Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-03-25, 17:21   #1001 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Sandrix eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tulajdonképpen nem is biztos, hogy luxus lenne az a netbook.
Ugye! Nem luxus az, hanem befektetés!

Egyébként nekem sincs csilivili notebookom. Pont olyan mint ami kell, és minden elfut rajta ami kell! Pedig amikor vettem megpróbáltak rám sózni valami olyat, ami vagy háromszor annyiba került! Igaz az eladó szerint még a XXII. században is jó lett volna! Én meg mondtam, hogy nem tudom, hogy mi az örök élet titka, csak annyit tudok, hogy tudtommal elég ritka! Esetleg majd eltemettetem magammal, mint őseink a lovaikat!
Régi 2010-03-26, 14:37   #1002 (permalink)
Új tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 14
Hírnév szint: 2
Sandrix a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Nna! Pedig azt hittem, hogy valamiféle StarWars-Droidika-DarkSideR2D2 géped van
Sandrix nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-03-30, 20:27   #1003 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

USDCHF egy ideje szepen emelkedik napos csatornäban. Lementem oräsra es egy itt szerintem egy szep pelda visszatesztböl vältäs trendbe.
Naposon az emelkedö csatorna aljän oräs IB es 4H-n pinbarral fordul +MA50-s visszatesztböl kitör BUOB-al+1H ill. 4H elözö aljakbol kitöres. Bär napos graf.on nem ad meg szignält, de szerintem erdekes lehet.
Üdv: GIO
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdchf.gif  
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-31, 07:15   #1004 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

EURUSD december ota csatornäban esik, tegnap ismet szerintem kedvezöen zärt napin. Szep BEOB-al a ppz alatt zärt letesztelve azt ill. a mär egy honapja "kritikusnak" szämito 1.3500 kerek szämot is ismet beprobälta, ami ellenälläskent is derekasan helytällni lätszik
PPZ-t mär a mai mozgäs is tesztelte, de nagyon belemäszni nem tudott. Jo esellyel indulhatunk szerintem toväbbi shortnak
Sikeres äprilist mindenkinek!
Üdv: Gio
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusd.gif  
Régi 2010-03-31, 18:46   #1005 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
EURUSD december ota csatornäban esik, tegnap ismet szerintem kedvezöen zärt napin. Szep BEOB-al a ppz alatt zärt letesztelve azt ill. a mär egy honapja "kritikusnak" szämito 1.3500 kerek szämot is ismet beprobälta, ami ellenälläskent is derekasan helytällni lätszik
PPZ-t mär a mai mozgäs is tesztelte, de nagyon belemäszni nem tudott. Jo esellyel indulhatunk szerintem toväbbi shortnak
Sikeres äprilist mindenkinek!
Na ennek löttek...Csak tudnäm mi volt a hiba
Régi 2010-03-31, 19:04   #1006 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Összes hozzászólás: 244
ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
A hiba az az,hogy fundamentális oldalról nincs megközelítés!
Az euro több hét után levegőhöz jutott,és ez attól a pillanattól érvényes,amikor a görög helyzet (ideiglenesen legalábbis) megoldódott.A nagyok ezért nem shortolnak bármit mutat a technika!
Régi 2010-03-31, 19:19   #1007 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
ALTERMAN eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az euro több hét után levegőhöz jutott,és ez attól a pillanattól érvényes,amikor a görög helyzet (ideiglenesen legalábbis) megoldódott.A nagyok ezért nem shortolnak bármit mutat a technika!
Ez is benne van sajnos a pakliban Az is erdekelne meg, mivel en csak technikailag kereskedem, hogy abbol a szemszögböl vetettem-e hibät?
Régi 2010-04-01, 09:00   #1008 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 170
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Üdv!

Techinkailag talán a gap-re voksolnék, ami valamicskét mutathatott a dologról.. szépen betöltődött 1.3400-val pedig támasz lett stb... PPZ-be pedig most érünk be.
Nagyon kiváncsi vagyok mi fog történni.

Jó kereskedést!:
Fxp
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-01, 09:16   #1009 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Ez is benne van sajnos a pakliban Az is erdekelne meg, mivel en csak technikailag kereskedem, hogy abbol a szemszögböl vetettem-e hibät?
Azt csak Te tudod vétettél -e hibát,mert a stratégiát Te ismered.
De hogy ne csak általánosságokról írjak,-természetesen látom a stratégiádat,szerintem abban nem vétettél,csak most nem jött be, más okokból.
ALTERMAN
Régi 2010-04-01, 13:16   #1010 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
Gabriella a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdv!
Kezdő vagyok! Valaki meg tudná mondani, az olaj lemegy még valaha 82 -re. Short-ban vagyok. A számlám fele már minuszban. Már egy számlát elbukatam. Kicsit izgulok, hogy ennek is ez lesz a sorsa.
Gabriella nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-01, 14:48   #1011 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 56
Jegesmaci a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Gabriella eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv!
Kezdő vagyok! Valaki meg tudná mondani, az olaj lemegy még valaha 82 -re. Short-ban vagyok. A számlám fele már minuszban. Már egy számlát elbukatam. Kicsit izgulok, hogy ennek is ez lesz a sorsa.
Gabriella! Biztos le fog még vlaha menni, de nem biztos, hogy azt meg tudod várni, mert addigra a tőkeáttét szépen elégeti ezt a számládat is. Kezdd el ezt a topicot az elejétől, érdemes. Ezen kívül ajánlom még Vakmajom írását a stop loss-ról, mert úgy látom azt még nem szeretted meg www.vakmajom.hu
Régi 2010-04-01, 14:50   #1012 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 56
Jegesmaci a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio,
Szerintem nem vétettél hibát technikailag, de bár én is technikai alapon kereskedem, azért egy ilyen súlyos helyzetnél, mint most a görögökkel, muszáj olvasni a híreket is mellette pont az ilyen esetek miatt...
Régi 2010-04-01, 15:22   #1013 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Szia Jegesmaci!

Hát nem sokat segítettél. Úgy döntöttem, hogy a maradék pénzért vettem olajat. Ez majd tölti a számlát, amíg felmegy. Talán nem nullázodik le a számlám. Nem tudom jól tettem-e?
Régi 2010-04-01, 16:51   #1014 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Szia Jegesmaci!

Hát nem sokat segítettél. Úgy döntöttem, hogy a maradék pénzért vettem olajat. Ez majd tölti a számlát, amíg felmegy. Talán nem nullázodik le a számlám. Nem tudom jól tettem-e?
Szerintem Jegesmaci sokat segitett. Azt mondta, olvasd el a forumot es Vakmajomtol a STOP LOSST! Rovid beirasodbol ugyanis kiderul, hogy itt mar az alapok is hianyoznak! Ezt erre ertem peldaul:

"Valaki meg tudná mondani, az olaj lemegy még valaha 82 -re"

A valaszom, hogy elkepzelheto, de sokkal nagyobb a kerdes, hogy a szamlad ezt ki fogje birni, amig esetleg ez megtortenik?
Régi 2010-04-01, 17:10   #1015 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

A konkrét kérdésre gondoltam, hogy nem sokat segített. Senki sem úgy születik, hogy a tözsdéről mindent tud. A stop gombot bekapcsoltam, miután az első számlám kárát látta.
Az utobbi időben mindig kizárt a stop az üzletből. Megharagudtam rá. Most már látom kár volt. Elolvastam Vakmajom írást. Elég durva, de sajnos igaz.
Régi 2010-04-01, 17:14   #1016 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Azt csak Te tudod vétettél -e hibát,mert a stratégiát Te ismered.
De hogy ne csak általánosságokról írjak,-természetesen látom a stratégiádat,szerintem abban nem vétettél,csak most nem jött be, más okokból.
ALTERMAN
Ez persze kalkulält veszteseg, benne van a pakliban es fel is voltam ill. vagyok rä keszülve, csak erdekelt, hogy mäs fundamentälis okok miatt nem esett neki, vagy van v.mi olyan technikai tartalom is benne, amire nem ärt mäskor is odafigyelni. Ha nincs, hät "minden rendben" Hisz nem 100%-os a strategiäm, nem jön be minden. Attol meg elegedett vagyok vele. Persze szeretnek meg rajta finomitani.
Gio
Régi 2010-04-01, 18:24   #1017 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
A konkrét kérdésre gondoltam, hogy nem sokat segített. Senki sem úgy születik, hogy a tözsdéről mindent tud. A stop gombot bekapcsoltam, miután az első számlám kárát látta.
Az utobbi időben mindig kizárt a stop az üzletből. Megharagudtam rá. Most már látom kár volt. Elolvastam Vakmajom írást. Elég durva, de sajnos igaz.
A jo stop azert zar ki, hogy megovjon a sulyos vesztesegektol. A rosszul elhelyezett meg azert, mert rosszul van elhelyezve. Persze vannak kivetelek, de a stop a kalkulalt vesztesegrol szol! A szamlad felenek elveszitese is az volt?
Régi 2010-04-01, 20:35   #1018 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 39
Brian a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Chf

Az lenne a kérdésem, hogy erre a nagy svájci frank mozgásra hogy lehetett felkészülni? Pl. forexfactory calendar-ban nem szerepelt hír. Gondolom nem kevés trader-t érintett rosszul a dolog.
Brian nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-01, 21:04   #1019 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 874
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Brian eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az lenne a kérdésem, hogy erre a nagy svájci frank mozgásra hogy lehetett felkészülni? Pl. forexfactory calendar-ban nem szerepelt hír. Gondolom nem kevés trader-t érintett rosszul a dolog.
nemrég olvastam, hogy már kb 80%-os longarány van eurchf-ben, kb már mindenki az SNB beavatkozását várta
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-01, 21:08   #1020 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
nemrég olvastam, hogy már kb 80%-os longarány van eurchf-ben, kb már mindenki az SNB beavatkozását várta
Hát aki mentális stoppal kereskedett kis idősíkon az elég rosszul járhatott...
Régi 2010-04-01, 21:36   #1021 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Hát aki mentális stoppal kereskedett kis idősíkon az elég rosszul járhatott...
itt a longosoknak jó irányba mozdult az árfolyam
Régi 2010-04-01, 23:10   #1022 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
itt a longosoknak jó irányba mozdult az árfolyam
Igen, ezért írtam feltételes módban..
Régi 2010-04-02, 07:16   #1023 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Igen, ezért írtam feltételes módban..
megmondom őszintén, hogy akkor nem értem mit is szerettél volna mondani, mert egy váratlan, rosszirányú, és ideiglenes árelmozdulás is pont a "mentális stoppal" védekezőknek nem árt
Régi 2010-04-02, 07:39   #1024 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
megmondom őszintén, hogy akkor nem értem mit is szerettél volna mondani, mert egy váratlan, rosszirányú, és ideiglenes árelmozdulás is pont a "mentális stoppal" védekezőknek nem árt
Arra gondolok, hogy ha valaki pl. 5 percesen éppen short-ban volt tegnap este 17:45-kor EURCHF-en viszonylag kis mentális stop-pal, nagyobb pozival, az elképzelhető, hogy rosszul járt. Ilyenkor előfordul, hogy az ember elkezd reménykedni, vagy csak egyszerűen csak "lefagy" és képtelen eldobni a pozit.
Régi 2010-04-02, 07:50   #1025 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Arra gondolok, hogy ha valaki pl. 5 percesen éppen short-ban volt tegnap este 17:45-kor EURCHF-en viszonylag kis mentális stop-pal, nagyobb pozival, az elképzelhető, hogy rosszul járt. Ilyenkor előfordul, hogy az ember elkezd reménykedni, vagy csak egyszerűen csak "lefagy" és képtelen eldobni a pozit.
Egyébként nem vagyok a mentális stop ellen, de szerintem kell egy tágabb fix, előre berakott kőbe vésett stop is, amin nem változtatunk. Ennél ki lehet szállni hamarabb is mentálisan.
Régi 2010-04-03, 17:31   #1026 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 174
smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Több helyen is olvastam, hogy Forexen nyitott pozíció idején kamatot kapunk, illetve fizetünk a megfelelő devizákra. El tudnátok mondani, hogy ez pontosan mennyi %, és hogyan működik?
(Alpari, FXPro brókerek érdekelnek). Ez minden brókernél jellemző, vagy van olyan ahol nem adnak, illetve nem számítanak fel kamatot?

Másik kérdés Sidiushoz: Említetted, hogy a hírek idején kiszállsz. Honnan tudod előre, hogy mikor lesz hír?

Harmadik kérdés: A napi, heti gyertyák alakaját befolyásolja, hogy milyen időzóna szerint rajzoja a program a gyertyákat. Látom, hogy Fxpro, és Alpari demo számlák között pl 1 óra eltérés van (metatrader4). FXpro szerint 23:59kor, Alpari szerint 22:59kor hagyták abba a kereskedést pénteken Át lehet ezt állítani valahol Metatraderben? Ha igen, akkor mit kell beállítani hogy azt lássam, amit a kereskedők többsége lát?

üdv,
SMK
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-03, 18:30   #1027 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
smk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Több helyen is olvastam, hogy Forexen nyitott pozíció idején kamatot kapunk, illetve fizetünk a megfelelő devizákra. El tudnátok mondani, hogy ez pontosan mennyi %, és hogyan működik?
(Alpari, FXPro brókerek érdekelnek). Ez minden brókernél jellemző, vagy van olyan ahol nem adnak, illetve nem számítanak fel kamatot?

Másik kérdés Sidiushoz: Említetted, hogy a hírek idején kiszállsz. Honnan tudod előre, hogy mikor lesz hír?

Harmadik kérdés: A napi, heti gyertyák alakaját befolyásolja, hogy milyen időzóna szerint rajzoja a program a gyertyákat. Látom, hogy Fxpro, és Alpari demo számlák között pl 1 óra eltérés van (metatrader4). FXpro szerint 23:59kor, Alpari szerint 22:59kor hagyták abba a kereskedést pénteken Át lehet ezt állítani valahol Metatraderben? Ha igen, akkor mit kell beállítani hogy azt lássam, amit a kereskedők többsége lát?

üdv,
SMK

Szia!

Közben végre visszakaptam az ékezeteimet!

Az első kérdésedre egészen röviden nem szeretnék magyarázatot adni, mert ahhoz bonyolult a kérdésed, de íme egy oldal ahol jól meg van világítva a válasz:

http://www.ertsapenzhez.hu/c6.html

A második kérdésedre szintén egy link a válasz:

http://www.forexfactory.com/calendar.php?

itt vannak a fontosabb hírek és testre szabható például az idő (time & date options) és az is, hogy melyik hírt mutassa (filter). Egyébként ez elsősorban a daytrade pozíciókra vonatkozik ha azt nyitok, illetve ha hír közeledik akkor nem nyitok inkább bezárom ami fut.

A harmadik kérdésre a válasz az, hogy tudtommal nem lehet átállítani az időt a Metában, vagy legalábbis nekem nem sikerült még megtalálni, igaz nem is kerestem valami vad intenzitással. Elképzelhető, hogy szerveridőt mutat!
Régi 2010-04-03, 23:39   #1028 (permalink)
smk
Szenior tag

smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Köszi a válaszokat!
Az első kérdésemre valami konkétabb infó kellene (az elmélettel eddig is tisztában voltam). Az érdekelne, hogy a konkrét brókereknél (Alpari, FXpro) melyik devizákra mennyi kamatot adnak/számítanak fel, azt milyen gyakorisággal teszik meg, stb? (mint ahogy az általad linkelt cikkben példálóztak 4.2% EUR hitel kamattal, meg 4.925% USD betéti kamattal)

Az egyetlen dolog, amit a témában találtam a következő:
http://www.alpari-forex.com/en/percent-rates/
Ezzel viszont az a bajom, hogy egyrészt nem az Alprai rendes weblapján van, nem egyértelmű, hogy melyik %okat kell néznem, ha a hitel illetve a betéti kamatra vagyok kíváncsi, ráadásul semmi magyrarázó szöveg nincs hozzá. Pl napi egyszer számol kamatot az alpari(ha igem, hány órakor), vagy másodpercenkénti pontossággal számol?
Régi 2010-04-03, 23:52   #1029 (permalink)
smk
Szenior tag

Alapbeállítás

Közben sikerült rájönnöm, hogy a rollover, meg a swap szavakra kell keresnem az interest helyett, így mindjárt megis találtam, amit kerestem:
http://www.alpari.co.uk/en/trading_a...st_policy.html
https://www.fxpro.com/forex
Régi 2010-04-04, 14:24   #1030 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Összes hozzászólás: 203
moszad a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

A pozícióépítést szeretném gyakorolni, de egyenlőre csak este és hétvégén érek rá.
Így a demószámlának nincs sok értelme, tudtok ajánlani olyan programot amivel lehetne gyakorolnom a múltbéli adatokkal és megbízásokat is lehet rajta kötni?
Sokkal gyorsabban kiderülne milyen időtávokon kellene próbálkoznom.
Lenne időm lenaplózni és kielemezni a kereskedéseimet.
Ha pl órás grafikont nézek ne keljen egy órát várnom a következő gyertyára tovább tudjak lépni miután hozam/kockázatot számoltam és pozíciót nyitottam.
Sajnos a metatraderen nem tudok gyakorolni mert ha megállapítom rajta, hogy eső vagy emelkedő e a fő trend és belenagyítok elugrik a chart és már látom mi fog történni. (ha a chart autoscrollt kipipálom akkor is)
Az alapokkal tisztában vagyok csak gyakorolom kellene.

Üdv: Benjamin

- azok elött fejet hajtok akik átadják több éves tudásukat, stratégiájukat a kezdőknek ráadásul ingyen.(még ha 100-ból csak 1 tud kezdeni vele valamit) Itt most nem írnék neveket, nehogy kimaradjon valaki...
moszad nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-04, 15:21   #1031 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
moszad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

A pozícióépítést szeretném gyakorolni, de egyenlőre csak este és hétvégén érek rá.
Így a demószámlának nincs sok értelme, tudtok ajánlani olyan programot amivel lehetne gyakorolnom a múltbéli adatokkal és megbízásokat is lehet rajta kötni?
Ha pl órás grafikont nézek ne keljen egy órát várnom a következő gyertyára tovább tudjak lépni miután hozam/kockázatot számoltam és pozíciót nyitottam.
Sajnos a metatraderen nem tudok gyakorolni mert ha megállapítom rajta, hogy eső vagy emelkedő e a fő trend és belenagyítok elugrik a chart és már látom mi fog történni. (ha a chart autoscrollt kipipálom akkor is)

- azok elött fejet hajtok akik átadják több éves tudásukat, stratégiájukat a kezdőknek ráadásul ingyen.(még ha 100-ból csak 1 tud kezdeni vele valamit) Itt most nem írnék neveket, nehogy kimaradjon valaki...
Szerintem ezzel az időbeosztással H4-en még mindíg tudnál gyakorolni, programot sajna én nem tudok.
Régi 2010-04-04, 23:18   #1032 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek

Egy kérdést szeretnék HWTraderhez és Sidiushoz intézni:
Pozicioba lépéskor mindig mérlegelitek a nyereség/veszteség arányt?
Ha igen, mi az ami már elfogadható? Mert szerintem HWT rendszerével az 1:1 sem rossz. Magam is ezt tanulom és "követem" és ennek a fajta megközelítésnek és helyes alkalmazásának szép a "találati aránya". Ezt azért is írtam "-jelbe, mert a másik topicon olvashattuk ezzel a tényezővel kapcsolatos ellenkező meglátásokat. De én semmiképp sem hagynám figyelmen kívül, hisz ha kellőképp sikerül "leszűkítenem" a kört és csak alegbiztosabbnak tűnő helyzetekbe lépek, akkor ha a megbízás már teljesül, színte mindig (szándékosan nem írok %-ot) eléri az ár az elsődleges targetemet. Ez ráadásul még csak ritkán mondhato 1:1 aránynak. Persze a mozgások mostanság szerintem elég kedvezőek voltak és több olyan pozi is volt, ami jóval meghaladta ezt a számot, de a lényeg, hogy a teljesült megbízások közt nagyon kevés az, ami veszteségben zárult. Összeségében ezt a rendszert szépen jövedelmezőnek ítélném meg még 1:1 aránnyal is.
Kérdés ezért is merül fel bennem, hogy te is így kereskedsz-e HWT a magas találat tükrében, vagy emellett még azzal is sokat szükítesz a lehetőségeken, hogy az elsődleges célár a s/l-hoz képest milyen arányt képez?Ha igen, van-e erre "kőbe vésett" szabályod?
Tudom Sidius te nagyrészt más elemekkel kereskedsz, de a te vélemyényed is mindenképp érdekelne ezzel kapcsolatban.
Köszönet érte:
Gio
Régi 2010-04-05, 13:33   #1033 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szerintem ezzel az időbeosztással H4-en még mindíg tudnál gyakorolni, programot sajna én nem tudok.
Köszi, de h4 / h1 alá szerintem nem is kellene lemennem. Szerintem itt sokkal megbízhatóbb egy trend, és mindíg ott véreztem el, hogy a kis számla miatt lementem m15 re, hogy értelmes helyre tegyem a stoppot de ez h4-en már nem értelmes hely.
Régi 2010-04-05, 18:47   #1034 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Ha igen, mi az ami már elfogadható? Mert szerintem HWT rendszerével az 1:1 sem rossz. Magam is ezt tanulom és "követem" és ennek a fajta megközelítésnek és helyes alkalmazásának szép a "találati aránya". Ezt azért is írtam "-jelbe, mert a másik topicon olvashattuk ezzel a tényezővel kapcsolatos ellenkező meglátásokat. De én semmiképp sem hagynám figyelmen kívül, hisz ha kellőképp sikerül "leszűkítenem" a kört és csak alegbiztosabbnak tűnő helyzetekbe lépek, akkor ha a megbízás már teljesül, színte mindig (szándékosan nem írok %-ot) eléri az ár az elsődleges targetemet. Ez ráadásul még csak ritkán mondhato 1:1 aránynak. Persze a mozgások mostanság szerintem elég kedvezőek voltak és több olyan pozi is volt, ami jóval meghaladta ezt a számot, de a lényeg, hogy a teljesült megbízások közt nagyon kevés az, ami veszteségben zárult. Összeségében ezt a rendszert szépen jövedelmezőnek ítélném meg még 1:1 aránnyal is.
Kérdés ezért is merül fel bennem, hogy te is így kereskedsz-e HWT a magas találat tükrében, vagy emellett még azzal is sokat szükítesz a lehetőségeken, hogy az elsődleges célár a s/l-hoz képest milyen arányt képez?Ha igen, van-e erre "kőbe vésett" szabályod?
Tudom Sidius te nagyrészt más elemekkel kereskedsz, de a te vélemyényed is mindenképp érdekelne ezzel kapcsolatban.
Köszönet érte:
Gio
Szia Gio!

Az 1:1-et most felejtsd el szerintem! Elképzelhető olyan szituáció (és nem is elképzelhető, hanem meglepő módon van is), olyan piaci körülmény aminél nagy biztonsággal megállapítható az irány és az is, hogy valószínűleg bejön a profit. Én is használok ilyet, említettem a forexegyetem topicjában. Ha időben észreveszem, szinte bizonyosan le is kereskedem De nem ez az általános, sőt az ilyen "bolygóegyüttállások" sajnos elég ritkák! Mindig figyelembe veszem, hogy mondjuk 2:1-nél (és aki targetre kereskedik ez a minimum a véleményem szerint), hogy a 2 azaz a lehetséges célár mindig ismétlem mindig egy elméleti szám! Ellenben a második tehát az 1 az sajnos elég valóságos érték! Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy pesszimistán az 1-es a tuti fix, a 2 meg valami ködös jövőkép. Inkább azt mondom, hogy főleg az elején a kereskedő azt KÉPZELI, hogy elmegy a 2-ig. Ennek a tapasztalatlanság, a helyzetfelmérés hiányosságai, a pszichikai beállítottság...stb a legfőbb okai. Azonban minél több tapasztalatot képes szerezni, minél kifinomultabbá válik, minél jobban rááll az agya erre a tevékenységre, annál VALÓSÁGOSABBÁ válik az a 2-es vagy 3-as vagy akármennyi. persze az 1-is az marad, csak a keze és agya válik magabiztosabbá. Ehhez évek kellenek. Nem azért mert nem képes helyesen felmérni a helyzetet, hanem azért mert, hosszú időbe telik még legyőzi önmagát!
Hogyan csinálom én? Felejtsük el, hogy belemegyek 1:1 szituációkba. Az elméleti target, nálam nem megy 2:1 alá! Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem zárok részlegesen előtte, mint ahogyan azt sem, hogy nem lesz nagyobb a profit 2-nél. De az biztos, hogy azt a 2-őt fedezni fogom, sőt ha részlegesen zárok még kevesebbet is!
Tehát én azt mondom MINIMUM a 2:1! Ha meg kellene okolnom akkor azzal tudnám magyarázni, hogy az embert meg kell védeni saját magától, és amíg nem képes saját maga a védekezésre addig kell valami ami megvédi. Akárcsak a kisgyermeket a szülei védik először, amíg nem képes védekezésre. Nem tudom érthető, hogy mire gondolok?
Régi 2010-04-05, 18:54   #1035 (permalink)
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Kedves Benjamin,

Ez borzasztó egyszerű dolog!
NINCS szükséged friss, aktuális adatokra ahhoz hogy kipróbáld hogy a stratégiád működéképes-e vagy sem.
Egyszerűen visszahúzod a múltba grafikonodat, hogy egyáltalán ne is tudd hogy hol vagy az időben, és ne tudd hogy mi lesz a következő gyertya,
Ha MetaTradert használsz akkor az F12-es gombot ha megnyomod, akkor a következő gyertyára átvált.
Én is a hosszabb idősíkot javaslom, mindenképpen!
Tehát lépteted, megnyitod a tradet, lenaplózod, és nyomod tovább.
Amikor a stop-od kivesz, azt is lenaplózod, és csinálod ugyanezt addig amig nem derül ki hogy a stratégiád működik-e.

EZ NEM A MÚLT ELEMZÉSE! Ne tévesszük össze azzal amikor látom a múltat és az egész képet a charton! CSak a jelenlegi gyertyát nézd, és hozz döntést az alapján, mint az életben is majd az aktuális adatokkal.

Ez a legegyszerűbb módja a tanulásnak, méghozzá ingyen és akár hétvégén is.
Semmivel nem rosszabbak a 2005-ös gyertyák mint a mostaniak !

Üdv: Péter
P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-05, 20:42   #1036 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:
P Péter forexegyetem eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kedves Benjamin,

Ez borzasztó egyszerű dolog!
NINCS szükséged friss, aktuális adatokra ahhoz hogy kipróbáld hogy a stratégiád működéképes-e vagy sem.
Egyszerűen visszahúzod a múltba grafikonodat, hogy egyáltalán ne is tudd hogy hol vagy az időben, és ne tudd hogy mi lesz a következő gyertya,
Ha MetaTradert használsz akkor az F12-es gombot ha megnyomod, akkor a következő gyertyára átvált.
Én is a hosszabb idősíkot javaslom, mindenképpen!
Tehát lépteted, megnyitod a tradet, lenaplózod, és nyomod tovább.
Amikor a stop-od kivesz, azt is lenaplózod, és csinálod ugyanezt addig amig nem derül ki hogy a stratégiád működik-e.

EZ NEM A MÚLT ELEMZÉSE! Ne tévesszük össze azzal amikor látom a múltat és az egész képet a charton! CSak a jelenlegi gyertyát nézd, és hozz döntést az alapján, mint az életben is majd az aktuális adatokkal.

Ez a legegyszerűbb módja a tanulásnak, méghozzá ingyen és akár hétvégén is.
Semmivel nem rosszabbak a 2005-ös gyertyák mint a mostaniak !

Üdv: Péter

Kedves Péter!

Köszönöm szépen, pont ezt kerestem, csak nem tudtam, hogy a metatraderben kivitelezhető.
Számomra a múlt gyertyái pont annyira ismeretlenek mint a jövő gyertyái.

Régi 2010-04-05, 22:44   #1037 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Gio!

Az 1:1-et most felejtsd el szerintem! Elképzelhető olyan szituáció (és nem is elképzelhető, hanem meglepő módon van is), olyan piaci körülmény aminél nagy biztonsággal megállapítható az irány és az is, hogy valószínűleg bejön a profit. Én is használok ilyet, említettem a forexegyetem topicjában. Ha időben észreveszem, szinte bizonyosan le is kereskedem De nem ez az általános, sőt az ilyen "bolygóegyüttállások" sajnos elég ritkák! Mindig figyelembe veszem, hogy mondjuk 2:1-nél (és aki targetre kereskedik ez a minimum a véleményem szerint), hogy a 2 azaz a lehetséges célár mindig ismétlem mindig egy elméleti szám! Ellenben a második tehát az 1 az sajnos elég valóságos érték! Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy pesszimistán az 1-es a tuti fix, a 2 meg valami ködös jövőkép. Inkább azt mondom, hogy főleg az elején a kereskedő azt KÉPZELI, hogy elmegy a 2-ig. Ennek a tapasztalatlanság, a helyzetfelmérés hiányosságai, a pszichikai beállítottság...stb a legfőbb okai. Azonban minél több tapasztalatot képes szerezni, minél kifinomultabbá válik, minél jobban rááll az agya erre a tevékenységre, annál VALÓSÁGOSABBÁ válik az a 2-es vagy 3-as vagy akármennyi. persze az 1-is az marad, csak a keze és agya válik magabiztosabbá. Ehhez évek kellenek. Nem azért mert nem képes helyesen felmérni a helyzetet, hanem azért mert, hosszú időbe telik még legyőzi önmagát!
Hogyan csinálom én? Felejtsük el, hogy belemegyek 1:1 szituációkba. Az elméleti target, nálam nem megy 2:1 alá! Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem zárok részlegesen előtte, mint ahogyan azt sem, hogy nem lesz nagyobb a profit 2-nél. De az biztos, hogy azt a 2-őt fedezni fogom, sőt ha részlegesen zárok még kevesebbet is!
Tehát én azt mondom MINIMUM a 2:1! Ha meg kellene okolnom akkor azzal tudnám magyarázni, hogy az embert meg kell védeni saját magától, és amíg nem képes saját maga a védekezésre addig kell valami ami megvédi. Akárcsak a kisgyermeket a szülei védik először, amíg nem képes védekezésre. Nem tudom érthető, hogy mire gondolok?
Köszönöm Sidius, teljesen érthető, hogy mire gondolsz és természetesen igazat is adok neked. Igyekszem a jövőben ezt szemelött tartani.
Mi a helyzet pl. egy olyan kitörésnél, ahol az ár amúgy is a fellegekben van es nincs olyan alakzat, ami után sejteni lehetne egy esetleges célárat? Vagy ennek az ellenkezőjével? Ott hogy tud az ember "biztonságban" nekiindulni a kereskedésnek?
Gio
Régi 2010-04-06, 00:36   #1038 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Köszönet érte:
Gio
Gio,

Sokan heves vitakat folytatnak a varhato haszon/riziko aranyrol es ennek alkalmazasarol szinte minden tozsdes forumon... Az en tapasztalatom, hogy egy viszonylag egyszeru modszerrel be tudom loni, sokszor eleg pontosan is hogy hol van az elso problemas zona. Ez utan viszont mar szinte barmi tortenhet. Persze sok esetben eltalalom TP2-t esetleg 3-at is, de ezek mar korant sem "biztosak".

Hogyan is tudom ezt hasznalni.

Szamomra ket dolog fontos: Tudjam hogy milyen jellegu piacon is vagyunk(Trendelo: Bear/Bull, vagy oldalazo) A heti grafikonra rapillantva tiszta a kep.

Ha tudom a "nagy" trend iranyat, akkor azt is tudom, hogy erdemes-e tartani valamit, vagy zarni TP1-en. TP1 sokszor akar 0.3-4R is lehet trend elleni pozicional, akar trenddel megegyezo iranyba is. Amiert megis a nyitas mellett dontok, az a nagy talalati arany es helyes poziciomeretezes.

Ha a trenddel megegyezo az iranya a szignalomnak, akkor TP1-en akar nem teszek semmit es hagyom hogy dolgozzon kicsit. De ezt csak akkor tudom megengedni ha a trend velem van. Ez ilyen egyszeru. Mi az a trend? nezd meg hogy a bal oldalrol jobbra emelkedik, csokken, vagy stagnal az ar. Kesz.

R-t szamolni sosem lehet elore. Azt mindig a lezart koteseidbol kapod meg, pusztan ez okbol en nem helyezek ra sok hangsulyt nyitaskor. Egyeszeruen meg nem tudod milyen lesz. Akkor sem ha 0.2R-on ott van a nagy kerek szam feletted egy long pozicional. Majd ha zarod a pozidat, akkor megkapod milyen is volt.

Remelem erthetoen leirtam

HWT
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-06, 01:11   #1039 (permalink)
Szenior tag

HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás Eurusd

Idézet:
Nezd meg ezt alaposan, es megvalaszoltad a sajat kerdesedet. HWT

kereskedes-de-hogyan-eurusd_060410w.jpg
Régi 2010-04-06, 01:45   #1040 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Gio,

Sokan heves vitakat folytatnak a varhato haszon/riziko aranyrol es ennek alkalmazasarol szinte minden tozsdes forumon... Az en tapasztalatom, hogy egy viszonylag egyszeru modszerrel be tudom loni, sokszor eleg pontosan is hogy hol van az elso problemas zona. Ez utan viszont mar szinte barmi tortenhet. Persze sok esetben eltalalom TP2-t esetleg 3-at is, de ezek mar korant sem "biztosak".

Hogyan is tudom ezt hasznalni.

Szamomra ket dolog fontos: Tudjam hogy milyen jellegu piacon is vagyunk(Trendelo: Bear/Bull, vagy oldalazo) A heti grafikonra rapillantva tiszta a kep.

Ha tudom a "nagy" trend iranyat, akkor azt is tudom, hogy erdemes-e tartani valamit, vagy zarni TP1-en. TP1 sokszor akar 0.3-4R is lehet trend elleni pozicional, akar trenddel megegyezo iranyba is. Amiert megis a nyitas mellett dontok, az a nagy talalati arany es helyes poziciomeretezes.

Ha a trenddel megegyezo az iranya a szignalomnak, akkor TP1-en akar nem teszek semmit es hagyom hogy dolgozzon kicsit. De ezt csak akkor tudom megengedni ha a trend velem van. Ez ilyen egyszeru. Mi az a trend? nezd meg hogy a bal oldalrol jobbra emelkedik, csokken, vagy stagnal az ar. Kesz.

R-t szamolni sosem lehet elore. Azt mindig a lezart koteseidbol kapod meg, pusztan ez okbol en nem helyezek ra sok hangsulyt nyitaskor. Egyeszeruen meg nem tudod milyen lesz. Akkor sem ha 0.2R-on ott van a nagy kerek szam feletted egy long pozicional. Majd ha zarod a pozidat, akkor megkapod milyen is volt.

Remelem erthetoen leirtam

HWT
Köszönöm, teljesen érthető, ahogy látod. Abban is van igazság, amit Sidius írt, mert ha v.mi erre enged következtetni, mindenképp érdemes a nagyobb "terü" poziciókat választani, ahol szemmel láthatóan nagyobb lehetőség van a válalt kockázathoz viszonyított nagyobb arányú nyereségre. Viszont olyan helyzet nem hinném, hogy akad, ahol ne kerülne közbe egy-két problémás zóna, amit vagy átvisz az ár, vagy nem. Na ha az első ilyen zónát veszem alapul, akkor bizony nem beszélhetünk 1:1 ill. magasabb arányokról. Akkor lép életbe a te megközelítésed ezzel kapcsolatban, hogy elsőkent csak odáig "tekintesz" mert a többi ettől függ. Köszönöm nektek a válaszokat, valójában ugyanazt a szituációt más szemszögből közelítitek meg, de szerintem nagyon hasonlóan kereskeditek le. Egy biztos, hogy nem fogok olyan helyzetben nyitni, ahol már az elején igen "szűkre" szabottak a lehetőségek, annak reményében, hogy hátha mégsem így lesz. Én esténként napos adatokkal kereskedem, és napkozben nem mindig van időm egy nyitott pozició menedzseléséhez, ezért fontos nekem, hogy hol is van az a tp1 és milyen esélyei vannak annak, hogy mielött reagálhatnék, már a nap folyamán ellenem fordul egy már esetleg a tp1-et teljesítő pozició. Ha viszont Tp1 fixárral lenne, azzal hosszútávon csak faragnám a számlámat.
A célom pedig az ellenkezője
Sokban segít, ha tudom, hogy ti rutinos "játékosok" hogyan gondolkoztok, de a megoldást persze magamnak kell megtalálnom. Meg lesz az is

EURUSD ezt tényleg elkapkodtam...pedig szinte mindig megnézem nyitás elött a heti képet is.De ha egyszer mégsem, hát azt "kifizetem"
Pedig megadta volna a választ a "technika" is nem csak a hírek

Régi 2010-04-06, 09:12   #1041 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Köszönöm Sidius, teljesen érthető, hogy mire gondolsz és természetesen igazat is adok neked. Igyekszem a jövőben ezt szemelött tartani.
Mi a helyzet pl. egy olyan kitörésnél, ahol az ár amúgy is a fellegekben van es nincs olyan alakzat, ami után sejteni lehetne egy esetleges célárat? Vagy ennek az ellenkezőjével? Ott hogy tud az ember "biztonságban" nekiindulni a kereskedésnek?
Gio
Először is, azt nem hiszem, hogy ha van 40-50 instrumentum, mindegyiknél a fellegekben járna az árfolyam. Előbb-utóbb biztosan ad valamelyik jelzést! Egy biztos:
Ha van egy adott kereskedési módszered ami bevált, akkor annak megvannak a paraméterei. ha ezeket a paramétereket egy adott instrumentum nem adja neked, akkor NEM NYITSZ RÁ! Ha te azt mondod, hogy az adott paraméterekkel a jelzéseket mondjuk három felbontásban kívánod megvalósítani tételezzük fel napos, 4H, esetleg órás jelzések érdekelnek, és az adott instrumentum nem produkál ebben a három tartományban jelzéseket akkor NEM NYITSZ RÁ! Nem szabad beleesned abba a hibába, amit Péter leírt a Forexegyetemnél, hogy mész lefelé és keresed a jelet! Mert akkor esetleg olyan területre tévedhetsz, amire nem vagy felkészülve! Te a megadott három tartományban várod a jelet! Ha az egekben jár az árfolyam az adott instrumentumon, és te arra nem tudsz kereskedni, akkor a legjobb tanács amit adhatok, hogy hagyd a fenébe azt az instrumentumot! Van még másik 40 helyette! Régen olvastam az öreg Kostót, és sok mindent másképpen látok mint ő (na jó neki arra is figyelni kellett, hogy eladja a könyveit), de ha nem is szó szerint idézve, de valamelyik művében ilyesmit írt:
"A spekuláns olyan mint a krokodil! Mozdulatlan mintha aludna, de folyamatosan figyeli a zsákmányt, és villámgyorsan mozdul meg amikor le akar csapni!"
Lehet, hogy nem pont így írta, de hatalmas a mondanivalója! A sikeres spekuláns-krokodilt nem lehet akármivel felingerelni. Ő csak a megfelelő jelekre ront elő! Mert ő a profitért száll be a ringbe, nem azért mert kereskedni kényszere van! Az utóbbi már a szerencsejáték szintje és az már függőség! Ugye érthető?
Nem ad jelzést a rendszered alapján az adott instrumentum akár egy hónapig sem vagy többig? És akkor mi van? Mindennek eljön az ideje csak türelem!
Én például most kevesebbet tudom figyelni a piacokat, éppen ezért csak az erős jelek érdekelnek. A legtöbb instrumentum órásra és 4H-ra van állítva napközben, és egy bizonyos jelzéstípusra várok. Amíg nem kapom meg, mégpedig maradéktalanul, addig nem fogok nyitni! Van olyan pár amiben nincs jó jel hetek óta, van ami aktívabb, ad is jelzéseket, de nem vagyok velük maradéktalanul megelégedve, de mindig van valami ami teljesíti a kritériumokat és nyitható. Na azokban kell nyitni! Neked is ezt javasolom! Legyél finnyás, és ne legyen elég a "majdnem jó", csak a "ez már döfi" kategória! Még ha 1 hónapban csak, 1 ilyen lesz akkor is!

Még egy pár szó az fellegekben járó árfolyamról, de mint mondtam ha nincs rá kereskedési szisztéma akkor hagyd békén! Csak a miheztartás miatt írom le. Természetesen elképzelhető, hogy az árfolyam olyan magasságba emelkedik, hogy új high keletkezik, tehát az addigi árfolyamokhoz képest nincs viszonyítási alap mint ellenállás! DE ugye még kerek értékek lesznek mindenképpen? Nézd csak meg az EUR/USD-t 2008-ban hetesen. Ugye új rekordra ment, nem volt az árfolyamban a múltban olyan ellenállás, amihez viszonyítani lehetett volna igaz? DE az 1,6000 ott volt felette, és szinte halálbiztos volt, hogy ott történni fog valami. Bár utólag persze könnyű okosnak lenni, de azért tudni kell, hogy az ilyen kerek értékek olyanok mint a "maffia keresztapái" akiket tisztelni kell, de akkor főleg ha először találkozik velük az árfolyam! Tehát lesz referencia pont mindig, nem kell ahhoz alakzat! Ha kitör akkor is lesz felette valami kerek érték, ha nem akkor meg alatta lesznek ellenállások.
Régi 2010-04-06, 15:05   #1042 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Először is, azt nem hiszem, hogy ha van 40-50 instrumentum, mindegyiknél a fellegekben járna az árfolyam. Előbb-utóbb biztosan ad valamelyik jelzést! Egy biztos:
Ha van egy adott kereskedési módszered ami bevált, akkor annak megvannak a paraméterei. ha ezeket a paramétereket egy adott instrumentum nem adja neked, akkor NEM NYITSZ RÁ! Ha te azt mondod, hogy az adott paraméterekkel a jelzéseket mondjuk három felbontásban kívánod megvalósítani tételezzük fel napos, 4H, esetleg órás jelzések érdekelnek, és az adott instrumentum nem produkál ebben a három tartományban jelzéseket akkor NEM NYITSZ RÁ! Nem szabad beleesned abba a hibába, amit Péter leírt a Forexegyetemnél, hogy mész lefelé és keresed a jelet! Mert akkor esetleg olyan területre tévedhetsz, amire nem vagy felkészülve! Te a megadott három tartományban várod a jelet! Ha az egekben jár az árfolyam az adott instrumentumon, és te arra nem tudsz kereskedni, akkor a legjobb tanács amit adhatok, hogy hagyd a fenébe azt az instrumentumot! Van még másik 40 helyette! Régen olvastam az öreg Kostót, és sok mindent másképpen látok mint ő (na jó neki arra is figyelni kellett, hogy eladja a könyveit), de ha nem is szó szerint idézve, de valamelyik művében ilyesmit írt:
"A spekuláns olyan mint a krokodil! Mozdulatlan mintha aludna, de folyamatosan figyeli a zsákmányt, és villámgyorsan mozdul meg amikor le akar csapni!"
Lehet, hogy nem pont így írta, de hatalmas a mondanivalója! A sikeres spekuláns-krokodilt nem lehet akármivel felingerelni. Ő csak a megfelelő jelekre ront elő! Mert ő a profitért száll be a ringbe, nem azért mert kereskedni kényszere van! Az utóbbi már a szerencsejáték szintje és az már függőség! Ugye érthető?
Nem ad jelzést a rendszered alapján az adott instrumentum akár egy hónapig sem vagy többig? És akkor mi van? Mindennek eljön az ideje csak türelem!
Én például most kevesebbet tudom figyelni a piacokat, éppen ezért csak az erős jelek érdekelnek. A legtöbb instrumentum órásra és 4H-ra van állítva napközben, és egy bizonyos jelzéstípusra várok. Amíg nem kapom meg, mégpedig maradéktalanul, addig nem fogok nyitni! Van olyan pár amiben nincs jó jel hetek óta, van ami aktívabb, ad is jelzéseket, de nem vagyok velük maradéktalanul megelégedve, de mindig van valami ami teljesíti a kritériumokat és nyitható. Na azokban kell nyitni! Neked is ezt javasolom! Legyél finnyás, és ne legyen elég a "majdnem jó", csak a "ez már döfi" kategória! Még ha 1 hónapban csak, 1 ilyen lesz akkor is!

Még egy pár szó az fellegekben járó árfolyamról, de mint mondtam ha nincs rá kereskedési szisztéma akkor hagyd békén! Csak a miheztartás miatt írom le. Természetesen elképzelhető, hogy az árfolyam olyan magasságba emelkedik, hogy új high keletkezik, tehát az addigi árfolyamokhoz képest nincs viszonyítási alap mint ellenállás! DE ugye még kerek értékek lesznek mindenképpen? Nézd csak meg az EUR/USD-t 2008-ban hetesen. Ugye új rekordra ment, nem volt az árfolyamban a múltban olyan ellenállás, amihez viszonyítani lehetett volna igaz? DE az 1,6000 ott volt felette, és szinte halálbiztos volt, hogy ott történni fog valami. Bár utólag persze könnyű okosnak lenni, de azért tudni kell, hogy az ilyen kerek értékek olyanok mint a "maffia keresztapái" akiket tisztelni kell, de akkor főleg ha először találkozik velük az árfolyam! Tehát lesz referencia pont mindig, nem kell ahhoz alakzat! Ha kitör akkor is lesz felette valami kerek érték, ha nem akkor meg alatta lesznek ellenállások.
Köszönöm szépen Sidius. Ismét nem sajnálva az időt bőséges magyarázatot kaptam a kérdésemre. Be kell valljam, a megoldás tökéletessége az egyszerűségében rejlik. (mint ez már oly sokszor bebizonyosodott).
Pedig "tudom" és mégis kérdéssé fogalmazódik, vagyis inkább nem láttam a választ, ami magam elött hevert.
Majd idővel csak belémégnek ezek az alapvető dolgok. Sokat köszönhetek neked és HWTradernek a tanításért és hálás vagyok érte. És még azt mondják, hogy interneten ill. forumokon nem lehet a "tudást" elsajátítani. Én pedig úgy gondolom, hogy ha ilyen "mentorai" lehetnek az embernek és nem sajnálja az időt és energiát a tanuláshoz, hát erre rálehet cáfolni. Hiszem, hogy nekem ez sikerül. Persze még rengeteg a hiányosságom, de amit eddig elértem a nulláról nektek köszönhetően (persze a többi fórumozó közreműködésével) egy tanfolyam sem tudta volna pótolni. Azért majd abba is szeretnék "befektetni" idővel.
Köszönet: Gio
Régi 2010-04-06, 15:14   #1043 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Jó példa erre euraud.
Napos grafikonon visszateszt elnyelővel. Ár már nagyon gödörben, de én azért még nyitottam rá. Melette szólt még a heti elnyelő is, ill. az erős trend. Esés csatornában, célárként a csatorna alját képzelem, de 1,4500 fokozott figyelmet élvez. Amint látszok küzd is vele rendesen. A stopomat már egy órás letört szint alapján rászűkítettem, nagy gond már nem lehet.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-euraud.gif  
Régi 2010-04-06, 15:39   #1044 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 59
ványadt bácsi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok

eurjpy

Szép, hetesen is feltűnő PPZ + BEOB + határozott MACD divergencia. TP1-et szépen elérte, ami viszont elég erős fal, ezért az egész pozit zártam.

kereskedes-de-hogyan-eurjpy.gif
ványadt bácsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-06, 16:08   #1045 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
ványadt bácsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok

eurjpy

Szép, hetesen is feltűnő PPZ + BEOB + határozott MACD divergencia. TP1-et szépen elérte, ami viszont elég erős fal, ezért az egész pozit zártam.

Csatolás 374
Szamomra nagyon pici lenne ez a hozzavetolegesen csak BEOB.

Ami viszont erdekel ennel a parnal, az ami most tortenik a H&S-re valo visszatesztelessel. Ha ad valami atlagosnal picit szebb szignalt akkor long.

HWT
Régi 2010-04-06, 16:18   #1046 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Alapbeállítás

Üdv mindenkinek!
Köszönöm a bíztató szavakat (privátban),természetesen nem tűnök el végleg,éha benézek ide is!
Igaza van néhány érdeklődőnek,a profit faktor kérdés miben létét nem tisztáztuk!

szóval ahogy írtam:
egy egység veszteségre mennyi egység nyereség jut?=profit faktor

http://kepfeltoltes.hu/100406/profit...toltes.hu_.gif

tehát,ha a jobb oldali veszteséget beszorozzuk a bal oldalon bekarikázott profit faktorral,akkor megkapjuk a bruttó nyereséget (másképp fogalmazva)

(A középen bekarikázott adat a payoff)

ALTERMAN
Régi 2010-04-06, 17:46   #1047 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
ALTERMAN,

Ez csakis akkor hiba ha a tervedben szerepel a "funnymentals" figyelembevetele. Ha nem, akkor nem hiba. Ez esetben Gio ellene ment egy szep nagy heti Pinbar-nak egy elhanyagolhato napi nem igazan jelzes erteku gyertyaval.

Bocs, hogy csak most szolok hozza.

HWT
Régi 2010-04-06, 17:57   #1048 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Udv Benjamin,

Valamelyik elozo hozzaszolasomban postaztam egy Expert Advisor-t MT4-hez Forex tester neven, amivel valoban tudunk kotni es jatszani multbeli adatokkal a Strategy tester modul segitsegevel. Elonye hogy dokumentalja azt amit csinalsz es general egy Detailed Statement-et ugyanugy mint az eles vagy demo kereskedes Account history-ja. Nezz vissza legyszives, nem volt olyan regen. Ha szansz egy kis idot az elsajatitasara, akkor felbecsulhetetlen lesz tesztelesre.

HWT
Régi 2010-04-06, 18:28   #1049 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:
Udv Benjamin,

Valamelyik elozo hozzaszolasomban postaztam egy Expert Advisor-t MT4-hez Forex tester neven, amivel valoban tudunk kotni es jatszani multbeli adatokkal a Strategy tester modul segitsegevel. Elonye hogy dokumentalja azt amit csinalsz es general egy Detailed Statement-et ugyanugy mint az eles vagy demo kereskedes Account history-ja. Nezz vissza legyszives, nem volt olyan regen. Ha szansz egy kis idot az elsajatitasara, akkor felbecsulhetetlen lesz tesztelesre.

HWT
Szia!

Köszönöm szépen, megkeresem.

Régi 2010-04-06, 18:52   #1050 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Alapbeállítás

Idézet:
ALTERMAN,

Ez csakis akkor hiba ha a tervedben szerepel a "funnymentals" figyelembevetele. Ha nem, akkor nem hiba. Ez esetben Gio ellene ment egy szep nagy heti Pinbar-nak egy elhanyagolhato napi nem igazan jelzes erteku gyertyaval.

Bocs, hogy csak most szolok hozza.

HWT
HWTRADER!
Hát persze!Ezért írtam,hogy a hiba az,hogy nincs ilyen megközelítése!
Ha a pinbart figyelembe veszi a terve,vegye figyelembe.Ha nem,ne vegye!

(én abszolút nem veszem sehol sem figyelembe,alaposan kiteszteltem milyen előnyöm lenne belőle,semilyen.Nekem!! )

ALTERMAN

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 4 (0 tag és 4 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
Ingyenes tőzsdei könyv letöltés Tőzsdebefektetés.hu
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény
Biztosítás alkusz segítségével
Ingatlan

A pontos idő 12:52 , a GMT +1 időzóna szerint.