| Tőzsde Fórum |
|
|
#54 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Amikor sikerult egy PPZ-t talalnunk, megnezzuk egybeesik-e FIB szinttel vagy a kedvenc MA-val. Ha igen, akkor fokozottan figyeljuk az arfolyam valtozast a kozelben. A vevok es eladok harca erdekes nyomokat hagy maga utan. Ezek tukrozodnek az egy vagy tobb gyertyas formaciokban is.
Na de ezt mindenki tudja. En 3 fo alakzatot kedvelek. Egyszeruek es ha jo helyen latjuk oket nagyon eros jelek tudnak lenni. A piac idonkent megmutatja a lapjait ezeken keresztul. Martin J Pring nevezte a kalapacsot es a forditottjat Pinoccio bar-nak. Minel hosszabb az orra, annal nagyobbat hazudik arrol hogy merre tart az ar. A leghatekonyabb gyertya. A J16 chart thread ota a Forex Factory-n ez a koztudatban Pin Bar-kent el. Swing-ek aljan es tetejen, valamint uj csucsoknal es melypontokon erdekesek mint a tovabbi ketto. Pelda: ![]() A kovetkezo kedvencem az Engulfing vagy Outside bar, ami 2 fele: Bearis vagy Bullish. Tehat: BEOB es BUOB. BUOB pelda egy most is futo poziciom, Oktoberi Natural Gas. A PPZ amin a BUOB ul 2000 kornyeken jatszott utoljara fontos szerepet: ![]() A harmadik, az Inside bar vagy IB. Ez is nagy kedvenc. IB a GBPCHF PPZ-rol. Igazabol 2 IB egymas utan, de az elso a fontos, a masodik csak megerositese hogy itt valami keszul. ![]() Lassan ossze is all a kep. Van tehat PPZ amin rajta tartjuk a szemunket. Megnezem hogy van-e FIB szint a PPZ-n, ha van akkor varom hogy az ar megmutassa merre akar menni. Egyszerunek hangzik. Azert kell egy kis gyakorlas hogy menjen. Ez az alapja annak a rendszernek amit csinalok es bizonyitottan a legjobb riziko/nyereseg arannyal rendelkezik azok kozul amiket eddig lattam. Nem is beszelve a beleforditott ido\eredmeny aranyrol. Nap vegen 30-40 piac egy orai munkaval ellenorizheto es van meg egy orank arra hogy az esetleges szignalokra reagaljunk. Kis gyakorlattal ez meg gyorsabb lehet. Az egesz idea az egesz mogott hogy nagy valoszinusegu fordulokba, vagy trendbe rakjon bele minel elobb viszonylag kis stoppal. Igen, 200 pip stop lehet kicsi ha a mozgas tobb mint 1000 pip. Folyt kesobb. |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Szenior tag
A modszer lenyege hogy jo elore tudjuk, kb hol tortennek a koteseink. Sokan dolgoznak csak a PPZ-vel. A heti grafon lathatok eleg erosek ahhoz hogy jo elorejelzest adjanak.
Bar kezdoknek nem ajanlom, de ha valaki napkozbeni adatokkal akar kereskedni, azok szamara is erdemes a napi gragon lathato PPZ-k figyelembe vetele. Elkepeszto erejuk van. Ha egybeesnek Fib szintekkel, Mozgo atlaggal, pl 200 SMA, akkor szinte biztos hogy valami reakciot latni fogunk. Fontos azonban hogy minden esetben megvarjuk hogy az ar produkal-e gyertya jelzest. Jo pelda a GBPCHF es GBPJPY grafjaim. Ar reagal a PPZ-re de csak konszolidal es nem ad tiszta jelzest napi grafon. Amit latni szeretnek az egy oriasi Bullish Outside bar: BUOB. Minden szignal gyertyat ugy jatszom meg, hogy ala vagy fole 10 pip-el rakom a buy stop-omat, stop az ellenkezo oldal minusz 10 pip. Ez ad eleg helyet a volatilitasnak es sokszor megov attol hogy eppen aktivalodjon a kotes es azonnal elinduljon az ellenkezo iranyba. folyt kesobb peldakkal. |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Elsősorban HWTradert, meg Sidiust kérdezném, mert úgy látom egyenlőre csak ők nyomják élesben. Nos a kérdésem a következő lenne: -melyik a legmegbízhatóbb brókercég, akire nyugodtan rábízhatjuk a pénzünket -melyik a legjobb kereskedési platform -mennyi a számlanyitáshoz szükséges pénzmennyiség -mennyi az utalási, és a visszdró költség -tudtok-e segíteni az esetleges regisztráláskor? Természetesen nem demószámlához Várom segítségeteket Üdv Willow |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Tudom hogy nehez igy rendesen elmagyarazni, de talan a lenyeg ertheto. Kesobb rakok fel elo peldakat es kiterek arra is hogy hogyan menedzselem a futo pozicioimat. Orulok hogy erdeklodsz. Folyt kov kesobb. |
|
|
|
|
|
|
#59 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Egyet azonban tudnod kell. Az én szubjektív véleményem az, hogy néhány 100 usd-vel nem érdemes számlát nyitni. De mondom ez az én véleményem.-A legjobb platformokból sok lehet. A Metatrader (alpari) nagyon jó, de kiváló a Saxotrader is(saxobank). -Írtam, hogy szerintem néhány 100 dollár karcsú nagyon, nem szabad elhinni a cégek reklámjait, hogy náluk már ennyivel is lehet nyitni. Lehet persze aztán pár hét.nap és lehet is bezárni 0-ban. De ha már párszáz dollár akkor az Oanda, mert nincs kötésméret megkötés. Egyébként szerintem 3000-5000 usd nyitáskor, de inkább 5000 felett. De mondom ez szubjektív saját vélemény. - Magánszemély utalási költségeiről nem tudok nyilatkozni, mert céges a számlám. Egyébként banki vagy broki költségre gondoltál? Ja még annyi, hogy nekem van Moneybookers számlám, amit elég sok bróker elfogad már, és szerintem annál olcsóbb nemigen van. |
|
|
|
|
|
|
#60 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
-Kérelem számlanyitáshoz -Ha meghatalmazást kérnek akkor az legyen hivatalos (ha nem a tiéd a cég) -Ha a tiéd a cég akkor útlevél másolata (van ahol elfogadnak mást is, de az útlevél a tuti befutó) -A cég alapító okirata (érdemes angol nyelvű) -Cégkivonat (van ahol elfogadják a magyart, de jobb az angol fordítás) -Aláírási címpéldány Ezek általában mehetnek faxon vagy szkennelve emailban. Ja aláírások. Hát nem árt ha nem tér el az útlevélen szerepelő és a többi, mert abba beleköthetnek. No mi van még. Ja utalás: Általában attól függően, hogy milyen pénznemben utal az ember, más az IBAN ezért ennek megfelelő számlára kell utalni. Mindíg be kell írni a közleménybe az ügyfél ID-t, hogy a pénz odataláljon a számlára. Jó esetben egyébként a pénz 3 nap 1 hét között megérkezik. Csak a cég számlájáról lehet utalni, más számláról nem! Most ezek jutottak eszembe!
|
|
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Szenior tag
Alpari magánszemély:
-Na ez az a cég ahol használható moneybookers elektronikus számla, ami a legolcsóbb megoldás szerintem, megaztán gondoljunk az anonimitásra is! ![]() - letét párszáz usd-től!!!! - Legkisebb kereskedhető mennyiség 0,01 lot - Max tőkeáttét 1:500 - Mehet deviza, fémek, indexek, olaj...stb NYitáshoz kell: - személyi másolat szinesben mindkét oldal, lakcímkártya szinesben mindkét oldal, bankszámla kivonat vagy közüzemi számla Nyitási kérelmen az alábbiak lesznek: személyes adatok számlainformációk (letét miben legyen, milyen tőkeáttét), tapasztalat (ebben nem vagyok biztos), valamint asszem itt kell becsatolni a kért okmányok szkennelt képét. Átutalás: BANKI ÁTUTALÁS : átlagban 1 hét átfutás, költsége a banktól függ, vissza is ere a bankszámlára mehet a pénz. BANKKÁRTYA: Egyből a számlán van a pénz elvileg, költsége a banktól függ, vissza is erre a kártyára mehet MONEYBOOKERS:Azonnal a számlán van a pénz és nincs költsége. Van még PAYPAL, és NETELLER lehetőség is. Visszautalás: BANKSZÁMLA: Ugyanúgy mint oda, költség is ugyanúgy. KÁRTYA: dettó. MONEYBOOKERS:3 nap alatt visszaér, nincs költség. Egyenlőre ennyi. |
|
|
|
|
|
#64 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#66 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Szerintem meg te akkor is egy úr vagy, még ha nem is állítottál ilyet. Na ja ez meg egy tréfa volt, nehogy te is megharagudj, mint HWT a letesózásért.
Amugy meg köszi a rengeteg információt. Egy kérdés: szerinted dollárba, vagy euróba érdemesebb utalni, illetve számlátnyitni? Üdv W... |
|
|
|
|
|
#67 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#70 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
nem haragudtam meg, csak helyreraktam amit kellet. Nincs harag, ne erts felre. Mar reg el is felejtettem.
Utoljára módosítva: HWTrader által : 2009-09-23 15:05 Oka: edit |
|
|
|
|
|
|
#71 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
remelem ertheto. Utoljára módosítva: HWTrader által : 2009-09-23 15:10 Oka: szohasznalat |
|
|
|
|
|
|
#73 (permalink) |
|
Szenior tag
FXPro-t erdemes elkerulni eles szlaval. Par ismerosom alig kapta vissza a penzet. Visszautalas nagyon korulmenyes es az ugyfelszolgalat rettenetes. Igaz ez nem az en velemenyem, nekem csak demo szlam van veluk, mint irtam arra tokeletes. Ha itt lennenek bejegyezve az UK-ban(FSA regulacio), akkor sztem nyitnek naluk szlat, mert naluk tudsz elerni a legtobb piacot. De hat a tokem biztonsaga az elsodleges.
|
|
|
|
|
|
#74 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#76 (permalink) |
|
Szenior tag
Beszeltem mar tamaszrol, ellenallasrol es azok nagytestvererol a Pice Pivot Zone-rol. Nem akarom tulkodositeni a dolgot. A kulonbseg annyi a ketto kozott hogy a PPZ tamasz is es ellenallas is, nem egy vonal, hanem kulonbozo melysegu zona ahol az ar szamunkra erdekes dolgokat muvel.
Hogy mitol alakulnak ki igy es miert pont ott, arrol konyveket lehetne irni. Minket mint spekiket(micsoda rettenet szo) igazabol nem is nagyon erdekel a miert, csak az hogy hoz-e hasznot vagy sem. diohejban azert annyit hogy tamasz es ellenallas a vevok es eladok kozott huzodo hatarvonalakat kepzi. Mivel emberek vagyunk (kiveve azt a manapsag mar szinte tulnyomo tobbsegben levo mesterseges intelligenciat ami a piacot skalpolja) igy bizonyos arszintek nagyobb pszichologiai hatassal vannak rank. Az alabbi grafikon a GBPUSD heti beosztasban. Gyonyoru Pin bar Agusztus elso heteben. Nezzuk meg mit is erint a teteje? ![]() Igen, 1.7000 Ezt hivjuk kerek szamoknak. (round numbers) Vannak a normal kerek szamok amik ketto nullaval vegzodnek, mint 1.2500, 0.8900 stb. Ezek fontosak es surun elofordulnak, de vannak fontosabbak. Vannak a nagy kerek szamok, mint a 0.8000, .9000, 1.3000 stb, ezek a nagykutyak. Ezekre biztos hogy mindenki figyel argus szemmel. Vegul vannak az egyenlobbek az egyenlok kozott, a valodi nagy kerek szamok. Ezek 1.0000, 2.0000, stb. A legritkabbak de az egesz szamok Hulk-jai. Legalabb olyan erosek ![]() Napi adatokkal kereskedve erdemes figyelemmel kiserni az utolso ket kategoriat. Sokszor teljesen egybeesnek nagy PPZ-kkel es Fib szintekkel, Mozgo atlagokkal, stb. Egyben biztosak lehetunk, hogy kornyekukon valami tortenni fog. Napkozbeni (4h,1H stb) kereskedeshez az elso kategoria lehet hasznos, persze nagyon figyelve a legnagyobbakra is ha a kozeleben jar a piac. En egy indokatort hasznalok MT4-ban minden grafomon. Eddigi peldaimba nem tettem bele. Mindent szepen lepesenkent. Az indikator neve meglepoen Roundnumbers. En minden 500pip-et jelenitek meg(1.000, 1.0500, 1.1000, 1.1500 stb) ami ragyogoan mukodik szamomra. Ki-ki izlese szerint. pelda: GBPUSD ujra, csak egesz szamok es az ar a grafon. Ragyogoan latszik milyen pszichologiai hatasa van ezn szamoknak a piacra. ![]() Na ismet valami amin lehet gondolkodni. Folyt kesobb. |
|
|
|
|
|
#77 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Szia HWT.
Ok sértődéses téma lezárva. Köszi, hogy írtad, hogy az FXPro-t nem érdemes használni. Így én is csak maradok a demójuknál.De két gondom van. Kutya legyek, ha találom a metatréderbe a fibonaccsi szinteket, meg a roundnumberst. Fogalmam sincs, hol tudom beállítani. az indikátorok között nem találom. Ha tudsz segíteni, kérlek tedd meg. Üdv willow |
|
|
|
|
|
#78 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#79 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#83 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Udv, HWT |
|
|
|
|
|
|
#85 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
http://portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=22883&p=2 |
|
|
|
|
|
|
#88 (permalink) |
|
Szenior tag
Jo reggelt,
GBPUSD trade ma reggelrol munkaba indulas elott. A sell alatt az elso zona ahol varom hogy az ar ellenallasba utkozzon. Pozi felet bezartam az elso TP(take profit zone) eleresekor. Stop Break even. Ezt hivjak ingyen ebednek ![]() ![]() Folyt kov.. |
|
|
|
|
|
#91 (permalink) |
|
Szenior tag
Egy megjegyzes. PPZ-t lehet egy egyszeru vonallal is jelolni, Legtobbszor jol be lehet azonositani a fordulopontot ahol a szint hol tamasz, hol ellenallas egy vekony vonallal. Ha megnezed a napi grafokat a kerek szam indikatorral, sokszor latni hogy az ar ragyogoan fordul korulottuk. Kesobb rakok fel par grafikont ahol csak sima vonalat hasznalok. Ez olyan izles dolga. A lenyeg a PPZ hol lete.
|
|
|
|
|
|
#92 (permalink) |
|
Szenior tag
Ime a reggeli trade most vonalakkal jelolve hol vannak a PPZ-k. Nem jelent nagy kulonbseget, ragyogoan latni hogy az ar szepen talal tamaszt es ellenallast a kozepso kek vonalon.
![]() Egyebkent ez egy kicsit spec eset, A piac konszolidal erosen. a PPZ amit bejeloltem egy koztes szint ket jelentosebb zona kozott. Napin nagyon szembetuno, de hetin is latszik, ezert is volt bizalmam benne. Csak a PA(price action)-re kellett varni egy szignal gyertya szemelyeben es elvezni a siklast Az ilyen (es minden)pozicioknal fontos hogy realis celt tuzzunk ki es minel elobb hozzuk a stop-unkat BE-be arra az esetre hogy ha az ar elkezd fordulni az elso TP korul. TP=take profit, az elso szint ahol bezarnam a pozimat teljesen vagy reszben. |
|
|
|
|
|
#93 (permalink) |
|
Szenior tag
Mar szoba hoztam es meg is mutattam hogy nagyjabol hogyan kezelem a meglevo pozicioimat.
Kis osszefoglalo errol: Ha lehetoseg adodik, mint ma reggel a GBPUSD pozicio, akkor az elso dolgom az hogy megnezzem, hol lesz az elso lehetseges szint ahol az ar bajba kerulhet. Ez elozo gyertya csucsokra vagy melypontokra alapul. Megkeresem az elso kozeli ellenallast ahol valami tortenhet. Ez adja meg a varhato kockazat/nyereseg aranyomat es segit eldonteni hogy veszek-e vagy sem. Ha sok idom van bebicsoszkodni a poziciot, akkor batrabban valasztok. Mindenkeppen az alapszabaly az, hogy barmilyen kozel is legyen az elso profit (TP: take profit) szintem, ha az ar eleri akkor a stoppom azonnal a nyitasi arra kerul. Ez ultra konzervativ es arra iranyul hogy csokkentse a veszteseinket. Sok stop lesz igy elutve, viszont az igazan jo lehetosegek nem neznek vissza. A toke megorzese az elsodleges. A profit gondoskodik magarol -modja a regi trader bolcsesseg, nekem ez szent. Amikor egy gyertya szignalra nyitok, akkor nagy momentumot akarok latni. A mai peldamban az ar kb 15 perc alatt elerte a TP szintemet. Ez a momentum amit latni szeretek. Nem mindig igy alakul, de ha a PPZ jol mukodik akkor az esetek nagy tobbsegeben hasonlot produkal. Ne feledjuk, minel tobb egybeeses tamogatja a gyertya szignalt annal magabiztosabbak lehetunk. Sok gyakorlas kell csak, mint mindenhez. Folyt kesobb, HWT |
|
|
|
|
|
#94 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok srácok.
Egy kérdés:a metában lehet-e nyitvalevő pozíciót visszavonni? Ugyanis ilyet csináltam: az ár fölé tettem egy sell limitet, affölé pedig egy buy stopot.Az ár alá meg tettem egy buy limitet, alája meg egy sell stopot. Nos az ár úgy alakult, hogy kivette a sell limitet, meg a buy stopot is . De még megvan az alsó buy limitem, meg a sell stopom. Ezeket hogyan lehet visszavonni? Gondolom most már sehogy!?![]() üdv willow |
|
|
|
|
|
#95 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia,
Ha mar nyitva van akkor csak bezarni tudod az adott aron. Visszavonni nem lehet mivel mar pozicioban vagy. A meg nem aktivakat visszavonhatod. A nyitott poziciok alatt latod oket. Jobb eger gomb es katt a Modify or delete order-re majd a megnyilo ablakban katt a Delete gombra. |
|
|
|
|
|
#97 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A legfontosabb viszont az hogy hol is van ez a Pin bar, Outside bar vagy Inside bar. PPZ ami latszik szepen a heti grafon, vagy legalabb jol kitunik a napin es egybeesik Fib szintekkel(50, 61.8) nagyon jo. A lenyeg az hogy minel jobbak legyunk megtalalni azt a helyet(PPZ, Tamasz es Ellenallas, FIB egybeeses stb) ahol a legnagyobb eselyunk van arra hogy a gyertya valoban jelezzen. |
|
|
|
|
|
|
#98 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Szia HWT.
Köszi a választ. Egy gondom van, az, hogy csak háromféle megbízást látok. 1-azonnali végrehajtás 2-függőben levő megbízás 3-többszörös zárás Elvileg ha a többszörös zárásra kattintok, akkor a már teljesült poziciókat zárja, de még a nyitottakal mindig nem tudom mit csináljak, mert törlést azt aztán nem találok. Bár most zárni sem tudok, mert nincs kereskedés. Üdv willow |
|
|
|
|
|
#99 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet: