| Tőzsde Fórum |
|
|
#801 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 170
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
UsdNok ismerős pár, ez jó volt már egyszer! Eurnok 5.805 körül megakadhat.Persze lehet, hogy nem fog! Usdnok 8.49 környékén megállhat.De lehet letöri! ![]() Ügyes MM-el ,biztosan megoldható ha megindulnak! "A szepsege az egesznek a pozicio menedzsment, elore "tudni" az elso pontot ahol az ar bajba kerulhet szvsz felbecsulhetetlen." Én ezt egy ideje nagyon megfontolom, úgy ahogy a kockázat hozam arányt is. Szerintem...remélem nem haragszol meg, én most nagyon "tőkevigyázó üzemmódban" vagyok! ![]() Ha megerősítene ,vagy megcáfolna Hwtrader megköszönném! Jó kereskedést ,és sok pipet mindenkinek! Üdv:FXP |
|
|
|
|
|
|
#802 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=Fxpadavan;2999]Szia Gio!
UsdNok ismerős pár, ez jó volt már egyszer! Eurnok 5.805 körül megakadhat.Persze lehet, hogy nem fog! Usdnok 8.49 környékén megállhat.De lehet letöri! ![]() Ügyes MM-el ,biztosan megoldható ha megindulnak! "A szepsege az egesznek a pozicio menedzsment, elore "tudni" az elso pontot ahol az ar bajba kerulhet szvsz felbecsulhetetlen." Én ezt egy ideje nagyon megfontolom, úgy ahogy a kockázat hozam arányt is. Szerintem...remélem nem haragszol meg, én most nagyon "tőkevigyázó üzemmódban" vagyok! ![]() Ha megerősítene ,vagy megcáfolna Hwtrader megköszönném! Jó kereskedést ,és sok pipet mindenkinek! Szia FXPadavan! Ami azt illeti, nekem is már hiányoznak HWT és Sidius kommentárjai. Én is megpróbálom diszkréten kezelni a pozicioimat. Bevallom, én sem látok az említett pároknál sok PIP-et, csak gyors zárást. Van egy-két pár, amivel még szemezek, de majd nyitás után szeretnék csak visszatérni rájuk. ![]() Sok sikert mindenkinek! Gio |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#803 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 56
Hírnév szint: 3 ![]() |
Szasztok, gratulálok a topichoz! Én egy ideje nem tudtam aktívan jelen lenni, de azért néha beleolvastam és ez a téma életet lehelt az egész oldalba! Csak így tovább!
|
|
|
#805 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Szerintem eurusd is hasonló cipőben jár, és meg lehetne azért nézni eurgbp-t is: ha 0,88-as szintet átviszi fölfelé akkor longosnak mondanám és akkor inkább eu long mint gu long kiváncsi vagyok szoktatok-e így párokat összevetni, Sidius régebben azt mondta azt elemezd amit tradelsz, nem tudom devizára is igaznak tartja-e, bár ebben az esetben azt elemzem, csak két lehetőség között választanék az összehasonlítással. |
|
|
|
|
|
|
#807 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Én szoktam ,szeretem amikor az pl Usd több párban is hasonlót mutat.Persze függ a párja erősségétől is. Hirtelen ezeket találtam. http://www.mataf.net/en/tools/correlation FXP |
|
|
|
|
|
|
#808 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Felteszem a 2 pärt, amiröl hetvegen tettem fel grafikont. Mindkettö elerte a TP2-met, itt 2/3-ad pozicio zäräs,stop TP1-en. Ha eleri a TP3-at, stop TP2 alä kerül.Eurnok-näl kicsit mereszebb volt a belepesem, mint a megszokott. Ezt az erös trendre alapoztam. Meredek eses, melyen 50 MA es 200 MA alatt szepen követve a trendvonalat. Üdv. Gio |
|
|
|
|
|
#812 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Ami lemaradt: Heti grafikonon lätszik, hogy az emelkedest a nagy kerek szäm 1.0500 visszaveri, vissza is tesztel fibo 50%-ig. Majd folytatja felfele mintaszerüen fibo 161.8-ig. Itt erös heti ppz värta, amin napi BEOB. Erre nyitottam, värva a következö korrekciot v.hol napin fibo 50 es 61.8 köze. Reszleges zäräst csak TP2-n gondoltam. ![]() Erdekelnenek a velemenyeitek a 3 feltett poziciorol. Köszi! Gio |
|
|
|
|
|
|
#815 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Gratulálok ,szép volt! Erős volt a trend levitte a támaszig gond nélkül. Igazad volt.Usdnok is megindult... Az usdchf-et én viszont nem. Ne legyen igazam. Sok sikeres tradet! FXP |
|
|
|
|
|
|
#816 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Az usdchf-nel szerencsere mär biztonsägban voltam, mikor ellenem fordult. Nagyon trend ellen nyitottam, värva a forduläst. Ezert is tettem az elsö szintemet eleg közel a nyitäshoz, stop hamar BE. Zärni azert nem akartam, hogy hätha megfogok egy szep trendfordulot...De ha jobban megnezem, nem is teljesen BEOB az a szignäl Ez rosszabbul is elsülhetett volna.Üdv.! |
|
|
|
|
|
|
#819 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Gio, Minden elismeresem a poziciokhoz Szep szignalok voltak, jo menedzsmenttel. A "masik eletemben" eppen egy mega projekten dolgozunk egy prop trading cegnek, nemsokara befejezodik, akkor tobbet tudok jelen lenni. Addig is igy tovabb ![]() HWT |
|
|
|
|
|
|
#820 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Sok sikert a projekthez, addig is "kiforrja magät" mit is müvelünk egyedül ![]() A mester hagyja ifju tanitvänyait, hogy megtaläljäk magukban az eröt Majd szembenezzenek a hibäikkal es legyözzek öket...
|
|
|
|
|
|
|
#821 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Addig önerőből nyomjuk! Csak nem csinálunk oltári nagy marhaságot! ![]() Gio: http://www.youtube.com/watch?v=cR2Hw...eature=related Ajj-ajj... Sidius ezért lehet , hogy ki fog nyírni...! ![]() FXP |
|
|
|
|
|
|
#822 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
v.hogy ugy
|
|
|
|
|
|
|
#823 (permalink) |
|
Szenior tag
Szepen belehuztak a yen-pärok.
Szep mozgäsok vannak mostansäg.. egy-kettövel szemezgetek, de "elöre nem elemzek" ,mint azt mär megtanultam Na de szemem rajta![]() Majd talän holnap tudok grafikont feltenni, ha az är is ugy akarja ![]() Jo kereskedest! U.I.:"Tedd vagy ne tedd, de ne probäld"
|
|
|
|
|
|
#824 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Öt is mär regen tisztelhettük köreinkben. Pedig vihetne ö is egy kis plussz szint a temäba
|
|
|
|
|
|
|
#825 (permalink) |
|
Tag
GBPAUD hogy tetszik nektek?
|
|
|
#826 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia Jegesmaci!
Feltöltöm a kepet, ahogy nälam jelölve van. Az a gyertya nekem technikailag nem szignäl, mert magasabban ül, mint az elözö, tehät nem swing low. Räadäsul közvetlen felette van a PPZ.Nagyon trend ellen lenne a nyitäs, ezt a mozgoätlagok is igazoljäk (200MA es 50MA), ezert ennel sokkal tisztäbb es erösebb szignäl kene, hogy elgondolkozzak rajta. (persze attol lehet, hogy szepen fog teljesiteni, ez csak az en hozzäälläsom). Ha megnezed a tegnapi grafikonjaimat, pont ebbe a hibäba estem az USDCHF-näl. Erös trend ellen nyitottam, es sajnos a szignäl sem volt pontos Annyit mozgott felem, hogy kiüsse a stoppomat, söt egy kicsit meg plusszba is vitt, de a tp1-et nem erte el, es villäm gyorsan a ellenem fordult. Nem is kellett sok idö, hogy stop loss legyen belöle...Ha megnezed ma a pärt, lätszik, hogy lehetett volna meg rosszabb, mert erös emelkedese volt tegnap. El is vitte a tegnapi profitom 28%-ät Milyen jo is lett volna, ha nem kockäztatok... Na de ezt csak azert irtam, hogy sajät käromon is tanulva, miert is nem nyitnek GBPAUD-ra.Jo kereskedest! Gio |
|
|
|
|
|
#827 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia!
Nekem is az a bajom vele,hogy pont belezártunk az aljba! Lehet , hogy ez inkább visszatesztelés lesz. Viszont divergenciát látok W1-en is..ami csábító. Későbbiekben bejöhet szép szignállal jó helyen, kerek számnál. Persze attól még lehet ,hogy fordul most ![]() Szerintem.. Üdv: FXP |
|
|
|
|
|
#828 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Ha meg nem úgy zár, rakunk fel valamit a múltból. FXP |
|
|
|
|
|
|
#829 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Egy kicsi a multbol..azota is szepen teljesit Persze en TP1-en kint voltam, teljes pozival, de sebaj. Ami mär megvan azt nem bänhatom, amitöl meg nem is volt meg, az nem veszteseg Üdv.! |
|
|
|
|
|
|
#830 (permalink) |
|
Szenior tag
Az egyik pär, amivel szemeztem tegnap es zäräskor fel is tettem egy veteli megbizäst.Csaternäban emelkedik, ami heti grafikonon is szepen lätszik. Napin zäräsra BUOB erös horizontälis tämaszon+csatorna is tämasztja+200MA+50MA.
Ami ellene szol, hogy az elsö elennälläs közv.len felette, de a buystop is kicsit magasabbra került, ha az megällitanä. Szerintem ha elindul, TP1-ig nem lesz gond. Azt 7.3450-re tettem. Ott 2/3 zäräs, stop BE, aztän meglätjuk követi-e a csatornät
|
|
|
|
|
|
#831 (permalink) |
|
Szenior tag
A mäsik az audusd volt. Ide is felkerült a megbizäs. Hasonlokepp gondolkodom, mint az USDSEK-nel, hogy egy kisebb ellenälläsba került a szignäl meg zäräs elött, de ha mär a stopomat kiüti, nem hinnem, hogy tp1-ig gond lehet. Stop loss hamarabb bemozgatnäm 0.9000 föle kicsivel, igy csökkentve a kockäzatot meg TP1 elött. A BEOB egybe esik 50 MA-val, bär 200 MA felett, ami alulrol közelit. Majd meglätjuk mi lesz...Mindenesetre en lätok benne fantäziät
|
|
|
|
|
|
#832 (permalink) |
|
Szenior tag
Egy kis erdekesseg. AUDCAD napi grafikon. Epp a nepi ppz-met teszteli. December közepe ota be van szorulva az är az 50MA es a 200MA köze. Az 50 ellenälläskent, a 200 tämaszkent lätszik, es egymäs fele közelit, igy a trend szepen kirajzol egy 3szöget.
![]() Ennek viszonylatäban most az ärunk swing high poziban mozgolodik, csak signäl kellene.Egy szep BEOB-t szeretnek itt lätni es mär bent is vagyok (persze attol függ, hogy hogyan es hol zär)A stopal mindenkepp gyorsnak kell lenni, mert közel az a 200MA, de szerintem szep szignällal megeri, hätha meglesz az a häromszög. 200MA-näl mindenkepp a nagyreszet zärnäm a pozicionak, de a maradek talän tudna meg szepen teljesiteni. De ha mindez nem igy lesz az sem baj Akkor csak elemezgettem egyett
|
|
|
|
|
|
#833 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Például Fxpadavan videóját kimondottan provokációnak veszem! ![]() Az a kis nevetséges zöld manó aki jedilovagnak csúfoltatja magát csak azért tudott megélni 800 évet, mert az utolsó összecsapásunkkor elmenekült. Ha ő nincs, akkor Luke nincs kiképezve jedinek, és nem tud megküzdeni Vaderrel tehát nem győzi le, azaz én nem kerülök be az aknába, és nem halálozok el. Tehát Yoda tehet mindenről, ő minden gonosz okozója!Félretéve a humort, dolgozom egy példán, amin igyekszem megmutatni, hogy kb miért is jó a részletekben való pozíció zárás az egyben való zárásnál, pontosabban adott helyzetben miért előnyösebb. Említettem már, hogy én elég sokszor a 2/3-1/3 zárást helyezem előtérbe. Mivel valós adatokon kellene ezt demonstrálnom arra gondoltam, hogy kigyűjtöm a 2009-es adataimat, egy adott páron, ahmelyen viszonylag sok üzletet szoktam kötni. No úgy tűnik, ez nem is olyan egyszerű mutatvány, mivel ömlesztve vanak meg az adatok. Szóval először a káoszon kell úrrá lennem. De ha elkészülök akkor lehet belőle tanúságot levonni majd! No ezért vagyok most ritkábban!
|
|
|
|
#834 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#835 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() ![]() ![]() Neked is jó munkát Sidius Nagyúr! Várjuk már.. Érzem ahogy húz a Sötét oldal! ![]() Gio: Köszi a grafikonokat, eszembe jutott róla valami, majd megírom később. Jó kereskedést! FXP |
|
|
|
|
|
|
#836 (permalink) |
|
Szenior tag
csak egy ötlet:
ugye azért nyitunk egy gyertya alja-teteje alatt fölött mert akkor gondoljuk azt, hogy teljesültek a belépési feltételeink, de azért tesszük a stoploss-t jóval arrébb mert azt gondoljuk előfordulhat, hogy ellenünk megy a piac de nem biztos. namost, nem lenne értelme a nyitást is harmadolni és a második, harmadik harmadot vagy a stop irányába nyitogatni ha ellenünk megy az árfolyam, illetve ha nekünk kedvező irányba megy akkor pedig M5-M15-H1-H4 (kinek tetszése szerint) visszateszteknél megnyitni? |
|
|
|
|
|
#837 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A mäsik amiröl irsz, hogy szakaszosan belepni, az viszont mär hasznälatosabb formäja a pozicioepitesnek. Sidius mär irt erröl többször is, olvass vissza, biztos hasznodra välik.
|
|
|
|
|
|
|
#839 (permalink) |
|
Szenior tag
Ami lemaradt:
ha tegyük fel egy pozin belül elkezdesz ellentetesen nyitogatni, könnyen csak azt ered el, hogy az amugy teljesülö pozid nyereseget faragod meg, vagy akär ezt halmozod is. Persze lehet, hogy a vesztesegedet tudod epp ezzel csökkenteni, de azt csak szimpla ärmozgäsra alapozni jelzesek nelkül szerintem nem helyes. Ha ugy gondolod, hogy az adott lehetöseg nem eri meg a kockäzatot, akkor ezt elötte is lehet mersekelni. Stop közelebbere vagy kisebb pozimeret. Vagy ha meg igy is necces, hät jobb inkäbb mäsik lehetösegre värni:-) |
|
|
|
|
|
#841 (permalink) |
|
Szenior tag
Ertem mär... Na most a belepes szerint, amit itt tanultam HWTradertöl azert kerül a megbizäs a szignäl gyertya utän, mert az mär egy bizonyos szint letöreset jelenti es nagyobb az esely arra, hogy teljesül a värt mozgäs. Ha az är kiüti a stopot es teljesül a megbizäs, mär elerte azt a szintet, hogy egy kicsit minket igazolt az iräny. De ez meg nem jelent biztosat, ezert is van meg ott a stoploss, ahova került. Tehät tegyük fel, hogy ellenem kezd el ezek utän mozogni. Ezzel epp megnö az esely, hogy stoploss lesz belöle. Hät ilyen eselyekkel nem nyitnek bele megegyszer. Ha a mozgäs engem igazol, akkor lep ervenybe a pozicioepites, amit irtam. De en a nyitäs es a stoploss között semmilyen iränyba nem nyitnek. Ha nagyobb hozam remenyeben tennenk ezt, megtehetjük az elejen is, hogy a buy/sell stop közelebb kerül. En ezt nagyon ritkän teszem, de volt rä mär pelda.
|
|
|
|
|
|
#842 (permalink) |
|
Szenior tag
Szerintem a legfontosabb, hogy amit csinäl az ember 100%-ig megbizzon benne, es minden körülmeny között tudja magät tartani hozza. Le kell tesztelni minden elgondoläst es kiderül, hogy mit värhatunk töle. Es ha meg vagyunk vele elegedve, mär csak csinälni kell:-)
|
|
|
|
|
|
#843 (permalink) |
|
Szenior tag
De leszögezem, ez csak az en meglätäsom. En igy csinälom. En forexel kereskedek es ritka a hosszabb, "beleülös" poziciom. Ezert en inkabb a megfelelö stopkövetessel menedzselem, a belepesem egyszeri.
Üdv. Jo kereskedest! |
|
|
|
|
|
#844 (permalink) |
|
Szenior tag
Köszi Gio a hozzászólást!
Kicsit továbbgondoltam: ha megnyitok egy pozit akkor 3 eset lehetséges: 1. megy tovább mint a rakéta és örülök 2. kicsit korrigál, jó esetben nem megy el a stoploss-ig 3. kiüti a stoppomat és nem annyira örülök első esetben (1.) az a legjobb ha megnyitom egybe a pozit de marad két eset , az egyiknél (2.) nagyobb lesz a nyereségem ha harmadolok, a másiknál (3.) kisebb lesz a veszteségem ha harmadolok. tehát, csak így szimplán nézve, 66%-ban jobban járok ha harmadolva nyitom a pozit |
|
|
|
|
|
#846 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ezert is irtam, hogy en csak az en strategiämnak megfelelöen tudok nyilatkozni. Az a lenyeg, hogy jol le legyen tesztelve minden terv, hogy szämadatok tämasszäk alä. Utäna ha megfelel nekünk, akkor mär csak egy a fontos elesben: nem szabad elterni töle
|
|
|
|
|
|
|
#847 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Úgyhogy rövid távon jó volt. Ilyenkor továbbra is rajta tartom a szemem és újabb szignálnál megint nyitok rá. Mondjuk nekem most az is sokat számított, hogy pont tegnapelőtt zártam le egy olyan short pozit, ahol meg az AUD volt a bázis, úgyhogy gondoltam, hogy érdemes megjátszani.Mondjuk ez lehet, hogy sokak számára már hazárdírozás. Különösen, hogy ilyenkor nem is rakom olyan messze a Stoppot.
|
|
|
|
#848 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Gbpusd napi grafikon. Sajnos nem az egesz fert rä a kepre, ahogy lätom ![]() Szep 3 szög amiböl 02.04-en tört ki. Akkor csatornäban esett, amit most nem jelöltem, mert koräbban Sidius feltette mär. Az jo lehetöseg volt shortra. Majd visszatesztel a kitörest követö eses fibo 38.2-ig egy zäszloval.Onnan 2.18-än kitöres, teljesitve is a "tankönyvi" mereteket.1.5500-nel kisebb probälkozäs, de a tämasz erösnek bizonyult. 2.23-än napi elnyelövel zär, ami önmagäban nem lett volna eleg a belepesre, mert nem swing high helyzetü, de hetin szinten elnyelö volt a hetvegere, ami az esö trendet erösitette. MACD+melyen a mozgoätlagok alatt. Mindezeket együttveve eleg jel szolt amelett, hogy belepjek. Stop mär BE, pozicio 1/3-ad zäräs, fibo 161.8-näl tervezem a 2. 1/3 es a maradek harmad meg megy amig tud.
|
|
|
|
|
|
#849 (permalink) |
|
Szenior tag
Üdv Mindenkinek!
Én az ilyeneket szeretem szép gyertyajelekkel ,ez szépen le is szakadt. H4-es grafikonon volt egy fals kitörés 9.000ról.Fib nincs rajt de éppen 61.8 az is. Célárakat is szépen be lehetett lőni. Egy volt a baj, hogy az fxpro-s grafikonomon nem igy zártak a gyertyák, és nem azt néztem. ![]() Sebaj példának jó lesz. Üdv: FXP |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 3 (0 tag és 3 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||