Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-07-26, 07:53   #1451 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Black eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek a következő képpel kapcsolatban, amit pénteken készítettem.

USDNOK devizapáron indítottam pozíciót. Szimmetrikus háromszög eső trendben. A piros, szaggatott vonalak PPZ-k szeretnének lenni. (A programban nem tudom sávval jelölni, csak vonallal.) A kitörésre mértem fel a célárat, amit szaggatott fekete vonallal jelöltem.
Short indítása 6,1756 (sikerült áttörnie a 6,2000 szintet)
TP1 6,1500 amit el is ért
TP2 6,1000 lenne, de kiderül holnap, hogy merre akar menni az ár
TP3 6,0451 lenne, ami a célár

Szerintetek jó az elképzelésem vagy van, amit ti másképpen csinálnátok?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Annak a "3szögnek" hogy az egy jelentős alakzat lehessen, legalább azért 2 csúcsot ill. 2 völgyet magába kéne foglalnia(minél több, annál jobb), ahonnan az ár már visszapattant. Így ez nem teljesen "kerek"
Pl.:
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-3szoeg.gif  
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-26, 10:46   #1452 (permalink)
Új tag

Black logója

Hely: Győr
Összes hozzászólás: 15
Hírnév szint: 2
Black a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Annak a "3szögnek" hogy az egy jelentős alakzat lehessen, legalább azért 2 csúcsot ill. 2 völgyet magába kéne foglalnia(minél több, annál jobb), ahonnan az ár már visszapattant. Így ez nem teljesen "kerek"
Pl.:
Igazad van Gio! Annyira akartam, hogy azt is láttam. De így visszanézve teljesen igazad van.
Köszönöm!
Black nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-07-28, 07:06   #1453 (permalink)
Új tag

Black logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

A PPZ-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Ha napos chart-on szeretnék kereskedni, akkor ott felveszem a PPZ-ket és megnézem hetesen, hogy ott is PPZ-ként funkcionálnak, vagy először hetes charton veszem fel őket, és naposon keresek az árhoz még közelebbi PPZ-t?
Én az első variációt alkalmaztam, de a kérdés mindig ott motoszkált a fejemben.

A válaszokat előre is köszönöm!
Régi 2010-07-28, 08:19   #1454 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Ha napos chart-on szeretnék kereskedni, akkor ott felveszem a PPZ-ket és megnézem hetesen, hogy ott is PPZ-ként funkcionálnak, vagy először hetes charton veszem fel őket, és naposon keresek az árhoz még közelebbi PPZ-t?

Szerintem mindegy melyikkel kezded, ha az igazán lényeges szinteket keresed, azok látszani fognak mindkét grafikonon. Természetesen ha naposon kereskedsz, ott lehetőséged van a finomabb meghatározásra, és ahhoz mérten várni a kialakult jelzést. Próbáld meg azt, hogy hetesen egy sima trendvonallal jelölöd a látható ppz-ket és utána megnézed naposon, hogy azon a környéken pontosan milyenek is voltak a reakciók.Ezután naposon beállítasz egy pontosabb zónát, ahol szignált szeretnél látni. Ezek legyenek a tényleges fordulópontokon, mert kisebb ppz-k is lesznek bőven, de ezeken nem a legmegbízhatóbbak a jelzések.Vagyis itt több a hamis szignál. Ezeket akkor érdemes felvenni a grafikonodra, ha már pozicióba szeretnél lépni, van is rá megfelelő helyen jelzés és felméred a lehetőségeket. itt fontosak ezek a kisebb ppz-k is, hisz ott várhatsz majd némi ellenállást a poziddal.Mielött nyitsz, el kell dönteni, hogy mennyire van közel az első problémás zóna, és hogy ha eléri az ár, elég messze van-e ahhoz, hogy ha vissza is fordul, ne kerülj bajba, hogy van-e időd reagálni, hogy gépnél tudsz-e lenni, vagy akár hogy tudsz-e már korábban a stoppodon szűkíteni stb. Az a lényeg, hogy mindent fel kell mérni még POZICIÓBA LÉPÉS ELÖTT és nem érhet semmi váratlanul. Ha minden helyzetre megvan a válaszod, és megfelelőnek találod a kondiciókat, akkor indulhat a hajó és a végét nem is tudod, de azt biztosra, hogy mi lesz a legrosszabb variáció stb.
Sok sikert!

U.I.: keresgélj és jelölj ppzket és tegyél fel minél több képet, mindig lesz, aki leellenőrzi. Addig kell ezt, mig automatikusan rá nem áll a szemed. Ha egy párnál nem jelentkeznek ezek igazán szépen, akkor keress másikat.Van bőven, csak a szép grafikonokkal foglalkozz.

Gio
Régi 2010-07-28, 17:39   #1455 (permalink)
Szenior tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 122
petyac a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül petyac részére
Alapbeállítás

Sziasztok!

Lehet elhangzott már,de nem találom az erre vonatkozó bejegyzést. Már egy órája nézem a fórumot ez miatt.

A kérdés:
Az FXPRO-ban miért van egy tizedes jeggyel több? Eddig nem zavart,de észre vettem hogy önkéntelenül ahhoz méreteztem a pipet. Be lehet valahol állítani?

Előre is köszi
petyac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-28, 17:40   #1456 (permalink)
Új tag

Black logója

Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem mindegy melyikkel kezded, ha az igazán lényeges szinteket keresed, azok látszani fognak mindkét grafikonon. Természetesen ha naposon kereskedsz, ott lehetőséged van a finomabb meghatározásra, és ahhoz mérten várni a kialakult jelzést. Próbáld meg azt, hogy hetesen egy sima trendvonallal jelölöd a látható ppz-ket és utána megnézed naposon, hogy azon a környéken pontosan milyenek is voltak a reakciók.Ezután naposon beállítasz egy pontosabb zónát, ahol szignált szeretnél látni. Ezek legyenek a tényleges fordulópontokon, mert kisebb ppz-k is lesznek bőven, de ezeken nem a legmegbízhatóbbak a jelzések.Vagyis itt több a hamis szignál. Ezeket akkor érdemes felvenni a grafikonodra, ha már pozicióba szeretnél lépni, van is rá megfelelő helyen jelzés és felméred a lehetőségeket. itt fontosak ezek a kisebb ppz-k is, hisz ott várhatsz majd némi ellenállást a poziddal.Mielött nyitsz, el kell dönteni, hogy mennyire van közel az első problémás zóna, és hogy ha eléri az ár, elég messze van-e ahhoz, hogy ha vissza is fordul, ne kerülj bajba, hogy van-e időd reagálni, hogy gépnél tudsz-e lenni, vagy akár hogy tudsz-e már korábban a stoppodon szűkíteni stb. Az a lényeg, hogy mindent fel kell mérni még POZICIÓBA LÉPÉS ELÖTT és nem érhet semmi váratlanul. Ha minden helyzetre megvan a válaszod, és megfelelőnek találod a kondiciókat, akkor indulhat a hajó és a végét nem is tudod, de azt biztosra, hogy mi lesz a legrosszabb variáció stb.
Sok sikert!

U.I.: keresgélj és jelölj ppzket és tegyél fel minél több képet, mindig lesz, aki leellenőrzi. Addig kell ezt, mig automatikusan rá nem áll a szemed. Ha egy párnál nem jelentkeznek ezek igazán szépen, akkor keress másikat.Van bőven, csak a szép grafikonokkal foglalkozz.

Gio
Köszönöm a válaszodat Gio! Igyekszem ezeket az információkat átültetni a gyakorlatba.

Black
Régi 2010-07-28, 17:45   #1457 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 874
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
petyac eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Lehet elhangzott már,de nem találom az erre vonatkozó bejegyzést. Már egy órája nézem a fórumot ez miatt.

A kérdés:
Az FXPRO-ban miért van egy tizedes jeggyel több? Eddig nem zavart,de észre vettem hogy önkéntelenül ahhoz méreteztem a pipet. Be lehet valahol állítani?

Előre is köszi
mert van ahol egyel többet használnak, de azt már pipettnek hívják, és 1pipett elmozdulás értékben a tizede 1pip elmozdulásnak. Ráadásul, hogy még bonyolultabb legyen, pl EURAUD-ban nem használja az ötödik tizedest!
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-28, 17:47   #1458 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
mert van ahol egyel többet használnak, de azt már pipettnek hívják, és 1pipett elmozdulás értékben a tizede 1pip elmozdulásnak. Ráadásul, hogy még bonyolultabb legyen, pl EURAUD-ban nem használja az ötödik tizedest!
Uhh lehet ezt bonyolítani még? De át lehet állítani vagy sem? Vag válasszak másik brókert vagy szokjam meg?
Régi 2010-07-28, 17:58   #1459 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Uhh lehet ezt bonyolítani még? De át lehet állítani vagy sem? Vag válasszak másik brókert vagy szokjam meg?
nem állítható, de ezért ne válassz másik brókert
Régi 2010-07-28, 18:06   #1460 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
nem állítható, de ezért ne válassz másik brókert
És figyelmen ha figyelmen kívül hagyom az utolsó tizedest az nagy gond?
Régi 2010-07-28, 18:11   #1461 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
És figyelmen ha figyelmen kívül hagyom az utolsó tizedest az nagy gond?
nem, nem kell vele foglalkozni, csak néhány expert-nek okoz gondot, de remélem olyat nem használsz
Régi 2010-07-28, 18:13   #1462 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
nem, nem kell vele foglalkozni, csak néhány expert-nek okoz gondot, de remélem olyat nem használsz
nem, nem igazán, azt sem tudom mi az
Régi 2010-07-29, 13:42   #1463 (permalink)
Új tag

Black logója

Alapbeállítás

Sziasztok!

Az alábbi két képen olyan szinteket vettem fel, amelyek szerintem PPZ-k. A narancssárga stopvonalak a hetes PPZ-ket, a piros stopvonalak a napos PPZ-ket jelölik.
A kérdésem az lenne, hogy jó helyen látom-e a PPZ-ket?

Black
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-kep_01.jpg   kereskedes-de-hogyan-kep_02.jpg  
Régi 2010-07-30, 20:17   #1464 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 61
TőzsdésTőkés a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok,

Hwtrader módszereével kapcsolatban va egy kérdésem:
Milyen grafikont tekintetek meghatározónak/megbízhatónak?

Alpari és Oanda egész mást tud mutatni zárógyertyaként (azt hiszem 1 óra eltérés van a zárásuknál, de az éppen elég).

Üdv
TőzsdésTőkés nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-30, 22:23   #1465 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
TőzsdésTőkés eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok,

Alpari és Oanda egész mást tud mutatni zárógyertyaként (azt hiszem 1 óra eltérés van a zárásuknál, de az éppen elég).

Üdv
Én használtam Alparin és fxpron is, és szinte teljesen ugyanaz az eredmény hosszabb távon. Talán egyszer-egyszer akadnak eltérések nyitást illetően, de ez van a mérleg mindkét oldalán, tehát egyszer itt, másszor ott. A lényeg, hogy mindig egy fajta zárás alapján üzemeltess egy számlát, nem szabad ugrálni.
Gio
Régi 2010-07-30, 23:04   #1466 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok,

Üdv
Azt hiszem Te arra gondolsz, hogy a napos és a 4órás gyertyák zárási ideje eltérhet. Az okosok szerint az az ideális, ha a napos és a H4 gyertya is 23 órakor indul magyar idő szerint, más okosok azt mondják azt nézd amin tradelsz, megint más okosok szerint a britt nyitáskor induljon a H4 gyertya. Válogathatsz kedvedre viszont Oandán gondolom még most is csak H3 gyertya van !?

Mert itt még lehetne arra is gondolni, hogy elvileg ugyanakkor zár mindkét bróker mégsem egyformák a gyertyák, pl pár másodperc eltérés miatt is lehet ez, meg a nem teljesen egyforma árak miatt is (1-3 pip eltérhet, több nem hiszem)
Régi 2010-08-02, 14:40   #1467 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 35
RyanTT a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Adózás

Üdv!
Az adózással kapcsolatban lenne kérdésem. Az világos, hogy nyereség után adózni kell, illetve, hogy a veszteséget is fel lehet tüntetni adott esetben. De egy nullszaldós körüli helyzetben, amikor például pár ezer, vagy mondjuk csupán pár száz Ft a nyereség akkor mit kell tenni? Én csak könyvelő segítségével tudnám megcsinálni az adóbevallást, és annak a díja máris mínuszba fordítaná az egyenlegem. Az adóbevallás egyáltalán bonyolultabb ebben az esetben, mint teszem azt egy köztisztviselőnél?
RyanTT nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-02, 14:55   #1468 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
RyanTT eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv!
Az adózással kapcsolatban lenne kérdésem.
http://forum.tozsde.hu/kezdoknek/91-adobevallas.html
Régi 2010-08-02, 18:38   #1469 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Kecsu a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Gap

Sziasztok!

Par honapja keltette fel az erdeklodesemet a tozsde, azon belul a devizaparokkal valo kereskedes all hozzam a legkozelebb. Nullarol indulo kezdokent, nagyon sok anyagot atneztem, es probalom az alapokat elsajatitani. Nemregen bukkantam ra erre a forumra es azota mar tobszor is atolvastam elejetol a vegeig. Halas koszonet mindenkinek, a sok segitsegert, es a tapasztalatok megosztasaert!
Kerdesem a kovetkezo lennne : EURUSD paron H4 talalhato gap eseten ki lehet e valamilyen modon szamolni a celarat? Van erre esetleg valamilyen modszer vagy ilyen esetben a hozza legkozelebb talalhato erros ellenalasi szint a celar?
Ha hulyeseget kerdeznek elore is elnezest
kereskedes-de-hogyan-eurusd-heti-01.gif
Kecsu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-02, 19:11   #1470 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kecsu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Par honapja keltette fel az erdeklodesemet a tozsde, azon belul a devizaparokkal valo kereskedes all hozzam a legkozelebb. Nullarol indulo kezdokent, nagyon sok anyagot atneztem, es probalom az alapokat elsajatitani. Nemregen bukkantam ra erre a forumra es azota mar tobszor is atolvastam elejetol a vegeig. Halas koszonet mindenkinek, a sok segitsegert, es a tapasztalatok megosztasaert!
Kerdesem a kovetkezo lennne : EURUSD paron H4 talalhato gap eseten ki lehet e valamilyen modon szamolni a celarat? Van erre esetleg valamilyen modszer vagy ilyen esetben a hozza legkozelebb talalhato erros ellenalasi szint a celar?
Csatolás 659
semmi jelentősége a gap-nek, de ami a képeden látszik az nem is gap hivatalosan, mert nem szabadna a két gyertyának semmilyen közös értékének lenni (a vasárnapi 1órát amit jelölhet a pici gyertya azt ne vedd figyelembe, vagy nem tudom mi lehet a doji szerűség), de nálam ráadásul ennyi sincs, szóval még adathiányod is lehet
Régi 2010-08-02, 22:44   #1471 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Kecsu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Csatolás 659
Szia és üdv a fórumon!

Sok anyag található a neten a résekről, érdemes átnézni őket, mert többek között azt is megtudod, mit is jelent a gap, mikor beszélhetünk róla, valamint hogy a gappot nem értelmezünk napon belüli charton, hanem naposon! Itt ugyanis nincs szó résről, mivel nincs is rés, ugyanis a vasárnapi nyitás nem a pénteki csúcs felett történt
Régi 2010-08-02, 23:52   #1472 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Kecsu a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Koszonom a gyors valaszokat!

Most mar ertem hogy a gappot nem ertelmezunk napon beluli charton.
Azt elfelejtettem irni hogy kulfoldon elek. (UTC-05:00) Keleti idő Egyesült Államok igy nelem a vasarnapi piac nyitas 5 pm es a zaras 12 am tehat a vasarnapi gyertyam 7 oranyi armozgasbol tevodik ossze. Amibol pl (UTC+01:00) Budapesten 6 oranyi adat mar hetfoi napnak felel meg.
Kerdesem az lenne hogy ebben az esetben is figyelmen kivul kellene hagynom a vasarnapi gyertyat vagy sem?
Kecsu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-03, 11:28   #1473 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 35
RyanTT a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Köszi a linket, elolvastam a válaszokat, de a kérdésemre nem találtam választ, ott is megkérdeztem, de eléggé pang a topic. Úgyhogy ennyi OFF remélem ide is belefér még, ha mást nem valaki privbe segíthetne.
RyanTT nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-03, 21:12   #1474 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Azt hiszem Te arra gondolsz, hogy a napos és a 4órás gyertyák zárási ideje eltérhet. Az okosok szerint az az ideális, ha a napos és a H4 gyertya is 23 órakor indul magyar idő szerint, más okosok azt mondják azt nézd amin tradelsz, megint más okosok szerint a britt nyitáskor induljon a H4 gyertya. Válogathatsz kedvedre viszont Oandán gondolom még most is csak H3 gyertya van !?

Mert itt még lehetne arra is gondolni, hogy elvileg ugyanakkor zár mindkét bróker mégsem egyformák a gyertyák, pl pár másodperc eltérés miatt is lehet ez, meg a nem teljesen egyforma árak miatt is (1-3 pip eltérhet, több nem hiszem)

Hát a különbségek jóval nagyobbak, de akkor kiválsztom csak az egyiket és azt használom konzekvensen.

Mindenesetre köszi a választ neked is és Gionak is.
Régi 2010-08-03, 23:06   #1475 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Hát a különbségek jóval nagyobbak, de akkor kiválsztom csak az egyiket és azt használom konzekvensen.
A néhány pip eltérés csak akkor van, mint ahogy írtam is, ha elvileg ugyanakkor zár két bróker, de lehet köztük 1-2 másodperc eltérés, illetve az árjegyzés se pont ugyanolyan két brókernél feltétlen, az is eltérhet 1-2 pipet adott pillanatban.

A jóval nagyobb eltérés egy H4 zárásnál akkor lehet ha nem egy órában zárja a H4-es időszakot két bróker.
Régi 2010-08-05, 20:29   #1476 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Sziasztok,

AUD/CAD páron van kialakulóban egy lehetséges Pin bar (legalábbis Oandán). Érdemes lehet megnézni záráskor.
Régi 2010-08-06, 20:35   #1477 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok,

AUD/CAD páron van kialakulóban egy lehetséges Pin bar (legalábbis Oandán). Érdemes lehet megnézni záráskor.
Hát, remélem más is megjátszotta....
Régi 2010-08-07, 12:20   #1478 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Hát, remélem más is megjátszotta....
En az USDCAD-os pin-re leptem. Elso pozim a honapban.
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-07, 13:45   #1479 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
En az USDCAD-os pin-re leptem. Elso pozim a honapban.
Húú, én is azt akartam írni, az volt tipikus belépés.
Én is arra léptem, bár az AUD/CAD is "megcsinálta".

EUR/HUF párral is szoktál belépni?
Régi 2010-08-07, 23:52   #1480 (permalink)
Szenior tag

HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Húú, én is azt akartam írni, az volt tipikus belépés.
Én is arra léptem, bár az AUD/CAD is "megcsinálta".

EUR/HUF párral is szoktál belépni?
Sajnos nem kinalja a brokerem. Jo lenne pedig, bar a spread lehet hogy horribilis rajta
Régi 2010-08-08, 07:50   #1481 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sajnos nem kinalja a brokerem. Jo lenne pedig, bar a spread lehet hogy horribilis rajta
USD/CAD-nál milyen célárat használsz?
Én nem mertem 1,03 fölé menni. Ott teljesült a céláram, ami tulajdonképpen jó. Nagyon jó.
Régi 2010-08-08, 20:50   #1482 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
USD/CAD-nál milyen célárat használsz?
Én nem mertem 1,03 fölé menni. Ott teljesült a céláram, ami tulajdonképpen jó. Nagyon jó.
1.05 ha az egiek is ugy akarjak
Régi 2010-08-08, 23:23   #1483 (permalink)
Tag

zolih logója

Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 34
zolih a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

sziasztok!

gbpusd-n várható szerintetek fordulás?
ezt abból gondolom hogy:

-az árfolyamtrend egyre meredekebb szögben emelkedett (erre van valami külön megnevezés de most nem jut hirtelen eszembe).
- az árfolyam lassan elér (illetve már elérte az alját) egy szinthez ahol januárban két gap is kialakult (ha jól tudom ez ebben a formában ott és akkor szigetforduló volt)
- h3-on és 30m-en macd divergencia látható

ezek szerintetek elegendőek egy shorthoz meg felelő gyertyajelzés esetén?

köszi
zolih nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-09, 05:34   #1484 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
zolih eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
sziasztok!

gbpusd-n várható szerintetek fordulás?
ezt abból gondolom hogy:

-az árfolyamtrend egyre meredekebb szögben emelkedett (erre van valami külön megnevezés de most nem jut hirtelen eszembe).
- az árfolyam lassan elér (illetve már elérte az alját) egy szinthez ahol januárban két gap is kialakult (ha jól tudom ez ebben a formában ott és akkor szigetforduló volt)
- h3-on és 30m-en macd divergencia látható

ezek szerintetek elegendőek egy shorthoz meg felelő gyertyajelzés esetén?

köszi
Szia!

Nem nagyon látom a képről, hogy ez napos chart lenne! Az már bizonyos, hogy a szigetfordulós elméleted nem jó. Mi is lenne ott a szigetforduló? Ha felfelé trendben kialakult volna egy rés ami nincs betöltve, majd lefelé menetben körülbelül szemben vele, szintén keletkezik egy rés, ami szintén nincs betöltve. Tehát a két szemben lévő rés kialakítja a szigetel maga felett! Itt mindkét rés betöltött, vagyis ez nem sziget! Nézzél csak utána!
Régi 2010-08-09, 08:54   #1485 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia!

Nem nagyon látom a képről, hogy ez napos chart lenne! Az már bizonyos, hogy a szigetfordulós elméleted nem jó. Mi is lenne ott a szigetforduló? Ha felfelé trendben kialakult volna egy rés ami nincs betöltve, majd lefelé menetben körülbelül szemben vele, szintén keletkezik egy rés, ami szintén nincs betöltve. Tehát a két szemben lévő rés kialakítja a szigetel maga felett! Itt mindkét rés betöltött, vagyis ez nem sziget! Nézzél csak utána!
Közben megnéztem a napos chartot és bizony én nem látok a jelzett időszakban vagyis a január eleje és február eleje között semmiféle rést! Szóval szigetforduló kilőve! Az árfolyam pillanatnyilag erős emelkedő trendben van, sőt 4H-n hétvége előtt pont egy emelkedést támogató macd divergencia alakult ki. Viszont felette van az 1,6000 ami vélhető ellenállás lesz, és volt a múltban is. Pénteken már megközelítette az árfolyam, de nem volt igazi szinttámadás! Ez még előttünk van, de mégis azt mondom, hogy emelkedő trendben ne keress short lehetőséget, hacsak nincs kész terved, egy trend ellenes akcióra. De akkor is csak egy gyors menetre készülj, ha valami jó kis R/R-el megteheted, és igen profi vagy, aminek ha nem haragszol ez a kis szigetforduló benézés némileg ellent mond. Szóval inkább a long irányt preferáld, amíg nem törik meg az emelkedő trend!
Régi 2010-08-09, 09:37   #1486 (permalink)
Szenior tag

Pekka logója

Összes hozzászólás: 348
Pekka a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Pekka részére
Alapbeállítás

Többször hallottam, hogy "a forexen ne kereskedj hétfőn".
Miért? És mennyire érdemes ezt betartani?

Köszönöm
Régi 2010-08-09, 10:18   #1487 (permalink)
Tag

zolih logója

Alapbeállítás

Idézet:
Közben megnéztem a napos chartot és bizony én nem látok a jelzett időszakban vagyis a január eleje és február eleje között semmiféle rést!
köszi.

ma ujra megnéztem... nem tudom mi van oandával de full máshogy néz ki ma a d1 mint tegnap
pl ápr 18-19 környékén is látható egy rés az előbb betett charton

ma meg már nem , sőt januárban sem--->

[

tegnapi chart -->

ez mitől lehet h egyik napról a másikra megváltozik a chart?
Régi 2010-08-09, 10:22   #1488 (permalink)
Tag

zolih logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szia!
Az már bizonyos, hogy a szigetfordulós elméleted nem jó. Mi is lenne ott a szigetforduló? Ha felfelé trendben kialakult volna egy rés ami nincs betöltve, majd lefelé menetben körülbelül szemben vele, szintén keletkezik egy rés, ami szintén nincs betöltve. Tehát a két szemben lévő rés kialakítja a szigetel maga felett! Itt mindkét rés betöltött, vagyis ez nem sziget! Nézzél csak utána!
igen, ezt benéztem
Régi 2010-08-09, 10:42   #1489 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Sziasztok!

Lenne egy rejtély. A csatolásban kiderül,hogy az ár nem érte el a buy stopot,mégis beszállt a piacra. Ez miért történt meg? Vagy hogyan?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-1.gif  
Régi 2010-08-09, 10:55   #1490 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

[QUOTE=zolih;6752]
Idézet:
Közben megnéztem a napos chartot és bizony én nem látok a jelzett időszakban vagyis a január eleje és február eleje között semmiféle rést!/QUOTE]

köszi.

ma ujra megnéztem... nem tudom mi van oandával de full máshogy néz ki ma a d1 mint tegnap
pl ápr 18-19 környékén is látható egy rés az előbb betett charton

ma meg már nem , sőt januárban sem--->

[

tegnapi chart -->

ez mitől lehet h egyik napról a másikra megváltozik a chart?
Valószínűleg utólag belenyúlnak, mivel ahogy nézem mintha a gyertyák formája is megváltozott volna!
Egyébként április 16 és 19 között az Alpari szerint is volt rés, mert 16-án a low 1,53486 és 19-én a high 1,53422. persze utána betöltődött, de nálam ott volt az.
Viszont például január 29 és február 01 esetében 1,59768 volt a min és 1,59782 volt a max vagyis a rés még aznap betöltődött!
Régi 2010-08-09, 10:57   #1491 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Lenne egy rejtély. A csatolásban kiderül,hogy az ár nem érte el a buy stopot,mégis beszállt a piacra. Ez miért történt meg? Vagy hogyan?
A spreaddal kalkuláltál?
Régi 2010-08-09, 10:59   #1492 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
A spreaddal kalkuláltál?
Miért azt mindjárt az elején beleszámolja,mintha a buy 0.8338 helyett 0.8336-on lett volna? Na ezt így nem tudtam. Azt hittem csak a nyitott pozícióknál számolja bele. Akkor ez lehet köszi hogy rávilágítottál erre.
Régi 2010-08-09, 11:01   #1493 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Miért azt mindjárt az elején beleszámolja,mintha a buy 0.8338 helyett 0.8336-on lett volna? Na ezt így nem tudtam. Azt hittem csak a nyitott pozícióknál számolja bele. Akkor ez lehet köszi hogy rávilágítottál erre.
Egyébként könnyen rájöhetsz, mert megnézed hová raktad a megbízást, és hogy mennyi a spread. Ha megvan és ott nyitott akkor az volt a titok!
Régi 2010-08-09, 11:16   #1494 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
A vételi megbízásodat a broki eladási ára fogja aktiválni.Amit viszont te alapból látsz az a vételi.Vagy rászámolod ilyenkor a spreadet, mint azt Sidius is mondta, vagy beállítod jobb egérgomb-tulajdonságok-általános-eladási szintek megjelenítése. Így mindig látod hol is pontosan az a szint.Shortnál ez természetesen fordítva van, ott a kiszállásnál fizeted meg a spreadet.
Gio
Régi 2010-08-09, 11:51   #1495 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Egyébként könnyen rájöhetsz, mert megnézed hová raktad a megbízást, és hogy mennyi a spread. Ha megvan és ott nyitott akkor az volt a titok!
Igen ez volt a baj. Csak ahogy írtam erre nem gondoltam és túl közel raktam a stopot,aminek a következményeit még most is viselem, Köszi a segítséget még egyszer.
Régi 2010-08-10, 19:12   #1496 (permalink)
Új tag

Black logója

Alapbeállítás

Ma két devizapáron láttam lehetőséget, amikkel kapcsolatban szívesen fogadnám az építő jellegű kritikákat, ha valaki másképpen csinálta volna.

1. USD/HUF

Pin bar, amit alulról metsz a 210,00 kerek szám, EMA200. Ezután két pici gyertya jött, amik számomra a bizonytalanságot mutatták, majd hajnalban fehér gyertyával indult a nap, ami megerősített a szándékomba. Long indítása 211,21-nél, TP1: 211,94 TP2: 212,93
Mindkét szintet elérte az ár. Egyenlőre eddig mertem kereskedni.

2.AUD/USD

0,9200 kerek szintet nem sikerült áttörnie az áfolyamnak, elkezdett visszaesni róla. Az indikátorok (az EMA-k kivételével) shortot jeleztek, az USD pároknál long jelzések voltak, így shortot indítottam 0,9154-nél. Az eredeti TP 0,9040 lett volna, de a stoppomat behúztam 0,9103-ra délután, mert a nyereség egy részét meg akartam védeni. Nem rég néztem rá a pozícióra, hát kistoppolt.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-forumra-1.jpg   kereskedes-de-hogyan-forumra-2.jpg  
Régi 2010-08-11, 15:56   #1497 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 11
Snoopy a hírnévhez vezető út elején jár.
Red face

Idézet:
Sziasztok!

Egy hülye kérdés:
mi az a ppz?

Üdv mindenkinek!
Snoopy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-11, 16:06   #1498 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Snoopy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy hülye kérdés:
mi az a ppz?

Üdv mindenkinek!
ha elolvasnád mondjuk ezt a topic-ot, megtudnád

#41 hsz
Régi 2010-08-11, 17:00   #1499 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ma két devizapáron láttam lehetőséget, amikkel kapcsolatban szívesen fogadnám az építő jellegű kritikákat, ha valaki másképpen csinálta volna.

1. USD/HUF

Pin bar, amit alulról metsz a 210,00 kerek szám, EMA200. Ezután két pici gyertya jött, amik számomra a bizonytalanságot mutatták, majd hajnalban fehér gyertyával indult a nap, ami megerősített a szándékomba. Long indítása 211,21-nél, TP1: 211,94 TP2: 212,93
Mindkét szintet elérte az ár. Egyenlőre eddig mertem kereskedni.

2.AUD/USD

0,9200 kerek szintet nem sikerült áttörnie az áfolyamnak, elkezdett visszaesni róla. Az indikátorok (az EMA-k kivételével) shortot jeleztek, az USD pároknál long jelzések voltak, így shortot indítottam 0,9154-nél. Az eredeti TP 0,9040 lett volna, de a stoppomat behúztam 0,9103-ra délután, mert a nyereség egy részét meg akartam védeni. Nem rég néztem rá a pozícióra, hát kistoppolt.
Szia Black,

Vigyazz azokkal a gyertyakkal mire leptel. Nagyon jelenktektelenek.

Ha a nagy trend iranyaba lepsz ezekre, akkor jobb eselyeid vannak, ha fordulo szignalt keresel akkor minel nagyobb pinbar-t vagy mas szignal gyertyat akarsz latni.

Az idea mogotte az, hogy a fordulot jelzo gyertya kitor uj csucsokra/aljakra minel magasabban es az ott levo nyitott erdek(nyugvo megbizasok/ stoppok) hatarozottan nagy erovel visszanyomjak. Nezz vissza a peldaim koze, latsz jopar kiemelkedoen szep gyertyat.

A csapda az, hogy idonkent a pici gyertyak is nagyon szepen teljesitenek. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a jatek lenyege az, hogy minel tobb tamogato tenyezot magunk melle allitsunk. A pici gyertya nem ilyen. Ha teszteled oket hosszu tavon, akkor rajossz, hogy rengeteg van, ami csak a penzedet viszi.

Igazabol az a fontos, hogy otthon erezd magad abban amit csinalsz(na es persze legyen pozitiv varhatosaga), a tobbi csak a korites

HWT
Régi 2010-08-11, 19:08   #1500 (permalink)
Új tag

Black logója

Smile

Idézet:
Szia Black,

Vigyazz azokkal a gyertyakkal mire leptel. Nagyon jelenktektelenek.

Ha a nagy trend iranyaba lepsz ezekre, akkor jobb eselyeid vannak, ha fordulo szignalt keresel akkor minel nagyobb pinbar-t vagy mas szignal gyertyat akarsz latni.

Az idea mogotte az, hogy a fordulot jelzo gyertya kitor uj csucsokra/aljakra minel magasabban es az ott levo nyitott erdek(nyugvo megbizasok/ stoppok) hatarozottan nagy erovel visszanyomjak. Nezz vissza a peldaim koze, latsz jopar kiemelkedoen szep gyertyat.

A csapda az, hogy idonkent a pici gyertyak is nagyon szepen teljesitenek. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a jatek lenyege az, hogy minel tobb tamogato tenyezot magunk melle allitsunk. A pici gyertya nem ilyen. Ha teszteled oket hosszu tavon, akkor rajossz, hogy rengeteg van, ami csak a penzedet viszi.

Igazabol az a fontos, hogy otthon erezd magad abban amit csinalsz(na es persze legyen pozitiv varhatosaga), a tobbi csak a korites

HWT
Szia HWTrader

Köszönöm a válaszod és az információt! A következőnél remélem már jobban meg tudom ítélni a belépési pontokat (valamint türelmesen tudok várni rájuk).
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 3 (0 tag és 3 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
Ingyenes tőzsdei könyv letöltés Tőzsdebefektetés.hu
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény
Biztosítás alkusz segítségével
Ingatlan

A pontos idő 12:49 , a GMT +1 időzóna szerint.