Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-02-18, 09:48   #751 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Srácok ki milyen mozgóátlagot használ? 50-es, 200-as stb? És milyen intervallumban? Pl D1-ben 200-ast? Amint láttam HWTrader D1-ben használ 150,200,365-öst is .Miért pont ezeket?
Köszi
A 150 es a 200 elterjedt kelleke a nagyobb penzugyi alapoknak market timing-ra hasznaljak napi grafikonon. A 365 egy James16 rendszer resze, amit sajnos nincs modom reszletezni, de hasznalatos szeles korben.

A 200 MA legnepszerubb hasznalata a trend megallapitasa. Ha valami felette van, akkor a trend felfele mutat, ha alatta, akkor ertelemszeruen a trend lefele.

A 150 szerepe a meglevo poziciok kezelesere szolgal tipikusan trend trader-eknel. Altalaban az 50-es tarsul meg hozzajuk ami aktualis veteli es eladasi szignalokat ad bizonyos rendszerekben.

Az en tapasztalatom, hogy szinte barmilyen MA-t radobsz a grafikonra, rogton latsz osszefuggest az ar es az MA kozott.

Nem is annyira a MA szamit mint a kore epitett szabalyrendszer. Ez tart tavol dolgoktol es ad statisztikailag megbizhato szignalt.

En az esetek 90%-ban csak egybeesest keresek, mint egy dinamikus PPZ-t hasznalom oket. Onmagukban a legritkabban kerekedek rajuk.
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-18, 11:19   #752 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Szia HWTrader!

Te melyik brokernel kereskedsz forexel? Ott elfogadjäk a Moneybookers szämlät?
Eddig azt hittem az Alparinäl is megy, de ott csak rendes szämlärol fogadnak utaläst, a kifizetesnek pedig 15 GBP a költsege.
Üdv.
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-02-18, 11:45   #753 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 170
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Srácok ki milyen mozgóátlagot használ? 50-es, 200-as stb? És milyen intervallumban? Pl D1-ben 200-ast? Amint láttam HWTrader D1-ben használ 150,200,365-öst is .Miért pont ezeket?
Köszi
Szia Willow!

Nálam a 200-as Ma van fenn, azért amiért HWTrader irta, gyors ránézéses trendirány meghatározásra. Az usd/sek vagy nok már nem emlékszem tradenél amit feltettem, ezért reméltem, hogy benne tudok maradni a "minden trendek atyába" mert onnan forult a pin.
Persze már nem vagyok benne.

Fxp
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-18, 12:13   #754 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 397
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Köszönöm a válaszokat.
willow elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-18, 13:01   #755 (permalink)
Új tag

Hely: Érd
Összes hozzászólás: 13
dobos a hírnévhez vezető út elején jár.
Talking Üdvözlet

Üdvözlök mindenkit!
Az elmúlt időszakban végigolvastam a fórumot az elejétöl a végéig és nagyon sokat profitáltam belőle.
Mivel főiskolás vagyok így nincs módom több százezeres kurzusokra, bár látom nem is kell mivel tőletek szerintem többet lehet tanúlni.
Idővel biztosan én is teszek fel majd grafikonokat melyekben kikérném a véleményeteket.
Illetve még egy pár kérdésem lenne mos.
1. Bpforex demószámla mennyire jó? vagy esetleg máshol érdemes demót nyitni?
2. Milyen devizapárokkal szoktatok kereskedni?
3. Egy kontaktussal a tőke 2%-át érdemes kockáztatni?

Köszönettel: Dani
dobos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-18, 13:47   #756 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
dobos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdvözlök mindenkit!
Az elmúlt időszakban végigolvastam a fórumot az elejétöl a végéig és nagyon sokat profitáltam belőle.
Mivel főiskolás vagyok így nincs módom több százezeres kurzusokra, bár látom nem is kell mivel tőletek szerintem többet lehet tanúlni.
Idővel biztosan én is teszek fel majd grafikonokat melyekben kikérném a véleményeteket.
Illetve még egy pár kérdésem lenne mos.
2. Milyen devizapárokkal szoktatok kereskedni?

Szia
1. Jó a BPForex, csak lejár néhány nap múlva. És egyedi a platformja. Mondjuk ez nem baj. De az ideális demószámla az FxPro. https://www.fxpro.com/open-practice-account sokunknak van itt demó számlánk az éles mellett. Előnyök. Nem jár le. Korlátlanul használhatod. MT4 (Metatrader4) platform. Ez az egyik leg elterjedtebb és legkedveltebb. Elemzésre az egyik legjobb. Sok termék. Korrekt árak, stb.
2. Általában főbb devizapárokkal. Forex majors néven találod őket. Vagy a másik ismertető jelük a kis jutalék. EUR, USD, GBP, JPY, CHF, ezekből állnak a fő devizapárok. De a pár mindkét felén ezek legyenek. Tehát EUR/USD vagy GBP/CHF, stb.
3. Igen.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-18, 13:51   #757 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Mighti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia
1. Jó a BPForex, csak lejár néhány nap múlva. És egyedi a platformja. Mondjuk ez nem baj. De az ideális demószámla az FxPro. https://www.fxpro.com/open-practice-account sokunknak van itt demó számlánk az éles mellett. Előnyök. Nem jár le. Korlátlanul használhatod. MT4 (Metatrader4) platform. Ez az egyik leg elterjedtebb és legkedveltebb. Elemzésre az egyik legjobb. Sok termék. Korrekt árak, stb.
2. Általában főbb devizapárokkal. Forex majors néven találod őket. Vagy a másik ismertető jelük a kis jutalék. EUR, USD, GBP, JPY, CHF, ezekből állnak a fő devizapárok. De a pár mindkét felén ezek legyenek. Tehát EUR/USD vagy GBP/CHF, stb.
3. Igen.
Köszönöm az építő jellegű hozzászólást
Régi 2010-02-18, 15:00   #758 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

Nem volt egy peldaertekü pinbar, de erdekessegkepp felteszem.
Ami nälam mellette szolt, hogy egy eros PPZ-t tesztelt, alatta zärt szepen követve a trendet. Toväbbä az esest kovetö korrekcio pont a fibo 61.8-t erte vele el, es maga az emelkedes is nagyon erötlennek tünt. Ezert gondoltam, hogy egy gyengebb szignalt egy csökkentett pozicioval megprobälok egy gyors kaszära. Nyitäs 142,00 es a TP: 141,30 teljes poziciozärässal.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpjpy.gif  
Régi 2010-02-18, 16:29   #759 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Nem volt egy peldaertekü pinbar, de erdekessegkepp felteszem.
Ami nälam mellette szolt, hogy egy eros PPZ-t tesztelt, alatta zärt szepen követve a trendet. Toväbbä az esest kovetö korrekcio pont a fibo 61.8-t erte vele el, es maga az emelkedes is nagyon erötlennek tünt. Ezert gondoltam, hogy egy gyengebb szignalt egy csökkentett pozicioval megprobälok egy gyors kaszära. Nyitäs 142,00 es a TP: 141,30 teljes poziciozärässal.
Szia Gio!

Megkérdezhetem , hogy hová tetted a stop loss-t? Mennyi volt a hozam/kockázat arány?
Fele kockázatot vállaltad? 1%?
142. nyitottál ,vagy amikor már letörte?

Üdv:
Fxp
Régi 2010-02-18, 18:33   #760 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Gio!

Megkérdezhetem , hogy hová tetted a stop loss-t? Mennyi volt a hozam/kockázat arány?

Üdv:
Fxp
Szia Fxp!

A HWTrader ältal tanitott belepest követtem, miszerint 10 pip a szignäl gyertya felett volt a stop loss (143,70) es 10 pip gyertya alatt a sell stop, itt 142,00 volt, ami itt igazäbol csak 9 pip, de ilyen a kerek szäm pszichologia, amit mär oly sokszor hallottunk, hät räm is jellemzö volt
Régi 2010-02-18, 18:38   #761 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szia Gio!

Üdv:
Fxp
Bocsänat, csak a fele kerdest välaszoltam meg. A kockäzatom 1.2 % volt, a hozam 0.5 %.
Régi 2010-02-18, 18:45   #762 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Sziasztok 1 kérdésem lenne fxpro-ban hogyan kell bejelentkezni? mivel nem hoz be semmilyen adatot sem számomra.
Előre köszönöm a választ!
Régi 2010-02-18, 18:58   #763 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

A sok szenvedés után a help megadta a választ.
Régi 2010-02-18, 19:32   #764 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:

Üdv neked is a fórumon!

A BPforex jó, és ad Metatrader platformot is ha akarod csak kérni kell! Viszont ahogy leírták időkorlátos, bár egy email küldése után meghosszabbítják!

A kockázatra illetve a számításokra született már pár bejegyzés ide:

http://forum.tozsde.hu/tokeattet/165....html#post2778
Régi 2010-02-18, 19:45   #765 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

Rakok fel egy grafikont sztem tanulságos. Ha valaki lát benne még valamit szívesen veszem a hozzászólást!
Az első jel egy engulfing sztem rossz helyen ;nem léptem be.
Szép pin sűrűben; nem kötöttem.
Divergencia , 2.8 ki kicsi kanócos pinszerűség , jól teljesített de nem léptem be; nem volt elég szép.
Elindultunk felfelé és beob úgy ,hogy 2.9 fölé zár. Erre sem léptem ,mert nem swing low.
Beob a sűrűben.
2.9-nél egy hosszúszárú gyertya és egy "fordított kalapács"pin? erre léptem , mivel 2 szer visszatolták, és csatornahúzási lehetőség.
2.7-nél Buob és necces divergencia.Ez 2.8 ig sztem ok.
Pinbar sztem rossz helyen de jól teljesít.Sokszor még letolják támaszig , de sokszor meg nem.Én nem léptem rá.

Ami nagyot teszett :a fordult a trend buob fibo ppz és csatorna 3. érintés.
Ez mehet ,jól is teljesít . Első scale out 2.93, a többi mehet 3.ig( már aki tudta én nem)
Az utolsó pedig 3000-nél ha feljebbről nyel el úgy, hogy támaszig le tudom scale outolni a pozit akkor az is jó. Így nem.

Hwtrader túl finnyás vagyok ? Bár így ritkább a veszteség is.

FXP

Köszi az indicatort ,így tényleg egyszerűbb a kerek számokkal!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdpln.jpg  
Régi 2010-02-18, 19:49   #766 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Bocsänat, csak a fele kerdest välaszoltam meg. A kockäzatom 1.2 % volt, a hozam 0.5 %.
Köszi!

Sok sikert!

Fxp
Régi 2010-02-18, 19:52   #767 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 874
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Üdvözlök mindenkit!

Mindenképp olvasd el amit Sidius ajánlott, mert ez így nem jó, kivéve ha a kontraktuson csak annyit értettél, hogy "megynitott pozi"!!!
Először meg kell határoznod, hogy ha adott helyen nyitsz, akkor mekkora lesz a stoploss amit használnod kell, és ebből kell meghatározni a lehetséges poziméretet. Kezdőként én nem mennék 2%-ig sem, gyakorolni ha van mód olyan kicsit nyitni akkor 0,5-1% kockázat is elég pozinként.

Bpforexnél van éles számlám, csak akkor használd a demo-t ha ott is akarsz kereskedni élesben, hogy szokd a platformot, amúgy már csak egy komolyabb hibája van a ferde trendvonalak, elcsúsznak idősík váltásakor, és ah visszalépsz akkor sem kerül a helyére. Amúgy elemzésre én is FxPro MT4-et használok, mint sokan.

Üdv
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-18, 20:13   #768 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mindenképp olvasd el amit Sidius ajánlott, mert ez így nem jó, kivéve ha a kontraktuson csak annyit értettél, hogy "megynitott pozi"!!!
Először meg kell határoznod, hogy ha adott helyen nyitsz, akkor mekkora lesz a stoploss amit használnod kell, és ebből kell meghatározni a lehetséges poziméretet. Kezdőként én nem mennék 2%-ig sem, gyakorolni ha van mód olyan kicsit nyitni akkor 0,5-1% kockázat is elég pozinként.

Bpforexnél van éles számlám, csak akkor használd a demo-t ha ott is akarsz kereskedni élesben, hogy szokd a platformot, amúgy már csak egy komolyabb hibája van a ferde trendvonalak, elcsúsznak idősík váltásakor, és ah visszalépsz akkor sem kerül a helyére. Amúgy elemzésre én is FxPro MT4-et használok, mint sokan.

Üdv
Köszönöm a tippet

Nos megvan a számítás és találtam egy konvertert is ami segít a számításban úgyhogy azt fogom használni. köszönöm a segítséget mindenkinek!
Régi 2010-02-18, 20:19   #769 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Rakok fel egy grafikont sztem tanulságos. Ha valaki lát benne még valamit szívesen veszem a hozzászólást!
Az első jel egy engulfing sztem rossz helyen ;nem léptem be.
Szép pin sűrűben; nem kötöttem.
Divergencia , 2.8 ki kicsi kanócos pinszerűség , jól teljesített de nem léptem be; nem volt elég szép.
Elindultunk felfelé és beob úgy ,hogy 2.9 fölé zár. Erre sem léptem ,mert nem swing low.
Beob a sűrűben.
2.9-nél egy hosszúszárú gyertya és egy "fordított kalapács"pin? erre léptem , mivel 2 szer visszatolták, és csatornahúzási lehetőség.
2.7-nél Buob és necces divergencia.Ez 2.8 ig sztem ok.
Pinbar sztem rossz helyen de jól teljesít.Sokszor még letolják támaszig , de sokszor meg nem.Én nem léptem rá.

Ami nagyot teszett :a fordult a trend buob fibo ppz és csatorna 3. érintés.
Ez mehet ,jól is teljesít . Első scale out 2.93, a többi mehet 3.ig( már aki tudta én nem)
Az utolsó pedig 3000-nél ha feljebbről nyel el úgy, hogy támaszig le tudom scale outolni a pozit akkor az is jó. Így nem.

Hwtrader túl finnyás vagyok ? Bár így ritkább a veszteség is.

FXP

Köszi az indicatort ,így tényleg egyszerűbb a kerek számokkal!
Szia FXP!
Nagyon jo lätni a gondolatmenetedet igy peldäval szemleltetne. Az elsö szignälokra en sem nyitottam volna, szerintem teljesen igazad van a bizonytalan elhelyezkedesükkel kapcsolatban. Nekem ami meg tetszik es nem jelölted az a jelölt BUOB melletti swing low ponton egy kisebb BUOB, ami 2700-at tesztelte. Meretet tekintve nem nagy szignäl, de azert az es jo helyen. Ami nekem szerencsesebbnek tünik , hogy mivel kissebb terjedelmü, nagyobb teret hagy a kereskedeshez es a TP-t illetöen. Persze lehet, hogy hibäsan gondolkozom ez ügyben, hisz minel nagyobb egy szignäl, annäl inkäbb feltünik mindenkinek es annäl valoszinübb a reakcio. Csak ha tul nagy es rögtön ppz alatt zär, mär nem hagy utat maga elött nekem. Ezt amugy is mär akartam kerdezni a többiektöl is, hogy hogy is van ez?
Régi 2010-02-18, 21:19   #770 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szia FXP!
Nagyon jo lätni a gondolatmenetedet igy peldäval szemleltetne. Az elsö szignälokra en sem nyitottam volna, szerintem teljesen igazad van a bizonytalan elhelyezkedesükkel kapcsolatban. Nekem ami meg tetszik es nem jelölted az a jelölt BUOB melletti swing low ponton egy kisebb BUOB, ami 2700-at tesztelte. Meretet tekintve nem nagy szignäl, de azert az es jo helyen. Ami nekem szerencsesebbnek tünik , hogy mivel kissebb terjedelmü, nagyobb teret hagy a kereskedeshez es a TP-t illetöen. Persze lehet, hogy hibäsan gondolkozom ez ügyben, hisz minel nagyobb egy szignäl, annäl inkäbb feltünik mindenkinek es annäl valoszinübb a reakcio. Csak ha tul nagy es rögtön ppz alatt zär, mär nem hagy utat maga elött nekem. Ezt amugy is mär akartam kerdezni a többiektöl is, hogy hogy is van ez?
Na, látod ez kimaradt a színezésből...annyit satíroztam. Nekem is ok ez a jel, szerintem a divergencia miatt kisebb az esélye,hogy letöri a szintet még ha nem is olyan nagy a gyertya...
De hát tudod ... várjuk meg ezzel HWTradert!

Jó Tradeket!
FXP
Régi 2010-02-18, 21:26   #771 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szia FXP!
A kérdésedre ... sztem is igy van .Az utolsónál is ez volt , pont belezárt a szintbe azért is nem tetszett, asszem írtam is lehet kicsit kacifántosan .Meg nem is teljesen fedi a gyertyát.
Régi 2010-02-19, 07:38   #772 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Szepen belehuztak az USD pärok zäräs elött.
GBPUSD az oldalazäs utän ugy törte ät az 1.5500, mintha ott sem lett volna es ezzel ki is vägta magät a csatornäbol.Ami ha igy marad, heti grafikonon egy BEOB-kent jelentkezik. Igaz nem swing low pozicio, de talän a trend megerösitesere szolgälhat jelzeskent. Szerintem meg sem äll 1.500-ig..
EURUSD kevesbe bätran, de nem bizonytalanul szinten alä mäszott a büvös 1.3500-nek es ezzel meg szepen a csatornäban esest követve. Nekem tetszenek, csak egy jo visszateszteles kene egy szep szignallal
Es nektek?
Viszont ami meglepett, hogy az USDCHF tegnap elött kialakult BUOB-nak ekkora viszhangja van. Eddig szepen trendbe mozgott, most kicsit begyorsitva indult neki. Bär kötve hiszem, hogy az 1.0900-al elbirna. Erös napi+heti PPZ es a heti grafikonon fibo 50%, ami talän eleg lesz a több mint egy honapja tarto erös trend megforditäsähoz. Bär bevallom ezt hittem 1.0800-näl is
Mindenesetre a szämomra kicsit alvos volt ez a het lehetösegeket tekintve, de ugy lätom, kezd izgalmasra fordulni.
Sok sikert mindenkinek!
Régi 2010-02-19, 07:58   #773 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Nos egy egyszerű grafikont feltennék melyben igyekeztem a PPZ-ket megkeresni. Kérem mondjátok el ha a meglátásom vár az elején nem stimmel, bár ha valami jó azt is szivesen veszem.
Előre is köszönöm

Íme:
Régi 2010-02-19, 08:26   #774 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Nos egy egyszerű grafikont feltennék melyben igyekeztem a PPZ-ket megkeresni.
Ahol most jár EURUSD, az fibo 61,8-a az egy éve kezdődött emelkedésnek, plussz szerintem is PPZ
Régi 2010-02-19, 10:43   #775 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 104
Jegenye már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Jegenye már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Weekly csárt? Minek? Milyen időtávon szeretnél kereskedni? Ki tudsz ülni 500-1000 pontos emelkedést, csökkenést, úgy hogy időközben rá se nézel a pozidra? Hova teszel stoppot, minek alapján? Pivot zónákat meg egyébként is minden valamirevaló progiban pontos értékre megadnak bárhova húzod a timeframeket.
Ennek így ahogy van az égadta világon semmi értelme, gyakorlati haszna meg aztán végképp nincs. Ezzel az erővel havi bontású csártokat is nézhetnél 1900-ig.
Jegenye nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-19, 10:48   #776 (permalink)
Szenior tag

Jegenye már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Jegenye már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

"Szepen belehuztak az USD pärok zäräs elött."

Ha nem lenne mindenki annyira oda a chartrajzolgatástól, hanem odafigyelne a hírekre is, akkor nem lenne annyira meglepve, hogy a már amúgy erősödő dollártrend felgyorsult a diszkont kamatráta megemelése miatt. A gyertyák az eseményeket követik, ez mind múlt idő.
Régi 2010-02-19, 11:03   #777 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Jegenye eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Weekly csárt? Minek? Milyen időtávon szeretnél kereskedni? Ki tudsz ülni 500-1000 pontos emelkedést, csökkenést, úgy hogy időközben rá se nézel a pozidra? Hova teszel stoppot, minek alapján? Pivot zónákat meg egyébként is minden valamirevaló progiban pontos értékre megadnak bárhova húzod a timeframeket.
Ennek így ahogy van az égadta világon semmi értelme, gyakorlati haszna meg aztán végképp nincs. Ezzel az erővel havi bontású csártokat is nézhetnél 1900-ig.
Szia Jegenye!

Nem teljesen ertek egyet a velemenyeddel. En is elöszeretettel hasznälom a heti grafikonokat a legfontosabb szintek megällapitäsähoz. Magät a kereskedest napi adatokkal vegzem, de azok az igazän ertekes szintek, ami hetin is lätszik es ahol meg egyeb egybeesesek is vannak..Ha pedig meg havi PPZ is, akkor ott szinte biztos, hogy v.mi törtenni fog.Igy biztos, hogy nem kerüli el a figyelmünket egy olyan fontos szint sem, amire mindenki figyel es amit epp az adott charton nem lätni, de attol meg az ott van. Kis idösävon könnyü ilyen hibäba esni, aztän az ember nem tudja, hogy miert fordult az är megis ellene, mikor olyan szepnek tünt.
Üdv.: Gio
Régi 2010-02-19, 11:13   #778 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:

Ha nem lenne mindenki annyira oda a chartrajzolgatástól, hanem odafigyelne a hírekre is, akkor nem lenne annyira meglepve, hogy a már amúgy erősödő dollártrend felgyorsult a diszkont kamatráta megemelése miatt. A gyertyák az eseményeket követik, ez mind múlt idő.
Nem ällitom, hogy nem igy van, de szämomra csak az ad biztos jelzest, ha ez mär az äron is lätszik. En nem hallgatom a hireket Egyreszt mert csak az idömet rabolnä, mert egyel több hibäzäsi lehetöseg, ha megsem ugy alakul, mint azt gondolnänk. De ez eldöl, mielött az a charton jelentkezne, tehät ha csak technikailag elemzek, akkor ennek mär az "eldölt" formälyäval talälkozom a grafikonomon. Ergo 1 tevedesi lehetöseggel kevesebb. Igy vagyok a fundamentälis elemzessel is. Engem csak az erdekel, hogy hogy viselkedik az är, az hogy azt miert teszi, az nem. Es az erre epitett kereskedessel legaläbb annyit lehet profitälni, kevesebb idö es energia+ szerintem kevesebb hibalehetöseg. Es nekem az nagyon fontos, hogy a kockäzat es a hibalehetöseg a lehetö legkevesebb legyen, meg ha esetleg ez kisebb pozicioba kerül. Viszont hosszutävon epp oly kifizetödö tud lenni.
Régi 2010-02-19, 11:20   #779 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:

Ha ennyire erőltetni akarod ezt a témát akkor szerintem inkább ebben a topicban:
http://forum.tozsde.hu/kezdoknek/168...torkollik.html
leírhatod azt is hogy Te funda alapon hogy csinálod !?
Régi 2010-02-19, 11:22   #780 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Nem ällitom, hogy nem igy van, de szämomra csak az ad biztos jelzest, ha ez mär az äron is lätszik. En nem hallgatom a hireket Egyreszt mert csak az idömet rabolnä, mert egyel több hibäzäsi lehetöseg, ha megsem ugy alakul, mint azt gondolnänk. De ez eldöl, mielött az a charton jelentkezne, tehät ha csak technikailag elemzek, akkor ennek mär az "eldölt" formälyäval talälkozom a grafikonomon. Ergo 1 tevedesi lehetöseggel kevesebb. Igy vagyok a fundamentälis elemzessel is. Engem csak az erdekel, hogy hogy viselkedik az är, az hogy azt miert teszi, az nem. Es az erre epitett kereskedessel legaläbb annyit lehet profitälni, kevesebb idö es energia+ szerintem kevesebb hibalehetöseg. Es nekem az nagyon fontos, hogy a kockäzat es a hibalehetöseg a lehetö legkevesebb legyen, meg ha esetleg ez kisebb pozicioba kerül. Viszont hosszutävon epp oly kifizetödö tud lenni.

Szerintem mindenkinek megvan a saját maga állatal kialakított teknikája ami alapján kereskedik. És ha az számára biztos és kifizetődő akkor mindenféleképpen hasznos. Szerintem a lényeg a biztonságérzet fenntartása és az hogy ez profitáló legyen az egyén számára. Az hogy ki hogyan éri ezt el az már másodlagos szerintem.
Mivel lehet nagyon egyszerű és protáló és lehet bonyolúlt és szintén profitáló az elmzés.
Azután jönnek csak a finomságok hogy egységnyi idővel ki mekkora profitot képes elérni.
Régi 2010-02-19, 11:47   #781 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Nos egy egyszerű grafikont feltennék melyben igyekeztem a PPZ-ket megkeresni. Kérem mondjátok el ha a meglátásom vár az elején nem stimmel, bár ha valami jó azt is szivesen veszem.
Előre is köszönöm

Íme:
Szia Dobos!

Szerintem a szinteket jol lätod, ott van v.mi
Ha most kezded a technikai elemzest, a legjobb amit tehetsz, hogy HWTrader tanitäsait es tanäcsait követed. Szerintem is havi-heti-napi grafikonokkal kell kezdeni. Söt napin belüli kereskedes csak "haladoknak" ajänlott. Nekem egyebkent egyältalän nem az esetem
Nezd meg a grafikonodat, hogy napin hogy nez ki, es lätni fogod, hogy a heti szintekhez milyen szepen alkalmazkodik a napi mozgäs. Es itt majd lehet finomitani a PPZ-ken, hogy napos gyertyäkkal kereskedhetö legyen. Persze leszögezem, hogy ez az en meglätäsom, es nem en leszek az, akitöl tanulni tudsz, de minel több az info, annäl jobban ki tudjuk szürni a szämunkra fontos dolgokat.
Jo gyakorläst!
Régi 2010-02-19, 12:24   #782 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

Ami a lényeg , hogy EBBŐL a kereskedési rendszerből amit itt gyakorlunk ,kizárható a fundamentális elemzés!
Más rendszerekben ,és daytradben viszont már teljesen más a helyzet a hírek miatt.
Mindenki előtt ott a szabad választás joga! Én/mi ezt választottam/tuk!

Sok pipet!
Régi 2010-02-19, 15:14   #783 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:

Szia Jegenye.
A másik topikban 1-2 hónapja ebben maradtunk.:
Jegenye:
„teljesen igazad van, a felvetésed jogos. Azzal, hogy tagadunk valamit és nem állítunk szembe más alternatívákat érthetően kivágja a biztosítékot.
Volt időm az ünnepek alatt egy kicsit jobban beleolvasgatni az itteni posztokba és komolyan mondom HWT és Sidius hozzászólásaiból nem egy, hanem több tanfolyam árát is meg lehet(ne) spórolni. Ugyanakkor ezekből a hozzászólásokból is többnyire az derül ki, hogy inkább gondolkodásra sarkallnak semmint kész recepteket adnak. Bár tény, hogy HWT ennél sokkal többel támogatja a tőzsdére lépőket, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatja be: Ő hogyan csinálja. De ebből egyáltalán nem következik az, hogy másoknak is így kellene tenniük, hiszen más más karakterek vagyunk, más a már közhelyszerűvé koptatott kockázattűrő képességünk, más az idősík amin gondolkodunk, más az instrumentek kiválasztása etcetera, sorolhatnánk még tovább.
Azt azonban biztosan állíthatom, hogy hamarosan választ kapsz majd a felvetéseidre...”

Én azóta is várom a választ a felvetéseimre.
Ui.: Tegnap kb. 11-kor Shortoltam az EUR/USD-t „rajzolgatás alapján” Reggel láttam, megvan a 180 Pip. Persze most jó, hogy tőled olvashatom, miért is történt. De ha tegnap elölt szólsz, nem koptatom a ceruzámat.
Ui2. : A Funda vs. Technikai kereskedés szerintem meddő vita. Kinek ez, kinek az. Ráadásul nincs összehasonlítási alapunk sem, hiszen még nem árultál el semmit a „hogyan lenne jó” oldalról.
Régi 2010-02-19, 15:20   #784 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Egyáltalán nem vagyok funda, tévedés ne essék. Csak azért tájékozódni is szoktam a világ dolgai felől. Mert nem a gyertyák rajzolják a híreket, hanem fordítva. A hírekből, eseményekből lesznek a gyertyák. Amúgy trendkövető vagyok.
Régi 2010-02-19, 15:25   #785 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Mighti,
minek szóltam volna tegnapelőtt? 1,4230 óta shortban vagyok. A tegnapi nap csak ráerősített arra a folyamatra, ami már régen megindult.
Amúgy devizán valóban sokkal fontosabb a TA, mint a funda, nincs is ebben vita.
Márciusban meg fogod kapni a választ a felvetéseidre...
Régi 2010-02-19, 15:29   #786 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Alapbeállítás

Köszönöm
Várom.
Régi 2010-02-19, 16:16   #787 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Azért egy ilyen nyílt, segítőkész társaságban kissé furán hatnak az ilyen titokzatos mondatok
Régi 2010-02-19, 19:27   #788 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

NOs a 16 oldalnyi iromány azt tükrözi számomra hogy itt azért kialakúlt egy olyan közösség ahol az emberek segítik a másikat. Néha tanácsokkal néha kritikával de a lényeg a közös fejlődés.
Régi 2010-02-19, 21:47   #789 (permalink)
Szenior tag

HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Udv mindenkinek,

Kicsit tavol van a gazda, maris felfordul a haz

Jegenye,

Nem szep dolog egy kezdot igy kezelni. Ha barmilyen frusztraciod akadt, kerlek ne azokon toltsd ki akik "vedtelenek".

A pivot vonalak, amiket emlitesz egy fuggveny eredmenye. Floor trader-ek hasznaljak oket a mai napig egesz maskeppen mint azok amikrol en teszek emlitest. Ezeket csak felkaptak a chart csomagok es hasznaljak minden idobeosztason. Csak hogy tudd...

A heti, havi grafiknrol alkotott velemenyedre szvsz nem is erdemes reagalni. Te csainalod azt ami bejon neked, en is azt ami szamomra mukodik.

A topikot azert nyitottam, hogy leirjam en hogyan csinalom, hatha segit egy-ket arra erdemes embernek.

Szeretnem ha a topik ebben a szellemben folytatodna.

Ha nem ertesz egyet azzal amit itt mutatok, vagy beszelek rola, az teljesen OK. Ami nem OK, az nekiesni valakinek aki csak regisztralt es probal valamit elsajatitani az egeszbol.

HWT
Régi 2010-02-19, 22:09   #790 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0
blabla a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok,

Kereskedik itt valaki külföldi (elsősorban amerikai) tőzsdén? Ha igen, akkor hol?
Valahol a 10-20ezer dolláros minimum befizetés, valahol pedig a túl nagy jutalékok riasztanak el.
A Worldspreads egész jó, de sajnos kicsi a választék.
Valakinek van valami ötlete?
blabla nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-20, 10:04   #791 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
MIKXI a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok.
Egyetértek HWtraderel.
MIKXI nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-20, 11:03   #792 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

HWT,

szó sincs róla, hogy ne méltányolnám az eddig végzett tevékenységed, sőt abban sincs vita, hogy ahány trader, annyiféle szemlélet... Főleg, ha működik. Ha nem működik, az is tanulságos.
Ha úgy jött le a történet, hogy "nekiestem" valakinek, akkor az sajnálatos félreértés, mindössze a véleményemet tükrözi. S, mintha nem is neked írtam volna, de mindegy... Egyébként igazad van, ennél a műfajnál (tőkepiacok) individuálisabbat nehezen lehetne találni, mindenki járja a maga útját.
Tőlem aztán mindenki olyan idősíkon vizsgálhat chartokat, amilyenhez csak kedve van.
UFF.
Régi 2010-02-20, 14:33   #793 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
HWT,

szó sincs róla, hogy ne méltányolnám az eddig végzett tevékenységed, sőt abban sincs vita, hogy ahány trader, annyiféle szemlélet... Főleg, ha működik. Ha nem működik, az is tanulságos.
Ha úgy jött le a történet, hogy "nekiestem" valakinek, akkor az sajnálatos félreértés, mindössze a véleményemet tükrözi. S, mintha nem is neked írtam volna, de mindegy... Egyébként igazad van, ennél a műfajnál (tőkepiacok) individuálisabbat nehezen lehetne találni, mindenki járja a maga útját.
Tőlem aztán mindenki olyan idősíkon vizsgálhat chartokat, amilyenhez csak kedve van.
UFF.
Udv Jegenye,

Orulok, hogy tisztaztuk a felreertest.

HWT
Régi 2010-02-21, 07:46   #794 (permalink)
Tag

Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Heló, mit gondoltok, egy hetes engulfing lenne az erősebb, vagy egy D1-en alakuló pinbar, egy long jelzést adó pullbackkel?
Szvsz a pinbar erősebb lesz, mert pl. hetesen amint mondtam van egy pback trendvonal, és egy elég erős PPZ is támasztja.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusddaily.jpg   kereskedes-de-hogyan-gbpusdweekly.jpg  
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-21, 07:46   #795 (permalink)
Tag

Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

bocs a szar minőségért, régebben nem volt ilyen
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-21, 11:06   #796 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Stockwalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Heló, mit gondoltok, egy hetes engulfing lenne az erősebb, vagy egy D1-en alakuló pinbar, egy long jelzést adó pullbackkel?
Szvsz a pinbar erősebb lesz, mert pl. hetesen amint mondtam van egy pback trendvonal, és egy elég erős PPZ is támasztja.
Nekem az engulfing csak trendfordítóként lenne értékelhető, itt pedig trendfolytató lenne, ráadásul ha hozzánézzük eurusd-t akkor mindenképp longra szavaznék mert ott egy elég látványos napos kulcsforduló alakult ki
Üdv
Régi 2010-02-21, 14:14   #797 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nekem az engulfing csak trendfordítóként lenne értékelhető, itt pedig trendfolytató lenne, ráadásul ha hozzánézzük eurusd-t akkor mindenképp longra szavaznék mert ott egy elég látványos napos kulcsforduló alakult ki
Üdv
Sziasztok!

Szerintem elég kétes helyen zárt az amugy tényleg szép pinbar. Közvetlen felette van a ppz és még a 1.5500-as szint, ami még heti és havi grafikonon is erősen látszik. És nagyon erős eső teend van mindkét párnál. Nekem ez elég, hogy óvatos legyek azzal a szignállal.
Üdv.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd.gif  
Régi 2010-02-21, 14:28   #798 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

Jó kérdés... kétféle meglátás, csak itt a fórumban. Az ilyenekből finomodnak a meglátásaink, tanulunk belőle.
Én nem tudom, nincs évek tapasztalata a hátam mögött.
Vagy csak nincs most az a momentum a piacon ,amikor nagy eséllyel eldől az irány( legalább is egy ideig)?
Aki tapasztaltabb, az meglátja benne most épp?
Vagy azt látja meg ,hogy nem éri meg kockáztatni?
NEKEM ennyi tapasztalattal, nem éri meg kockáztatni.
Tanulni iszonyat jók ezek a chartok, én is imádok elemezni ,találgatni long vagy short.
De élesben is bekötném ezt ?

Mostanában ott tartok, lehet , hogy elég az ha nem megyek bele kétes dolgokba, és csak a legszebb jelekre lépek be. A'la HWTrader.
Volt itt közben szép jel: EurNok nagyon szép volt.
Én is rakok be elemezni!
A usdft-ra kiváncsi leszek mit lép!
Eurohuf :szimetrikus háromszöget elvileg tredfolytató alakzatnak ismerem
bár nagyon sokat oldalazott már....

Az én tippem legyen :szint visszatesztelés,vagy range aztán valószínűleg short tovább!

Sok pipet mindenkinek!

FXP
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurnok.gif   kereskedes-de-hogyan-usdfoorint.gif   kereskedes-de-hogyan-eurhuf.gif  

Régi 2010-02-21, 14:41   #799 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Mit szóltok az usdnok párhoz?
Napi PPZ+legnygyobb kerek szám+200MA. Látszik, hogy az 5-én is hogy reagált az ár a 6.0000-es szintre, majd a fibo 61.8-at tesztelte, ami meg is fogta. Hasonlót várok most is tőle.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdnok.gif  
Régi 2010-02-21, 14:51   #800 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Mostanában ott tartok, lehet , hogy elég az ha nem megyek bele kétes dolgokba, és csak a legszebb jelekre lépek be. A'la HWTrader.
Volt itt közben szép jel: EurNok nagyon szép volt.
Én is rakok be elemezni!
A usdft-ra kiváncsi leszek mit lép!
Eurohuf :szimetrikus háromszöget elvileg tredfolytató alakzatnak ismerem
bár nagyon sokat oldalazott már....

Az én tippem legyen :szint visszatesztelés,vagy range aztán valószínűleg short tovább!

Sok pipet mindenkinek!

FXP
Szia FXP!

EURNOK-t én is figyelem. Én egy eső csatornát is vélek rajta felfedezni. Bár csak 8.0000 ig képzelem, ott mindenképp pozizárást képzelek.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurnok.gif  
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 2 (0 tag és 2 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
Ingyenes tőzsdei könyv letöltés Tőzsdebefektetés.hu
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény
Biztosítás alkusz segítségével
Ingatlan

A pontos idő 12:54 , a GMT +1 időzóna szerint.