| Tőzsde Fórum |
|
|
#1251 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Két kérdésem van: Mekkora időszakot teszteltél? És milyen időtávban?
|
|
|
|
#1252 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Hírnév szint: 2 ![]() |
Szia!
Nem teszteltem túl sokat, gbpusd-t h4 idősikon, és audchf-et h4-en 2006-tól, de közben elég ideges lettem, a fentebb írtak miatt. Igaz ez nálam nem csak a back-tesztre, hanem a demo kereskedésre is a legtöbb devizapáron. Bekötök P1-re, az árfolyam megy a jó irányba, elmegy kb stop-távolságnyit, majd fordul és viszi a stop-ot. Aztán megint, aztán megint. Nekem kicsit idegesítő. Üdv: OAndorka
|
|
| Hirdetések |
|
|
#1253 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 39
Idézet:
Egy chartot fel tudnál tenni a tesztjeidről, hogy hol vannak azok a stopok? Hátha ott is gondod lehet. Alapvetően a stop a legjobb barátunk a piacon. Egy jól elhelyezett stop megvéd a veszteségtől ezáltal tudod, hogy mennyit bukhatsz egy kereskedésen. Ha meg már jó irányba mész akkor meg pontosan tudod, hogy mekkora a nyereséged és mikor tudod a következő pozidat benyitni. |
|
|
|
|
|
|
#1254 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
És egyetértek, a sok 0-ás jó. Jó lesz hosszútávon majd.
|
|
|
|
#1255 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Kíváncsi vagyok véleményekre:
Ez lehet P3 shortra, hisz a fő trend short. És akár már indulhat a long akár a dupla alj miatt és a júliusi támasz miatt. Talán ilyenkor jobb várni és ezt még kihagyni.
|
|
|
#1256 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 100
Nekem ez még bőven short. Nem emelkedett még annyit, hogy longoljam, arról nem is beszélve, hogy nincsenek meg az emelkedő völgyek. H1-en nyitottam, de H4-en is látszik a short irány, bár ott egy jelentős támasznál mocorog.
|
|
|
|
|
|
#1257 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
![]() Persze shortolom... Ezek a rohadt duplák mindig megzavarnak...
|
|
|
|
#1259 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Idézet:
Mindenesetre természetesen a belépéssel, és a stop elhelyezéssel van bajom ( meg szerintem még rajtam kívül sokaknak ). A gondolatom viszont jó ( szerintem) Üdv: OAndorka
|
|
|
|
|
#1262 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.272
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arra a duplaaljra én ugyan még nem indítottam volna longot! Nagy kérdés, hogy ma vissza zár e 1,30000 fölé.
|
|
|
#1263 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Célszerűbb azt a dupla aljat inkább egy emelkedő trend visszatesztjében keresni.Ott egy kis divergencia+nyakvonaltörés és szép támaszról az A++ pozi
|
|
|
|
|
|
|
#1264 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1265 (permalink) |
|
Új tag
|
Sikerült elkapnom az EUR/CHF torkát. H1-en nyitottam az első pozíciómat megkésett P4 el, tehát itt az megy a naplóba, hogy intuitív kereskedés. Azt hittem először, hogy majd célárnál kiugrok a pozícióból egy M15 Parabolic-kal, a nagy intenzív esés végett. De szerencsére jó helyre rakta a pöttyeit, igy inkább vártam kicsit és ráépítettem. Ma meg felkelek és látom, még mindíg az én irányomba mozog, így megint rávásároltam. Immár 3 pozíval ülök benne, de valahogy szúknek érzem a stoppjaimat.
Erre kérek véleményt a tapasztalt rókáktól trader tarsaimtól vagy (Péter nagymestertől). Mennyire megfelelő a stopp elhelyezésem, cél a 5-6 piramis, ezért hajlandó vagyok visszaengedni a nem realizált profitból is. Ami biztos eddig az az hogy a kezdeti kockázat 3,5 szerese zsebben van, stoppjaim végett. - 2 kép. Időközben lejebb vittem a stoppjaimat, 3 - kép, és ezeket is szűknek érzem. De itt már az biztos hogy a kezdeti kockázat 4,75 szerese zsebben van. Végre egy jó piramis lehetősége, az elmúlt 2 hét megtépázott rendesen engem is. Ez most jó kis kárpótlás lehet. De a hozzáállásom ne hogy azt higgyjétek hogy az, hogy mindenképp vissza kell keresnem a veszteségeimet, amit ad a piac elfogadom. )Ha valakit érdekel esetleg itt megtalálja a kereskedéseimet, bőven van hibás, és olyan is ahol nem tartottam szigorúan magam a stratégiához. http://www.easyspy.xtreemhost.com/DetailedStatement.htm Üdvözlettel Krisztián |
|
|
|
|
|
#1266 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#1267 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Közben lenne egy kérdésem is. A topicban már maga a kérdés elhangzott,de válasz nem érkezett rá, azért teszem fel itt. A countertrandet miként lehet meghatározni? Hogy miért kérdem? Mert nem értem melyik idősíkban érdemes nézni? Vagy ezt saját magamnak kell meghatározni a stratégiám szerint? Vagyis ha H1en kereskedem akkor az ott lévő countertrandet nézzem, vagy mindenképp meg kell keresni akár fentebb idősíkban is hogy mi a fő irány. Csatolok két képet ami ugyanaz a pár: EUR/USD csak az egyik H4 a másik H1,és mindegyiken más a fő irány. Ezért kérdem tőletek.
És közben én ki is stopolodtam 124 pip nyerességgel
|
|
|
#1269 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 98
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
Talán azt szokták érteni rajta,hogy ha sejted a pénz mozgását,akkor letudsz szűrni infókat a részvénypiac mozgásából.(például ha dollárból kiveszik a tőkét,hogy részvénybe tegyék,akkor esik a dollár,ha emelkednek az indexek). Ez bonyolúlt dolog,még nemtudtam megtanulni,pedig magyarázzák!
|
|
|
|
|
|
|
#1270 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#1271 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
És akkor mi van ha kiüt? Ott a visszalépés lehetősége. Sokszor van úgy, hogy utána ismét be lehet lépni. Főleg, ha a trend még nem tört meg.
|
|
|
|
#1272 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok! Már nagyon rég voltam itt amikor még irtam ide a forumba. Látom azóta elég sok bejegyzés került be ide. Nem győzöm visszaolvasni. A hangulat most ugy érzem elég kellemes lett itt és talán igazi kérdezős-válaszolós forum lett belőle.
|
|
|
|
|
|
#1274 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1275 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Gio |
|
|
|
|
|
|
#1276 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Idézet:
Akkor csinálom az amit eddig Köszönöm a válaszokat
|
|
|
|
|
|
|
#1277 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Ha majd tovább akarsz lépni,és a chart elé akarsz menni,akkor kell más is.4-5 év gyakorlás után..Ha akarsz! |
|
|
|
|
|
|
#1278 (permalink) |
|
Szenior tag
A forex és a részvényindexek mozgása összefügg. Az ilyen jellegű összefüggéseket én figyelem és próbálok következtetéseket levonni, de a pozícióimat még nem eszerint nyitom. Szerintem erre egy trsdernek akkor van szüksége, ha ezeken a piacokon jól tud kereskedni, és eljut arra a szintre, hogy intuitívan módosítja a stopokat. Ettől én még odébb vagyok.
![]() Lehet, hogy most sokan hülyének fogtokt tartani, de nekem van egy alapvető problémám, amit nem igazán látok tisztán: Ez a jegybanki alapkamat. Mi ez egész pontosan? Miért védi az ország devizáját, ha emelik. Miért jó hír ha csökkentik? Ez milyen kamat, ki adja kinek és miért? A kereskedéshez nincs rá szükségem, de érdekel, mert a későbbiekben biztosan hasznát veszem majd. Ha tud valaki egy linket, ahol ezt pontosan megfogalmazzák, akkor azt szívesen elolvasnám. Köszi a felvilágosítást. |
|
|
|
|
|
#1279 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Ha ezt emelik,akkor azért védheti a devizát,mert a magasabb kamat reményében több külföldi/belföldi vásárol forintot,hogy azt kamatra betehesse a bankba,vagy államkötvénybe. Ha csökkentik,az jó hír lehet a gazdaság,és ország állapotáról,de rossz hír annak,aki a kamatot kapja. Azért jó hír a gazdaság szemszögéből,mert ha megteheti hogy csökkenti a kamatot a jegybank,az azt jelezheti,hogy kevesebb hitelre,forrásra van szüksége az országnak. Ha kevesebb kamatért is veszik a magyar államkötvényeket,az pedig a bizalom jele az ország iránt. A bizalomhoz persze jó makro adatok kellenek,meg jó fundamentumok. |
|
|
|
|
|
|
#1280 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
A jegybanki kamat nagysága a gazdaság helyzetével és jövőbeli kilátásaival függ össze. Ha a jövőbeli inflációval és a gazdaság várható egyensúlyi helyzetével kapcsolatos bizonytalanság jelentős, például magas a költségvetési hiány, vagy a bérek a gazdaság teljesítményénél gyorsabb ütemben nőnek, akkor a jegybank kénytelen magasabb kamatszintet fenntartani a gazdasági növekedést leginkább támogató inflációs szint elérése érdekében. Egyensúlyban lévő gazdaság, alacsony költségvetési hiány és a gazdaság teljesítményével összhangban lévő bérnövekedés esetén alacsonyabb kamatszint mellett is elérhető az árstabilitás. Bár a jegybanki kamat alapvetően befolyásolja a piaci kamatokat, az is elmondható, hogy minél hosszabb futamidejű kamatról van szó, annál kevésbé érvényesül az éppen aktuális jegybanki kamat hatása, és annál inkább felerősödik az inflációval, az államháztartással, valamint a jövőben várható gazdasági helyzettel kapcsolatos várakozások szerepe a kamatszint meghatározásában. A hosszú lejáratú kamatokat tehát főként a jegybanktól független tényezők: az aktuális gazdasági helyzet és a jövőre vonatkozó gazdasági kilátások határozzák meg. |
|
|
|
|
|
|
#1281 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ez idáig tiszta. A gondom a következő: Ha jegybank alapkamatot emel, azt azért teszi, mert szüksége van arra, hogy a jobb kamat reményében az ország debizáját vegyék. De ugyanakkor ez azt mutatja, hogy az ország gazdasági helyzete romlott. Ha ez így van, akkor melyik befektető fektetne egy olyan ország devizájába, ahol romlanak a gazdasági kilátások? Arról nem is beszélve, hogyha jól figyeltem meg, a kamatemeléskor - pl. a forintnál - a forint gyengül, azaz nem veszik, hanem adják. Bár, amikor 11%-ra emelték a kamatot, akkor a 320-as euro szépen lejött 300 alá. Ez az, ami nem tiszta. |
|
|
|
|
|
|
#1282 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 308
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"A kereskedéshez nincs rá szükségem..."
Pedig a pillanatnyi kamatszint és a kamatpálya a legfontosabb adat a devizapiacon. Minden makrohírnél előrébb van, mert közvetlenül hat az árfolyamra. Nagyon leegyszerűsítve: abba a devizába áramlik a pénz, amelyik a magasabb kamatot adja (azonos országkockázat esetén). Tehát a kamatemelés erősíti az adott deviza árfolyamát (ezért is emel az MNB amikor a HUF gyengül és védeni akarja). "Normális" piacon az alapkamat a referenciakamat. Nem normális piacon (pl. 2008-as válság) a piaci kamatok (amin a bankok egymást hitelezik) teljesen elszakadtak a jegybankitól, HUF esetében 2-300 bázisponttal (2-3%). Ha olyan devizapárral kereskedsz napon túl amelyiknél a kamatkülönbség nagy, akkor figyelni kell arra is, hogy változatlan árfolyamnál is veszteség vagy nyereség keletkezik a számlán a napi kamatelszámolás miatt. Tehát ha veszel EURHUF-ot, akkor ez nem más, mint EURO vétel HUF "hitelből", vagyis minden nap megkapod az EUR kamatot és levonják a HUF kamatot, tehát nettó befizető leszel. Tehát nemcsak a kereslet-kínálatot befolyásolja az alapkamat megváltozása, hanem minden nap nyereséget vagy veszteséget jelent. Sokan mondják, hogy ezzel nem kell törődni, mert nem számottevő. Dehogynem. Attól függ, milyen párral kereskedsz és milyen távon. Arról nem beszélve, hogy minden páron számottevő lehet egy váratlan kamatemelés vagy a jegybankelnök szóbeli utalása a kamatemelés lehetőségére. |
|
|
|
|
|
#1283 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
A titok az egyensúlyi helyzetben keresendő,azaz a reálkamatban.Pontosabban a kockázatokhoz mért reális kamatfelár a kisebb kockázatú országok kamataihoz mérve. Példának okáért,ha a befektetők tisztában vannak azzal,hogy romlottak egy ország fundamentumai,ezért elvárna 2% kamattöbbletet egy másik kevésbé kockázatos országhoz képest,de ehelyett 3%-ot is megkap,akkor hiába a romló adatok,többen úgy mérlegelhetnek,hogy mégis veszik a forintot,illetve államkötvényt. Ugyanakkor pánik idején,előfordulhat,hogy hiába ez a kamatfelár,akkor sem veszik a forintot,hanem adják,mert megijedtek! Ugyanakkor egy pánik szintű forinteladást is képeslehet megakadályozni egy drasztikus kamatemelés,hiszen 10% kamatfelár az már horribilisnak mondható olyan körülmények között,amikor az Amerikai kamat 0.5%,vagy az Euro 1%, és ekkor a befektetők úgy mérlegelhetnek,hogy a kockázatok nem olyan nagyok,hogy ne érje meg 11%-os kamatért befektetni. |
|
|
|
|
|
|
#1284 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A "Nincs rá szükségem"-t nem így értettem. A napon túli elszámoláshoz kapcsolodó kamatkülönbségeket természetesen nézem, hiszen nem mindegy, hogy fizetek vagy kapok. Ami az ország alapvető kamatmódosítását illeti, az ellen a stopelhelyezéssel védekezem, de ha megfigyeled a hírekre való reakciót, akkor sokszor látszik, hogy a jegybanki kamatmódosításkor ugyan van egy kilengés, majd szépern megy tovább, amerre azelőtt. Pl. usdjpy a közelmúltban több hír esetén is ezt játszotta. Valamint a legutóbbi kamatmódosítás sem tudta megállítani a chf erősödését. Csak röcid távon fordított a helyzeten, de ha megnézek egy chartot látható néhol - pl. esésnél -, hogy megindul lefelé, majd visszarántják, és megfordulni látszik a trend vagy össze-vissza kezd el mozogni. Én a híreket nem figyelem, mert a jövőre utal az árfolyammozgás tekintetében, azt pedig szerintem a kutya nem mondja meg, hogy mi lesz egy-két óra múlva, nem hogy egy-két perc múlva. Ha pedig a hír vagy kamatmódosítás hatására változik a trend vagy megy tovább, azt úgy is látom a charton. Engem a stop megvéd a nagy bukotól. Persze ennek ellenére figyelem a híreket, mert érdekel, de nem erre alapozom a döntéseimet. |
|
|
|
|
|
|
#1285 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 308
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Mivel fogalmam sincs arról a tudásszintről amivel rendelkezel, igyekeztem az elméletét leírni. A gyakorlatban igazad van, a hírekre sokszor ellentétesen reagál a piac. De mindenképpen szükséges tisztába lenni vele, hogy a kamatnak mi köze van az árfolyamhoz. Enélkül azt sem tudjuk, hogy a piac most éppen fordítva reagál-e. ![]() Azzal is egyetértek, hogy vannak olyan kereskedési tecnikák, aminél ezek szükségtelen infók. De ha már az ember valamivel foglalkozik, igyekszik megismerni a mozgatórugókat. |
|
|
|
|
|
|
#1286 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ez így van, és éppen ezért érdeklődtem a jegybanki alapkamat felől, mert számomra fontos, hogy mi miért történik, hisz abból tudom majd eldönteni, hogy mi az a hír vagy esemény, ami nagy valószínűséggel a dorexre is hat. Pl. az én tapasztalatom szerint a havi USA munkanélküliségi adat, erős hír. Az usdjpy-ből rendszeresen kivett, majd ment tovább a jó irányba. Ezért úgy döntöttem, hogy ez előtt a hír előtt két-három órával már nem nyitok pozit, mert ha be is jön a trendirányú mozgás, egy hirtelen elmozdulás kivesz a poziból. Ez a hír általában fél háromkor jön ki, így a négy órás H4-es gyertyára már adok. A jegybanki alapkamatot illetően a tudásszintem nem nagy, ezért minden részletes leírásnak örülök. Köszi a te válaszodat is.
|
|
|
|
|
|
|
#1291 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 153
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
bocs de ezt nem bírtam kihagyni ![]() ![]() én is kíváncsi lennék mi alapján shortolja most valaki az eurusd-t mert szépen kitört... |
|
|
|
|
|
|
#1292 (permalink) |
|
Szenior tag
Szépen beszakadtak a chf párok.
Usdchf-et kaptam el, szép M15-ös piroska.Most M15 parabiloc kiszállással zárok majd. Vigyázni kell, mert hosszú idő óta első érintése lehet az 1.0000 Nagy kerek számnak, ami ilyenkor nagyon komoly ellenállás lehet. ![]() Gio |
|
|
|
|
|
#1295 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Üdv mindenkinek!
Párszor már beleolvastam ebbe a fórumba, de minden hsz-t nem tudtam átnézni ezért bocs, ha olyan kérdést tennék fel ami már ki lett vesézve. Kérdésem a következö lenne a Péteres 3napos képzéssel kapcsolatban: Megnéztem néhány naplót, pl a legutolsót, és feltünt, hogy jó néhány nyitó kötés teljesen lehetetlen idöpontokban van. pl ~22:30. Ezek elöre beállított limit buy/sell megbízások, vagy az oktatás után a Péter még maradt egy röpke 7 órát tradelgetni a teremben? Csak azért kérdezem mert a szeptemberi kurzusra én is megyek valószínüleg. Köszi elöre is! Ui: bocs a helyesírási hibákért nincs hosszú ü-m és ö-m. |
|
|
|
|
|
#1297 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, vagyis tanácsra. Azért írom ebbe a topicba,mert leginkább itt van foglalkozva a tőzsde pszichológiai részével. Arra lennék kíváncsi, hogy van e a fórum látogatók közt olyan aki nap,mint nap szembesül olyan problémával, hogy a környezete, családja, barátjai, munkatársai, vagy bárki aki tud arról, hogy tőzsdével foglalkozik, vagyis tanulja,és még csak a "pénzt viszi", hogy nem támogatják, elítélik amiért ezt csinálja és nem fogadják el,hogy igen is ki akar törni abból a pénzügyi reménytelenségből, ami a mindennapi életben megnehezíti a megélhetést. Mert sajnos én ebben a mély vízben evickélek. A közvetlen környezetem a két kezű és 0 kockázatú pénzszerzésben hisz. Nos ez eléggé megnehezíti a mindennapi tanulási folyamatom,és rányomja bélyegét a koncentrálásra is. Ha van ilyen hogy sikerült megoldani ezt a problémát, mert abban biztos vagyok, hogy nem adom fel, mert 'hál Isten ezek a megnyilvánulások erősítik bennem a hitet, hogy ne adjam fel,de a lelkem mélyén fájnak ezek. petyac
|
|
|
#1298 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Mo
Összes hozzászólás: 104
Idézet:
Nem kell velük foglalkozni.Úgy szokott ez lenni hogy amikor veszítesz akkor mondják hogy milyen hülyeség,amikor meg nyersz akkor meg hallgatnak.Én is kezdetben sokaknak mondtam hogy így-úgy a tőzsde,milyen jó lehetőség,de rájöttem "átlagembernek" semmit sem szabad mondani!Majd látják az eredményt Az otthoniak meg elviselik,ne szóljanak bele.Magadban kell hinni meg a rendszeredben,a többi felesleges "dolog"Van erre egy jó mondás:MLM üzletből hallottam: Először kinevetnek,majd támadnak,végül győztél! Egy másik kedvenc mondás(bocs a sok mondásért)ez a főkedvenc! MELYIK A JOBB?5 ÉVIG VÉRT HUGYOZNI,VAGY 40 ÉVIG SEGGET NYALNI! Szerintem mindent leírtam...
|
|
|
|
|
|
|
#1299 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Idézet:
Nekem is volt ellenállás és aggódás pl. amikor elkezdtem az onlinepókerrel foglalkozni, aztán amikor egyik este kerestem 200 000 Ft-ot akkor belátták, hogy van benne valami. A feleségem most külön mondta, hogy tőzsdézzek is, mert a kollégája már milliókat keresett vele úgyhogy nekem már ki van taposva az út
|
|
|
|
|
|
|
#1300 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Kösz a lelkesítést, kicsit megkönnyebbültem,hogy nem vagyok egyedül a próblémával, még legalább egy kortársam van ![]() Igaz te előnyben vagy ahogy Tontrotiti is, mert titeket támogat az asszonyotok, és csak ez számít, és nekem ennek a hiánya fáj a legjobban. A többi csak ráadás. De megbirkozom vele, amúgy is az első mélypont megvan legalább,és mindegyik átvészelésével erősebb leszek. És csak ez számít. Ha már idézet, nekem ez a kettő tetszik a legjobban: „Soha ne add fel! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha akarsz valamit, tegyél érte!” - Boldogság Nyomában „Tartsuk távol magunkat az olyan emberektől, akik megpróbálják lekicsinyíteni ambíciónkat. Ez a kicsinyes emberek szokása, de az igazán nagy emberek azt éreztetik velünk, hogy mi is lehetünk nagyok” - Mark Twain író
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 6 (1 tag és 5 látogató) | |
| Ubul |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||