| Tőzsde Fórum |
|
|
#1151 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 44
Hírnév szint: 2 ![]() |
Szia,HWTrader!
Köszi,a kimeritő választ! Azért kérdeztem ennyit,mert nekem első sorban a beszállóval van gondom!Ha elkapok egy trendet,akkor azt maximálisan kitudom használni,és jól ki is tudok lépni belőle!De mire megtalálom ezt a trendet,háááát.... addig csak fogy a lovém,persze mindig csak kicsi,de sok kicsi sokra megy!Szóval a találati arányom pocsék! Ezen hogy tudnék változtatni szerinted?De lehet,hogy csak türelmetlen vagyok,kivárni a megfelelő pillanatot??
|
|
|
|
|
|
#1152 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
A turelmesseg nagy ereny itt(is). Demozz es demozz, majd elemezd mit csinaltal. HWT |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#1153 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#1154 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 174
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Sziasztok!
Mi történne akkor, ha egy gap miatt negatívba fut a pénzem éles számlán? A bróker behajtaná rajtam a pénzt? Vagy egyszerűen továbbállok egy mások brókerhez? Számít ilyenkor, hogy ha SL szint körül adta volna el, akkor nem futott volna negatívba? |
|
|
|
|
|
#1155 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1156 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Szerintem nem a brókercég!
|
|
|
|
#1157 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 51
Elég sokat teszteltem, többségük egy forintot nem ér, ami használható volt nekem az a www.algforex.com, illetve érdekes módon a gyanusan olcsó magyar forexsolutions is többségében jó szignálokat küld, csak valahogy egyik sem pont olyan, amit kerestem. Te jössz...
|
|
|
|
|
|
#1158 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Tehát ilyen "vegyél itt,adj el ott típusú jelzéseket" adó szolgáltatót nem használok, ha erre gondolsz.
|
|
|
|
#1159 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1160 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() a mini szamlak atka... |
|
|
|
|
|
|
#1161 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Gondolom, ha egy buy/sell limit megbízásom értékét ugorja át hétvégén az árfolyam, akkor viszont nem a kedvezőbb áron, hanem az általam beírt áron tudok beszállni, ugye? Pl ha most pénteken nyitva hagytam volna egy EURUSD sell limit megbízást 1,355ön, akkor a hétfői 1.3657 körüli nyitóáron, vagy a megadott 1,355ön teljesült volna? |
|
|
|
|
|
|
#1162 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 44
Most ezt a módszert használom!
1.Belépés:Napos charton,az utolsó 3 gyertya minimumát és maximumát nézem,amelyik irányba hamarabb aktiválódik,arra megyek!Néha órás charton nézek 120 EMA-t,és ha fölötte van long,alatta short! 2.Órás charton megvan a kötés,a stoppot ,az utolsó 8 gyertya minimumára,v maximumára teszem!Minden egyes gyertya zárásnál,mozgatom a stoppom,ha tudom! Ha rossz irányba vagyok,akkor kivág! Ha jó irányban vagyok,és a stoppom már meghaladta a belépési pontot,akkor ráépitek a pozira,úgy hogy,az utolsó 4 gyertya maximumát/miinimumát meghaladja,akkor kötök!Stop,az utolso 8 gyertya minimuma/maximuma Ezt folytatom,ameddig tudom! 3.Kilépés:mindig hagyom,hogy kistoppolodjak!Általában,igy az utolsó kötésem minuszos lesz....De ha a Stoppomat kiveszi,akkor fordul,az tuti(eddigi tapasztalat alapján) Most ezt a módszert tesztelem!Még vegyes érzésekkel,de ha megvan a trend,akkor,evvel jó kilehet használni,nekem legalábbis sikerült(És ez nagyon tetszik benne)! Csak még a belépést kellene pontositanom valahogy,vagy megvárni,még elkezd trendelni az instramentum? Szerintem még türelmetlen vagyok,az lehet a baj!(De legalább ,már ezt is észre vettem magamon) ![]() Szerinted hol lehet ebben a módszerben a baj? |
|
|
|
|
|
#1163 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 60
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
A bpforexesek kérésre adnak 15 nap free hozzáférési lehetőséget. Egy próbát megér. http://www.bpforex.hu/hu/fxtt_kereskedesi_jelzes Ezen az oldalon pedig a működési tájékoztató. http://www.bpforex.hu/files/_fxtt_guide_hun.pdf Ez pedig egy alakzat jelző signal rendszer. Ennek is van demo változata kb. 2hét időtartamra. Egy próbát talán ez is megér, de sokkal többre ez sem alkalmas , legalábbis sztem. http://www.autochartist.com/ |
|
|
|
|
|
|
#1164 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
de azért néhány szót mondanék, mivel már egy jó ideje előfizető vagyok. Én mondjuk abszolút nem 1H charton használom, tehát arról nem szeretnék nyilatkozni. Nekem az 1H akkor kell, amikor a gép előtt tudok ülni. DE az, hogy nem érdemes előfizetni rá, nem teljesen igaz. Az FXTT szerintem elsősorban annak jó, aki hosszabb távú befektetésekhez szeretné használni. Én kizárólag erre használom.Kizárólag egy adott számlánál. Nem néztem meg az oldalukat, hogy mostanság mennyibe kerül, ha csak simán elő fizet valaki, de nekem havi szintre lebontva kb. 10000 forintba "fáj". Ez egyáltalán nem sok, akkor amikor autózok mondjuk a német sztrádán, és történik valami érdekes, és odateszi a jelzést a telefonomra. Tehát figyeli helyettem a történéseket. Ilyenkor félrehúzódok mondjuk egy pihenőhelyen, felcsapom a notebookot, és megnézem, hogy érdemes vagy sem komolyabban foglalkoznom a jelzéssel. Tehát nem fog helyettem dönteni, azt majd én eldöntöm, hogy vizsgálatra érdemes e a dolog. Ha nem, akkor nem foglalkozom vele. Ez kerül 10000-be havonta, de meggyőződésem, hogy nem ezen érdemes spórolni. Egyébként én nem néztem meg a táblázatukat (különösebben a reklámok nem érdekelnek, az alapján én nem vásárolok), de amúgy a pontos eredményeiket (és ebben minden benne van, a nyereség és a veszteség is) a Dukascopy bármikor el tudja küldeni, ha valaki az ügyfelük. Tény egyébként az is, hogy Genevaban ( a Dukascopy központjában) a brókercég szoftvere mellett ott fut az FXTT a bankbrókerek monitorain, és bizony figyelembe veszik a jelzéseket amikor hosszútávú befektetésekbe kezdenek a bankok részére. Valóban ad fals jelzéseket is, nem is egyszer, hiszen próbál benne lenni a nagy trendekben, és ez nem fog mindig sikerülni neki. Sok téves jelzés kiszűrhető, hiszen azért vagyunk, hogy vigyázzunk a tőkénkre. Ha valakinek olyan gép vagy robot vagy droid kell, amelyik gondolkodni fog helyette arra ott vannak a 2-300 dolláros robotok, amelyek csak arra várnak, hogy rászabaduljanak a számlára, aztán lehet sírni ha lenullázzák. No ezeknél az FXTT nagyságrendekkel jobb, de nem tévedhetetlen természetesen. De ki az? Ezt nem vitaképpen mondom, (egyébként fogalmam sincs, hogy mi a pontos működési elve, de igazából nem is érdekel), hanem azért mert elég ideje használom ahhoz, hogy nyilatkozzam róla, és tudom, hogy a piacon megéri az árát, ha az ember pontosan tisztában van azzal, hogy mit is vár el tőle. Egyébként a Bpforex hiába ad 15 napot hozzá ingyen, az megint csak egy reklámfogás, mert szerintem nem ismerhető ki ennyi idő alatt. Ja egyébként most olvastam el a jókívánságaidat, amit HWTradernek és nekem címeztél. Részemről is köszönöm, és neked is sok pippet kívánok!
|
|
|
|
#1165 (permalink) |
|
Tag
Szia Sidius!
Nem is vitának szántam, csak a tapasztalatom, s abból adódó véleményem osztottam meg az FXTT-vel kapcsolatban. Kb 3,5 éve 3 hónapot használtam, kísértem figyelemmel. Akkortájt talán még a bp forex sem létezett. Általában szeretem megismerni annak a működését, amivel dolgozok, hogy egyáltalán mi alapján is jönnek létre azok bizonyps szignál jelek. Az órás chart lebontást, meg csak azért használtam hozzá, mert pl. az órás charton az USDJPY- re a szignált a 483-es MA-n adta, ami a napos charton megfelet kb. a 20,15-ös MA-nak, azaz az FXTT szignálnak. Ezt kellett figyelni 8-kor és 13-kor. Mivel 8h és 13h után pár perccel az órás gyertyazárást követően adta ki a jelet a trendek megerősítésére, ill váltására vonatkozóan, s ebből az okból kellett a H1-es chart.. Végigzingoráztam az összes FXTT szignált adó párokra, s ezért írtam, amit írtam. Azt sem vitattam, hogy sok, vagy kevés érte amit kérnek, csupán annyit írtam, hogy mivel van ez a bpforexes ingyenes lehetőség, mindenképp megér egy próbát. Majd azt követően mindenki eldönheti, hogy mit ér meg neki az MA20,xx/Price cross sms-ben történő értesítése. (hozzáteszem, hogy nem voltam és jelenleg sem vagyok kapcsolatban a bp forexel ![]() A veszteségeket azért nem jegyzi sokáig, mert pl. az eurusd-re buy trend signalt adott és a signal jel kiadását követően 1-2 órával (pl. eur makróhír hatására, stb) esetleg megváltozott a trend és rendesen beszakadt, összejött akár 100-150 pip minusz, és természetesen ilyenkor megy mínusz irányban a többi eur pár is. Ugyanez előfordulhat az usd keresztekre a 14:30-as vs 16h-s usa makróknál is, és ugye messze van még a másnap reggel, amikoris új trendbe lép a rendszer. Ez(eke)t az esetleg több száz mínuszos pipet másnap a váltáskor kitörli magából a rendszer, mert ugye trenváltást csinált.. A nyereségeseket pedig mindaddig nyílvántartja, míg nem fordul az MA20-on ismét a trend. Ezért mondtam, hogy szebbnek látszik a rendszerük, mint amit a táblázatukban illusztrálnak. Hozzáteszem én is 80%-ban trenkövető trader vagyok, tehát nem a rendszer ellen beszéltem, csak kifejtettem a véleményem
|
|
|
|
|
|
#1168 (permalink) |
|
Tag
lemir, sidius
Köszönöm az infot. Előfizettem az FXTT-t, meglátjuk mit tud. A saját elmondásuk szerint egyébként sokkal komplexebb a rendszerük, mint az MA-k figyelése. Engem nem H1-en érdekel, inkább valami olyasmit várok tőle, amit sidius írt. Ennél értelmetlenebb dolgokra is költöttem már el ennyit, sőt... fxtom |
|
|
|
|
|
#1169 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Azért ha egy alkalmazottat kellene fizetni, hogy figyelje a piacot és szóljon ha érdekeset lát, picit többe kerülne!
|
|
|
|
#1170 (permalink) |
|
Tag
Manapság a jobb platformok is tudnak szignál jelet küldeni sms-en
Valóban van egy hozzáadott érték az MA-hoz, hogy kicsit más legyen, mint a bollinger szalag közepe. De az csak pár pipben kifejezhető, s erre mondják ők, hogy fundamentális érték hozzáadása.,. Magyarán a hülyítési faktor.Kb így néz ki az fxtt signalja az usdjpy H1 és H4-es chartjain. Azért mondtam a H1-et, mert a fixing CE13 h-kor záró gyertya a signálhoz viszonyítva, alá zárás esetén sell, fölé zárás esetén értelemszerüen a buy jelet ad ki. A H1-en a sárga mező 8-13 időszakot mutatja, az eleje a 8h és a 13h a trendfelülvizsgálati időszakot jelöli. Az eltérésem anno a tesztidőszakban +/- 6 pip volt a szélsőséges érték az fxtt-hez képest. A pontos MA értékeket így 3 év távlatából nem tudom pontosan, de valahol ezen a szinten lehet és ma adhatta ki a sell signalt. A chart akit éredekel megtekintheti a http://fxchartcenter.blogspot.com/20...g-post_16.html |
|
|
|
|
|
#1171 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 39
Idézet:
![]() Szerintem ha nagyobb idősíkot nézünk, akkor nem is lenne olyan nagyon megterhelő kényelmesen elküldeni egy email-t. |
|
|
|
|
|
|
#1172 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1173 (permalink) |
|
Szenior tag
Ha aszerint a strategia szerint kerdezed, amitrol itt olvashatsz, akkor nincs
![]() 4 orason nagyon szepnek kell lennie annak a gyertyanak, hogy vonzo legyen. A PPz jo, nagyon tetszik. Ha ez a gyertya a gap utani elso erinteskor jon, akkor nagyon jo szignal lett volna. Igy viszont mar az latszik hogy az ellenallas eros a gap teteje korul. HWT |
|
|
|
|
|
#1176 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Emelkedo trendvonal, lefele attorte majd most tesztelt vissza. En ha lenne nyitott pozim pl 1H-rol itt biztos zarnam. ![]() Persze kinek mit diktal a modszere. |
|
|
|
|
|
|
#1179 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia HWTrader!
Feltenném neked is az alapkérdést, amit P Pétertől (forexegyetem) kérdeztem: Nem félsz attól, hogy ha a stratégiádat, amit oktatsz sokan használják majd, akkor elveszti a hatékonyságát? És miért nem? |
|
|
|
|
|
#1180 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Az FX piac strukturaja egyszeruen nem teszi lehetove hogy egy-egy strategia elterjedjen annyira hogy befolyasolo tenyezove valjon. Ez inkabb a reszvenypiacra lehet igaz. Ott sokkal korlatozottabb a likviditas, ami a problemat okozza. Egyelore nem jatszom azon a mereten, ahol a vetel-eladas gondot okozna Az en nehany lot-om, nem sok vizet kavar a 100-1000 lot-os megbizasok mellett...
|
|
|
|
|
|
|
#1181 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 3 ![]() |
Volt rá lehetőség, de a szalag és a naposon lévő utolsó gyertya alapján szerintem tökéletes beszálló volt bár ha eléri az 1.0750 et akkor zárni kéne, mert onnan vagy kitör, vagy megint visszamegy 1.0500 körülire. Szerintem.
|
|
|
|
|
|
#1182 (permalink) |
|
Szenior tag
Mara ket cad parom van versenyben az eredeti 4-bol, AUDCAD es NZDCAD. Mindkettonel van egy kis pozicioepites, NZDCAD adott egy nagyon szep lehetoseget az eredeti belepo utan.
Grafikon:
|
|
|
|
|
|
#1183 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Ezt szépen kivártad. Én már biztos kirázódtam volna ![]() Én tegnap cadjpy-nél találtam belépőre. A februárban induló emelkedés kitört a nyár óta kialakult viszintes csatornából, és most tesztelte először vissza azt egy szép pinbarral.Ez a szint azon kivül, hogy napos ill. hetes ppz, erősítit a 90.00 kerek érték is és az emelkedö trend visszatesztje fibo 61.8-ig szépen az 50 es 200 ema felett. Elég tényező szólt amellett, hogy erre a signálgyertyára reagáljak.Majd kiderül, hogy mi lesz a vége. Amúgy a tegnapi zárás szerintem sok belépési lehetőséget hagyott maga után.Euraud,Usdnok, Eurgbp,Gbpjpy és Audusd-n nyitottam, és az összesett tudtam tp1-en zárni. Afféle "üsd és fuss" stratégiával Csak a cadjpy és az aranynál hagytam több teret a történésekhez...Üdv és jó hetet mindenkinek! Gio |
|
|
|
|
|
|
#1188 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 170
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
?Mi a véleményed erről HWTrader? |
|
|
|
|
|
|
#1194 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Az egyik legjobb duma amit ebben a témában hallottam:
"A virtuális tőzsdejáték és a valódi pénzre játszott tőzsde között kb akkora a különbség, mint egy vietnámi háborús fogolytábort átélni, vagy kényelmes fotelből hideg sört szürcsölgetve plazma tv-n Rambo filmet nézni." by Nyilasi |
|
|
|
|
|
#1197 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1198 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Köszi HWT!
93,10-nél kistoppolt 195 pippel Most úgy vélem, van még benne kraft, de mikor az előző csúcs magassága köré ért (TP3), nem mertem neki több helyet adni, csak TP2-ig ezért kirázott. Ha az előző hetem jobban alakult volna, talán másképp döntök, és valószínű csak az előző aljhoz igazodom, vagyis hagytam volna tp1-en, és még mindíg benne csücsülnék.De most meg akartam mindenképp tartani a már elért nyereséget. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez helyes hozzáállás-e. Te hogy kezeled a rövidtávú célkitűzéseket? Ha nem sikerül égy, akkor sikerül attól teljesen elvonatkoztatva kereskedned, vagy inkább a biztosabb megoldások jellemeznek utána?Gio |
|
|
|
|
|
#1199 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1200 (permalink) |
|
Tag
Szia HWT!
Hétvégén kitalált setupot hogy kezeled, ha gappel nyit? Igaz, hétvége nélkül is nyithat gappel... ![]() És ha megengedsz még 1 kérdést: Beszállásnál előző napi záróár +10 pipet adsz meg vagy napi csúcs + 10 pip? Köszi fxtom |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 11 (0 tag és 11 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||