Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-03-12, 22:33   #951 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 170
Hírnév szint: 3
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Usdcad nekem is benne van a tarsolyomban ,ugyanolyan meglátással mint Neked, d1 visszateszt vigyelése van ,szép jelre. Napon belül azt se mondta, hogy szevasz, úgy leszakadt.

Gu W1-es kép a jövő hétre, csak, hogy bonyolódjon a dolog.

Én eurjpy-ból fogtam ma 124-től longra, mert olyan szép szabályosan épült fel minden.Napon belül.

Nzdcadra raktam egy nagyon szűk első hullámos tp1-et. Azt megvolt, az 1/3 visszajött 0-ba. Azóta esett tovább még egy napot, de nem érdekel különösképp.

Gbpnzd-t pedig kihagytam, ha divergencia az elötte lévő hullámhoz áll ,akkor azonnal.A kép addig nem is mutatja, most látom...Meg az az igazság , hogy mostanában jobban rászoktam a trendirányú kereskedésre.

Ennyit tudok bedobni!

Jó hétvégét Nektek is!

Fxp
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-kabel-w1.gif   kereskedes-de-hogyan-gbpnzd.gif   kereskedes-de-hogyan-nzdcad.gif  

Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-12, 22:45   #952 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ja... Judit nekem is túl rámenős volt azzal, hogy egyből a "kéró" holléte után érdeklődött!
Hirdetések
Régi 2010-03-14, 09:45   #953 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 18
Hírnév szint: 2
ademfire a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Még új vagyok itt,először is köszönet HWTradernek és Sidius-nak a rengeteg építő hozzászólásért,valójában itt eddig többet tanultam a fórum olvasása közben mint eddig összesen.Megpróbálok majd ezután én is aktív lenni,jó kis társaság jött itt össze úgy látom.
Lenne egy dolog amit mindenképp le akarok tisztázni magamban és örülnék ha segítenétek.Tulajdonképpen a kockázatkezelésről van szó.Leírom én hogy gondolom,aztán ha jó,erősítsetek meg,ha nem,akkor javítsatok plííz.
Szóval tegyük fel van 50000 USD-m egy számlán és nyitok egy 1 lot-os,azaz 100.000 egységes EURUSD poziciot,100:1 tőkeáttétellel,akkor ugye a lefoglalt margin 1000 USD.
Tehát 1 pip értéke 10 USD ha jol számolok.Ha betartom a 2%-os szabályt,akkor maximum 100 pip-re tehetem a stop-ot,ugye?
Vagy csökkenten a pozicioméretet mondjuk 0.5 lot-ra és akkor egy pip 5 usd,de akkor már tehetem 200 pip-re a stop-ot...Jól látom?
ademfire nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-14, 10:24   #954 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
ademfire eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
Még új vagyok itt,először is köszönet HWTradernek és Sidius-nak a rengeteg építő hozzászólásért,valójában itt eddig többet tanultam a fórum olvasása közben mint eddig összesen.Megpróbálok majd ezután én is aktív lenni,jó kis társaság jött itt össze úgy látom.
Lenne egy dolog amit mindenképp le akarok tisztázni magamban és örülnék ha segítenétek.Tulajdonképpen a kockázatkezelésről van szó.Leírom én hogy gondolom,aztán ha jó,erősítsetek meg,ha nem,akkor javítsatok plííz.
Szóval tegyük fel van 50000 USD-m egy számlán és nyitok egy 1 lot-os,azaz 100.000 egységes EURUSD poziciot,100:1 tőkeáttétellel,akkor ugye a lefoglalt margin 1000 USD.
Tehát 1 pip értéke 10 USD ha jol számolok.Ha betartom a 2%-os szabályt,akkor maximum 100 pip-re tehetem a stop-ot,ugye?
Vagy csökkenten a pozicioméretet mondjuk 0.5 lot-ra és akkor egy pip 5 usd,de akkor már tehetem 200 pip-re a stop-ot...Jól látom?
Üdv a fórumon!

Így van. A kockázatodat kétféleképpen tudod a kívánt szinten tartani! Vagy a maximum pipet tartod, vagy a pozíciót csökkented. Az előnye és a hátránya mindkettőnek megvan. Én személy szerint alapból a másodikat alkalmazom mivel egy tisztességes technikai kereskedőnek inkább egy adott technikai szint határozza meg a stopot, és nem a pipszám. No persze nem kizárt, hogy a kettő egybeesik. Tehát ha választanom kell, az 1 lot/100pip és 0 technikai védelem vagy mondjuk a 0,5 lot/200 pip és védelem egy csúcs vagy alj alatt ami ráadásul egy nagy kerek szám mögött is van, biztos, hogy az utóbbi mellett voksolok.
Régi 2010-03-14, 11:04   #955 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Montu a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Beleolvasva a topikba, látom Ti nem kezdők vagytok a tőzsde világába

A kérdésem sajnos nem a napi témába illik, de örülnék ha hasonló tapasztalt hozzáértő adna választ.

A telekom osztalék érdekelne, hogy mik a feltételei, mivel én még sajnos csak fél éve választottam a tőzsdei befektetési formát és nincs tapasztalatom.

Jól értelmeztem, hogy csupán az a feltétele az osztalék fizetésnek, hogy 2010.04.30-án birtokoljak részvényt?
Nekem most van 10.000 db részvényem, tehát ha nem adom el és kivárom a 05.03-át (ez a legközelebbi munkanap) az értékesítésig akkor számíthatok részvényeként 74 forintra?
Feltételezem ezeken a napokon nagyot fog változni az árfolyam, mert gondolom 30-án mindenki venni akar 05.03-án pedig eladni.
Mi a tapasztalat az osztalékot követő napon, mennyire változik az árfolyam?

Köszönöm segítségeteket.
Montu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-14, 14:57   #956 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv a fórumon!

Így van. A kockázatodat kétféleképpen tudod a kívánt szinten tartani! Vagy a maximum pipet tartod, vagy a pozíciót csökkented. Az előnye és a hátránya mindkettőnek megvan. Én személy szerint alapból a másodikat alkalmazom mivel egy tisztességes technikai kereskedőnek inkább egy adott technikai szint határozza meg a stopot, és nem a pipszám. No persze nem kizárt, hogy a kettő egybeesik. Tehát ha választanom kell, az 1 lot/100pip és 0 technikai védelem vagy mondjuk a 0,5 lot/200 pip és védelem egy csúcs vagy alj alatt ami ráadásul egy nagy kerek szám mögött is van, biztos, hogy az utóbbi mellett voksolok.
Köszönöm a gyors választ Sidius!
Régi 2010-03-14, 17:47   #957 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Sidius,lenne még egy kérdésem,egy előző postod-bol idéznék: "van egy egyedi megállapodásom is az egyik brokival és az egyik legjobb szignál adó céggel és szinte automatán kereskedik a rendszer".
Nem akarom hogy ez téma maradjon,de azért furdal a kíváncsiság mi egy profi véleménye...Szóval szerinted létezik jo automata kereskedési rendszer?Én eddig találkoztam több véleménnyel:
-nem
-nem,mert akkor hülye lenne valaki pár száz dollárért árulni
-igen,de folyamatosan optimalizálni kell
-igen,de egy komolyabb program az nem pár száz hanem pár ezer esetleg tízezer dollár és ezeket a neten keresztül irányítják ill. optimalizálják és ráadásul nem is mindenki számára elérhetőek.

Te hogy látod?

Ill. lenne még egy kérdésem:Te melyiket tartod a legjobb forex signal adó site-nak?
Régi 2010-03-14, 18:32   #958 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Sidius,lenne még egy kérdésem,egy előző postod-bol idéznék: "van egy egyedi megállapodásom is az egyik brokival és az egyik legjobb szignál adó céggel és szinte automatán kereskedik a rendszer".
Nem akarom hogy ez téma maradjon,de azért furdal a kíváncsiság mi egy profi véleménye...Szóval szerinted létezik jo automata kereskedési rendszer?Én eddig találkoztam több véleménnyel:
-nem
-nem,mert akkor hülye lenne valaki pár száz dollárért árulni
-igen,de folyamatosan optimalizálni kell
-igen,de egy komolyabb program az nem pár száz hanem pár ezer esetleg tízezer dollár és ezeket a neten keresztül irányítják ill. optimalizálják és ráadásul nem is mindenki számára elérhetőek.

Te hogy látod?

Ill. lenne még egy kérdésem:Te melyiket tartod a legjobb forex signal adó site-nak?
Na most akkor oszlassunk el egy félreértést. Én ezt írtam: ""van egy egyedi megállapodásom is az egyik brokival és az egyik legjobb szignál adó céggel és szinte automatán kereskedik a rendszer"."
Tehát itt nem arról van szó, hogy én hagyom automatán kereskedni, azaz nem egy robot progiról van szó. Ez egy trendfigyelő rendszer, ami nem vehető meg, csak előfizethető, és valóban ha akarom akkor a brókercég képes automatikusan is bekötni a jelzéseit. A kérdés, hogy akarom vagy sem. A lehetőség megvan.
Automata rendszerek? Ha robotra gondolsz, én olyat nem használok, tehát nem nyilatkoznék róla, de tény, hogy rengeteg robot skalpolja folyamatosan a forex piacot, amelyek között van jó, és van silány is nyilván. Ami tényleg jó és hosszútávon is jó azt nem fogod megkapni 90-100 dollárért. Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy a nem is olyan távoli jövőben a Skynetek átveszik az uralmat a piacok felett, ami nem biztos, hogy rossz lesz, hiszen ők program szerint futnak, nem érzelmek szerint.
Régi 2010-03-14, 21:19   #959 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Ígértem hogy próbálok én is aktiv lenni.Úgyhogy kezdésnek ez lesz az:-)
Hozzáteszem hogy demo számla...Kezdő vagyok,tulajdonképpen ez az eslő "elemzésem".Szivesen venném a kritikákat,meglátásokat...

Szóal NZD.JPY napi grafikon.
Látható hogy a 64.00 és az EMA 200 tartja az árat ill. csak fals kitörések voltak belőle.
Szerdán egy nagyobb pin gyertya majd pénteken egy kisebb.
Én tennék egy sell stop-ot a pénteki gyertya low-ja alá 10 pip-pel > 63.09
TP1 előző kisebb csúcs high értéke:62.52.
Stopénteki gyertya high + 10 pip > 64.07.
Ha eléri a TP1-et akkor rézleges pozizárás,stop BE-be,majd a következő állomás a 61.00 lehet.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-nzdjpyd1.jpg  
Régi 2010-03-15, 12:28   #960 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Ígértem hogy próbálok én is aktiv lenni.Úgyhogy kezdésnek ez lesz az:-)
Hozzáteszem hogy demo számla...Kezdő vagyok,tulajdonképpen ez az eslő "elemzésem".Szivesen venném a kritikákat,meglátásokat...

Szóal NZD.JPY napi grafikon.
Látható hogy a 64.00 és az EMA 200 tartja az árat ill. csak fals kitörések voltak belőle.
Szerdán egy nagyobb pin gyertya majd pénteken egy kisebb.
Én tennék egy sell stop-ot a pénteki gyertya low-ja alá 10 pip-pel > 63.09
TP1 előző kisebb csúcs high értéke:62.52.
Stopénteki gyertya high + 10 pip > 64.07.
Ha eléri a TP1-et akkor rézleges pozizárás,stop BE-be,majd a következő állomás a 61.00 lehet.
Üdv!

A PPZ-d szerintem ok. Viszont úgy vettem észre, hogy ha trend ellen , vagy oldalazásban nyitunk, akkor kiemelkedően szép pinbar keresendő.Biztosabb. Ami nagyon feltűnően mutatja az irányt,(egy db-ig)
Oldalazásban azért ,mert nincs még határozott irány. Trend ellen pedig azért , mert az erő ellen megyünk, sokszor csak egy-két gyertya erejéig.

Sok sikert!

Fxp
Régi 2010-03-15, 13:12   #961 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Na igen,türelmesnek kell lenni ahogy HWTrader is írta,lehet hogy havonta csak 5-6,vagy még kevesebb trade-ünk lesz de azok nagy valószínűségűek.Hát én most nem voltam türelmes:-) Ill. a többi páron nem találtam értékelhető szignált.
Egyébként egyenlőre még nem érte el a belépési pontot,de szépen lassan csordogál lefelé...Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Sok sikert neked is!

ademfire
Régi 2010-03-15, 13:15   #962 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv!

A PPZ-d szerintem ok. Viszont úgy vettem észre, hogy ha trend ellen , vagy oldalazásban nyitunk, akkor kiemelkedően szép pinbar keresendő.Biztosabb. Ami nagyon feltűnően mutatja az irányt,(egy db-ig)
Oldalazásban azért ,mert nincs még határozott irány. Trend ellen pedig azért , mert az erő ellen megyünk, sokszor csak egy-két gyertya erejéig.

Sok sikert!

Fxp
Osztom FXP véleményét.Szerintem is ha oldalaz az trend vagy vizsintes csatornába szorult, csak is swing low/high a megbizhato es csak ugy, ha a pinbar nem egy másik gyertya mellett áll, hanem tényleg lokális csúcs ill. alj. Különben még a csodállatosan szép gyertya ill. hatalmas "orr" ellenére is folytathatja az ár az irányt, esetleg csak épp kiüti a megbizás stoppunkat
Üdv. Gio
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-15, 13:22   #963 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Thx Gio neked is!
Lenne egy kérdésem a fibonacci-val kapcsolatba:Azt hogy döntjük el hogy alulrol felfelé vagy felülről lefelé húzzuk a fib. retreacement-t?Vagy ez mindegy?Sorry ha hülyeséget kérdeztem,de felmerült a kérdés bennem,ezért gondoltam tudtok segíteni.
Régi 2010-03-15, 14:05   #964 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Thx Gio neked is!
Lenne egy kérdésem a fibonacci-val kapcsolatba:Azt hogy döntjük el hogy alulrol felfelé vagy felülről lefelé húzzuk a fib. retreacement-t?Vagy ez mindegy?Sorry ha hülyeséget kérdeztem,de felmerült a kérdés bennem,ezért gondoltam tudtok segíteni.
Felfelé mozgásnál alulról felfelé húzva (a 100. van alul), látod a korrekció %-os arányát.
Csökkenőnél pedig fordítva.
Régi 2010-03-15, 14:45   #965 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás GbpUsd

Ugye mondtam, hogy jó lesz az a Gbpusd! Hát jó lett!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd100312.jpg  
Régi 2010-03-15, 17:24   #966 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Azon gondolkoztam hogy ha én Magyarországon élek (GMT+1),valaki más meg mondjuk New York-ba (GMT+5),akkor neki sokkal később zár pl. a napi gyertyája...És esetleg teljesen mást is mutat...Hogy lehet azt megoldani hogy én azt lássam amit a legtöbben?Be lehet állítani a Metatrader-ben?Én nem találtam...Help plííízz:-)
Régi 2010-03-15, 17:44   #967 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 13
kipe001 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy az ezüst árfolyamingadozását befolyásoló tényezőkről hol találnék adatokat?

Előre is köszönöm
kipe001 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-15, 18:05   #968 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Azon gondolkoztam hogy ha én Magyarországon élek (GMT+1),valaki más meg mondjuk New York-ba (GMT+5),akkor neki sokkal később zár pl. a napi gyertyája...És esetleg teljesen mást is mutat...Hogy lehet azt megoldani hogy én azt lássam amit a legtöbben?Be lehet állítani a Metatrader-ben?Én nem találtam...Help plííízz:-)
No az érdekes lenne, ha NY-ban gmt+5 lenne! Nem inkább -5 akar az lenni?
A Metában szerintem szerver idő van, tudtommal az nem állítható be, de lehet, hogy tévedek, mert nekem még nem volt szükségem beállításra.
Miért is zár később szerinted a new yorki gyertya? Azért mert ami neked 23,00 az neki 18,00?
Régi 2010-03-15, 18:41   #969 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Jaja,elnéztem,az a +5 természetesen -5 akart lenni.Ha szerveridő van akkor jo,de pl. nekem a meta pl. 1 percesen pont akkor kezd új gyertyát amikor a windows órája is vált.
Régi 2010-03-15, 18:57   #970 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Még 1 dolog nem tiszta:A spread-del kapcsolatban.Szóval ha pl. az én brokeremnél 2 az EUR.USD spreadje,akkor azt kétszer is meg kell fizetni?Akkor amikor (long esetén) veszek 2 pip,majd amikor eladok akkor is 2 pip?
Csak azért fontos mert sok szó esik a stop BE-be húzásáról.Ha ti BE-be húzzátok a stop-ot akkor belekalkuláljátok a spread-et is?szóval pozinyitási ár + 4 pip?
Régi 2010-03-15, 22:22   #971 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Ugye mondtam, hogy jó lesz az a Gbpusd! Hát jó lett!
Szép Sidius!
Kint vagy már vele? Szeirntem még nincs vége...
Gio
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-16, 10:43   #972 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szép Sidius!
Kint vagy már vele? Szeirntem még nincs vége...
Gio
Igen kint vagyok! Lehet, hogy nincs vége, de szigorú lesz az 1,5000, amit várhatóan tiszteletbe fog tartani az árfolyam, mert ahogy HWTrader is említette, ő már az igazi nagykutyák közé tartozik. Ezt vagy átviszi csuklóból nagy lendülettel, vagy időzni fog felette, de tessék-lássék módon nem töri át. No én ezzel úgy vagyok, hogy addig is megválunk egymástól a GBPUSD-vel, majd ha ő eldönti mit akar, akkor én is eldöntöm. Most úgy látom elsőre, hogy nem lesz az áttörve olyan egyszerűen.
Régi 2010-03-16, 15:49   #973 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
de szigorú lesz az 1,5000, Ezt vagy átviszi csuklóból nagy lendülettel, vagy időzni fog felette, de tessék-lássék módon nem töri át. Most úgy látom elsőre, hogy nem lesz az áttörve olyan egyszerűen.
Bizony így történt! No ezért szálltam ki, úgy tűnik időben!
Régi 2010-03-16, 22:49   #974 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás USD parok

Udv mindenkinek,

Ugy nez ki kicsit nyugodtabb az idobeosztasom mostanaban. Kereskedest azert nem hanyagoltam, persze nem volt tul sok igazan erdekes szignal napi grafikonon.

Engem is erdekelnek az USD parok, 4-en volt egy long-om usdjpy, ami szepen elerte a sullyedo trendvonalat ahol zartam is. Az erdekes szignal akkor lesz ha attori a trendvonalat es visszatesztel a 90-re valami extrem gyertyaval.

graf:
kereskedes-de-hogyan-usdjpy_040310d.jpg

Az euroval is felfele kacsintgatok. Szep rounding bottom-ot rajzolt 1.3500-ra es nem sok kedvet erez tovabb esni. (Kiveve ha a gorogok bedolnek...)

GBP nagyon gyengecske, de az euro magaval viszi barmerre is tart.

Azert ha a mai gyertya ugy zar ahogy most latszik, akkor meggondolom hogy belepjek-e egy visszahuzodaskor a gyertya 50%-ig.

graf:

kereskedes-de-hogyan-gbpusd_160310d.jpg

EURUSD generalt egy szep kitorest es visszatesztet 4 orasom ma, amire beleptem.

Felrakom a napi grafikont, erdekes a tamasz amit talalt a sullyedo trendvonalon. Ha kitoresre myitok, akkor az 90%-ban igy tortenik.
kereskedes-de-hogyan-eurusd_160310d.gif

A szignal 4 orason tortent, a majdnem Pin utan kozel a trendvonalhoz leptem be. Volt egy kis adalek a poziciohoz amikor elhagyta a pin csucsat.

Kesobb amikor nem volt lehetosegem figyelni a poziciot, bemozgattam a stoppomat amit el is utott a piac. Gyors uss es fuss amit valoszinuleg megbanok hogy hagytam magam kirazodni

kereskedes-de-hogyan-eurusd_1603104h.gif

Jo "vadaszatot" mindenkinek!

Nagyon jo latni hogy az allando resztvevok egyre profibban kezelik a piacot!

Csak igy tovabb, ragaszkodj egy egyszeru dologhoz, sajatitsd el tokeletesen es utana bonyolitsd amikor bizonyitottal az egyuszeruvel.

A vicces az, hogy miutan kelloen bonyolitottad a modszeredet, idovel visszatersz az egyszeruhoz

HWT
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-17, 12:53   #975 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

Sidius köszönet a szép daytrade példáért!
Hétfőn léptél be gondolom a jó gyertyajelekre.
Ha meg pénteken akkor tudtad ,hogy nem lesz nagy réssel nyitás.
Megkérdezhetem ,honnan lehet ezt tudni, vagy sejteni?

Hwtrader visszajött!

Számomra nagyon tanulságos chartokat raktál be:

Usdjpy:

A csökkenő trendvonalat én is berajzoltam, mint ellenállást de arra nem gondoltam ,hogy esetleges célárnak vegyem.

Eurusd:

Íves alj alakzathoz ferde támasz vonal, olyan bump and run szerű.

Egyszerű-bonyolult.
Ezt az elvet már megfigyeltem Nálad, hogy holott nagyon sok mindennel tisztában vagy, mégis a legegyszerűbb módszereket használod! Csak ugye magas szinten!

Köszönettel:

Fxp
Régi 2010-03-17, 19:28   #976 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Üdv!

Gio, usdcad?

Szerintem 1.000-ig sanszosak vagyunk.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdcad-d.gif   kereskedes-de-hogyan-usdcad-w1.gif  
Régi 2010-03-18, 10:05   #977 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!
Sidius köszönet a szép daytrade példáért!
Hétfőn léptél be gondolom a jó gyertyajelekre.
Ha meg pénteken akkor tudtad ,hogy nem lesz nagy réssel nyitás.
Megkérdezhetem ,honnan lehet ezt tudni, vagy sejteni?
Fxp
Mire gondolsz? A Gbpusd-re? Alapvetően nem készültem napon belüli kereskedésre! Amikor szóltam, hogy figyeljétek meg 4H-n (ez nem is tudom, olyan 5 után volt), megvizsgáltam naposon is. Látható, hogy két hónapja megállás nélkül esik, mélyen bent az eső csatornában. Ráadásul március elején még ebből is sikerül kiesnie, pedig elég meredek csatornácska. Gyenge mostanság a Brit birodalom büszkesége, mint maga a birodalom. Az is látható volt, hogy március eleje óta megpróbálta már néhányszor az 1,5200-as értéket és hát hamvaiban porladtak el a próbálkozások, és szépen elszórakozott a kerek érték alatt. Egyébként ezeknek a próbálkozásoknak a sikertelensége igen látványos követhető, ha átkapcsolunk 4 órásra, lejjebb meg főleg. Szóval azért elég nagy volt a valószínűsége, hogy itt felfelé nem lesz rés hétfőn. Még lefelé el tudtam volna képzelni.
A kereskedést én egyébként óráson nyitottam meg este hat után. Ha megnézed a 03.12 17 órás gyertyát, a záródása után elég valószínű volt, hogy ebből már megint nem lesz áttörés 1,5200-án, de még rá is vártam, és a 18 óráson szépen megcsinálta az elnyelőt, újabb jelzésként, hogy itt a short ideje. Még kicsit mókoltam, aztán ráböktem a sellre. Amúgy követtem nap végéig, hogy mi lesz, és nyilván zártam volna inkább hétvégére, ha úgy látom, hogy valami veszély fenyeget. Hát nem láttam úgy. Nyilván már mindenki azzal foglakozott, hogy mit csináljon, hova menjen hétvégén. Én meg azt vizsgálgattam, hogy mi akadályozhatja meg a lecsúszást 1,5100-ig, és hát igazából eléggé vissza kellett görgetni a grafikon, hogy felfedezzünk valamit. Egyébként aki egy kicsit odafigyelt kapott még belépési lehetőséget 03.15-én reggel szóval a vonat még várakozott a későkre, aztán csuklóból lerobogott 1,5100-ig, hogy aztán némi piszmogás után eltapossa a 200 napos mozgóátlagot is és tulajdonképpen ahogy várható volt igazából kemény ellenállásba csak a nagykutya 1,5000 ütközzön. Azt meg gyorsan meg is vették, de hát hol máshol vegyenek a longosok, mint a nagy kerek értéken. Ha valami tényleg komoly pszichológiai támasz az egy három nullás érték.
Egyébként azóta nagy lendülettel kitört az eső csatornából a pár tegnap 10 körül, de én nem vagyok biztos abban, hogy tovább is emelkedik. Teszteli is már a csatornát, és majd kiderül, hogy a csatorna felső vonala támasz e. Ha igen, azt illene látványosan bizonyítania, és még akkor is előtte áll az emelkedésnek 1,5300 ami éppen egy órája lökte vissza az árfolyamot. Csak azért nem shortoltam meg reggel a nagy Bearish Engulfingra óráson, mert az alja a gyertyának beleakadt a trendcsatorna felső szélébe, és ez visszatartott. Inkább más üzlet felé néztem!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd100318.jpg  
Régi 2010-03-18, 10:34   #978 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Tegnap ami jó bolt volt az délelőtt az Eurusd és az Arany short. Picit hasonlít ez HWTrader kötéseihez, annyiban, hogy én is keresem azokat a jó gyertyaformációkat amik a kerek számokhoz kapcsolódnak és amúgy beleillenek a fő trendáramlatba naposon vagy hetesen. Az Eurusd egyértelműen shortolható, ha lehetőséget ad az embernek egy jó szignállal. No az aranynál már nem ilyen egyszerű a helyzet, mert az benne van az emelkedésben, tehát látszólag mondhatnánk, hogy a short, trend ellen van. Igazunk is lenne, ha nem vizsgálnánk meg, hogy tavaly év vége felé milyen csúnyán törte le a szarvát az emelkedésnek az 1200! Igaz, hogy ez nem olyan nagyágyú mint mondjuk az 1000 amivel elszórakozott majdnem 2 évig még áttörte, de tény, hogy az 1200 keményen visszalökte egyenlőre az aranyat, és azóta csinált is csökkenő aljat és csökkenő tetőt is. Nézzétek meg hetesen. Az 1100 tartja benne a lelket, amit még nem sikerült tartósan letörnie. Viszont ha letöri, akkor könnyen lepróbálja az emelkedő trendvonalat ami akár egybe is eshet az 1000 értékkel. No az még messze van, de az biztos, hogy ezt a bizonytalankodást simán ki lehet használni órás shortokra, akárcsak longokra. Persze szigorúan haladóknak! Tegnap reggel nagyon szépen meg lehetett shortolni 4 óráson is. 70-100 pip közötti potenciál volt benne.
Régi 2010-03-18, 16:49   #979 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Egyébként azóta nagy lendülettel kitört az eső csatornából a pár tegnap 10 körül, de én nem vagyok biztos abban, hogy tovább is emelkedik. Teszteli is már a csatornát, és majd kiderül, hogy a csatorna felső vonala támasz e. Ha igen, azt illene látványosan bizonyítania, és még akkor is előtte áll az emelkedésnek 1,5300 ami éppen egy órája lökte vissza az árfolyamot. Csak azért nem shortoltam meg reggel a nagy Bearish Engulfingra óráson, mert az alja a gyertyának beleakadt a trendcsatorna felső szélébe, és ez visszatartott. Inkább más üzlet felé néztem!
Figyelitek gbpusd-t?

1,5300 visszalökte ismét, és ha így marad, akkor sikertelen visszateszt a csatorna felső szélére, ergo letöri, és vissza a süllyedő csatornába. 1,5200 simán tesztelve lehet, hogy támasz e. De ha így marad mindegy is, mert sikertelen volt a kitörés a csatornából!

Közben ami nagyon fontos, hogy az Eurusd kiváló short lehetőséget adott, tehát trendirányba lehetett lépni mivel nem bírt el az 1,3700-el. Csinált óráson egy nem klasszikus elnyelőt de mégis csak elnyelve az előző gyertya testét fordulva a kerek érték alól. Short! Gyors mélyrepülés és támadja 1,3600-át. Pillanatnyilag alatta is van bár valószínűleg megpróbálják fogni a vonalat.
Régi 2010-03-18, 21:56   #980 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Üdv Sidius!

Figyelmesen átnéztem a chartokat! Köszönöm szépen ,észrevettem az általad mondottakat! Nekem még jóval nagyobb körültekintést igényel az alacsonyabb síkú gyertyák , szintek, trendek stb.. figyelése kép összerakása. De hazudnék ha valami nagyon szépet látok, és úgy gondolom , hogy számomra is jó eséllyel teljesül akkor nem próbálom be.
Eurusd-n számomra a tanulság a szintek fontossága és ereje.
Próbálok levezetni egy gondolatmenetet, hogy én hogyan gondolkodtam( nem voltam végig a gépnél ,de azért valamelyest követtem az eseményeket).Hogy helyes-e ,nem tudom biztosan...

Eurusd H4 egy felépülő trendet láttam ,magasabb csúcsok-völgyek. Tudtam húzni egy felgyorsultabb narancssárga trendvonalat is. 1.3800-ra érve macd divergenica és pinbar. Gondolom ezt említetted. Tp-t a kék vonalig egy elöbbi napos csúcsra óvatosan, felépülő trendre számolva.Én így gondolkodnék. Utána a nagy shortos gyertyánál még biztos tartom, ha elötte nem zárom egyben. Erről bizony lemaradtam.
Esünk egészen 1.36-alá "csuklóból". Én még mindíg vételben gondolkodnék 1db pin. még egy pin.Trendvonalam is úgy néz ki tart.Alattunk szerintem sűrű zóna. De ellenállás alatt nem veszünk, ha áttöri 1.36-ot és visszateszt max úgy.
Erre h1-en kialakul egy befedő gyertya és mindent visz!!!
Arra tudok gondolni h ellenállás alatt elfogytak a longosok, és még az erős 3 hónapja tartó shortos hangulat hatása..
Összetett ez a daytrade. Szóval elismerésem Sidius!

Én csak figyelek és gyakorlok ,és próbálom levonni a konzekvenciát!

Sok pipet!

Üdv :Fxp
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusd-0318.gif   kereskedes-de-hogyan-eurusd-0318-h1.gif  
Régi 2010-03-18, 22:22   #981 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 59
ványadt bácsi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:

Ványadt Bácsi( ez a név..):
De rég nyitottam inside bar-ra..
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy melyik brókercégél kereskedsz?
Scalpolni nem hinném, de daytrade-ben a későbbiekben gondolkodnék.Pont így ahogy Te is a tegnapi példádban.Jelentős szinteknél ,D1 irányában. Pontos belépőre,és csak nagyon szép jelekre .

Üdv: Fxp
Szia Fxp ,

az Alparinál van számlám, és ahogy írtad, én is ritkán, csak a legerősebb szinteken, fő trendirányban stb. lépek napinál alacsonyabb időbeosztásra.

Naposon most három pár is teljesített, ugyanazzal a mintázattal:
PPZ + kerek szám + Pin (+ két esetben MACD divergencia)

euraud

kereskedes-de-hogyan-z-euraud.gif

eurjpy

kereskedes-de-hogyan-z-eurjpy.gif

usdnok

kereskedes-de-hogyan-z-usdnok.gif
ványadt bácsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-19, 09:32   #982 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Üdv Ványadt Bácsi!

Köszönöm szépen a választ, és a grafikonokat!

Sok pipet !

Fxp
Régi 2010-03-19, 10:09   #983 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 174
smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Szeretnék pár dolgot kérdezni, amit nem sikerült magamban tisztáznom hosszas agyalás és olvasgatás után sem:

1
HWTrader: "...stoppomat azonnal BE-be mozgattam..."
Ilyent több helyen olvastam, de nem sikerült megfejtenem, mit takar a BE rövidítés... Megmondanátok?

2
PPZ kereséssel kapcsolatban is kérdeznék:
http://forum.tozsde.hu/attachments/k..._d0909_ppz.jpg
HWTrader rakta fel ezt a grafikont 2009-09-20án.
A rajz alapján nem egyértelmű, hogy hogyan határoztan meg az alsó PPZt. A nyilacskával jelölt minimumok / maximumok nagy része jócskán kilóg a bejelölt területről. (balról a 2., 5. nagyon, de a 3. és a 6. is kilóg kicsit). Ha akkora PPZt rajzolnék, ami teljesen befedi ezeket a maximumokat, akkor szinte az egész grafikont beszínezhetném...

3
PPZ+szélsőérték meghatározásnál milyen árfolyamot veszel figyelembe? A legszélső értéket (a legkisebb/legnagyobb értéket, ami az adott időszakban kötöttek)? vagy valami tipikus értéket, ami szélsőérték környékén tipikus árfolyam jellemző volt?

4
PPZ fontosság meghatározást is próbálom magamban definiálni. Erősítsetek meg, hogy jól gondolom e:
Annál fontosabb a PPZ
- minél több szélsőérték volt az adott árfolyamon
- minél fontosabb szélsőérték volt az adott árfolyamon
- minél inkább kiegyenlített a szélsőértékek iránya
(hasonló mennyiségű minimum, és maximum volt az adott áron)
Annál fontosabb egy szélsőérték
- minél hosszabb ideig volt szélsőérték
- minél jobban kiemelkedik abban az időszakban, amikor szélsőérték volt
- minél kevésbé régen volt

5
A következőn agyaltam. Feltételezem, hogy a PPZk a humán kereskedők szokásai miatt alakulnak ki. Nézegetik, hogy régebben honnan fordult az árfolyam, szeretik a kerek számokat, meg ilyenek.
Nem elképzelhető, hogy a kevésbé fontos párokat nagyobb aránybn kereskedik robotok, hogy az árfolyamok közötti egyensúlyt fenntartsák?
pl CADCHF/USDCHF*USDCAD = 1
Mind a három devizapár próbál kerek árfolyamnál fordulni PPZnél fordulni, stb. Viszont ha USDCHF, USDCAD erősebb, mint CADCHF, akkor ez utóbbit az előbbi kettő csak dróton rángatja... Igaz lehet a sejtésem, hogy a gyengébb devizapárok esetén sokkal kevésbé működnek a kerek árfolyamok, PPZk?

üdv,
SMK
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-19, 14:04   #984 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Szia SMK!

BE:Break Even ha jól tudom. Amikor 0-ba helyezed a stopod.

A PPZ szerintem azért nem ennyire nem bonyolult. Egy zónát képzelj el ,amiben keressük a gyertyajeleket. D1.-en és W1-en keresendő sűrű zóna, ami sokszor volt támasz, és ellenállás is. Ha magában foglal kerek számot az jó. .Azután jöhet a fibo, trendvonal és az ma-k.
HWTrader chartján jól látszik ,pl a felső PPZ-nél az első lefelé nyílnál milyen határozottan ,jó nagy tüskével hirtelen visszanyomták az árat. Ez árulkodó szint.
Ahol pedig sok ideig háború folyik, az is ugyanúgy. Ezekből áll össze egy erős PPZ.
Én személy szerint úgy gondolom , hogy a PPZ amúgy is onnantól van igazán megerősítve, amikor kialakult egy PA gyertya benne. Különben akár rakhatnánk csak úgy egy megbízást is bele...
Lehet , hogy valakik csinálják is így , én itt ezt tanultam, erről tudok véleményt mondani.

Üdv:
Fxp
Régi 2010-03-19, 14:41   #985 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás Eurusd

Az eurusd ismét szép short szignált adott. Masszív áttörés óráson 1,3600-nál. Gyors short, stop a kerek érték fölé néhány pippel. Célár látható a második képen és nagyon jó a nyerő vesztő arány, mert 3:1 kb, azaz 45-50:15.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusd100319.1.jpg   kereskedes-de-hogyan-eurusd100319.2.jpg  
Régi 2010-03-19, 16:06   #986 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Figyelitek gbpusd-t?
1,5300 visszalökte ismét, és ha így marad, akkor sikertelen visszateszt a csatorna felső szélére, ergo letöri, és vissza a süllyedő csatornába. 1,5200 simán tesztelve lehet, hogy támasz e.
Aha....... Ahogy mondtam!
Régi 2010-03-21, 20:37   #987 (permalink)
Szenior tag

HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Aha....... Ahogy mondtam!
jo munka sidius
Régi 2010-03-22, 08:46   #988 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 874
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás Hedge

Hedge-lésről most jutott eszembe, hogy whselfinvest-nél lehet, hogy simán szembe lehet állítani pozikat, mert van prompt forex és cfd forex párok is. Ezzel nem azt mondom, hogy ez hasznos dolog, sosem próbáltam, de sokszor olvasok róla fórumokon.
tehát nyithatok egy eurusd longot, és egy eurusd cfd shortot egyszerre
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-22, 12:25   #989 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hedge-lésről most jutott eszembe, hogy whselfinvest-nél lehet, hogy simán szembe lehet állítani pozikat, mert van prompt forex és cfd forex párok is. Ezzel nem azt mondom, hogy ez hasznos dolog, sosem próbáltam, de sokszor olvasok róla fórumokon.
tehát nyithatok egy eurusd longot, és egy eurusd cfd shortot egyszerre
Warren Buffet mondta erre: "...A hedge-eles egy potlas gondolkodas helyett..."

A legjobb amit errol irtak
Régi 2010-03-22, 12:40   #990 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia SMK!

BE:Break Even ha jól tudom. Amikor 0-ba helyezed a stopod.

A PPZ szerintem azért nem ennyire nem bonyolult. Egy zónát képzelj el ,amiben keressük a gyertyajeleket. D1.-en és W1-en keresendő sűrű zóna, ami sokszor volt támasz, és ellenállás is. Ha magában foglal kerek számot az jó. .Azután jöhet a fibo, trendvonal és az ma-k.
HWTrader chartján jól látszik ,pl a felső PPZ-nél az első lefelé nyílnál milyen határozottan ,jó nagy tüskével hirtelen visszanyomták az árat. Ez árulkodó szint.
Ahol pedig sok ideig háború folyik, az is ugyanúgy. Ezekből áll össze egy erős PPZ.
Én személy szerint úgy gondolom , hogy a PPZ amúgy is onnantól van igazán megerősítve, amikor kialakult egy PA gyertya benne. Különben akár rakhatnánk csak úgy egy megbízást is bele...
Lehet , hogy valakik csinálják is így , én itt ezt tanultam, erről tudok véleményt mondani.

Üdv:
Fxp
SMK,

Ennel jobban en sem tudom osszefoglalni a PPZ es a gyertya szignalok lenyeget.

Fogd fel ezt ugy hogy belepoket keresel a piacra ott ahol a legnagyobb eselyed van arra hogy az altalad vart iranyba haladjon az ar.

Erre millio es egy modszer van, a leghatasosabbak tamasz es ellenallasra alapulnak.

A PPZ nem mas mint egy teruelt, ahol jelentos rekaciok tortentek a multban. Ezt parositjuk egy fordulot vagy folytonossagot jelzo gyertyaformacioval.

Ne torekedj matematikai pontossagra. Ha ranezel egy heti grafikonra es latod hogy az ar adott szinteket letesztelt alulrol es felulrol is, akkor talaltal egy Price Pivot Zone-t vagy hivhatod ahogy tetszik.

A lenyeg az hogy ezekre a szintekre koncentralsz es ha latod hogy egy szep nagy Pinoccio, elnyelo vagy mas gyertya kialakult, esetleg mas egybeeso tenyezokkel (Oszcillator divergencia, mozgo atlag erintese, stb), akkor nagyobb eselyed van legalabb egy rovid tavu mozgasra az iranyodban.

PPz-t rajzolni talan inkabb muveszet, mint tudomany ezert nagyban szubjektiv. Ezt kimondva, hozzateszem, hogy kello gyakorlas utan, az altalad rajzolt PPZ hasonlo lesz az enyemhez, mivel mindketten a kiugro, minel egyertelmubb zonakra koncentralunk.

Remelem segit egy kicsit,

HWT
Régi 2010-03-23, 14:58   #991 (permalink)
Új tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 14
Sandrix a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Régóta figyelem a topicot, ha a kérdésmre a válasz már "elhangzott", mégis elkerülte a figyelmemet, elnézést kérek. FX-pro(MT4)-n demózom, több, mint 2 hónapja, jelenleg "pénzemnél" vagyok, voltam +15%-ban és -30%-ban is.
HWT, Sidius, illetve mindenki!
Ti milyen időközönként néztek az árfolyamokra? Annyit tudtam leszűrni, hogy 23 órás zárás után gyertyaszignálok keresése, majd pozíciótervezés és a 01 órás nyitás után az esetleges megbízások kiadása. Ha lekéstem a nyitást,- pl.: elaludtam, mivel reggel dolgoznom kell - elég nagy százalékban lemaradtam az akcióról és a "busz után nem futunk"-elvet meg-megszegve szépen gyűjtögettem a mínuszokat. Van-e ennek elkerülésére (és itt nem az ébresztőórára gondolok) valamilyen taktika. Ti, hogyan követitek az eseményeket? Sajnos napközben sem túl rózsás a helyzet, de tervezem egy netbook beszerzését előbb-utóbb. Bár demózásra egy kicsit luxusnak tartom.
Köszönöm a válaszokat.
-sandrix-
Sandrix nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-23, 15:20   #992 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Hetesen vagy naposon keresik a jelet (ppz stb), belépni van olyan aki Naposon, H4-en esetleg H1-en lép be, amilyen idősíkon belépsz legtöbben azon az idősíkon figyelik a piacot is, tehát aki H4-en lépett be annak 4óránként kell a picra nézni. Viszont pl Sidius 5percesen is szokta követni a pozijait.
Régi 2010-03-23, 16:03   #993 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Sandrix!

StLui lényegében megválaszolta kérdésedet! Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha jól értelmezem az írásodat, egyenlőre napközben nem tudod követni az árfolyamokat. Majd ha lesz netbookod. Megjegyzem egy P-III ma már nem nagy tétel és elfut rajta aminek el kell futnia. Szóval nem olyan nagy luxus, ha az aksi jó benne, el leszel vele évekig. Kereskedésre nem kell csilivili gép. Bár ha a munkád miatt nem tudod napközben követni akkor mindegy is.
Nos ebben az esetben marad a napi gyertyák nézegetése leragadó szemmel éjszaka. Azért már kell rendelkezned egy szűrővel nap vége felé, hogy mely instrumentumok maradtak fenn a rostán. Azt nem hiszem, hogy 20-25 pozinyitásra készülsz. Szóval nap végén megvan a leszűrt X darab instrumentumod, és gyertyazárásig megtervezheted a stopok helyét és az elméleti céláraidat. Erre bőven van időd napos gyertyáknál. Aztán amikor bezártak a gyertyák látod mi maradt meg amiben nyitni tudsz. Vagy rányitsz és berakod a stopot és a targetet, vagy raksz neki egy ordert stoppal és targetel és jó éjszakát. Újra ránézni úgyis csak másnap tudsz, de ha napos gyertyákra kereskedsz, akkor elég az is.

Avagy ugyanez hetes gyertyákon péntek esti programként.

Amúgy azt nem írtad, hogy délután mikor végzel, mert lehet, hogy amikor igen, még simán aktív a piac. Azért New York nyitva van késő estig, és akkor még van mozgás. Bár az én véleményem az, hogy 2 hónap demoval a daytrade erősen ártalmas a számlának, szóval én a fentiekből választanék a helyedben.
Régi 2010-03-23, 18:50   #994 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 130
Hírnév szint: 4
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Óriási probléma sajnos, hogy MT4 ben csak akkor lehet megbízást adni ha az adott instrumentum piaca nyitva van. Ezt ki hogy oldja meg? Ébren van addig és zárás előtt teszi be az ordert??
Lackok nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-23, 19:33   #995 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Óriási probléma sajnos, hogy MT4 ben csak akkor lehet megbízást adni ha az adott instrumentum piaca nyitva van. Ezt ki hogy oldja meg? Ébren van addig és zárás előtt teszi be az ordert??
devizánál és talán olaj, aranynál sincs ilyen gond, ha jól sejtem, csak index-ek és részvényeknél, ha vannak. Ez csak demora igaz, vagy éles számlára is? Mert ha csak demora, az nem olyan nagy gond talán. Nekem más platformon van az éles, ezért nem érint egyelőre, de az idén már magánszemélyként megnyitandó éles számlám már valószínűleg MT4-es lesz.

Egy másik érdekes kérdés is fölmerült egy blogban, mégpedig a H4 és napos gyertyáknál számító platform idő.
Van aki szerint NY záráshoz kell igazodni, tehát este 11-kor indul a nap és a H4 gyertya, van aki szerint Londonhoz, mert az a forex piac központja. Ti mit szóltok ehez?
Régi 2010-03-23, 20:27   #996 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy másik érdekes kérdés is fölmerült egy blogban, mégpedig a H4 és napos gyertyáknál számító platform idő.
Van aki szerint NY záráshoz kell igazodni, tehát este 11-kor indul a nap és a H4 gyertya, van aki szerint Londonhoz, mert az a forex piac központja. Ti mit szóltok ehez?
NY záráshoz kell igazodni.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-23, 20:32   #997 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszönöm Lackok, hogy kisegítettél. Igazából ez a fő problémám. Sajnos csak az MT4-et ismerem, nem tudom, hogy más platformon is így van-e.

StLui-nak és Sidiusnak pedig kössz a gyors választ.
Régi 2010-03-23, 20:48   #998 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 130
Hírnév szint: 4
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A Worldspreads-ben nem így van. Ott bármikor kiadható megbízás ez óriási előny az MT4-hez képest. Ott viszont más hiányosságok vannak.
Lackok nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-24, 11:37   #999 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 174
smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziaztok!

Köszönöm a PPZvel kapcsolatos kérdéseimre a válaszokat!

Off:
Visszatérek kicsit a moneybookeres témára, hátha másnak is hasznos az infó:
Leteszteltem a következőt: nyitottam moneybookersnél USD alapú számlát utaltam rá próbaként 10 USD-t egy magyarországi devizaszámláról. 9.54 USD érkezett meg belőle, tehát úgy látszik beigazolódott a sejtésem. A COMMERZBANK ZRT, és/vagy a Moneybookers Ltd átváltották forintra, majd visszaváltották USDre a pénzt, és szépen lenyúltak kb 5%ot. Mivel magyarországiként regisztráltam USDs számlát, nem tudok úgy befizetni rá pénzt, hogy ne vonjanak le legalább 1x átváltási költséget, ami kb 2.5%. A számláról kifizetést is HUFban teljesítik, így ott is levonnak majd 2.5%ot. Szóval, ez ilyen formában felejtős, maximum arra használható, hogy több moneybookershez kapcsolódó bróker között utaztassak pénzt. A kezdeti pénzem átutalásra, illetve az esetleges nyereségeim visszautalására valószínűleg olcsóbb megoldás, ha rendes banki átutalást csinálok.
üdv,
SMK
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-25, 10:54   #1000 (permalink)
Új tag

Red face

Idézet:
Sandrix!
Bár az én véleményem az, hogy 2 hónap demoval a daytrade erősen ártalmas a számlának, szóval én a fentiekből választanék a helyedben.

Ja Sidius!

Igaz, azt nem írtam, hogy eszem ágában sincs éles számlát nyitni ennyi múlttal, de az így van. Minél jobban elmélyülök a témában, annál inkább érzem, hogy nem szabad ezt elkapkodni. Azért úgy gondolom, csak ragadt rám valami ebből a fórumból. Sőt az angolom frissítgetését is elkezdtem így 40 éves fejjel, hogy a HWT által emlegetett J16 thread fórumot is tudjam olvasgatni. Megaztán, ha úgy érzem, hogy elkezdhetem élesben is, ne kelljen már mindig megkérnem valakit, hogy beszéljen a brókeremmel vagy intézze a levelezésemet angolul.
A napközbeni árfolyammozgás figyelése pedig azért is fontos számomra, hogy minél több pozíció megtervezését, levezénylését tudjam gyakorolni. Ha ez rutinná válik, utána következnek az általatok ismertetett szabályozók szigorúbb alkalmazása. PPZ, gyertyaszignálok, Fibo, MACD...
Tulajdonképpen nem is biztos, hogy luxus lenne az a netbook.
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 4 (0 tag és 4 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
Ingyenes tőzsdei könyv letöltés Tőzsdebefektetés.hu
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény
Biztosítás alkusz segítségével
Ingatlan

A pontos idő 12:51 , a GMT +1 időzóna szerint.