Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-02-24, 06:54   #1 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
DonGraca a hírnévhez vezető út elején jár.
Question A nagy kérdés :D

Hello
pár napja próbálgatom a Plus500-at demo számlával,az árucikk tőzsdét.
tegyük fel hogy betennék 1000€-t. 100 euroért vásárolgatnék mondjuk.a nyereség zárás úgy lenne beállítva hogy ha hoz 30€ hozamot akkor eladódjon.
mi a véleményetek erről?jó stratégia vagy nem éri meg ilyen kicsibe csinálni?
DonGraca nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-24, 08:02   #2 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 130
Hírnév szint: 4
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

30 EUR az átlag magyar napi jövedelem. Szerintem nem kérdés....
Lackok nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-02-24, 09:42   #3 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
DonGraca eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hello
tegyük fel hogy betennék 1000€-t. 100 euroért vásárolgatnék mondjuk.a nyereség zárás úgy lenne beállítva hogy ha hoz 30€ hozamot akkor eladódjon.
Asszem csak rövid időt töltenél el az árutőzsdén! Ez ugyanis nem stratégia! 100 euróért vásároljon (ez kapásból a tőkéd tíz százaléka tőkeáttét nélkül) és 30 nyereségnél adjon el? Mi van ha nem nyereség van, hanem veszteség? Mennyinél állsz meg? Mi alapján veszel, vagy adsz el? A stratégia megalkotásába ilyen kérdések bőven beletartoznak. Ezeknek a megválaszolása alap, ami nélkül esélyed sincsen!
Régi 2010-02-24, 20:59   #4 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
DonGraca eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hello
Javaslom kezd el tanulmänyozni az elejetöl, csak a hasznodra välhathttp://forum.tozsde.hu/kezdoknek/121...de-hogyan.html
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-27, 19:57   #5 (permalink)
San
Új tag

Összes hozzászólás: 2
San a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Engem a klasszikus kockázatkezelő hedge érdekel.
Van néhány számotokra lehet hogy nevetséges kérdésem, de a neten található anyagokat átböngészve nem találtam rá választ. Lehet, hogy csak valamit rosszul értelmeztem.
Van pár dolog amit nem értek.
1. Ahhoz hogy pozíciót nyissak elegendő letennem az alapletétet?
2. Az alapletét megegyezik a napi maximális árfolyammozgással? Ezután finanszíroznom kell a pozíciómat minden nap, és ha akarom lezárom egy ellenirányú ügylettel. Összevezetik a két ügyletet, és meg is kapom a nyereséget.
3. Honnan van nekem nyereségem ha saját magammal üzletelek?
Példa: veszek márciusban augusztusi lejáratra búzát 29500 Ft-ért. Júliusban 33000 Ft-ért eladom. Leteszem az alapletétet, finanszírozom a pozit, majd júliusban lezárom ellenirányú ügylettel. Mikor megveszem akkor is alapletétet kell kifizetni? De ebből nekem hogyan lesz nyereségem?

Bocs ha nagyon kezdő voltam...
Előre is köszönöm a választ
San nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-28, 08:42   #6 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
San eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Engem a klasszikus kockázatkezelő hedge érdekel.
Van néhány számotokra lehet hogy nevetséges kérdésem, de a neten található anyagokat átböngészve nem találtam rá választ. Lehet, hogy csak valamit rosszul értelmeztem.
Van pár dolog amit nem értek.
1. Ahhoz hogy pozíciót nyissak elegendő letennem az alapletétet?
2. Az alapletét megegyezik a napi maximális árfolyammozgással? Ezután finanszíroznom kell a pozíciómat minden nap, és ha akarom lezárom egy ellenirányú ügylettel. Összevezetik a két ügyletet, és meg is kapom a nyereséget.
3. Honnan van nekem nyereségem ha saját magammal üzletelek?
Példa: veszek márciusban augusztusi lejáratra búzát 29500 Ft-ért. Júliusban 33000 Ft-ért eladom. Leteszem az alapletétet, finanszírozom a pozit, majd júliusban lezárom ellenirányú ügylettel. Mikor megveszem akkor is alapletétet kell kifizetni? De ebből nekem hogyan lesz nyereségem?

Bocs ha nagyon kezdő voltam...
Előre is köszönöm a választ
Az első kérdésedre a válasz, hogy igen le kell tenned a letétet, amelyet a brókercég határoz meg számodra. A fedezet neve árkülönbözet-biztosíték. Az alapletét kevés lesz, mivel általában a határidős piacon egy bizonyos letétképzés általában úgy néz ki, hogy van a KELER alapletét és van a brókercég által meghatározott letéti követelmény. Tehát például ha vettél búzát, 1 kontraktust, aminek az értéke mondjuk 1000000 forint, akkor van, mondjuk egy KELER által meghatározott alapletét, tételezzük fel 100000 forint és mondjuk erre jön még egy a brókercég által meghatározott letét ami mondjuk legyen ugyanannyi mint a KELER azaz 100000 forint tehát magyarul ilyen módon egy 1000000-ós pozíciót nyitsz 200000 forinttal. Na most ezen kívül is kell még a számládon is pénznek lenni, mert a termék ára folyamatosan mozog, és bizony mindig nap végi elszámolás van a határidős piacon ellentétben az azonnali piaccal aminél T+3 nap. Ilyen módon nem csak az számít, hogy megvetted márciusban 29500-ért és eladod júliusban 33000-ért, hanem az is, hogy hol áll az árfolyam nap végén. Mert attól, hogy júliusban 33000 lesz, még lehet májusban 25000 a napi zárás és az időleges veszteséget finanszíroznod, kell, ha tartani akarod a pozíciót.. Vagy úgy, hogy van még a számládon tartalék, vagy úgy, hogy felszólítanak és feltöltöd a fedezetet. Ha nem akkor likvidálják a pozidat, és kész.
A második kérdésedre lényegében válaszoltam. Igen bármikor lezárhatod a pozíciódat, nem kell megvárnod a kifutást. Ha vettél akkor eladsz, ha eladtál veszel és kész. Az elszámolás naponta megtörténik, de az mindegy abból a szempontból, hogy a végén a vételi és eladási árfolyam különbözetét kapod meg. Persze a díjjak leszámítása után. Egy leegyszerűsített példa:

Vettél 1 kontit 25000-ért
Holnap a záró 25100. Nyertél: +100 (elszámolják)
Holnapután a záró 25200. Nyertél:+100(az előző záróhoz képest elszámolják)
Következő nap lezártál 25300. Nyertél +100 (az előző záróhoz képest elszámolják)
Totálba nyertél: 300 (25300-25000=300)
Szóval az összeg ugyanannyi, csak a rendszer nap végén számolja ki a pillanatnyi állást, de a végösszeg szempontjából ez tökmindegy.

A harmadik kérdésedre a válasz az, hogy a tőzsdén nem magaddal üzletelsz, hanem az ellenoldalon mindig áll valaki (vagy valakik), az teljesen mindegy, hogy a technika az, hogy 1 vevő, egy eladó, több személy, market maker…stb. Soha nem magadban üzletelsz. Ha kimész a piacra, és veszel krumplit befektetési céllal, hogy később valakinek eladd, az is egy határidős üzlet, csak egy kicsit más mint a tőzsde, de nem nagyon, csak a technikai lebonyolítás különböző. De a másik oldalon lesz egy másik fél.
Régi 2010-02-28, 09:33   #7 (permalink)
San
Új tag

Összes hozzászólás: 2
San a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszönöm szépen a választ.
San nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
kérdés, Plus500

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Melyik részvényben lehet nagy potenciál? Kisbefektető B kategóriás részvények 8 2011-01-15 12:01
V vagy W ez itt a kérdés Pancser A kategóriás részvények 1 2010-01-25 08:51

Partnereink
Ingyenes tőzsdei könyv letöltés Tőzsdebefektetés.hu
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény
Biztosítás alkusz segítségével
Ingatlan

A pontos idő 12:12 , a GMT +1 időzóna szerint.