| Tőzsde Fórum |
|
|
#101 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Jó reggelt mindenkinek!
Látom Lui bejött az eurcad-od, gratula hozzá.Most küzd a ppz-vel, a fibo61.8-at még nem érintette.Ezen a színten mindenképp érdemes szerintem figyelni. Van még benne kockázatod? Nem tudom, lehet, hogy csak én lépkedek egyhelyben, de ez a hét sem a legszebb heteim közé sorolandó. A legtöbb pár a főtrend ellen mozgott és mozog, ráadásul kaptam folyamatosan trendirányba jelzéseket, amik rendre be lettek darálva. Talán tényleg Mightinek van igaza és jelen környezetben a kivárás lett volna a helyes magatartás. ![]() Ki hogy értékeli a mostani helyzetet? Gio |
|
|
|
|
|
#102 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 170
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
Szia! Gyúrnék anti-türelmetlenségre , és megfigyelném azt amikor namostsz..rrákeresemmagam magatartásban vagyok ,azután sokszor korai belépőket csinálok. Lenaplóznám , hogy észrevettem egy érzelmi mintát. A türelmetlenség nagyon jó hajtóerő, de csak kontroll alatt. Elsősorban védeném a tőkét amennyire lehet. Sztem az jó eredmény, ha minimális a veszteség ilyesmi strattal, ilyen tapasztalattal. Finomítanám a kiszállási pontjaimat.Kidolgoznék jó sok stop mintát. Átnézném a régi jó kötéseimet is, hogy abból hogyan jöttem volna ki még több profittal.Amikor lehetőség van viszont maxi profit. Barátkoznék a gondolattal ,hogy :tényleg csak a kockázatkezlés amit kezemben tudok tartani?( Engem ez az elliott teória nem hagy béken mondjuk) Tudatosan próbálnám figyelni magamat , a rendszeremet, és a chartot! Napló. Szerintem. ![]() Üdv: Fxp |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#103 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Az árfolyam elérkezett a hosszabb távú Down trend 61.8-as korrekciós szintjéhez. Ezenkívül itt egy több pontos S/R vonalat is találunk.
H1-en az ár egy komolyabb ellenállásba ütközött, amit a 12 órakor záródó gyertya szemléltet. H4-en pedig egy szép PIN bar alakult ki szintén ebben az időben. Ezeket a jelzéseket elégségesnek találtam egy short pozíció nyitására. Stopom a PIN high felett. BE-be kerül amennyiben eléri a kék vonallal jelzett szintet. Ha az esés a mai napon tovább folytatódik, D1 en megvalósulhat még egy kerek szám alá zárás is (1.4800) De ez még csak fikció!!! Mivel egy emelkedő counter trendben vagyunk és a trendcsatorna teteje még elég távol van, számítani lehet ennek az emelkedésnek a folytatódására, vagy egy beoldalazásra is. Ezért igyekszem a stopomat minél előbb nullába húzni. A pozíció nyitásával az elsődleges célom a hosszú távú trend irányába való kereskedés, ezért megelégszem a nullába húzott stoppal. Amennyiben az árfolyam agresszíven elindulna felfelé, szűkebb idősíkon kiszállok. Aki napi charton kereskedik, ne hagyja figyelmen kívül, hogy péntek van. Noha a hétvégén semmilyen piacbefolyásoló esemény nem várható, de azért csak óvatosan! http://www.forexfactory.com/calendar.php |
|
|
|
|
|
#104 (permalink) |
|
Tag
A nap végére nem alakult ki a fentebb említett szignál D1 en. A H4 en felvett pozíción ez mit sem változtat, de azért megnyugtatóbb lett volna . Ha az árfolyam a tervezett irányba halad, meghatározott szinten a stopot bemozgatom.
Jó 7végét mindenkinek! |
|
|
|
|
|
#105 (permalink) |
|
Tag
Helyesbítenék a 61.8-as Fibo szintet illetően. Ez nem a legutolsó esés korrekciója, hanem a 2009.01.23 - 2009.08.05 tartó emelkedés 61.8 szintjére való vissza teszt lehet. Az ellenállást megerősítheti a már említett S/R vagy PPZ is, amely láthatóan a 2009.01.16/ 2009.02.09/ 2009.04.03/ 2010.03.01/ 2010.03.26/ napokon az árfolyamot erőteljesen megakasztotta és a 2010.05.06-2010.05.12 közti időszakban is elbizonytalanodásra késztette. Sőt ha visszatekerjük az árfolyamot ez a szint évekkel ezelőtt is jelentőséggel bírt.
|
|
|
|
|
|
#106 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Tetszik nekem, ahogy a gbpjpy alakul. A napi esést követő korrekci fordulni látszik, ami fibo50-ig tartott.Az emelkedő trend H4-en is törni látszik, óráson már letörte.Ami még erősíti, hogy órás vízszintes csatornából letört. Még nem nyitottam, kicsit óvatosabban kezelem a trendeket, mert elég erősek voltak az ellenirányú mozgások az elmúlt időszakban. Most igyekszem nem elkapkodni. Viszont, ha egy szép visszateszt óráson kialakít egy az előzőnél alacsonyabb csúcsot, már keresem a belépőt. Addig szemem rajta ![]() Gio U.I.: Up1 bent vagy még vagy már megint gbpusd-an? |
|
|
|
|
|
#107 (permalink) |
|
Tag
GBPJPY -t H4-en figyelem én is. A counter trendet egy kicsit óvatosabban húztam.
Vasárnap éjszaka fent voltam és GBPUSD GAP után a visszazárásra 0-ba elzártam a pozit. Különben később kistopolt volna. |
|
|
|
|
|
#108 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Itt egy fej vállak lehetőség a párban amire érdemes odafigyelni. Én már shortolom 4H-n múlt hét óta, de más okból, mégpedig azért mert naposon a trend eső, és ebbe illeszkedve 4H törte az ellentrendet, egy erős elnyelő gyertyával!
|
|
|
#109 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
ez is valami már, mármint nekem, hogy legalább ott stopoltam a longot ahol például most Te nyitottad az shortot
|
|
|
|
|
|
|
#110 (permalink) |
|
Szenior tag
Letört a fej-vállak, sőt elérte a biztonsági határomat is. Bővítettem hát, és nullába húztam. Nézzük mit ad a piac!
|
|
|
#112 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
EURCAD fejváll 61,8-as célára egybe esik H4, szerintem, emelkedő trend 61,8-as visszateszt szintjével ami pedig egy GG féle, én tőle tanultam, pullback belépő-vel long irányba, ha jól látom, gondolom! |
|
|
|
|
|
|
#113 (permalink) |
|
Szenior tag
Nekem ma usdcad nyerte el a tetszésem. D1-en csatornában esésből kitört, majd egy visszateszt során már támasztotta a csatorna.H4 ill. H1 countertrend törésére léptem be M15-ön. Kockázat már majdnem 0.
Gio |
|
|
|
|
|
#115 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#116 (permalink) |
|
Tag
EURUSD CT letörését átaludtam, ami az ideális beszállási lehetőséget adta volna. Bár őszintén szólva még nem voltam felkészülve a shortra, mert az eddigi hosszútávú esésben az volt a tapasztalatom, hogy az ilyen zuhanások után az árfolyam legtöbbször eloldalazott a trendvonalig. Ez esetben is további emelkedést vártam.
A jelenlegi esés elég intenzív, ezért csak nagyon szűk TF en kereshettem short beszállót. M1 en!!! 1.2040 körül történt egy oldalazás ahol P4-re nyitottam igen kis kockázattal.( Kb 15 pip) Egységnyi elmozdulás után a stopom gyorsan BE-be került, szóval ez a pozim már biztonságban van. Láthatjuk, hogy az árfolyam 1.2200 jelentős szintett ostromolja. Ha a trend megvalósul meglátjuk meddig kell lemenni (idősíkban) a pozíció építéshez és annak manegeléséhez. A legutolsó emelkedés FIbo szintjei útját álhatják az esésnek (50, 61,8). Ez a későbbiekben kiderül. Vagy zárok, vagy további nyitási lehetőségekre belépek. |
|
|
|
|
|
#117 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Közben sikerült ráépítenem a pozimra m15-ön. Az előző agresszív követésnek vége, stoppok a megfelelő technikai színten.
|
|
|
|
|
|
|
#118 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
61,8-ig nem jött le sajnos, egyelőre, pedig vártam ott, de helyette most itt kéne belépni legkorábban délben, vagy esetleg H4 zárárskor, csak melyik H4, sajnos protraderen magyar idő szerint 14-kor zárna, az igazi pedig ugye 11 és 15 óra lenne, szóval H4-el gondban vagyok, pl nekem nincs is elnyelő gyertya, amit Sidius meglépett. |
|
|
|
|
|
|
#119 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0 ![]() |
Én 4h-n szintek letörésére nyitottam. AZ NZD/USD szép letörést produkált az oldalazó sávból és túlment az előző leszúráson is. Cad/jpy is szép, bár jenből majdnem mindegy hogy melyiket nyitotta az ember triggerre (4h).
|
|
|
|
|
|
#121 (permalink) |
|
Szenior tag
Sikerült a stoppomat ismét utánahúzni, így a pullback törésre benyitottam a 3. pozit is. Bár egyenlőre még minuszos, de ennyit hajlandó vagyok visszaadni a meglévő profitból a nagyobb reményében
![]() Gio |
|
|
|
|
|
#122 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Grat. |
|
|
|
|
|
|
#124 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Igen, nem volt jó a megfogalmazás, arra gondoltam még. De azóta már a 3. pozihoz is közelebb kerültek a stoppok, miután volt ismét egy kitörés. Most 40 pipre vannak a stoppok az átlagártól![]() Gio |
|
|
|
|
|
|
#126 (permalink) |
|
Szenior tag
Most már 5percesen követve feljebb kerültek a stoppok, egy m5-ös alj alá. Ennek az az oka, hogy napos grafikonon látható eső csatornából kitörést után lassan megteszi a csat. szélességét, ami színtén céláram volt. Ezért a szűkebb követés.(ill. napi ppzben keverünk)
|
|
|
|
|
|
#129 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
eurcad lehet azért meleg mostanában mert azért csak próbál fordulgatni, divergencia naposon, H4 helyett H1-en már kialakult emelkedő trend, stb (ami nem tudom mi )
|
|
|
|
|
|
|
#131 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Lehet tényleg nem szabad fórumozni, túl nagy volt a short várakozás itt, nem mertem bekötni, így jártam könnyen befolyásolható vagyok sajnos.
|
|
|
|
|
|
|
#132 (permalink) |
|
Szenior tag
Érdemes őt figyelni 4H-n, ha esetleg a most készülő gyertya benyelné az előző pinbart. Kerek értéken akadt el, divergencia támogatás is van és irányba is állna ha megjönne a beterítés....... Majd éjszaka!
|
|
|
#138 (permalink) |
|
Szenior tag
A profitot sosem kell sajnálni
Csak mindig tudd, hogy mit miért teszel. Az biztos, hogy mikor én v.mit benyitok, van olyan a világon, aki épp akkor száll ki belőle.És a magunk rendszerével mindketten helyesen jártunk él és akár mindketten profitálunk. Csak mindennek legyen oka, különben szerencse és az itt halálra van ítélve.
|
|
|
|
|
|
#139 (permalink) |
|
Szenior tag
Viszont én képtelen (lelkileg) vagyok belépni ilyen mélypontokon, pl UJ nekem szorosan összefügg az elmúlt évek alapján az usa index mozgásával, és most lejebb van mint a 2009-es mélypont. Persze ez, tudom, nem jelent semmit, de mégis ezért hagyom ki ezeket a belépőket pedig nekem is be van húzva mindkét helyre a a vonal.
|
|
|
|
|
|
#140 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 16
Hírnév szint: 2 ![]() |
A 4 belepobol ketto sikeres lett, ennek nagyon orulok.
Meg demozom es ismerkedem a dologgal es most elakadtam. A mult honapban tobb olyan kereskedesem is volt ami +90pipbol fordulva hagytam minuszba menni igy ezt a mostani ket kereskedessel nem kovettem el, ezek mar pluszban zarnak. De szeretnem a leheto legtobbet kihozni beloluk, es most dilemmaban vagyok hogy mozgassam-e a stoppokat, vagy varjak vele, a kepeken bejeloltem melyik gyertyak fole tennem, szerintetek mi lenne a helyes modszer. Ime a ket kereskedes: http://skitch.com/york/dcsrk/usdjyp100715 http://skitch.com/york/dcsre/usdchf100715 Valaszokat elore is kosz. |
|
|
|
|
|
#141 (permalink) |
|
Szenior tag
Jó reggelt mindenkinek.
Usdjpy tegnap nagyon szépen hozta a tőle várt esést, bár egy túl szűkre méretezett stoppal kis nyerőben kivett, "sajnos" Persze a profit nem gond, csak nem terveztem még kiszállás és azóta csak néztem a zuhanást.Most viszont egy szép hosszú countertrendnek vetett véget és szépen alázárt. Szép duplucsúcsos fordulás volt. Érdemes odafigyelni rá.Én most léptem be a letörésre. Már harmadszorra Most végre megpróbálom szépen lekövetni.Na persze mindig így álltam hozzá.Gio |
|
|
|
|
|
#142 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 24
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Nem igazán találtam jobb topicot, és talán ide is belefér. Hétvégén a kormány megszakította a tárgyalásokat az IMF-el. Összefoglaló cikk az indexen: http://index.hu/gazdasag/magyar/2010...engules_johet/ Kérdésem az lenne, Ti szerintetek a cikkben írt forgatókönyv (romlik a forint) mennyire valószínű? |
|
|
|
|
|
#143 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#145 (permalink) |
|
Tag
Az elkövetkező percekben, órákban az aranynál keresek beszállási lehetőséget. Mivel a D1 es trend még mindig up, jelenleg a legutolsó emelkedés Fibo 31,8-as korrekciójánál járunk. A tegnapi bulish nap után H1-en most egy CT kezd kialakulni. Jelenleg az ár a 16.-ai völgyek magasságában/mélységében mozog.
Itt M15-ön P4 szignálra nyitnék a kockázat minimalizálás miatt. Ezenkívül az arany H1 CT törésénél az a tapasztalatom, hogy az elmozdulás rendszerint drasztikus. A kedvezőtlen R/R miatt ilyen esetben többször lemaradtam róla. |
|
|
|
|
|
#146 (permalink) |
|
Tag
Kellemes péntek estét mindenkinek. A tűzijátéknak vége, de ez sajnos nem a devizapiacon volt. EUR/JPY letört egy jelentős szintet, majd kivette a BE-ben levő shortomat. Most ismét kacérkodik velünk egy P4-es szignállal. Ez tulajdonképpen egy seller shadow + elnyelő. Kinek hogy tetszik, lényeg a lényeg szép shortos jel. Szépséghibája a péntek este. Csábító viszont a szűk stop miatt. Mindenesetre én nyitottam újra.
|
|
|
|
|
|
#149 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 59
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Elméletileg behúztad a megfelelő szintre a stopot, amit vagy kiüt vagy nem, majd a piac eldönti. Előre nem lehet tudni.
|
|
|
|
|
|
|
#150 (permalink) |
|
Tag
EURUSD H4-en egy több pontos S/R szinten. Ezenkívül Fibo 38,20- 50.00 között. P4-re megpróbálkozom egy shortal. Kezdeti kockázat 38 pip, mivel a stoppot a hight adó gyertya highja fölé rakom 2X -es spreedel.
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| beszállási lehetőség, beszállási pont, kezdőknek |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|