| Tőzsde Fórum |
|
|
#851 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
Ami érdekel, hogy ha valaki 4 órás chartot néz, megvárja, amíg zár a gyertya és csak utána lép be? Vagy mondjuk egy P1 törésnél átvált órásra? |
|
|
|
|
|
|
#856 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 874
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
mert én úgy csinálom ahol a csúcs van ahoz adok 2-3pipet és még a spread-et tehát itt 85+3+6=94-re mehet a limit |
|
|
|
|
|
|
#857 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 76
Hírnév szint: 2 ![]() |
nem álltam be vételbe, már benne vagyok sajnos... a stopom 96 pip (volt eredetileg), így a spread nem igazán mérvadó. 1.3380-on volt a stopom, erre írtam, h majdnem kivett 2 pipen múlott a dolog. Nem szeretem a stop húzást, de miután leszúrt 1.3382-re és emelkedett több mint 100 pipet, így most módosítottam 1.3372-re(vagyis 8 pippel elhúztam), mert nincs értelme, h az előző völgy vonalában legyen (hiszen az 1.3382-es völgy törése nélkül is kivehetne)...
|
|
|
|
|
|
#859 (permalink) |
|
Tag
Ennél nagyobb teret inkább a stop megbízások vételi áránál szoktam hagyni, amikor sávozás után P2-re adok be előre megbízást... vagyis a stop az szűk (legtöbbször), a vételi, v eladási ár a szinthez képest bővebb
|
|
|
|
|
|
#860 (permalink) |
|
Szenior tag
stoppnál is így gondolkodom, de most a második belépőre gondoltam. De valószínűleg neked túl közel van még az első belépési szintedhez, ezért lehet nem is foglalkoztál vele 1,3480 fölé kerüléskor. Én 1,3416-on léptem, be Te pedig valahol 1,3450 körül.
|
|
|
|
|
|
#862 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Kis számla, közepes számla, nagy számla. Ugye mihez képest. Akkor én konkretizálnék. Mondjuk 2500 dollárral mihez kezdenétek? Ennyi maradt... Ha mindenképp kereskedni szeretnétek a tőzsdén. Én a 3 év alatt (nem sok), mióta benne vagyok, annyi verziót hallottam, hogy belefájdult a fejem. Kezd olyan lenni ez, mint a gyúrás (kondi) ![]() Mindenki másra esküszik. És ez így is van jól, csak gondoltam itt is megkérdezem ezt. Mert én úgy értelmezem, hogy nem igen lehet ekkora összeggel mit kezdeni. Részvény kilőve (vagy egy-két pár dolláros bankó), maximum a tőkeáttét jöhet szóba, esteleg ETF. Opcióhoz nem értek. Szóval csak kíváncsi vagyok, Ti hogy gondoljátok ezt és milyen tanácsot tudtok adni ekkora összegre. Ismerem Péterék stratégiáját, nézem az előadásokat, de nekem is jóval mínuszban van. És nehogy úgy értse bárki, hogy ez szemrehányás Dehogy, jó az amit oktatnak. Valószínü nagyobb tőkével, nagyobb stopokkal jobban menne, nem tudom. H1-en lépek be és M15-ön menedzselem. Sok mínusz, kevés 0-ás, és még kevesebb plusz. Köszönöm Pekka |
|
|
|
|
|
|
#863 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
ha 10000-es a legkisebb méret amit nyitni tudsz akkor szerintem ez kis számla, amit írtál az alapján ide gondolnálak (H1-M15 miatt) ha 1000-es pozit is tudsz nyitni akkor közepes kis számla: H1-en nyitsz és minél előbb lemész M15-re, SL<50pip közepes számla: H4-H1-en nyitsz, de csak maximum célárak közelében figyeled M15-ön, amúgy nem mész H1 alá, SL<100-150pip nagy számla: H4, célárnál esetleg lemész H1-re, SL ritkán lehet 100pipen belül |
|
|
|
|
|
|
#864 (permalink) |
|
Tag
Nyilván sok összetevős a dolog (mekkora az az összeg amit pozíciónként fel tudsz vállalni, mint kockázat, mekkora az az összeg, amit el tudsz viselni több pozícióban egyszerre, mekkora az a összeg, ami mellett nyugodtan alszol, ha benne vagy pozikban éjszaka, napi, heti, havi bontásban mennyi időt tudsz rászánni, stb). 2008 év végén kezdett érdekelni a tőzsde. 2008 végén és 2009 első felében bohóckodtam a BÉT-en éles pénzzel. Mákom volt és plusszos lettem. Közben 2009 tavaszán-nyarán végig jártam egy tanfolyam sorozatot (részvény, opció, forex, futures, cfd, stb..)
Nagyjából 2009 májusában tanfolyamsorozat közben a deviza mellett döntöttem. Kb egy évig munka előtt, közben, után hellyel közzel alibitrédelgettem mindenféle idősíkban, mindenféle szla nagysággal, mindenféle "stratégiával", mindenféle naplózás nélkül. Aztán előléptettem magam munkanélkülinek és azóta napi szinten, lehetőleg napi 10-15 órát foglalkozom vele (trade, ofk, fórum, naplózás, naplóértékelés, tesztelés). Ezt azért írtam le, h a helyére rakd, h én még nagyon az elején járok, de... Az én demo szlám idén májusban 1970 usd-ről indult. Ne kérdezd miért, mert nem emlékszem. 20 és 60 dollár közti pozíciónkénti kockázattal az első hónapban úgy lett kb. 2400 dodó, h kb három olyan nap volt, ami kimondottan plusszos, a többin sok kicsi mínusz és nagyon sok nullás. Később ez megcsappant. Alsó hangon 5000 usd-t mindenhol ajánlanak kezdetnek, de igazából a tapasztalatodtól, a kockázat vállalásodtól és a platformod által engedélyezett lot mérettől függően - szerintem - 100%, h lehet 2500 dollárral sikeresen kereskedni. Ha nem választasz túl egzotikus párokat (aminek nagy a spread-je), akkor olyan platformon, ahol 0,05 lot vagy kisebb kötés is lehetséges, akkor pozíciónként 2-3 %-os kockázattal ugyanúgy tradelhetsz (még akár H4-ben is), mintha 10000-es számlád lenne . Ha pedig eleget gyakoroltál és magabiztosan tudod, h 20-30 pozíció nyitásból ha a fene fenét eszik is te plusszos, nullás vagy kirívó esetben kicsi mínuszos vagy (még akkor is ha egyhuzamban akár tízszer veszítesz), akkor a 2500-ból záros határidőn belül 5000 lehet. Ezt én még nem tudom, de hiszem...
|
|
|
|
|
|
#865 (permalink) |
|
Tag
Persze ez nem azt jelenti, h legyél munkanélküli (sőt ez ellenjavallott) , inkább válogasd meg a terméket, amivel kereskedsz az idősíkot és a platformot. Nekem májusban bejött a H1-M15 most szívtam vele, szerintem pozi építésre annak van igaza (Pl. Péter), aki most a H4-re esküszik, de hát erről beszéltünk már párszor
|
|
|
|
|
|
#866 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
2500 dollárom van És hát igyekszem 1%-ot kockáztatni csak. De így nehéz.Védem a tőkém, mint a meszes. De így is kifolyik, csak lassabban ![]() Pedig annyira lelkes voltam, most picit lelankadtam. Bár merre fordulok, nem jutok most előbbre. Talán tényleg csak a nagyobb tőke segítene. Passz... Nem tudnátok kölcsön adni? ![]() Köszönöm a gyors választ... |
|
|
|
|
|
|
#867 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 203
Idézet:
Itt nem dobál ki a szűk stopp, van hely es idő építkezni. -ja és 500 dolláros számlával! Szerinem 2500 dolcsi simán elég kell, hogy legyen H4 ben A helyedben kicsi pozimérettel 0.5% próbálnám és nyugis leszel. |
|
|
|
|
|
|
#868 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
És ez Neked éles számla? Trendkövető vagy? Már az 1%-al nyugis vagyok, de még nem mentem ki élesbe, mert a demom sem oké. Bár kezdem azt érezni, hogy sosem lesz oké. Mert nem tudok annyira fegyelmezett lenni. Ha bele gebedek sem tojok be annyira, értelemszerüen, mint ha éles lenne. És H4-en már nem fordul elő sokszor hogy már a gyertyába bele kell nyitnod? Mert ha H4-es gyertya zárást vársz, akkor nagy lesz a stop. |
|
|
|
|
|
|
#869 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#870 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 16
Idézet:
Mekkora mereteket kotsz? Mert ekkora szamlanal ilyen szuk kockazattal szerintem a 0,01 lot is elkel... (en full kezdo vagyok) |
|
|
|
|
|
|
#871 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Én 1 hónapig demóztam aztán kb 350 dolcsival nekiestem élesben.Szerencsémre Pétertől kaptam 1 hónap ajándék OFK -ot (amit ezúton is köszönök szépen) az ott hallottak segítettek megőrizni a számlám. 4 hónap alatt kb 200 trade után a számlám ugyanott állt ahol elkezdtem, de nemrég kiegészítettem 500 dolcsira , hogy kipróbáljam milyen a h4.Én demón nem tudnék megtanulni kereskedni mert arra nem vigyáznék. |
|
|
|
|
|
|
#872 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ha nagyobb számlám lenne kevesebbet kockáztatnék. A legutóbbi trédem 10 százalékot hozott a számlámra úgyhogy már 550 dollárom van... Ha így folytatom meglesz az a Ferrari karásonyra
|
|
|
|
|
|
|
#873 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 62
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Én szerintem lehet párszáz dolláros számlával ügyködni, mert én is azzal ügyködöm és 4 hónapja baromi lassan, de emelkedik
A barmi lassannak az az oka, hogy pici a számla Szóval a pici számlával kezdem belátni, hogy igaza volt Péternek... Kaszálok egy jobb pozin 15-20 EUR-t, aztán bukok 3-6 EUR-t, de valahol anyagilag ENNEK nem annyira érzem az előnyét, mert szép dolog, hogy emelkedünk, de nincs mit kivenni, mert inkább még betenni kellene Szerintem egy 2500$ -os számlánál ha az ember kockáztat 2% -ot,az ugye 50$, ha egy jó 100pipes SL-ű H1es poziba betudok ülni az akkor ugye 0,05 lotot jelent, most 0,01lotokkal nyomom... Hamár nem 15-20$-okat, hanem 75-100$-okat hozna a nyertes pozi, na igen, ezért MÁR megérte felkelni... Ha pedig a Péterék 5000$-os számlájáról és az ő magabiztos MAX5% kockázatukról beszélünk ami mondjuk az ajánlott számlánál már 250$, de legyen 100 vagy 200, akkro is már legalább az előbb írott 75-100$-ok heyett 150-200 / 300-400 600-800$ -t hoz egy szép nyertes pozi és én még baromira béna vagyok... na és ezeket a pénzecskéket már ki lehet venni és LEHET ÉLVEZNI a munka eredményét... De ja, pár100$-os pozikkal elvagyunk - én is - de valójában néha nincs is kedvem odaülni mert nincs meg az a nagy motiváció... Szóval szerintem EZ A PICI SZÁMLA baja Amúgy én alapból olyan brókerrel állok csak szóba aki ad 0,01 LOT-ot... Ha most belegondolok h annó 2éve 300$ -os számlával FxPronál vettem fel 0,1 LOTra olajpozit huhh :| Az a számla annó 0,21$-on is végezte ![]() De, hogy ma megindokolni mire léptem be akkor? Nem is tudom - de baromira elvoltunk akkoriban tévedve azzzzz biztos.... |
|
|
|
|
|
#874 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Legalábbis nem poziciónként, max. összesen, de még úgy is egy kezdőnek kemény döfés lehet. Péter azért már mesterien tudja védeni a számláját, de ehhez az kell, hogy ahol betalál, azt bizony végig tudja követni, amíg csak a piac adja és beleépít jónéhány pozit. Na ez egy kezdőnél sokszor úgy néz ki, hogy ugyebár a veszteséges pozi az annyi amennyi, és ahol jó irányba menne, ott sokszor lesz elhamarkodottságból 0-s. Ez már sokban rontja azt az arányt. Tehát amig biztosra nem tud az ember minden adódó lehetőséget(ami szintén csak max. 50%) 100%-ban kihasználni, addig nem javaslom senkinek a 2 max.3% fölötti ÖSSZKOCKÁZATOT. Különben könnyen elég az a számla. És minél többet veszít az ember, annál inkább próbálja védeni a számlát és annál több pszicho-hibát követ majd el.Így mégkevesebbszer tud majd benyúlni a széfbe Túl hamar kockázatmentesítés=0, túl korai ráépítés=0, jelentéktelen szintekhez stophúzás=0 v. kevés stb. Ez pedig még kis kockázattal is zsákutca, hacsak nincs az illetőnek egy legalább 3-as pay off ratioja, amit azért kötve hiszek. Ezt kikerülendő a lehető legalacsonyabb kockázattal addig kereskedni élesben, míg minden fontos szinten(H4,H1 esetlegM15) már végig tud követni egy-egy trendet túlparázás és kapkodás nélkül. Persze m15 nem olyan nehéz, hisz zajlik az esemény, itt csak az a gond, hogy sok-sok jelentéktelen csúcs/völgy van, ami beetethet. H1 en már kicsit több türelmet és erősebb idegeket igényel a stopvezetés, de H4-hez már komolyabb kitartás kell.Ha ezek mindegyike megy már, akkor addigra az ember meg tudja azt is állapítani, hogy melyik az, ami nekik a leginkább fekszik és már biztos, hogy nem fog alapvető hibákat elkövetni. Nagyon fontos! Ha már a rendszerünknek a maximumát is képesek vagyunk kivenni a piacból (nem csaqk a minimunmát ) akkor könnyen utána lehet számolni, hogy a statisztikánk szerint mi az a kockázati szint, ami még nem jelent veszélyt a számlánkra nézve, de a lehető legtöbb hozamra képes. Nem szabad egy lépést sem kihagyni ezekből, mert könnyen a piac tanít meg rá, hogy mit kellett volna. Az viszont biztos, hogy kegyetlenül rá fog világítani a hibáinkra és nem biztos, hogy mindenki fel tudja azt dolgozni, ha "kilövi rá a piac a dumm-dumm-golyót"(Sidius).Gio |
|
|
|
|
|
|
#875 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Nem vagyok kezdő, de ezt nem értem A 1000-es méret az nem 0,01 lot?És a 10000-es pedig 0,1 lot? Mert így akkor a 10000-es inkább a közepes számla. Nem jól tudom? |
|
|
|
|
|
|
#876 (permalink) |
|
Szenior tag
"Nem vagyok kezdő, de ezt nem értem
A 1000-es méret az nem 0,01 lot?" ................................... de, ezt jól tudod"És a 10000-es pedig 0,1 lot? Mert így akkor a 10000-es inkább a közepes számla. Nem jól tudom?" ........ezt meg rosszul értelmezted, ha csak 10000-es pozit tudsz nyitni (bróker nem enged kisebbet) akkor kicsi a számla, ha 1000-es pozit is tudsz nyitni akkor közepes a számlaméreted |
|
|
|
|
|
#877 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#878 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 24
Idézet:
Itt természetesen nem arra gondolok, hogy nem kell többet dolgoznod, és ebbúől fogsz megélni.... de kereskedéshez bőven jó szerintem. Anno én kissebbel kezdtem.... csak türelem és fegyelem kellett/kell hozzá |
|
|
|
|
|
|
#879 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Nem sietek...már Elég lesz most, ha végre pluszban leszek. Nem kell sok egyáltalán még. Attól már jobban érzem majd magam ![]() Sajnos ez nem az indulásom, mert a nagyrésze elment az USA futuresen, de nagyon kezdő voltam. Viszont a forexen új vagyok. Igen, épp brokercéget keresek. Az aktuális topicra írtam is. Hátha tudtok segíteni.
|
|
|
|
#880 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Mo
Összes hozzászólás: 104
Idézet:
Melyik brókercéget érdemes választani? 126os hozzászólástól.)Külön köszönöm ezt az írást Csabyke!!
|
|
|
|
|
|
|
#881 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Kedves Satti, a számból vetted ki a szót.... A 2,500.- usd, az abszolut alkalmas a kezdő kereskedésre. Pont ezt szoktam javasolni én is mindenkinek. Amit fontos megérteni hogy itt legalább 4 dolgot kell figyelembe venni, amikor azt kutatjuk hogy egyáltalán érdemes-e elkezdeni kereskedni, vagy a számla eleve halálra van ítélve... 1, minimálisan nyitható legkisebb pozícióméret. 2, stratégia szerint kereskedhető időtáv. 3, spread. 4, egyéni kockázati szint devizában. És valójában ebből lehet megállapítani hogy mennyi pénz kell hogy legyen minimálisan a számlán. Akik ezt nem veszik figyelembe, azok 99%-ban elégetik a számlájukat. Sajnos ezek az emberek teszik ki a vesztes 90%-nak a nagy részét. 1000.- usd alatt csak olyan bróker jöhet szóba ahol van 0,01 lot! Különben nem lehet tartani ésszerű kockázati szintet. 2000.- usd felett lehet 0,1 lot-os cég is, de akkor még mindig ott van a behatárolt idősík... |
|
|
|
|
|
|
#883 (permalink) |
|
Új tag
|
üdv aki olvassa.
Én még itt csak Kukorica Jancsinak érzem magam, merthát pár hónapos kattingatás még nem nevezhető kereskedésnek.) "Na végre valaki, aki van olyan "tökös", hogy nemcsak elméletben beszél arról mit kell csinálni, hanem meg is mutatja. Legalábbis erre következtetek ebből. " ezt tellaszlo írta ehhez a hozzászóláshoz gondoltam felhívni egy honlapra a figyelmet, mely nemrég indult s bizony jövő hónapban már meg is fogja nekem könnyíteni a döntéseimet várhatóan. Nekem meg fog felelni a havi 20 % -os extra. üdv |
|
|
|
|
|
#884 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#885 (permalink) |
|
Szenior tag
Ez volt az első hetem, hogy büszkén feszítettem magam előtt, hogy milyen szépen, kvetkezetesen csinálom a strat-ot, ehez képest most átéletem a véres pénteket, minden stoppom kizárt és mind akkor amikor áttértem a H4-H1-re, hát most nem érzem jól magam
|
|
|
|
|
|
#886 (permalink) |
|
Tag
Átérzem a dolgot meglehetősen random szerűen mozognak a devizák... egy-két órán át ez erős egy-két órán át az erős...
Engem is kiszedett pár párból, még kettőben bent vagyok, de az egyiknél még ott is mínuszban a stopom. A másik kb. nullás, de azt a Péter veszélyes beszállónak minősítette... az most pont bejött (már ha két pozival nullást lehet annak hívni) |
|
|
|
|
|
#887 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Fel a fejjel Lui. A lényeg az, hogy küzdj, és bízva bízzál. A forex az már csak ilyen. Ahogy olvasgatom a hozzászólásaidat, nekem az jön le, hogy te egy tehetséges ember vagy, tehát lesz ez még jobb hidd el.
|
|
|
|
|
|
#888 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#889 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Gyorsan szeretnék eredményt, mert ez előtt 3 évig szerencsétlenkedtem, ezért vagyok türelmetlen már. Előző hónapom mindenféle próbálkozással +2% lett, a mostani hónap javarészt poziépítéssel próbálkozással járt +6% -ban ez ment le most egy éjszaka- és ma délelőtt 0-1% közé. Tudom ez nem katasztrófa, csak nagy pofáraesés az egomnak, azért túlélem
|
|
|
|
|
|
|
#892 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#893 (permalink) |
|
Szenior tag
Kiváncsi lennék arra, hogy aki USDCHF P4-et próbálta megjátszani mit tudott kezdeni vele, elég szivatósra sikerült abba is a nap, én nem nyúltam bele szerencsére
![]() Jól gondolom hogy akár 3 nekifutás is belefért? |
|
|
|
|
|
#896 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
de mondtam én nem kötöttem ezt a párt csak tegnap OFK-n téma voltAUDCHF-ben szerepelek, de azt leírni sem mertem, 2pozi összesen 400 pip nyerőt realizáltam a csúcs alatt kb 10pippel, de a terv az volt, hogy vissza is szállok majd jó olcsón, ezt sikerült is, egyik pozit ugyanott vettem vissza 0,9578-on kb 1 órán belül, a másikat 0,9500-án valamikor éjszaka, szóval kb 40pippel men lejebb az átlagom, és ezt tartom azóta is, szóval volt már minuszban is az egész erőlködésem tul.képpen most az eredeti pozikkal 0,9343 a beszállom átlaga, de most nem mertem bővíten a trendvonaltöréses P1-re (most csak jót írok )
|
|
|
|
|
|
|
#899 (permalink) |
|
Szenior tag
Most kapok mindjárt sikítófrászt, mindenki dobja el a tradenaplóját (vicc volt), hogy nehogy vissza tudja nézni, mert akkor lehet ő is azt kap, ha olyanokat csinál mint én:
GBPUSD-t júli 23-án kezdtem longolni 1,5295-ön máig 4 nyitásom volt benne, nullán jöttem ki belőle
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (1 tag és 4 látogató) | |
| Ubul |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|