| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 36
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Üdvözlök mindenkit!
Gondolom mást is érdekelne a felvetett téma, ill az alábbi kérdéseim. A következőkkel kapcsolatban várok hozzásólásokat: 1: Magyar állampolgár vehet-e külföldi állam által kibocsájtott állampapírt? 2: hol, hogy? 3: A különböző országok aktuális jegybanki alapkamatairól valami féle összehasonlító táblázat fellelhető-e a neten (én nem találtam). 4: Vásárlást terheli-e költség (hasonlókép a részvényvásárlláshoz - brókerköltség)? 5: Fizikai valójában megvásárolható-e a papír, vagy csak dematerizált formában pl.: értékpapírszámlán? 6: A hozam utáni adózás mely állam felé történik? Bizonyára buta kérdéseket tettem fel. De azért kíváncsian várom a válaszokat. Üdv Gabor. |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Erre szeretnék magyarázatot kérni:
Lejárat: 2010.08.24 2010/D MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY Állampapír 2010/D MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY Befektetni kívánt összeg 100000 Ft Névérték 90 000 Ft Adásvétel dátuma 2010.06.18 Pénz telj. dátuma 2010.06.21 Ép. telj. dátuma 2010.06.21 Hozam 4,3000 % Pontos vételár 94 922 Ft Készlet 6 441 db Készlet névértéken 64 410 000 Ft Ár 10 546,85 Ft Felhalmozott kamat 5,1541 % Ezt én úgy értelmezem,hogy 3 nap alatt 5078 forint lesz a bevétel? Vagy a lejárati időben lesz annyi? Ha nem ennyi akkor hogy derül ki hogy mennyi a nyereség? Mi az a felhalmozott kamat? Csak mert nem értem ezt az egészet. Ha 3 nap alatt van nyereség, akkor megéri ebbe fektetni,de ha ez így van akkor ez miért éri meg? Mármint nem a vevőnek hanem az eladónak. Vagy ezt 3 nap múlva ugyanúgy el kell adni,vagy a lejárati időig? Válaszokat előre is köszönöm. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Hol lehet megvenni: bankoknál, brókercégeknél és a Magyar Államkincstár lakossági ügyfélszolgálatán. Javaslom, hogy tanulmányozd a szakirodalmat, hogy kérdezni tudj .Ajánlott irodalom: Tőzsdei szakvizsga felkészítő (Bankárképző Központ) |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 21
Hírnév szint: 4 ![]() |
milyen időtávra szeretnél állampapírba fektetni? ez már meghatározza azt, hogy mely állampapírokat kell egyáltalán számításba venni. DKJ esetében nekem pl. abból lett elegem, hogy a rövid futamidő miatt rohangálhat utána az ember.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Egy konkrét példa amiről anno én kérdeztem, a portfolió.hu - tól megkaptam a választ:
Ha ez segít a döntésben akkor örülök,ha nem szerintem akkor is hasznos info: "Kedves Ügyfelünk, Kérdésére válaszolva tájékoztatni szeretném, hogy a MÁK 2010/D állampapír lejárata 2010.08.24. (Tehát a lejáratig megközelítőleg kettő hónap van hátra). Ha vásárol a papírból, Önnek 1 db papírért annak névértékét (10.000 HUF) illetve az előző kamatfizetés (2009.08.24) óta felhalmozott kamatot kell megfizetnie, ez a jelen piaci árfolyamon 546 HUF. A papírért, ha Ön a lejáratig megtartja, összesen névértéket (10.000 HUF) és a 6,25%-os kamatszelvény összegét, 625 HUF-ot fog kapni. A vásárláskori (10.546) és lejáratkori (10.625) érték az állampapír hozama, ennek a hozamszintnek az éves százalékos mértéke a 4,3%. Ténylegesen, egy db állapapíron Ön 79 HUF nyereséget tud elérni, a példában hozott 9 db-on 711 HUF-ot. (Kamatadó levonása nélkül!) Amenniyben további kérdése merülne fel, állunk rendelkezésére. Tisztelettel: Pintér András"
|
![]() |
| Címkék |
| AKK, állampapír |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|