| Tőzsde Fórum |
|
|
#1451 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Pl.: |
|
|
|
|
|
|
#1452 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 15
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
![]() Köszönöm! |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#1453 (permalink) |
|
Új tag
Sziasztok!
A PPZ-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha napos chart-on szeretnék kereskedni, akkor ott felveszem a PPZ-ket és megnézem hetesen, hogy ott is PPZ-ként funkcionálnak, vagy először hetes charton veszem fel őket, és naposon keresek az árhoz még közelebbi PPZ-t? Én az első variációt alkalmaztam, de a kérdés mindig ott motoszkált a fejemben. A válaszokat előre is köszönöm! |
|
|
|
|
|
#1454 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Sok sikert! U.I.: keresgélj és jelölj ppzket és tegyél fel minél több képet, mindig lesz, aki leellenőrzi. Addig kell ezt, mig automatikusan rá nem áll a szemed. Ha egy párnál nem jelentkeznek ezek igazán szépen, akkor keress másikat.Van bőven, csak a szép grafikonokkal foglalkozz. Gio |
|
|
|
|
|
|
#1455 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Lehet elhangzott már,de nem találom az erre vonatkozó bejegyzést. Már egy órája nézem a fórumot ez miatt. A kérdés: Az FXPRO-ban miért van egy tizedes jeggyel több? Eddig nem zavart,de észre vettem hogy önkéntelenül ahhoz méreteztem a pipet. Be lehet valahol állítani? Előre is köszi |
|
|
|
|
|
#1456 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Black |
|
|
|
|
|
|
#1457 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1458 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
De át lehet állítani vagy sem? Vag válasszak másik brókert vagy szokjam meg?
|
|
|
|
|
|
|
#1463 (permalink) |
|
Új tag
Sziasztok!
Az alábbi két képen olyan szinteket vettem fel, amelyek szerintem PPZ-k. A narancssárga stopvonalak a hetes PPZ-ket, a piros stopvonalak a napos PPZ-ket jelölik. A kérdésem az lenne, hogy jó helyen látom-e a PPZ-ket? Black |
|
|
|
|
|
#1464 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 61
Hírnév szint: 3 ![]() |
Sziasztok,
Hwtrader módszereével kapcsolatban va egy kérdésem: Milyen grafikont tekintetek meghatározónak/megbízhatónak? Alpari és Oanda egész mást tud mutatni zárógyertyaként (azt hiszem 1 óra eltérés van a zárásuknál, de az éppen elég). Üdv |
|
|
|
|
|
#1465 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Gio |
|
|
|
|
|
|
#1466 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
viszont Oandán gondolom még most is csak H3 gyertya van !?Mert itt még lehetne arra is gondolni, hogy elvileg ugyanakkor zár mindkét bróker mégsem egyformák a gyertyák, pl pár másodperc eltérés miatt is lehet ez, meg a nem teljesen egyforma árak miatt is (1-3 pip eltérhet, több nem hiszem) |
|
|
|
|
|
|
#1467 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 35
Üdv!
Az adózással kapcsolatban lenne kérdésem. Az világos, hogy nyereség után adózni kell, illetve, hogy a veszteséget is fel lehet tüntetni adott esetben. De egy nullszaldós körüli helyzetben, amikor például pár ezer, vagy mondjuk csupán pár száz Ft a nyereség akkor mit kell tenni? Én csak könyvelő segítségével tudnám megcsinálni az adóbevallást, és annak a díja máris mínuszba fordítaná az egyenlegem. Az adóbevallás egyáltalán bonyolultabb ebben az esetben, mint teszem azt egy köztisztviselőnél? |
|
|
|
|
|
#1468 (permalink) |
|
Szenior tag
|
|
|
|
|
|
#1469 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Par honapja keltette fel az erdeklodesemet a tozsde, azon belul a devizaparokkal valo kereskedes all hozzam a legkozelebb. Nullarol indulo kezdokent, nagyon sok anyagot atneztem, es probalom az alapokat elsajatitani. Nemregen bukkantam ra erre a forumra es azota mar tobszor is atolvastam elejetol a vegeig. Halas koszonet mindenkinek, a sok segitsegert, es a tapasztalatok megosztasaert! Kerdesem a kovetkezo lennne : EURUSD paron H4 talalhato gap eseten ki lehet e valamilyen modon szamolni a celarat? Van erre esetleg valamilyen modszer vagy ilyen esetben a hozza legkozelebb talalhato erros ellenalasi szint a celar? Ha hulyeseget kerdeznek elore is elnezest
|
|
|
|
|
|
#1470 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1471 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Sok anyag található a neten a résekről, érdemes átnézni őket, mert többek között azt is megtudod, mit is jelent a gap, mikor beszélhetünk róla, valamint hogy a gappot nem értelmezünk napon belüli charton, hanem naposon! Itt ugyanis nincs szó résről, mivel nincs is rés, ugyanis a vasárnapi nyitás nem a pénteki csúcs felett történt
|
|
|
|
#1472 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Koszonom a gyors valaszokat!
Most mar ertem hogy a gappot nem ertelmezunk napon beluli charton. Azt elfelejtettem irni hogy kulfoldon elek. (UTC-05:00) Keleti idő Egyesült Államok igy nelem a vasarnapi piac nyitas 5 pm es a zaras 12 am tehat a vasarnapi gyertyam 7 oranyi armozgasbol tevodik ossze. Amibol pl (UTC+01:00) Budapesten 6 oranyi adat mar hetfoi napnak felel meg. Kerdesem az lenne hogy ebben az esetben is figyelmen kivul kellene hagynom a vasarnapi gyertyat vagy sem? |
|
|
|
|
|
#1473 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 35
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1474 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 61
Idézet:
Hát a különbségek jóval nagyobbak, de akkor kiválsztom csak az egyiket és azt használom konzekvensen. Mindenesetre köszi a választ neked is és Gionak is. |
|
|
|
|
|
|
#1475 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A jóval nagyobb eltérés egy H4 zárásnál akkor lehet ha nem egy órában zárja a H4-es időszakot két bróker. |
|
|
|
|
|
|
#1483 (permalink) |
|
Tag
Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 34
sziasztok!
gbpusd-n várható szerintetek fordulás? ezt abból gondolom hogy: ![]() -az árfolyamtrend egyre meredekebb szögben emelkedett (erre van valami külön megnevezés de most nem jut hirtelen eszembe). - az árfolyam lassan elér (illetve már elérte az alját) egy szinthez ahol januárban két gap is kialakult (ha jól tudom ez ebben a formában ott és akkor szigetforduló volt) - h3-on és 30m-en macd divergencia látható ezek szerintetek elegendőek egy shorthoz meg felelő gyertyajelzés esetén? köszi |
|
|
|
|
|
#1484 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Nem nagyon látom a képről, hogy ez napos chart lenne! Az már bizonyos, hogy a szigetfordulós elméleted nem jó. Mi is lenne ott a szigetforduló? Ha felfelé trendben kialakult volna egy rés ami nincs betöltve, majd lefelé menetben körülbelül szemben vele, szintén keletkezik egy rés, ami szintén nincs betöltve. Tehát a két szemben lévő rés kialakítja a szigetel maga felett! Itt mindkét rés betöltött, vagyis ez nem sziget! Nézzél csak utána!
|
|
|
|
#1485 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Szóval inkább a long irányt preferáld, amíg nem törik meg az emelkedő trend!
|
|
|
|
#1487 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
ma ujra megnéztem... nem tudom mi van oandával de full máshogy néz ki ma a d1 mint tegnap ![]() pl ápr 18-19 környékén is látható egy rés az előbb betett charton ma meg már nem , sőt januárban sem---> [ ![]() tegnapi chart --> ![]() ez mitől lehet h egyik napról a másikra megváltozik a chart? ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#1488 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1490 (permalink) | |
|
Szenior tag
[QUOTE=zolih;6752]
Idézet:
Egyébként április 16 és 19 között az Alpari szerint is volt rés, mert 16-án a low 1,53486 és 19-én a high 1,53422. persze utána betöltődött, de nálam ott volt az. Viszont például január 29 és február 01 esetében 1,59768 volt a min és 1,59782 volt a max vagyis a rés még aznap betöltődött!
|
|
|
|
#1493 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1494 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Gio |
|
|
|
|
|
|
#1496 (permalink) |
|
Új tag
Ma két devizapáron láttam lehetőséget, amikkel kapcsolatban szívesen fogadnám az építő jellegű kritikákat, ha valaki másképpen csinálta volna.
1. USD/HUF Pin bar, amit alulról metsz a 210,00 kerek szám, EMA200. Ezután két pici gyertya jött, amik számomra a bizonytalanságot mutatták, majd hajnalban fehér gyertyával indult a nap, ami megerősített a szándékomba. Long indítása 211,21-nél, TP1: 211,94 TP2: 212,93 Mindkét szintet elérte az ár. Egyenlőre eddig mertem kereskedni. 2.AUD/USD 0,9200 kerek szintet nem sikerült áttörnie az áfolyamnak, elkezdett visszaesni róla. Az indikátorok (az EMA-k kivételével) shortot jeleztek, az USD pároknál long jelzések voltak, így shortot indítottam 0,9154-nél. Az eredeti TP 0,9040 lett volna, de a stoppomat behúztam 0,9103-ra délután, mert a nyereség egy részét meg akartam védeni. Nem rég néztem rá a pozícióra, hát kistoppolt. |
|
|
|
|
|
#1497 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Idézet:
mi az a ppz? Üdv mindenkinek! |
|
|
|
|
|
|
#1499 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Vigyazz azokkal a gyertyakkal mire leptel. Nagyon jelenktektelenek. Ha a nagy trend iranyaba lepsz ezekre, akkor jobb eselyeid vannak, ha fordulo szignalt keresel akkor minel nagyobb pinbar-t vagy mas szignal gyertyat akarsz latni. Az idea mogotte az, hogy a fordulot jelzo gyertya kitor uj csucsokra/aljakra minel magasabban es az ott levo nyitott erdek(nyugvo megbizasok/ stoppok) hatarozottan nagy erovel visszanyomjak. Nezz vissza a peldaim koze, latsz jopar kiemelkedoen szep gyertyat. A csapda az, hogy idonkent a pici gyertyak is nagyon szepen teljesitenek. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a jatek lenyege az, hogy minel tobb tamogato tenyezot magunk melle allitsunk. A pici gyertya nem ilyen. Ha teszteled oket hosszu tavon, akkor rajossz, hogy rengeteg van, ami csak a penzedet viszi. Igazabol az a fontos, hogy otthon erezd magad abban amit csinalsz(na es persze legyen pozitiv varhatosaga), a tobbi csak a korites HWT |
|
|
|
|
|
|
#1500 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Köszönöm a válaszod és az információt! A következőnél remélem már jobban meg tudom ítélni a belépési pontokat (valamint türelmesen tudok várni rájuk).
|
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 3 (0 tag és 3 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|