 0,00004 a különbseg.
|
|
|
|
|
|
|
#650 (permalink) |
|
Szenior tag
Eurogold/ az arany euro arfolyama.
800 nagy kerek szam. Az elso ket nyillal jelolt erintes adott ket szep gyertya szignalt MACD divergencia megerositessel. Mindket gyertyara nyitottam poziciot es reszlegesen zartam ugyanazon a TP1-en. A harmadik tesztje a PPZ-nek tegnap volt tovabbi divergencia MACD-n. Belepes nem gyertya szignalra tortent, de itt nem is ez a lenyeg, az ok amiert felraktam a grafikont az hogy szemleltesse milyen fontos az hogy felismerjuk a FONTOS zonakat. A harmadik belepom csak a gyertya szignal hianyaban kulonbozott az elozoektol. A harmas csucs viszont plusz megerositest adott es az szolgalt belepo szignalkent. Sell order a tegnapi gyertya ala ment kozvetlenul. Vigyazat, a belepo nem olyan amit kezdoknek ajanlok!! Egyetlen celom az hogy lassatok mekkora ereje is van a nagy kerek szamoknak es az azokkal egybeeso PPZ-knek es hogy hogyan tudjuk ezt hasznalni szinte barmilyen rendszer reszekent. Grafikon: ![]() Udv, HWT |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 3 (0 tag és 3 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||