| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
No hát egy ilyen témára is szükség van már.
Elég szép növekedést produkált a MOL a válság mélypontja után, ám a 20000 forint fölötti árfolyamról most már a visszaesés is számottevő. Most ráadásul itt ez a 30 milliárdos hír: http://index.hu/gazdasag/magyar/2010...mnak_a_moltol/ Mint sok mindent, ezt is túlreagálja a piac és természetesen a korábbi esés sem feltétlenül a MOL-nak szólt. Ám ez ugyanígy elmondható az emelkedésről is. Magas közkézhányad, stabil működés jelemzi, nem véletlen, hogy az OTP után a legmeghatározóbb hazai Blue Chip.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 99
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() |
Újra 20000 fölött kereskedünk pár napja a MOL részvényekkel.
Persze ez elsősorban a globális befektetői hangulatnak tulajdonítható, így mondhatni a piaccal együtt visszafordulhat, vagy akár tovább emelkedhet. Ami engem mindig elgondolkoztat a MOL-al kapcsolatban és úgy általában az olajipari papírokkal kapcsolatban, hogy nagyon hosszú távon az olajkészletek merülése milyen hatással lesz rájuk. Csökkenő készletek magasabb árakat jelentenek majd, ami elvileg növeli a vállalatok profilját, ám a közelgő olaj és profitcsapok elapadása szellemként fog ugyanekkor a fejük felett lebegni. Szerintetek? |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 269
Miért lenne a MOL előnyösebb helyzetben, mint a ma még sehol nem lévő konkurencia ezekben az egyéb energiahordozókban?
Magam is vettem MOL részvényeket, de nem gondolom, hogy 50 évig is tartanom kellene. Maximum 10-20 év és szabadulok tőle, mikor egekben lesz a benzin ára és a MOL profitja.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 21
Hírnév szint: 4 ![]() |
nagyon megy felfelé mostanában a MOL, én pedig értetlenül állok az eset előtt. mi indokolja ezt a száguldást. ej, ha nem OTP-t vettem volna anno, hanem MOL-t most nem kéne főnie a fejemnek.
van valami adat, ami ezt alátámasztja, vagy csak egyszerűen ilyen a hangulat? |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Új tag
most itt van ez a hír: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=138570&is=1
eladják részvényeiket a bennfentesek. ugyanakkor azt is hallani, hogy 27 ezerért vásárolná ki az oroszokat a magyar állam. most akkor valamit tud ennek meghiusulásáról a vezetés? |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Szenior tag
Ez a hír viszont egyértelműen pozitív: http://bet.hu/topmenu/kibocsatok/kib...105472916.html
Szerintetek hétfőn hány százalékot fog ez érni? Jelent ez mondjuk 5% erősödést? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Szenior tag
Szíriai mezőkkel kapcsolatban is voltak az ünnepek környékén igen biztató hírek, ami már a kitermelésben is megmutatkozott.
Az INA horvát társaságon keresztül, de mégiscsak igen komoly MOL érdekeltség teljesít jól: http://hirszerzo.hu/profit/20101222_mol_ina_sziria Ráadásul ha minden jól alakul, akkor szír földgázzal fogunk tudni fűteni a jövőben: http://hvg.hu/gazdasag/20110103_szir_foldgaz_mol_ina |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Szenior tag
Ez egy rettentően ostoba húzás volt a kormányunk részéről.
Majdhogynem semmi pozitívumot nem tudok mellé állítani, ellenben tengernyi ellenérvem lenne. Mégis hova vezet az állam majd 25%-os MOL részesedése? Mit tud vele kezdeni az állam, ami pozitív lenne az állampolgárok életére? Az biztos, hogy hosszabb távon a MOL részvényesei nem nyerhetnek (de akár még nagyot is bukhatnak) az állami szerepvállalással. Az állam, mint legnagyobb tulajdonos nyilvánvalóan nem profitorientált döntéseket fog hozni, hanem inkább majd védi a szegény népet a még drágább benzintől. Én azon csodálkozom, hogy nem zuhan a MOL árfolyama. Két cikk a témában: Zsiday Viktor : http://www.zsiday.hu/blog/top "ha negyedóra után nem tudod a pókerasztalnál, hogy ki a lúzer, akkor te vagy az. A magyar állam láthatóan nem tudja, ki a lúzer." HVG, Mihályi Péter: http://hvg.hu/gazdasag/20110524_kiszallt_surgut_mol "Több mint csúsztatás, hogy az IMF-pénzből vette meg Magyarország a Mol-részvényt az oroszoktól..." |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 244
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
[QUOTE=Kisbefektető;14318]Ez egy rettentően ostoba húzás volt a kormányunk részéről.
Majdhogynem semmi pozitívumot nem tudok mellé állítani, ellenben tengernyi ellenérvem lenne. Mégis hova vezet az állam majd 25%-os MOL részesedése? Mit tud vele kezdeni az állam, ami pozitív lenne az állampolgárok életére? Az biztos, hogy hosszabb távon a MOL részvényesei nem nyerhetnek (de akár még nagyot is bukhatnak) az állami szerepvállalással. Az állam, mint legnagyobb tulajdonos nyilvánvalóan nem profitorientált döntéseket fog hozni, hanem inkább majd védi a szegény népet a még drágább benzintől. Én azon csodálkozom, hogy nem zuhan a MOL árfolyama. Kisbefektető! Én értem a probléma felvetését,és értem miért ez a véleményed.De ez sokkal összetettem dolog annál,hogy a kis részvényesek most nyerni fognak,vagy bukni. Egy olyan múltinacionális nagyvállalat,amely szerte a világon végez kutatási tevékenységet,valamint értékesít a környező országokban is,jelentős stratégiai bázisa lehet egy országnak.Gondoljunk csak bele,mennyi embert foglalkoztat a Mol itthon,és mennyi adót fizet be a költségvetésbe!A nagy nyereség(és a nagy adóbevétel) csak akkor érhető el,ha egy cég terjeszkedik,a tulajdonosai nem civakodnak,átlátható a szerkezet,és ugyanaz a tulajdonosok érdeke! Ellenkező esetben az europai rivális társaságok megpróbálhatják szétforgácsolni,ellehetetleníteni,esetleg felvásárolni-és megszüntetni(majd beolvasztásnak hívják) a Molt.Ennek pedig sok más melett az is lenne az egyik nem mellékes eredménye,hogy végeredményben a nagyvállalat mint nagy magyar adófizető cég eltűnik,és lesz belőle egy máshol adózó de itt működő és kaszírozó leánycég.És ez csak az egyik érv a sok közül.
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Új tag
Végre igazán jó hírek a MOL tájáról. 6%-al megugrott az árfolyam a Gulf Keystone Petroleumo miatt, amit az Exxon Mobil felvásárol. Szeretem az ilyen jó híreket.
Tudom nem kellene számolgatni, de péntekről mára igen szépen növekedett a portfólióm értéke a MOL miatt. Valaki még aki ül MOL papírokon? |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Kitiltott
Összes hozzászólás: 16
Hírnév szint: 0 ![]() |
A MOL sem rossz, de az én tanácsom, hogy norvég olajba fektessétek a pénzeteket. Amíg egész Európa a válsággal küzd, addig Norvégia szélsebesen fejlődik. Elég csak elmenni Osloba - a fél várost újjáépítik! És ezt az olajnak köszönheti a skandináv ország.
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| MOL, MOL Nyrt, MOL részvény |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|