| Tőzsde Fórum |
|
|
#1505 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 61
Hírnév szint: 3 ![]() |
Sziasztok,
Én még mindig egy kicsit a napi gyertyákkal, illetve azok záró/nyitó árával vagyok balban. Ha jól emlékszem azt mondtátok, hogy 23.00 órai zárás a jó, akkor zárnak amerikában (?). Oandában a nap zárás reggel 6-kor történik, (mert akkor van éjfél New Yorkban). Mi alapján ajánlottátok az este 11-es zárást, illetve melyik platform kínálja ezt a zárást. )Oandánál megkérdeztem, ez nem beállítható) Üdv |
|
|
|
|
|
#1508 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Tegnap óta benne vagyok az EUR/JPY párban shortra. Csatolok két képet, ahol a pozíció építést gyakorlom. Remélem hogy jól kíváncsi vagyok a véleményetekre. Az első belépésnél, 108.10-nél, azért van egy narancs és egy piros vonal, mert az első áttörést nem éreztem igazinak,csak a hosszú gyertyát. És ezért léptem be a pirosra. A 107.65 szerintem egyértelmű belépési jel volt. És a 3.at 106.75 re gondolom,és ezért raktam oda egy sell stopot. A ráépítést minden esetben a nullába húzás után tettem meg,vagyis az előzö pozíción már nem volt veszteség sem kockázat. Remélem jól csináltam. ![]() A két kép ugyanaz két idősíkban. |
|
|
|
|
|
#1509 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1511 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 15
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Ti is voltatok már úgy, hogy egy sikeresnek mondható időszak után semmi sem sikerült? Ez már a második hét, hogy minden az ellentétesen történik, mint ahogy "kellene". Eléggé elkeserítő (főleg egy kezdőnek).Persze tudom, szükség van ezekre a kudarcokra, na de ennyire?!
|
|
|
|
|
|
#1512 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 98
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
Ezért mondják,hogy pár év alatt derül ki az igazság manuális stratégiáknál. |
|
|
|
|
|
|
#1513 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 308
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Azért a második hétnél még nem kell elkeseredni. Lesz hosszabb is ![]() Ha elfogadsz egy tanácsot: ilyenkor tarts szünetet. 1-2 hétig ne kereskedj. Tudom, ez a legnehezebb, de utólag minden másképp fog látszani. |
|
|
|
|
|
|
#1516 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Igen eltuntem egy kisse, ugyanis egybol ketszeres apuka lettem idokozben. Megszulettek varva vart ikreink augusztus 20-an(jol idozitettek a kis lurkok). Ket szep es eros fiu, gondolhatjatok hogy tele lett a kezunk rendesen azota. Kereskedes mostanaban szunetel, a piacot azert kovetem. Idovel tobb idom lesz a forumon is reszt venni. Addig is sok sikert mindenkinek, HWT |
|
|
|
|
|
|
#1517 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#1518 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Kívános sok-sok egészséget és szeretetet a családhoz! ![]() u.i.: nekem is 2 fiú van Nagyobbik 3.5, kisebbik fél éves.2 kis gézengúz
|
|
|
|
|
|
|
#1520 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1521 (permalink) |
|
Tag
Hihetetlen milyen pontosan stimmelnek a támasz ellenállás szintek, és ezek egybeesnek mind a két fibo szintjeivel.
HwTrader kolegának én is sok álmatlan éjszakát kívánok. Természetesen jóértelemben.
|
|
|
|
|
|
#1522 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 28
Idézet:
Gratulálok! |
|
|
|
|
|
|
#1525 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 15
Idézet:
Gratulálok a fiúkhoz! Sok örömöt és egészséget kívánok!
|
|
|
|
|
|
|
#1528 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Jó egészséget a a "HWTraderkéknek"! A PIPek számolgatásánál is vannak jobb dolgok!
|
|
|
|
|
|
|
#1531 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Segítsetek, mert valamit nem értek és ez most bukóhoz vezetett.
Valamit elszámoltam az USD/CAD párnál. Beadtam hogy 32 pip stoppal 2% kockázatra számoljon nekem egy pozi méretet a Meta Forexegyetemes Money Management-je. Erre megadta a 1,5 lotot. Amit be is kötöttem. Na de ez nem 2% kockázat lett így, hanem 20!!!! 320 pipet kellett volna beírnom, hogy jó legyen a pozi méret. Most elszámoltam a pipeket?
|
|
|
#1533 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 153
Idézet:
![]() véletlenül nem hozzáírtál 1db + 0-át a tőkédhez és így adott nagyobb kötésméretet? amúgy nem értem miért kell ilyen szoftverekkel foglalkozni, én úgy csinálom hogy megjegyeztem hogy 20-50-100... nagyságú stopnál mekkora pozíciót vehetek fel max a kockázatomhoz mérten, régen én is pontosan számoltam, de az lassú... de ha ennyire precíz akarsz lenni akkor ajánlom figyelmedbe az excel táblát
|
|
|
|
|
|
|
#1534 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Nem. Jól írtam be és eddig jól is számolt. De most elkezdtem figyelni ezt a párt és itt 32 pipre ezt a lotot adja. Hülye voltam, mert fel sem tünt. Csak automatikusan benyitottam. Itt nem számol jól. Hát erre vigyázzatok! Köszi
|
|
|
|
#1535 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() ahogy nézem épp pluszban van még, lehet zárni kellene és nyitni egy 2%os pozit |
|
|
|
|
|
|
#1538 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 35
Sziasztok!
Azt jól tudom, hogy az 5 éven túli befektetések adómentesek? Mintha azt hallottam volna, ha ez előre jelezve van, akkor áll az adómentesség. Igaz ez? Ha igen akkor ezt hogy lehet jelezni, mi a menete? Illetve ha túladok az adott papírokon "idő előtt", akkor egyszerűen adókötelessé válik? |
|
|
|
|
|
#1539 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Kezdő tőzsdéző vagyok. Szeretném kipróbálni a Forex kereskedést és tanácsot szeretnék kérni, melyik forexbrókernél érdemes (egyelőre) demószámlát nyitnom. Korábban ebben a topikban olvastam, hogy az admiral markets jó választás lehet, de gondolkodtam az fxPRO-n is. Mi a véleményetek ezekről? A válaszokat előre is köszönöm! |
|
|
|
|
|
#1540 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1541 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
köszönöm!
akkor valószínűleg az admiral lesz a jó választás, de azért még megnézem a broker topicot is. nem szeretnék nagyban kezdeni pláne nem élesben. az itt leírtakat akarom betartani valószínűleg belépés után 1 hétig az ismerkedésé lesz a főszerep. |
|
|
|
|
|
#1543 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Azt jól látom, hogy sokszor a komolyabb hírek, esetleg usa piacnyitással, indítják el a várt belépőt? Most nem feltétlen arra gondolok hogy a hírre kereskednék. Csak ha egyszer az adja meg a belépőt, akkor mi van?
|
|
|
#1544 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1545 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1546 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 149
Sziasztok!
Átolvastam az első 14 oldalt a fórumból és megpróbáltam összefoglalni HWTrader stratégiáját. Talán hasznos lesz valakinek. Ha valamit nem jól értettem, akkor kérlek javítsatok ki. Instrumentumok: kb. 25 féle devizapár, határidős árupiaci termékek, határidős indexek (összesen kb. 40 terméket figyel nap végén). Idősíkok: heti, napi, 4 órás. Elemzés: Heti vagy napi gyertyákon. PPZ, fibo, MA (50, 150, 200, 365), round number. Az instrumentumok elemzése a zárás előtt 1-2 órában történik. Belépés: PPZ és round number közelében, ahol esetleg még egy fibo szint vagy MA is van. A szignált ezen a szinten egy napi, ritkán 4 órás pin bar, engulfin, inside bar adja. A szignál gyertya legyen a korábbi gyertyáknál nagyobb, jelentős gyertya. A belépés buy/sell stop megbízással történik a szignált adó gyertya low/high alá/fölé helyezve 10 pip-el. A megbízás elhelyezése többnyire nap végén történik, mikor már bezárult a szignált adó gyertya és a piac is. Kivétel ha H4 alapján történik a belépés. SL: szignál gyertya low/high alá/fölé 10 pip-el vagy PPZ alá/fölé valamennyivel (nem tudom pontosan mennyivel). TP: első lehetséges megállást okozó szintnél. Ez sokszor napi PPZ, kerek szám, fibo szint, támasz vagy ellenállás szintek a belépési idősíkon vizsgálva. Stop mozgatás: TP1 elérésekor BE-be kerül a stop. Utána az előző gyertya low/high alá/fölé, támasz/ellenállás szintekre (amikor azok elesnek). A stop mozgatás is a belépés idősíkján történik. Pozíció építés: nagyon ritkán. Támasz/ellenállás, PPZ szintek törésekor. Kilépés: SL, BE, TP1, TP2. A kilépés sokszor több lépésben történik. TP1-nél ½, 2/3-ad pozíció zárás és a maradék BE-ben. TP2-ben teljes zárás. A stop mozgatás, illetve a pozíció zárások során a trader alkalmaz bizonyos finomhangolásokat. Ennek alapjául a tapasztalati úton kialakult megérzések szolgálnak, amik kis mértékben befolyásolhatják a stratégiát. Pl. TP1-nél teljes zárás, vagy az árak mozgása miatt tágabb vagy szűkebbre helyezett stopmozgatás. Néhány kérdés azért felmerült bennem a stratégiával kapcsolatban, amikre eddig nem találtam választ. HWTrader lennél olyan kedves, hogy ezeket is kifejted? Trendelemzés (elsődleges, másodlagos, minor trend meghatározása) hogy történik? Felezést alkalmazol-e? Forgalmat figyeled-e? RR? Pozícióméret? Egy pozícióban kockáztatott tőke devizában? Egy pozícióban kockáztatott tőke %? Kereskedés devizaneme? Ha USD akkor valamilyen módon megpróbálod ellensúlyozni a dollár gyengülését? Pozíció építés során a pozícióméret meghatározása? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
#1548 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 59
Sziasztok!
HWT, GRATULÁLOK A BABÁKHOZ! ![]() Én is elfoglalt voltam, de azért egy szép helyzetet sikerült megcsípnem. Az AUDCAD-on, egyértelmű emelkedő trendben, hatalmas PPZ-be / többszörös ellenállásba szúrt vissza egy szépen fejlett Pin Bar. Az első célár a közvetlenül felette lévő extra kerek szám volt (0.1000), melynek elérése után azonnal zártam is a pozíciót. AUDCAD PPZ / ellenállás heti felbontásban: ![]() Naposon: ![]() További sikeres kereskedést mindenkinek!
|
|
|
|
|
|
#1549 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy már volt szó róla, de talán nem minden nézőpontból. A gyertyák rajzolását tekintve nem lenne célszerűbb olyan chartot nézni, ami pl. megegyezik azzal amit Londonban vagy New York-ban néznek? Ahogy én tudom London adja a forex forgalmának kb. felét, míg NY a 25%-át. Mivel London adja a legnagyobb forgalmat (ez a forex élet központja) logikusnak tűnik, hogy olyan chartot nézzünk mint amit az ottani managerek (ugyanazt a nyitás/zárást lássuk egy-egy gyertyánál mint amire ők kötnek). Ezt melyik megbízható brókercég tudja biztosítani? Pl. Alpari(uk), Oanda? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
#1550 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Ajánlottak nekem egy új forex brókercéget. Van retail és ECN részleg is. Az ECN rész már működik 1000$ deposit-tól és mini lotokkal is tudsz kötni. Talán érdemes kipróbálni. Nem új a cég, több éves múlttal rendelkezik. http://www.fxopen.com/TradingTerms.aspx Kíváncsi lennék a véleményetekre. Üdv: Zsolt |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 12 (0 tag és 12 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||