| Tőzsde Fórum |
|
|
#1403 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
nem 1 katt hanem 10. a legkisebb szám nem tudom mit jelent de egy pip az 0,0001 EURUSD-nél remélem nem beszélek hülyeséget,ha igen bocsánat
|
|
|
|
|
|
|
#1408 (permalink) |
|
Szenior tag
|
off:
egyszer irtátok,hogy amíg nem jön össze a kellő pénz a tőzsdéhez,és nem tanulja meg az ember addig fektessük be valamibe. ma kaptam egy tippet,hogy fektessem befektetési aranyba. na most én kézzel fogható aranyat nem akarok venni,de aranyrészvényt érdemes?és egyáltalán az is befektetésnek minősül?ja igen és hol lehet venni mert pl az fxpronál nem láttam hogy lehetne. a portfóliónál lehet? vagy inkább ezt is külföldi brókertől érdemes? |
|
|
|
|
|
#1409 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
inkább bankbetét és hasonlókra gondolhattak |
|
|
|
|
|
|
#1410 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1411 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 109
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Valamelyik topicban leírták a kezdőknek szóló alapvető tanácsokat. Azzal kezdődik, hogy tippekkel ne foglalkozz. Szerintem is inkább bankbetét, amíg oda nem jutsz, hogy megbízol a saját elemzésedben.
|
|
|
|
|
|
#1412 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1413 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Gio |
|
|
|
|
|
|
#1414 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1415 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 28
Hírnév szint: 2 ![]() |
Szevasztok!
Vasárnap hány órától kezdődik a kereskedés, Mo-i idő szerint. Érdekelne, hogy mennyiben különbözik a kereskedés a demózáshoz képest, "éles" helyzetben. Mik a lényegi különbségek. Pl. lassabban kerül kivitelezésre az adás-vétel, eltérően viselkedik a folyamat a valós állapotok között? Mire érdemes fokozottan figyelni, vigyázni? |
|
|
|
|
|
#1416 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
csak lelki különbség van álltalában, de az nagy |
|
|
|
|
|
|
#1417 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Gio |
|
|
|
|
|
|
#1418 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Lenne ismét két kérdésem. Először a csatolmánnyal kapcsolatban. Ez tényleg egy fej-váll alakzat? Jól rajzoltam be? A másik a több napos,hetes kereskedés. Amikor nyittok egy megbízást,akkor hogy sikerül több napig vagy tovább a pozíciót tartani? Csak mert megfigyelésem alapján egy nap akár több 100 pipet ugrál egy adott devizapár. És ugye a 2%-os stopnál ez igen elképzelhetetlen hogy ne érje el. |
|
|
|
|
|
#1419 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#1420 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1422 (permalink) |
|
Új tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Én is csatlakozom Petyac válaszának azon részéhez, hogy elsőre nem könnyű megérteni. Per pillanat negyedik nekifutáson vagyok de mint a nagy klasszikusokat olvasva, több és több részlet "világosodik" meg, egyre jobban tetszik a tanítás. |
|
|
|
|
|
#1423 (permalink) |
|
Új tag
Szevasztok!
Fibo kérdés: A nullától száz és további százalékot mi dönti el, hogy alulról felfelé, vs felülről lefelé rajzoljuk be? Láttam már mindkettőt példákon, de igazából nem értem mi a "szabály"? |
|
|
|
|
|
#1424 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 170
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
Szerintem fibo visszatérésre gondolsz. Értelemszerűen a 100% ott van, ahol a kiindulási pont van. Emelkedésnél alul. Amennyit visszahúzódott annyi % a visszatérés. ok? A megfordítva egyes stratégiákban célár meghatározásra használják. De erre használják még a fibo tágulást is. Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
|
#1425 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Persze ha felmerült és meg is lett válaszolva a téma, de még akkor sem világos minden részlete, azért kérdezzetek rá nyugodtan. Inkább legyen tisztázva, minthogy foltos maradjon!
|
|
|
|
#1426 (permalink) |
|
Új tag
[QUOTE=Fxpadavan;6040]Szia!
Szerintem fibo visszatérésre gondolsz. Értelemszerűen a 100% ott van, ahol a kiindulási pont van. Emelkedésnél alul. Amennyit visszahúzódott annyi % a visszatérés. ok? A megfordítva egyes stratégiákban célár meghatározásra használják. De erre használják még a fibo tágulást is. Üdv: Köszönöm a válaszod Fxpadavan! Példával illusztrálva kérdezem újra, mert még nem igazán világos, melyik a helyes? Másik kérdésem, ha két vagy több számítógépen használoma meta programot, akkor az aktuális beállításokat hogyan lehet a másikra átvinni. (pl. otthon este művelem a szakmát, másnap a munkahelyen ugyanazzal szeretném folytatni?) |
|
|
|
|
|
#1427 (permalink) |
|
Szenior tag
Nem derül ki a rajzodból, hogy melyik két pontra húztad a fibot, ott kéne legyen a piros átló két végpontja. Ha oda húztad amelyikhez a legközelebb van, főleg a fölső érdekes, annak már nincs értelme. Mindíg az utolsó jelentős csúcsra és völgyre kell behúzni, ha úgy vesszük hogy az utolsó csúcshoz húztad, ami majdnem ugyanolyan magasan van mint az előző, akkor a második a jó variáció, ha arra vagy kiváncsi mennyit jött vissza a piac
|
|
|
|
|
|
#1428 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 30
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() |
|
|
|
#1429 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A második (mellékelt) talán már sikerült a segítő instrukciókkal. Höszönöm.
|
|
|
|
|
|
|
#1430 (permalink) |
|
Szenior tag
Igen, így jó, ez az alap. Ha viszont egy mondjuk 61,8as visszateszt után Fibo-val akarod meghatározni valamiért a longirányú célárat ebben a példában, és mondjuk 161,8%-ra gondolsz, na ekkor szokták fordítva behúzni a fibot, mert akkor fölülre kerül a 100% és mégföljebb a 161,8% és ott lesz a célárad (de ez csak egy példa most) ezért látod kétféleképpen berajzolva
|
|
|
|
|
|
#1431 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Longolásnál lentről felfele, shortnál fentről le. Jól gondolom? |
|
|
|
|
|
|
#1433 (permalink) | ||
|
Szenior tag
Idézet:
Idézet:
|
||
|
|
|
|
|
#1434 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
http://forum.tozsde.hu/tokeattet/165...lanksagok.html |
|
|
|
|
|
|
#1435 (permalink) | ||
|
Szenior tag
Idézet:
Idézet:
|
||
|
|
|
|
|
#1436 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 178
kössz az infot, kerestem a tőkeáttétel topicot csak nem találtam lehet elkerülte a figyelmem, meg nem akartam végigolvasni most 29 oldalt h feltették e már ezt a kérdést, am gondoltam h volt már de tényleg nem naon van időm h végigolvasgassam az egészet. Kössz mégegyszer!
|
|
|
|
|
|
#1437 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1440 (permalink) |
|
Szenior tag
Ahoz hogy zárd a shortod venned kell, az eladási ár pedig magasabb mint amit a chart mutat, mert ott a vételi, alacsonyabb ár szerepel, a spread-del, ilyen egzotik párnál gondolom elég nagy lehet ez.
|
|
|
|
|
|
#1441 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Köszi, csak meglepett és nem tudtam mire vélni. Akkor a shorton a vételi ár látható és az eladási ennél valamelyest magasabb. "hogy ez nekem miért nem jutott az eszembe" |
|
|
|
|
|
|
#1442 (permalink) |
|
Szenior tag
amikor eladsz akkor mindíg az alacsonyabb áron adsz el, vételi ár bróker szemszögből, pénzváltóknál is így van kiírva
amikor veszel akkor mindíg a magasabb áron veszel, eladási ár bróker szemszögből de pl a Protrader platformon az én szemszögemből írják ki, hogy vételi és eladási ár, tehát fordítva, a lényeg a magasabb illetve alacsonyabb ár, és a chart alapból mindíg az alacsonyabb árat rajzolja |
|
|
|
|
|
#1443 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A "T" betű a hátamon, de a "kilómétereket" próbálom szaporítani. |
|
|
|
|
|
|
#1444 (permalink) |
|
Új tag
Nézegettem az Avtivtrades honlapját HWTrader instruálása nyomán és megekadtam a Stop garancián.
Jól gondolom, hogy akkor náluk nincs ugra-bugrából adódó veszedelem. Van még tudomásotok más brokernél is hasonló "szériafelszerelésről"? |
|
|
|
|
|
#1445 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
elkezdtem tanulgatni az indikátorokat. az lenne a kérdésem hogy a mozgóátlag indikátornál metatradernél az időszak illetve az elmozdulás értékek pontosan mit jelentenek? ugyanis azt csináltam hogy perces chartablakban betettem 2 mozgóátlaggrafioknt egyiket 10-es időszakkal másikat 20-as időszakkal amik szépen metszik egymást, de szeretném tudni a miértjét is. ha erről már voltszó bocsánat, próbálom behozni magam a fórumon ![]() üdv: Jamescameron kapitány |
|
|
|
|
|
#1446 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 308
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Bocs, de az ilyen alap kérdéseknek érdemes előbb utánanézni. Írd be a google-be: mozgóátlag. Rögtön az első találat megadja a választ. Nem tudom, hogy honnan kezdted el "tanulgatni", de javaslom még a portfólió füzeteket és a Kecskeméti István könyvének első kötetét. Ne sajnáld az időt utánajárásra mielőtt kérdezel, mert a munkád során nem csak arra kapsz választ, amire eredetileg kerestél, hanem sok minden másra is. |
|
|
|
|
|
|
#1447 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1448 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 15
Sziasztok!
Gratulálok ehhez a topichoz és köszönöm azt a sok információt, amit itt olvashattam. Nagyon jó közösség jött létre. Néhány hete találtam rá magára a fórumra. Most sikerült végig olvasnom a témához tartozó hozzászólásokat. Én még elég zöld fülű vagyok a témában. Amennyire az időm engedi demozok, most már HWTrader tanításait próbálom alapul venni, ami külön köszönetet érdemel.
|
|
|
|
|
|
#1449 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Activetrades-nel van limitalt rizikoju szla, aminel garantaljak a stoppodat. A Standard es ECN szla-nal nincs garantalt stop, nezz utana alaposan. En nem is olyan reg jartam ugy hogy egy gap 80 pip-el ugrotta at a stop szintemet. A broker zarta gap utan az elso aron. |
|
|
|
|
|
|
#1450 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 15
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek a következő képpel kapcsolatban, amit pénteken készítettem. USDNOK devizapáron indítottam pozíciót. Szimmetrikus háromszög eső trendben. A piros, szaggatott vonalak PPZ-k szeretnének lenni. (A programban nem tudom sávval jelölni, csak vonallal.) A kitörésre mértem fel a célárat, amit szaggatott fekete vonallal jelöltem. Short indítása 6,1756 (sikerült áttörnie a 6,2000 szintet) TP1 6,1500 amit el is ért TP2 6,1000 lenne, de kiderül holnap, hogy merre akar menni az ár TP3 6,0451 lenne, ami a célár Szerintetek jó az elképzelésem vagy van, amit ti másképpen csinálnátok? Előre is köszönöm a válaszokat. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 4 (0 tag és 4 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||