| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Hello
pár napja próbálgatom a Plus500-at demo számlával,az árucikk tőzsdét. tegyük fel hogy betennék 1000€-t. 100 euroért vásárolgatnék mondjuk.a nyereség zárás úgy lenne beállítva hogy ha hoz 30€ hozamot akkor eladódjon. mi a véleményetek erről?jó stratégia vagy nem éri meg ilyen kicsibe csinálni? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
http://forum.tozsde.hu/kezdoknek/121...de-hogyan.html
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Engem a klasszikus kockázatkezelő hedge érdekel. Van néhány számotokra lehet hogy nevetséges kérdésem, de a neten található anyagokat átböngészve nem találtam rá választ. Lehet, hogy csak valamit rosszul értelmeztem. Van pár dolog amit nem értek. 1. Ahhoz hogy pozíciót nyissak elegendő letennem az alapletétet? 2. Az alapletét megegyezik a napi maximális árfolyammozgással? Ezután finanszíroznom kell a pozíciómat minden nap, és ha akarom lezárom egy ellenirányú ügylettel. Összevezetik a két ügyletet, és meg is kapom a nyereséget. 3. Honnan van nekem nyereségem ha saját magammal üzletelek? Példa: veszek márciusban augusztusi lejáratra búzát 29500 Ft-ért. Júliusban 33000 Ft-ért eladom. Leteszem az alapletétet, finanszírozom a pozit, majd júliusban lezárom ellenirányú ügylettel. Mikor megveszem akkor is alapletétet kell kifizetni? De ebből nekem hogyan lesz nyereségem? Bocs ha nagyon kezdő voltam... Előre is köszönöm a választ |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
A második kérdésedre lényegében válaszoltam. Igen bármikor lezárhatod a pozíciódat, nem kell megvárnod a kifutást. Ha vettél akkor eladsz, ha eladtál veszel és kész. Az elszámolás naponta megtörténik, de az mindegy abból a szempontból, hogy a végén a vételi és eladási árfolyam különbözetét kapod meg. Persze a díjjak leszámítása után. Egy leegyszerűsített példa: Vettél 1 kontit 25000-ért Holnap a záró 25100. Nyertél: +100 (elszámolják) Holnapután a záró 25200. Nyertél:+100(az előző záróhoz képest elszámolják) Következő nap lezártál 25300. Nyertél +100 (az előző záróhoz képest elszámolják) Totálba nyertél: 300 (25300-25000=300) Szóval az összeg ugyanannyi, csak a rendszer nap végén számolja ki a pillanatnyi állást, de a végösszeg szempontjából ez tökmindegy. A harmadik kérdésedre a válasz az, hogy a tőzsdén nem magaddal üzletelsz, hanem az ellenoldalon mindig áll valaki (vagy valakik), az teljesen mindegy, hogy a technika az, hogy 1 vevő, egy eladó, több személy, market maker…stb. Soha nem magadban üzletelsz. Ha kimész a piacra, és veszel krumplit befektetési céllal, hogy később valakinek eladd, az is egy határidős üzlet, csak egy kicsit más mint a tőzsde, de nem nagyon, csak a technikai lebonyolítás különböző. De a másik oldalon lesz egy másik fél.
|
|
![]() |
| Címkék |
| kérdés, Plus500 |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Melyik részvényben lehet nagy potenciál? | Kisbefektető | B kategóriás részvények | 8 | 2011-01-15 11:01 |
| V vagy W ez itt a kérdés | Pancser | A kategóriás részvények | 1 | 2010-01-25 07:51 |