| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 91
Hírnév szint: 3 ![]() |
Beleakadtam egy Metatrader 4 hiánypótló alkalmazásba, amit autograf-nak hívnak.
Jópofa, hiánypótló, mert a MT4-et felruházza grafikonból indítható parancsokkal. Stopszint huzás, beállítás, SEllstop Buystop szintek állítása stb. Hireket jelzi a grafikonon egy függőleges vonallal előre egy hétre... Sajnos elég hiányos a súgója, ha van neki egyáltalán, de a kísérletező kedvűeknek ajánlom. Itt a honlapja: http://autograf.dp.ua/ google traslatorral magyarul : http://translate.google.com/translat...ograf.dp.ua%2F A program éles számlán elvileg ingyenes a szerződött bróker partnereknél: http://autograf.dp.ua/Pages/9/ Demo verzióban elvileg minden meta brókernél fut. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Adminisztrátor
Összes hozzászólás: 207
Hírnév szint: 10 ![]() |
A témát átneveztem, de hozzászólásokat nem mozgattam át. Utólag már kicsit fura lenne, megbontaná a beszélgetések menetét, néha van utalás korábbi hozzászólásra...
Viszont arra kérek mindenkit, hogy ha téma átnevezése, áthelyezési, vagy hozzászólásokkal kapcsolatos kérdése van, akkor privátban keressen, vagy írjon a most indított http://forum.tozsde.hu/forum-felepit...moderalas.html témába. Köszi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Tag
HOztam egy videos példát az AG4 használatára. Pozició építés közben látható az előnyei. Néhány érdekesség amit a videon látni lehet:
1. Sellstop vagy buystopot általában nem tudunk közvetlenul az ár közelébe elhelyezni, mert a brókerek megkövetelnek egy bizonyos távolságot, jelen esetben 5 pipet. Kezdőknek ez sokszor gondot okozhat. Ennek a sávnak a megjelenítését is kérhetjük a programból, ha zavaró, akkor eltüntethetjük újra. 2. Ha mindig fix tétet szeretnénk a számlánk aktuális egyenlegéhez képet a % kapcsolóval beállíthatjuk az értéket, nálam 2% volt. A mellette levő LOT változo az aktuális következő tét a % érték figyelembe vételével. A LOT alatt 2 sorral a kis szám a léptéket jelenti, amit beállíthatunk, az EA hogy vegye figyelembe. 3. Hírek megjelenítése a grafikonon. Egy fájlt kell hetente letölteni, de magunk is szerkeszthetjük és kakukkol hirek előtt 5 perccel. Hasznos lehet. 4. A gyertyák mellett látható kis dobozkában vannak a különféle eszközök, buystop sellstop, amiket a grafikonra lehet húzni. A már beállított stop szinteket huzigálhatjuk a húzás és ejtés módszere szerint. Ennyi kb elsőre, ha majd kísérletezek ki egyéb tulajdonságait, azokat is megpróbálom egy videoban összefoglalni. És íme a mellékelt video elérése : http://rapidshare.com/files/394880730/ag4.mp4 |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 87
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Tag
Hely: London
Összes hozzászólás: 52
Idézet:
FXCM trading station.
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 30
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() |
Idézet:
GG
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Privátban írtam neked, hogy gond van a blogoddal. Nem tudom, hogy ez csak nálam jelentkezik-e, vagy másoknál is? Így hiába teszel fel linket, ha nem lehet normálisan megnyitni. Légyszi válaszolj. Kösz. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Másnak se működik ? GG
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
![]() Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell feldobni a chartra? Üdv |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Történt ilyen beszélgetés már itt a fórumon valahol, a témában, mert valaki használja a Metát ilyen módon. Próbálj meg rákeresni!
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
![]() Még annyi, hogy a "Hogyan kezdjem-ben" Érdeklődtem erről a limit/stop levels-ről. Tudnál majd nekem válaszolni? Ha tudod persze. Köszi
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Tag
Kicsomagolod és bemásolod a program files-on belül a metád experts/indicators mappájába. Majd meta újraindítás és már ott is van az egyéni indikátorok közt. Ezután legegyszerűbb ha a navigátor - egyéni indikátorok közül ráhúzod a chartra.
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 19
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Szia Pekka! El tudod tüntetni a következő módon: A terminálon ki kell szedni az autoelrendezés funkciót, úgy hogy rákattintasz a terminálon valamelyik oszlopfeliratra (pl. "Profit") jobb egérgombbal és inaktiválod az autoelrendezés funkciót: ![]() Majd átrendezed az oszlopok szélességét, hogy a "Profit" oszlop ne látszodjon: ![]() Üdv. Norb_X |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#21 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Most nyitottam egy demót az Alparinál. És azt csinálja itt a Meta, hogy minden egyes elindulásnál levesz minden látható gombot az chart tetejéről és aljáról.
Hiába rakom vissza őket és akár mentem el profilként, akkor is így tesz. Tudtok segíteni?
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Tag
Mi az ami nem megy ? A probléma megoldásához jó lenne ha kicsit részleteznéd !
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 24
Annak ellenére sem tudtam letölteni a fent említett indikátort, hogy bejelentkeztem, (hibaüzenet körülbelül.: ...ha ezt a szöveget olvasod nem vagy bejeleztkezve vagy számodra nem elérhető a tartalom...), de természetesen nem akartam mindezt leírni neked amíg nem próbálom meg még egyszer, most pár perce újrapróbáltam és sikerült, már bent is van a Metámban. tehát elnézést, sikerült a művelet! köszönöm!
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Örülök neki hogy sikerült!
|
|
|
|
#31 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A legegyszerűbb lehetőség, ha pendrive-ra telepíted a Metatradert és onnan futtatod. A pendrive-ot ekkor mindig vinned kell magaddal, de nem csak két gépen futtatható, hanem bármelyiken. (Kivétel, ha a gép proxy szerveren keresztül csatlakozik a világhálóra, akkor a proxy szerverhez jelszó szükséges.) Üdv. Norb_X |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Lenne 2 kérdésem: 1.A parabolic SAR és a sima parabolic között mi a különbség az MT4-ben? Melyiket érdemes használni? És ha ugyanaz melyik ad pontosabb jelzést? 2. Van e olyan beállítás, hogy a stop húzást a megbízás ablakon kívül,vagyis simán a stop vonal húzásával meg lehet-e valósítani? petyac |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
1. Ha ugyanarra a chartra felteszed mindkét indikátort, akkor láthatod, hogy a kettő ugyanaz. Így mindegy melyiket használod, mert ugyanazt a jelzést adják. 2. Ha jól értem egérrel szeretnéd módosítani a stop lost. Ez csak valamilyen experttel oldható meg. Ebben a topikban már volt szó az autograf-ról, ami tudja ezt, de nem minden brókernél használható éles számlán. Nem kizárt, hogy létezik másik expert is erre a célra. Ha valaki tud ilyenről, az engem is érdekelne. Üdv. Norb_X |
|
|
|
|
|
|
#34 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Az experttel az a bajom,hogy nem tudom használni,nem is értem mi célja. Egyszer kapcsoltam be és csökkenő trendben úgy bevásárolt nekem longra,hogy győztem kistoppolni őket,mondanom sem kell elég jó veszteséget csinálva ezzel. Szegény asszonyt meghordtam mert azt hittem ő szórakozott
|
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Időközben erre is találtam megoldást: http://codebase.mql4.com/4935 Nem kell hozzá expert, elég hozzá egy script is. A script egy előre rögzített utasítássorozat, ami megkönnyíti a dolgunkat, mert egy gombnyomásra elvégzi azt az utasítássorozatot, amit mi rengeteg kattintás és pötyögés árán tudunk végrehajtani. A linkről három scriptet lehet letölteni:
A script telepítése
Lehet, hogy macerásnak tűnik a telepítés, de ezt csak egyszer kell végrehajtani. Viszont az stopokat rengetegszer fogjuk még módisítani. folyt. köv. |
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Új tag
Biztonsági beállítások:
Ahhoz, hogy a scripteket futtatni tudjuk, azt engedélyezni kell az Eszközök/Beállítások menüpont alatt. A jelölt opciókat kell bepucukázni: ![]() Ha nem bízol a scriptben, akkor kérhetsz kézi megerősítést is. Ekkor minden pozira rá fog kérdezni a stop módosítás előtt. Átfutottam a forráskódokat és nem láttam bennük semmi turpisságot, nem szerepel bennük semmi nemkívánatos megbízás. Így a kézi megerősítés sztem felesleges. Azért demo számlán teszteld éles bevetés előtt. Script használata: Ha a Nézet/Navigátor ablakot bekapcsolod, akkor látod a telepített scriptet. Használata pofon egyszerű:
![]() A másik kettő script telepítése ugyanígy történik. A TP módosító script használata is ugyanez, csak ott a TP szinteket állítod. A pozik zárását végrehajtó scriptet a charton bármilyen magasságba húzhatod, mert mindig a piaci áron fog zárni. Üdv. Norb_X |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Szenior tag
A kérdésem a következő lenne, hátha valaki tudja rá a választ. Ugyanazon brókernél egy időben megnyitott ugyanazon devizapáron az MA50 és 200 az egyik charton keresztezi egymást, a másik charton nem. Ez miért van, és hogy fordulhat ilyen elő. Köszi.
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 153
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#41 (permalink) |
|
Szenior tag
A cci-t töröltem, így mindegyiken csak ugyanaz az indikátor maradt. A két utolsó gyertya maximumát M5-ön leellenőríztem. Mindkettő pipre egyezik. De az MA-k nem változtak.
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok
Metában gyakoroltam majd dolgom végeztével Backspace gombot nyomogatva kitöröltem a trade vonalakat, de sajna az eszköztárakból is mindent. Eszközöket újra megnyitottam, de amikor újra indítottam a szoftveremet újra eltűntek az eszközeim. Hogyan tudnám beállítani, hogy ne tűnjenek el, kikapcsolás után és ne keljen előröl kezdeni a folyamatot? Köszi. |
|
|
|
|
|
#46 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
sorry.Pda, nekem Ipaq 240 van és imádom rajta a mt4-et. Amilyen kicsi annyi mindent beletettek. CSúcs- völgyes elemzésre kiválóan alkalmas, trendvonal fibo , az alap indik benne vannak. Ha meg csak pozi menedzselésre használod , akkor tökéletes.
|
|
|
|
|
#47 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
#48 (permalink) | |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 65
Hírnév szint: 4 ![]() |
Idézet:
Bár nem a legfrissebb téma, de talán még aktuális! ![]() A legfőbb kritérium, hogy Win CE fusson a PDA-n, mert az Androidos próbálkozások elég gyengék... Az sem árt, ha WVGA felbontású a kijelző, mert QVGA-n fele annyit sem lát az ember. Én évek óta csak HTC-t használok (jelenleg Diamond2) és egyikkel sem volt problémám. A Samsung gyártmányokat nem ajánlom, elég sok széthullott a környezetemben! |
|
|
|
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Lassan megveszem, amit jónak találok.Köszönöm, ezek hasznos infók. HTC vagy Iphone lesz Ha oda jutok, lehet hogy még kérdezek Tőled ezt-azt, ha nem gond.
|
|
|
|
#50 (permalink) |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 65
Hírnév szint: 4 ![]() |
Természetesen nem gond, kérdezz bátran!
![]() Bár szifonban nem nagyon tudok segíteni, de a 4-es engem is csábítgat! ![]() A HD2 már jóval barátibb árban mozog és elég izmos a vas! Egy biztos, nekem bőven behozta az árát! |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| autograf, MetaTrader |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| (Alpari) MetaTrader beállítások | jevelley | Brókercégek | 3 | 2010-05-18 06:25 |