| Tőzsde Fórum |
|
|
#851 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Említettem már a másik topicban, hogy dolgozom egy demonstráción, amellyel azt szeretném bemutatni, hogy ha kereskedünk miért jobb a részleges zárás az egyben zárásnál. Ezt úgy akartam felvázolni, hogy letisztítom a sallangoktól és a lehető legegyszerűbben bemutatni. Mivel az egyik kedvenc párom, amin sokat is kötök a GBP/USD ezt választottam. Ezen a páron, napos grafikonon hozzávetőlegesen évente körülbelül 60 kötést csinálok, egy adott stratégiával. Ennél persze sokkal többet is kereskedek rajta, például ha daytradelek vagy éppen ezzel a bizonyos stratégiával kötött pozíciókat fedezek, tovább szorítva lefelé a veszteséget, bár néha a nyereséget is sikerül megfaragnom. Most azonban csak szigorúan egy dologról igyekszem beszélni.
Magáról a stratégiáról nem kívánok sokat beszélni, több okból sem. Az egyik, hogy ez saját fejlesztés, amit nem szívesen adok ki, ez egyébként jellemző rám, ha stratégiákról van szó. Bárkinek szívesen segítek, ha tudok, de nagyon preferálom, hogy saját módszert alakítson ki mindenki. Alapinformációkkal, és igen kemény munkával ez megtehető, ezt több mint évtizedes tapasztalat mondatja velem. Ezért én mindig alapinformációval szolgálok és néhány műhelytitokkal, és a többit mindig az adott személyre bízom. Meg kell tudnia oldani, mert szerintem ez az életben maradás képlete. Mint ahogyan az ősember is csak egy villámot kapott a természettől, és érezte a hőt, látta a fényt, esetleg megégette vagy elpusztította a tűzvész, de a természet nem mondta meg neki, hogy mit tegyen a lánggal, a hővel és a fénnyel. Megadta az alaphangot, és az ősember megtanult zenélni. Nehogy azt higgye bárki, hogy ma ez másképpen van! Most néhány műhelytitok. Sokan keresik a Szent Grált, azaz azt a bizonyos stratégiát, ami képes nyerni 10 esetből 6-7 alkalommal. Elárulom, hogy van ilyen módszer, bizony hogy van. Csak a probléma az, hogy a többség nem ezzel a módszerrel fog találkozni, hanem azzal, ami csak 3-4 esetleg 5 alkalommal képes nyerni. Koncentráljunk tehát ezekre és ne a 80%-os csodastratégiákra. Ugyanis elárulom, hogy megfelelően kezelve ezek bőven nyereségessé tehetők, tehát nem kell megijedni és összeomlani. Ez több módon is történhet. Az egyik a már többször említett nyerő/vesztő arány. Tehát ha van egy 10-ből 3 nyerőt hozó módszer, akkor tudnunk kell, hogy az esélyünk 3:1 kell, hogy legyen minden egyes belépésnél ahhoz, hogy nyerjünk 3*3 egységet az az 9-et amivel fedezni tudjuk a másik 7 egység veszteséget és még maradjon 2 egység pluszunk. Ha van egy 10/4 találati arányú szisztémánk akkor már elmegy a 2:1 arány is, de én javasolom a 3:1 fenntartását 10/5 találati arányú kereskedésig. Ez felfogható biztonsági ökölszabályként is, de tapasztalat, hogy a fegyelmezett kereskedő 10/4 esetén 2:1-el folyamatos nyerőben lesz. Ez volt egy módszer, és van több is csak nem, akarom húzni az időt, hanem rátérnék arra, hogy egy másik módszer a tételes zárás, amikor is zárok valami fix targeten és valamennyivel bent maradok, hogy hátha továbbszaladunk esetleg. Tehát piacban maradunk. Persze ez sem ér semmit, ha nincs legalább egy 30-40%-os találati arányú stratégiánk. Ez a zárási mód azért is jó, mert ha esetleg veszítenénk a még nyitva lévő pozíción, akkor is nyerőben maradhatunk, vagy minimalizálni tudjuk a veszteségünket. Esetleg, mint mondtam, tovább tudunk futni a piaccal. Persze így is előfordulhat, hogy bukunk az egésszel (csak messze ritkábban), ezért kulcsfontosságú a jó pozícióméretezés. Én már többször leírtam, hogy eléggé preferálom a 2/3-1/3 zárást. Ezt egyébként nem olyan túl régen alkalmazom, sokáig egyben nyitottam és egyben zártam. 2006-ban kezdtem csak alkalmazni még a BUX határidős kötéseknél, és aztán átültettem a devizapiacra, és ma már azt mondhatom, hogy ha nem daytraderől van szó, hanem hosszabb pozíciókról, jellemzően ezt alkalmazom. Jellemzően 3 egységet nyitok, és ez szándékosan nem LOT megnevezésű, mert az egység mindenkinek mást jelent. Sokat gondolkodtam egyébként azon, hogy miképpen lehet egy viszonylag gyenge-közepes találati arányú stratégiát feljavítani, és többféle út bejárása után döntöttem pár éve ez mellett. Elmondhatom, hogy bevált, sőt manapság legalább olyan kulcsfontosságú szerepet szánok a pozíció/pénzmenedzselésnek, mint a sikeres szisztémának, sőt bizonyos esetekben nagyobbat is, bár a két fogalom nem elválasztható egymástól, mert a sikeres stratégiának elengedhetetlen része a jó pozíciómenedzselés. Amit csatolt táblázatban láttok egy olyan stratégia eredménye, ami nem túlzottan nagy találati arányú, elég erős stoppokat hagy (bár nézőpont kérdése, hogy kinek mi az erős). A módszer hozzávetőlegesen 2,5 éves és kiegyensúlyozottan teljesít. Valószínűleg az is sokat számít, hogy leprogramozható, amihez nekem ugyan lövésem sincs, de ezzel úgy vagyok, hogy Henry Ford sem maga gyártotta az autóit, hanem igénybe vette a megfelelő embereket, és ami neki megfelelt, az nekem is jó lesz. Kerestem egy megfelelő embert, és aki bizonyos dokumentumok aláírása után leprogramozta. Így akkor is tudom alkalmazni, ha esetleg nem érek rá, bár azért napos grafikonokra bármikor rá tudok nézni. A bármikor itt nap végét jelenti elsősorban, de néha én is elálmosodok. A táblázatban láthatjátok, hogy kissé hektikusan teljesít, 66-16% között, ami teljesen piacfüggő. A hat havi átlaga 45%-os találati arány, ez megfelel a folyamatos átlagának, ami a 2,5 év viszonylatában is kb 40-50%-os volt. Visszamenőleges adatokon természetesen tesztelve volt, a találati arány körülbelül hasonló. Egyszer futott be 30% körüli értékre 6 hónapos távlatban, de ott is nyereséges maradt. Jelenleg 52%-on teljesít, ahogy láttam, amikor átfutottam az év eddigi részét. Mint láthatjátok, volt veszteséges hónapja 2009-ben, az első félévben 2-is, ami, ugyebár ha bontunk 6 hónapra a hónapok 66,6%-ban nyerni tudott. Baloldalon végig láthatjátok, hogy hányszor nyitott jól és hányszor rosszul. Látható, hogy mennyi a nyereség/veszteség 1 egység esetében és akkor, ha a 3 egység egyben van benyitva és lezárva is. Mindezek láthatók a fekete oszlop bal oldalán. Az is látható, hogy a hektikus teljesítménye ellenére képes volt a 3 egység egybe nyitásánál 1177,8 pip nyereségben zárni a félévet. Hogy jó ez vagy sem azt mindenki ítélje meg saját maga. A kérdés a következő volt: Lehet e egy ilyen hektikus jól/rosszul teljesítő rendszerből biztonságosabb szisztémát faragni? Hiszen ez a hektikus teljesítmény magában hordozhatja a veszteség esélyét is egy adott évre vonatkozólag! Nos a válasz a fekete sáv másik oldalán látható. A válasz pedig igen lehet. A rendszer stabilabbá, nyugodtabbá, és ami a legfontosabb sokkal, de sokkal nyereségesebbé tehető. Ehhez pedig nincs másra szükség, mint a helyes pozícióméretezésre és a menedzselésre. Én, ha naposon nyitok jellemzően 100 pippért megyek a 2//3 résszel a maradék zárása piaci folyamat függvénye, illetve pontosabban ennél a szisztémánál adott, hogy mikor záródik. Csak ezzel (még mást is alkalmazok, mint például fedezem napközben a pozíciót, de azt szándékosan nem akartam idekeverni) a zárásmódszerrel sikerült ezt a módszert feltupírozni. Ami látható. A harmadik megnyitott pozíció baloldalon vesztes (bár nem nagyon), jobb oldalon azonban nyereséges lett. A negyedik pozíció mindkét oldalon veszteséges lett. A hetedik pozíció szintén veszteséges lett, csak az nem mindegy, hogy a baloldalon 217,1*3= 651,3 pip lett volna a veszteség a jobb oldalon, pedig (217,1*1)-(100*2)= 17,1 pip lett a veszteség. Vagy ha megnézzük a baloldalon a június súlyos 1888,2 pippes VESZTESÉGÉT és összehasonlítjuk a jobb oldal ugyanazon hónapjának 195,4 pippes NYERESÉGÉVEL! Különösen ezen utolsó hónapra hívnám fel a figyelmet, amikor is azt láthatjuk, hogy a fix targetes részleges zárás MEGFORDÍTOTTA a folyamatot és a veszteségből PROFIT lett. Megjegyzem, hogy a szintén veszteséges február esetében ugyanez a helyzet, hogy normálisan az a hónap is veszteséges lett volna, de a pozíció és pénzmenedzselés megfordította a folyamatot. Az egész eredménye az lett, hogy a 2/3 lezárt rész egyértelműen nyereséges lett 2986,2 pippel és mellette képes volt az 1/3 rész is egy kis aprót 272,8 pipet hozni. Tehát a jobb oldal teljesítménye 3253 pip lett, míg a baloldal 818,4 pip eredményt mutat. Amire tehát rá szerettem volna mutatni, az nem más, mint hogy tessék nagyon odafigyelni arra, hogy hogyan és miképpen zárjuk azt a pozíciót, azaz milyen módon menedzseljük le az egész kereskedést, mert látható, hogy még egy viszonylag jó, de több gyenge periódussal rendelkező módszer is ütőképessé tehető. Ez egyébként egy szándékosan ilyen módszer bemutatása, mint mondtam, mert legtöbbször, aki a piacon marad ilyen teljesítményű szisztémába fog botlani. Nekik szerettem volna segíteni ezzel a kis esszével, hogy nehogy elkeseredjenek, ha nem találnak 70-80%-os találati arányú rendszert. Csak figyeljenek oda a menedzselésre! Ja még annyi, hogy lehetnek a táblázatban számítási hibák, mert sajnos ömlesztett adatokból hámoztam ki az adatokat és kézzel vittem fel, és fejben számoltam, de nem is az a lényeg, hanem az elv!
|
|
|
#853 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Köszönjük szepen Sidius! Alapos, mint mindig
![]() Kell egy kis idö a "megemeszteshez". 2 napja feltettem az audusd, hogy hogy lätom az elnyelöt es az arra valo belepest. Tegnap kicsit korrigält, elötte mär kiütve a stoppomat, de mära szepen teljesit. Elerte a TP2-t, itt 2/3-ot zärtam is, stop TP1-en.Tp3 näl stop a fibo 50%-ra kerül.
|
|
|
|
|
|
#854 (permalink) |
|
Szenior tag
Egyébként ugyanezzel a szisztémával idén eddig 6 pozíciót nyitottam és gí néznek ki:
1. (2*35)+(1*35)= -105 pip 2. (2*100)+(1*220)= +420 pip 3.(2*100)-(1*60)= +140 pip 4. (2*100)+(1*440)= +640 pip 5.(2*112)+(1*112)=-336 pip 6. (2*100)+(1*nyitva de már biztos nyerő) = ? Eddig kedvez a piac a módszernek, de jönnek majd nehezebb idők is, amikor majd szükségem lesz a részletekben történő zárás előnyeire!
|
|
|
#855 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 12
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Sidius! Köszönjük, de azért valamit nem értek. Például a táblázat 3. sorában mikor már van 100pip nyerőm, én tuti hogy legalább BE-be húznám a stopot, és akkor már nem bukhatok rajta. Nem lenne hatékonyabb, ha folyamatosan húznánk utána a stopot? |
|
|
|
|
|
|
#858 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 170
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
Jócskán van különbség a két eredmény között! A többi tényező,:hogy mikor zárjam a 2/3-ot ,az sztem nagyjából adott..ameddig úgy gondolom, hogy biztos elmegy.És most jön a talány nálam: a stopot BE-be húzzam és 2/3 mindenképp az enyém.. a stopot behúzzam 0-ba amit fedezek a 2/3-al... vagy mondjuk a stop-ot addig húzom , hogy 1/3 nyerőm marad ha kiüti.. A további 1/3-nak: fix cél követőstop Ezek kidolgozása már ránk vár. ![]() Én ezeken töröm mostanság a fejem. Köszönettel: FXP |
|
|
|
|
|
|
#860 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Amúgy ez a kis táblázat nem igazán a stopokkal akar foglalkozni, hanem egyfajta gondolkodásmódot próbál felmutatni!
|
|
|
|
#861 (permalink) |
|
Szenior tag
Ja közben találtam a táblázatban hibát! Afene! De nem javítok bele most már, mert a lényeget nem érinti, pár pip ide-oda nem számít.
|
|
|
#862 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Érd
Összes hozzászólás: 13
Nos a demószámlám összegén tanúltam meg hogy nagyban igazatok van.
Mivel napon blüli kereskedésim mind nagyon minuszosak lettek-de az itt leírtak alapján napos adatokkal való kereskedés sokkal több gondolkodási időt hagy. Így mindenképp a ti meglátásaitok és tapasztalataitok ami igazol titeket. Mindenesetre magammal a legnehezebb megküzdenem az biztos hogy ne nyissak napon bellűl. Lenne egy kérdésem is azaz 2. 1. Ha pipet számolok akkor a árfolyam első 5 helyiértékevel kell számolnom? 2. Metatrader-ben hol található a P/L kiírása? |
|
|
|
|
|
#863 (permalink) |
|
Szenior tag
"Ez kísérletezés eredménye, de annyit mondhatok, hogy a GBPUSD esetében vannak bizonyos szituációk amikor 70-80%-ban bizonyosan el fogja érni a 100-120 pip elsődleges targetet. No ezt a bizonyos szituációt kell felismerni!"
Hát ezaz... én is ide lyukadok ki mindíg. A jó belépő fontosságára.. ![]() Azt lehet jól gondozni. Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
#867 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Köszönjük Sidius. Láthatjuk, így jelentősen fel lehet turbózni egy stratégiát. Bár fontos részlete, hogy egy darabig jó felé menjen az ár. Mert úgy is el tudom képzelni a bukó 50% -ot, hogy bekötöm, és már megy is rossz felé. ![]() Értem, hogy az elv a lényeg, de egy kérdés mégis foglalkoztat. A stratégiádon belül van egy „al stratégia” ami 86 százalékos találati aránnyal hoz 100 Pipet a táblázat szerint. És ha a 2/3 sort összeadjuk az 1/3 mínuszai nélkül, akkor 3180,2 pip-et kapunk. Ez nagyjából hasonló, mint a részleges zárásé. Szóval, ha ez az eredeti stratégia átlagos teljesítménye, akkor miért nem érdemesebb egyben zárni 100 pontnál? Mondván, hogy van egy stratégia, ami 86% -ban hozza a 100 pontot. Ennél a találati aránynál pedig az R:R is közelíthet az 1:1 – hez és 3 egységgel 4770,3 pontot hozna? |
|
|
|
|
|
|
#868 (permalink) |
|
Szenior tag
851-es hozzászólás folytatásaként elkészítettem a második félévet is 2009-ből. Meglepően gyors voltam, bár még gyorsabb lett volna, ha végig egész évben vezetem a pozíciókat egy excell táblázatban. csak sajnos lusta vagyok én az ilyen adminisztrációhoz. Na mindegy. Ami látható, a második táblázatban, hogy jelentősen feljavult a találati aránya a szisztémának, de az viszont érdekessége, hogy ettől még nem lett profitálisabb, bár nem teljesített rosszul, de 5-600 pippel "gyengébb" lett.
Mindenesetre akinek van türelme (az nagy erény a tőzsdén ) az végigkövetheti a GBPUSD chartján a pozíció nyitásokat/zárásokat! Akinek nincs az se búsuljon, majd létrehozok egy szignálszolgáltatást és akkor követheti. Feltéve ha nem okoz problémát az éjféli fennmaradás, mert szignál akkor van!
|
|
|
#870 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok,
Szintén bekerültem azok táborába akik értetlenül állnak az OANDA éles FX Trade számlanyitás elutasítása előtt. Minden kért adatot megadtam, dokumentumot eküldtem és 2 nap várakozás után a már ismert egymondatos válasz érkezett: "We regret to inform you that we are unable to approve your application for an FXTrade Account with OANDA Corporation at this time." Rögtön meg is próbáltam utánajárni, hogy mi is lehet az indoka az elutasításnak de sajnos a "live help" szolgálat munkatársa csak papagáj módon ugyanazt tudta ismételgetni: " OANDA: - It was just a decision made by upper management, we're unfortunately not able to provide any more specific information. én: - okay but what does it mean for the future , please ? can i re-apply again after a while ? OANDA: - It's doesn't mean it's permanent, but we're unfortunately not able to provide any information at this time as to when/if this may change. én: - and who could provide this info, please ? if there is anyone OANDA: - No, there's isn't anyone who would be able to provide you with more specific information, but feel free to re-apply again in a couple of months if you'd like. én: - all right ..but i just don't know what part of my application should be improved for a new application until i don't know the reason of refusal" Ezekután nyitottam egy "problem ticket"-et az OANDA belső rendszerében, összefoglalva a problémát és további részleteket kértem, kihangsúlyozva, hogy ha semmilyen részletet sem kapok akor azt diszkriminációnak fogom értelmezni mert amúgy tudomásom szerint minden feltételt telesítettem és nem gondolom, hogy indoklás nélkül kellene visszautasítaniuk. A "ticket"-emet 5 percen belül az OANDA lezárta. "Thank you for contacting OANDA. With regards to your account denial: your application was received but it had not been approved. This was a business decision that has been made. If you'd like, you may register for an FXTrade account in the future. Kind regards, OANDA FXTrade Team (OC)" ![]() Innentől már komikusnak éreztem a dolgot persze közben szörnyen dühítő is volt. Ezek után már akor sem nagyon érdekelne a cég ha hajlandó lenne számlát nyitni nekem. A gond csak az, hogy az OANDA-hoz hasonló feltételekkel működő céget forex-re eddig nem találtam tehát nem nagyon tudok jó alternatívát. ![]() Nem igazán értem, hogy az OANDA-nak miért jó ez az újfajta viselkedésmód. Sajnos én sem látok a színfalak mögé csak találgatni tudom a lehetséges ám valószínűtlen okokat: - régóta van demo számlám és sikeresen kereskedtem vele (bár sosem csináltam skalpolást vagy hasonló általában nem kívánatosnak tekintett kereskedést) --> az OANDA-nak az a jó ha sikeres vagyok mert akkor ők is többet keresnek rajtam - a kérdőíven 0-25 000 $ -os jövedelmet jelöltem (esetleg kevésnek találták bár a követelményeik között ez nem szerepelt) --> ha ez a probléma akkor sem érdekük ezt a tényt elhallgatni - valamelyik elküldött dokumentum nem felelt meg nekik --> ha ez a probléma akkor sem érdekük ezt a tényt elhallgatni mert egy korrekcióval ez javítható lenne Elvileg nekik csak érdekük fűződik ahhoz, hogy minél több "normálisan" kereskedő ügyfelük legyen és segítsék őket a számlanyitásban. Valami nagyon nem stimmel most az OANDA viselkedésével. Ha van bármi hasznos infótok, hasonló tapasztalatotok az OANDA-val akkor kérlek osszátok meg velem. Továbbá ha tudok ajánlani az OANDA helyett, általatok jónak vélt céget forex-ezésre akkor a tanácsaitokat szívesen veszem. Köszönöm és sok szerencsét azoknak akik OANDA számlát szeretnének nyitni ! Barnabus u.i.: teljesen ellentétes tapasztalataim voltak a brit GFT-vel. Ők tudják, hogyan kell foglalkozni egy leendő ügyféllel. Sajnos az ő kondícióik és az általuk is használt MetaTrader nem az ami nekem megfelelő. |
|
|
|
|
|
#873 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Idézet:
![]() HWT |
|
|
|
|
|
|
#874 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Amúgy én az Oandától igazoltam át az Alparihoz, aminek egyetlen oka volt, mégpedig az, hogy a Metatraderbe pénzért adtak adatokat. Céges számlát nyitottam, és semmibe nem kötött bele az Oanda. Viszont azt ne felejtsd el, hogy akárcsak a bankok, úgy ők sem kötelesek semmit indokolni, azzal kapcsolatban, hogy mi az elutasítás oka.
|
|
|
|
#875 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Van egy h4-es grafikonom nekem is, bár látom ,hogy van itt sok jó d1-es is. Észrevettem 120-ról egy visszapattanást D1-en macd divergenciával.A gyertya még nem zárt ugyan de az ár reagál az 120ra, és az eltérés már adott.Már csak egy szép gyertyajel hiányzik.. Megnéztem a h4-es képet, és az nagyon tetszett.BUOB 2db relative hosszú szárral, és felettünk tér. Gondoltam 2x elég határozottan visszapattintották 120-ról ,legközelebbi tpre jobb mint 1.1 RR-t tudok adni, ha a slt 120ra rakom. Buob is ,sztem itt szinte senki sem fog shortolni 120 felett, lehet ,hogy aki meg abban volt és várta, hogy egy lendülettel áttörjük, az meg zár. Szerintem ez jó volt, sőt most a D1-es kép se rossz! Sok pipet! FXP |
|
|
|
|
|
#876 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0 ![]() |
[QUOTE=barnabus;3156]Sziasztok,
Ha van bármi hasznos infótok, hasonló tapasztalatotok az OANDA-val akkor kérlek osszátok meg velem. Továbbá ha tudok ajánlani az OANDA helyett, általatok jónak vélt céget forex-ezésre akkor a tanácsaitokat szívesen veszem. Szia! Kb. 6 hete -válogatás nélkül- minden Magyarországról származó kérést elutasítanak. Ezt nem hajlandóak és nem is kötelesek indokolni, joguk van hozzá. Öreg motorosok szerint volt már ilyen kb. 1 éve, akkor az offshore cégeket utasították el kb. 6 hónapig indoklás nélkül, majd kiadták, hogy minek kell megfelelni a cégnek és ismét lehetett számlát nyitni. A mostani döntésük is lehet, hogy 1-2 hónapig, de akát 1-2 évig is tarthat. Én az Alparinál nyitottam végül, megnyitás 1 munkanap, átutalás 2 munkanap volt. Remélem segítettem. |
|
|
|
|
|
#877 (permalink) |
|
Új tag
Nos én az Audusd- párba szálltam be. Kérlek titeket hogy az elképzelésem elemeit nézzétek át és javítastok ki ha nem jól gondolom.
A tegnai nap folyamán az árfolyam áttörte a 0.9000 szintet és felette tudott zárni a mai nap folyamán a fib.38.2-t is átvitte a TP nagyon szépen kirajzolódtak így talán egy pár napos beszállóra jó lehet. az 1. szinten a stoppot behúznám hogy ne zárhassak már negatívba. Ezután a profit felét realizálnám majd egy szűk (30pip) csúszó stoppot betennék hogy hátha a maradék eléri a 2. szintet. Illetve a kép:http://kepfeltoltes.hu/100303/audusd...toltes.hu_.gif |
|
|
|
|
|
#879 (permalink) | |
|
Szenior tag
[QUOTE=Ravic;3168]
Idézet:
Hát... fxpro? Ott hasonlóan kedvezők a spreadek,nem tágítják hírre tudtommal(annyira biztos nem mint oanda) , sok instrumentum mt4 felület... Valakinek van tapasztalata vele megbízhatóság ,megbízás teljesülés szempontjából? Előre is köszönjük! Sok pipet!: FXP |
|
|
|
|
|
|
#880 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 59
Szia dobos,
üzenet írásánál, a felső sorban kattints rá a gémkapocsra, a felbukkanó párbeszédpanelen töltsd fel a képeket, zárd be a párbeszédpanelt, és ha megint rákattintasz a gémkapocsra, akkor ott lesz opcióként a feltöltött kép, ha rákattintasz, beszúrja.
|
|
|
|
|
|
#882 (permalink) | |
|
Szenior tag
[QUOTE=Fxpadavan;3171]
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#883 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Nekem szemely szerint a beszälläshoz nem eleg egy fontosabb szint ättörese, vagy fibo vagy ilyesmi. Ezek megerösitesre jok lehetnek, de ahoz, hogy nyissak, mindenkeppen kell egy gyertyaszignäl. Ha az meg van es megfelelö helyen is van, akkor jöhet hozzä a többi, hogy mi az ami mellette, es mi az ami ellene szol. Ha a belepeshez megszabott felteteleim teljesültek, csak akkor merek poziciot nyitni. ![]() Üdv. Gio |
|
|
|
|
|
|
#884 (permalink) |
|
Szenior tag
[QUOTE=Fxpadavan;3167]Sziasztok!
Van egy h4-es grafikonom nekem is, bár látom ,hogy van itt sok jó d1-es is. Észrevettem 120-ról egy visszapattanást D1-en macd divergenciával.A gyertya még nem zárt ugyan de az ár reagál az 120ra, és az eltérés már adott.Már csak egy szép gyertyajel hiányzik.. Megnéztem a h4-es képet, és az nagyon tetszett.BUOB 2db relative hosszú szárral, és felettünk tér. Gondoltam 2x elég határozottan visszapattintották 120-ról ,legközelebbi tpre jobb mint 1.1 RR-t tudok adni, ha a slt 120ra rakom. Buob is ,sztem itt szinte senki sem fog shortolni 120 felett, lehet ,hogy aki meg abban volt és várta, hogy egy lendülettel áttörjük, az meg zár. Szerintem ez jó volt, sőt most a D1-es kép se rossz! Üdv FXP! Nekem ez nagyon oldalazos felälläs.Mivel esö trendben vagyunk, ilyen oldalazäsban nem vagyok tul hiszekeny sem macdnek, sem szignälgyertyänak. En is figyelem a pärt es inkäbb egy visszatesztelest utäni shortot tudnek elkepzelni. Heti grafikonon egy szep BEOB, es szerintem csak idö kerdese es a 115 lesz a tämaszunk Trend ellen most semmikepp nem gondolkozom.Sok sikert, Gio |
|
|
|
|
|
#885 (permalink) |
|
Szenior tag
Nekem inkäbb az ilyenek szimpatikusak, mikor erösben visszateszteles csucsän kapok szignält.Kisse melyen zär a ppz-ben, ezert lehet, hogy nem indul meg, de ha teljesül a megbizäs szerintem 9.6800 nem lesz gond. 9.7150 nel stop BE. Toväbbi szep esest värok töle
|
|
|
|
|
|
#886 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
HWT |
|
|
|
|
|
|
#887 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Vigyazz az ilyen nyitasokkal. csucsot venni ezeken a piacokon eletveszely. Ami veled van az hogy ez egy kitores konszolidacio utan emelkedo trendben. Jatszhato, de tudnod kell hogy mikent. En ilyenekre ugy nyitok, hogy megvarom amig eloszor visszatesztel a kitores szintjere es akkor szuk stoppal mindent bele. Ez nem olyasmi amit kezdokent csinalnek vagy ajanlanam. A lenyeg hogy legyen egy kialakult, kiprobalt terved es ahhoz ragaszkodj. Meg egy megjegyzes: a fibed pont forditva kene hogy legyen. HWT |
|
|
|
|
|
|
#888 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Tudod az igazan jo szignalok szinte leugranak a grafikonrol. Olyan oket jatszani, mintha csak a kezedet kene kitartani a haszonert. HWT |
|
|
|
|
|
|
#889 (permalink) |
|
Új tag
2 kérdés is felmerült bennem.
1. Akkor hogyan kell a fib sinteket felrajzolni ? 2. FxPro-ban lehet valahogy a régi adatokkal valami tesztelést folytatni ha kitalálok valami stratégiát? Előre is köszönöm |
|
|
|
|
|
#890 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
2. Van, futtatsz egy expertet a neked megfelelő tempóban, az expert lehet egy tetszőleges MA is, de azt hiszem van kifejezetten olyan is ami csak úgy futtatja a chart-ot üresben mintha élő lenne, viszont időtávot nem tudsz váltani úgy emllékszem |
|
|
|
|
|
|
#891 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
2.: Lapozz vissza kicsit HWT rakott fel linket , írtam róla kis segítséget magyarul. Ezzel manuálisan tudsz ,ha az megfelelő. HWtrader ,Gio: Köszönöm a meglátásokat! Akkor melyik bróker? Egy barátom az alparin demozott és ő arra mondta ugyanezt! Persze lehet ,hogy élesben más..?Sok pipet: FXP |
|
|
|
|
|
|
#892 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#893 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Sidiusnak is van näluk szämläja es ö is elegedetten irt eddig roluk. Ha erdekel, töle biztos megtudod, amire kiväncsi vagy. Üdv.: Gio |
|
|
|
|
|
|
#895 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Az Alpari rendben van (egyébként az Oanda is rendben volt, nem is értem, hogy mi a gond a spread széthúzással. Soha nem titkolták, ott van a honlapjukon. Kalkulálni kell vele). Egyébként ha jól tudom, már lehet náluk bankkártyával is utalni, és hipp-hopp mehet is ilyen módon a moneybookers, ami nem előnytelen, hiszen nem kell magyar számláról utalni és a pénzmozgás egyébként láthatatlan marad. Egyébként rendkívül korrektek eddig. Soha nem volt még gond az átutalással se oda, sem pedig vissza. Persze még lehet!
|
|
|
|
#896 (permalink) |
|
Szenior tag
Mära szepen teljesitett az eursek, amit zäräskor feltettem.
![]() Kitört a visszateszteles trendjeböl, elerte a tp1-et stop csökkentve.BE csak ha eleri a viszintes vonallal jelölt szintet. ![]() Jo kereskedest! Gio |
|
|
|
|
|
#897 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
(Persze a penzmozgäs attol meg "läthatatlan" marad).Igy a szämlärol valo befizetes a legolcsobb näluk.Persze a penzmozgäs attol meg "läthatatlan" marad. Üdv Gio |
|
|
|
|
|
|
#898 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
(Persze a penzmozgäs attol meg "läthatatlan" marad).Igy a szämlärol valo befizetes a legolcsobb näluk. Üdv Gio |
|
|
|
|
|
|
#899 (permalink) |
|
Szenior tag
Új adószabályok miatt már nem sok jelentősége van a láthatatlanságnak, ráadásul a lényeg most az, hogy oanada kivágja az újonnan jelentkező magyarokat mostanság indoklás nélkül, szóval lehet akármilyen is.
|
|
|
|
|
|
#900 (permalink) |
|
Szenior tag
Üdv!
Köszönjük a válaszokat! Ma felhívtam a direkt cimborámat, ő alparin demozik. Ma is volt ,hogy harmadszorra fogadta a piaci megbízását,zárás ugyanúgy. Erősen daytrader ,scalper beállítottságú a tag. Így elég rázós lehet a dolog.Viszont napi gyerkákkal jo lenne limit megbízásra, ahogy itt gyakorlunk. Élesben nincs ilyen Nálatok?Elsősorban Hwtraderhez szeretném intézni a kérdésemet: Az pedig a 2db pinbar. Eurusd-n láttam.Tudom, hogy nem kötelező kereskedni mindent ,és eléggé range szagú a dolog... Csak ezt szeretnem a helyére rakni magamban pl. ez nem számít külön gyertyajelnek..én egy elég biztos irányjelzőnek gondolnám egy darabig megfelelő helyen. Előre is köszönöm: Fxp |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 3 (0 tag és 3 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||