| Tőzsde Fórum |
|
|
#4501 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Azt tudod hogy a Forexegyetem startégia nem a Spike? Igaz itt már mindenről van szó lassan csak a P1,2,3,4,5 szignálokról nincs. A spike egy teljesen önálló stratégia, ha jól tudom Péter például nem is köti. Pont az hozza nyerőbe, hogy gyors ráépítés van megfelelő irányba elmozdulás esetén. És van itt is saját fóruma, (közben látom oda is beírtad)
|
|
|
|
|
|
#4502 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 56
Hírnév szint: 1 ![]() |
Akkor egy P4-es kérdést szeretnék feltenni:
Ha egy jelentős szinten kialakul megfelelő hozam-kockázattal a szignál, de kistoppol, hány alkalommal lehet az újra bekötni ha újból megjelenik a jelzés? Van-e a Forexegyetemes oktatás szerint felső határ ilyen esetekre? Köszönöm szépen! |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#4503 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4504 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 73
Idézet:
Nem értek ehhez a stratégiához. De az én logikám szerint a stop szintjét mindig az aktuális piac mozgása, likviditása határozza meg. T Tudom, hogy sok stratégia statikus stop loss távval dolgozik, de nem lenne szerencsésebb dinamikusan meghatározni az sl szintet? Itt kifejezetten a "többször is kistoppolódtam, hányszor szabad visszakötnöm ugyan azt a trendet" esetre gondolok. Szerintem az egy trenden belüli többszöri kistoppolódás esetén egyértelmű a rosszul megválasztott SL szint. SZ.V.SZ |
|
|
|
|
|
|
#4505 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
mégegyszer próbálom: ez forexegyetemes topic lenne, forexegyetemes stratégiával, SZERINTEM: ha érdekel akkor vagy kérdezz róla, vagy ha ismered akkor írjál valamit róla ha akarsz |
|
|
|
|
|
|
#4506 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 10
Lenne egy kérdésem:
Korábban beszálltam egy poziba H1-es síkon...és ráépítés lehetősége alakul ki, mondjuk egy P2-es. Mikor léptek be? Követitek M15-ön és úgy? Esetleg megvárjátok H1-en a zárást, ezzel akár azt is kockáztatjátok, hogy nagyon elmegy az árfolyam és nem lesz ideális a belépés. Nálam mostanában az első ráéptés nem tud sikerülni. Ha M15-ön jól zár a gyertya akkor H1-en nem alakul ki pl a P2. Aztán a második pozíció után már nem szoktam vezteséges helyre húzni a stoppot hanem nullába. Általában utána persze miután kiütött a stop, megy tovább vígan nélkülem a "jó" irányba az árfolyam. Ilyenkor sajnos eszembe jut hogy kár volt ráépíteni, mert akkor nem nullás lett volna a trédem. Pedig tudom hogy a ráépítésben van a túlélés, és a profit lehetősége ebben a stratégiában. |
|
|
|
|
|
#4508 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 225
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#4509 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 225
Idézet:
|
|
|
|
#4510 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 10
Szia hulugulu!
Én is ugyan ezzel a problémával küszködtem sokáig, és nekem az volt a megoldás, hogy az első 3 pozícióig maradok azon az idősíkon amelyiken az elsőt nyitottam be. Kivéve akkor ha a piac extrém elmozdulást hajt végre vagy közel kerül a célárhoz. Így ezzel a módszerrel sokkal tovább benne tudok maradni egy trendben. |
|
|
|
|
|
#4512 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Az a harci helyzet, hogy akármennyire is szépítik OSK-n, OFK-n és nyomják a marketing dumát és mossák az agyat és töltik creditek által a pénztárcájukat, szerintem egy kalap ... a stratégiájuk és nem sikeres hosszútávon. Vannak részek amiket tudsz hasznosítani (olykor) ám túl kell lépni azt vettem észre. Tudom ajánlani az ingyenes Hwtrader stratégiáját. Fontos szintek, vonalak és szubjektív döntés sok tapasztalat által.
|
|
|
|
|
|
#4513 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 208
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4515 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 23
Szeretnék kérdezni valamit, ha már valaki megpendítette a témát.
-Van-e itt valaki, aki hónapok óta eredményes ? (bizonyítottan, nem bemondásra, vagy excel táblázattal) -Valaki rendelkezik-e egy több hónapos statamenttel ami pozitív? ( éles ) -Van-e olyan közületek, aki látott már olyan embert aki hónapok óta, minimum 6 hónappal rendelkezik mint eredmény? ( egy azonos éles számla, nem állandóan újból nyitott demó) - Van-e valaki vagy ismer olyat, aki Pintér úrtól látott már egy hitelesen igazolható minimum 6-12 hónapos éles eredményt, egy azonos számlán, és nem egy pár napot, nem mindig más számlával vagy excel táblázattal ilusztrálva? - Van-e olyan ember aki hitelesen bizonyítani tudja, hogy Pintér úrnak az elmúlt években %-ban milyen eredményei voltak? Nagyon kérlek titeket, ne a rosszindulatot vélelmezzétek, de meggyőződésem, hogy Ők is csak egy kizárólag oktatási cég, aki nagyon profin, zseniális marketinggel, évek óta azzal keresik a pénzt, hogy fenntartanak egy "mítoszt". Valaki elgondolkodott már azon, hogy pont Ők miért nem használnak, - mint marketing - egy általuk kereskedett több hónapon keresztül publikusan nyomon követhető számlát. Miért nem engednek hosszú távon betekintést,- akár egy nap csúszással,- MyFX stb... egy általuk kereskedett számlára. Ők azok, akik már sokszor a nevetség tárgya dumával, tele shopos szintű reklámokkal, hírlevelekkel operálva, nem használnának fel egy folyamatos pozitív egyenleges számlát. Már nem is kellene a – sokszor már bugyuta - hírlevelekkel új tanulókat toborozni, egy ilyen nyomon követhető számla mellet, az eredmények tudatában, mindenki náluk akarna tanulni. (Vagy senki) Egy pár jó kötése, jó hete(i), akár egy-egy jó hónapja több ezer embernek van, de az nem eredmény, ezek az emberek hosszútávon nem fognak és nem is képesek ebből élni. Az eredményes számla 6 hónapnál kezdődik, és éveken keresztül, - bizonyos DD-vel - , de éves viszonylatban pozitív. Aki ezt tudja produkálni, azt hívják tradernek, azt definiálják nálunk odébb annak . Svájcban ilyen emberekre szoktak bízni több száz millió Eurót. Higgyétek, el azok nem oktatnak, azok pénzt termelnek másoknak, és nagyon sok pénzt keresnek maguknak. Amit a Profit oktat, azzal nem lehet hosszútávon pénzt keresni, Ők se keresnek vele. Oktatók, és zseniális üzletemberek, akik sokat keresnek, a jó marketinggel, a jól felépített hihetőnek tűnő rendszerrel, és folyamatosan fenntartott imással amivel elhitetik a leendő traderekkel Ők a TOP TRADEREK. Így egy hosszú távon nem bizonyítot rendszerrel ámítanak emberek százait komoly pénzért. Sajnálom, de jobb, ha ezen mindenki elgondolkodik, akár mennyire szeretne hinni bennük, vagy ebben látja az eredményességet. Abban is biztos vagyok, hogy Pintér úr a következő - lassan már hitgyülekezetet megszégyenítő népbutító - pénz termelő rendezvényükön nem fog bejelenteni egy most nyitott 20k éles számlát amit akár éveken át nyomon követhettek mint a „MESTER” tudásának bizonyítéka. Élvégre, ha már pénzért oktatja, és hisz benne , bizonyíthatná, hogy mit tud. Neki működik-e, Ő tudja-e. Mert szokták mondani, " Te még nem tudod, ezért kell gyakorolni, és a további oktatásokon, rendezvényeken részt venni. (zseniális marketing). Mert addig a kérdés marad, az általa képviselt és „árult” kereskedési filozófiát, módszert legalább Ő tudja-e működtetni, eredményessége - hosszú távon -, hogy néz ki egy év távlatában. Csak is kizárólag ezzel lehet valakit hitelesen lemérni. Reméljük ezen túl egy hitelesen követhető éles számlán Pintér úr megcáfolja több száz ember feltételezését. (vagy kimagyarázza erre miért nincs szükség -neki-?) Erre sok esélyt nem látok, mert akkor ezzel eddig is éltek volna. |
|
|
|
|
|
#4516 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 425
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Ha bútort akarok csináltatni, elmegyek az asztaloshoz, és megnézem a mintadarabjait, vagy a már legyártott bútorok fényképeiből álló katalógusát. Jelenleg az oktatóknak csak a szavuk, vagy a saját excel táblázatuk a mérce. Ezt vagy elhiszem, vagy nem. De egyre nagyobb az igény a hitelességre, ezért reméljük változni fog a helyzet ezen a téren. Valóban a legjobb reklám lenne egy szép profitgörbe mindenkinek. Egyértelműen az az üzenete: "Ezt tudom csinálni, erre tudlak megtanítani." |
|
|
|
|
|
|
#4518 (permalink) |
|
Szenior tag
teljesen egyetértek Tradersanyával. ha Pintérék csinálnának egy myfxbookot az többet érne, mint az összes eddigi ofk együttvéve. arról nem beszélve, hogy 5* annyian mennének el a tanfolyamaikra és több bevételük lenne oktatásból is. nem a Pintér féle stratégiával van baj, hanem az oktatással.
|
|
|
|
|
|
#4519 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
„A Business Software International (röviden: BSI) a Dominikai Köztársaság területén hivatalosan bejegyezett vállalat. A BSI alapítói több mint 15 éve foglalkoznak szoftverfejlesztéssel. Kiemelt ügyfeleik között szerepelnek a világ legnagyobb bankjai, alapkezelői, biztosítói stb.” „Az egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cég a Business Software International (BSI), mely a pénzügyi nagyvállalatok (bankok, alapkezelők, forex brokerek) szoftverbeszállítója. Továbbá 8 éve fejlesztenek egy saját expert advisor-t, azaz egy forex számlamenedzselő rendszert. Ez az Apollo Money Maker (röviden: AMM). Az Apollo Money Maker.” Ez így kijelentve jól hangzik. Konkrétumokkal, tényekkel tudod bizonyítani vagy ez csak ez általános bizalomerősítő kijelentés? Milyen termékei voltak, vannak konkrétan az AMM mellett? Milyen szoftvereket fejlesztettek? Melyek azok a világ legnagyobb bankjai, alapkezelői, biztosítói, amelyekkel kapcsolatban áll, vagy állt az elmúlt 15 év folyamán? Annak ellenére, hogy a cég 15 éve működik, én a hivatkozott tevékenységre és kapcsolati rendszerre vonatkozólag adatot nem találtam. A BSI oldalán is alapvetően csak az AMM van népszerűsítve. Feltételezem, ha már ennyire reklámozod ezt a terméket, akkor könnyen tudsz válaszolni a feltett kérdéseimre. |
|
|
|
|
|
|
#4520 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 14
Ha közszemlére tennék a számlájuk állását és a kötéseiket, úgy gondolod, hogy több ember özönlene hozzájuk? Úgy gondolom inkább csak több olyan ember lenne, akik a gyors meggazdagodás reményében odamennek és azt fogják elvárni, hogy az első naptól kezdve pontosan ugyan olyan legyen az ő grafikonjuk mint a Péteréké. Plusz ez is egy eléggé komoly csapda, mert azt hiszed, ha hirtelen jobban csinálod mint ők, akkor te jobb vagy, ha meg rosszabbul, akkor meg azt mondod, hogy szar az amit csinálnak.
Abban a tévhitben éltek, hogy Péter és Gábor stratégiát oktat. Igen, tény, hogy oktatnak valamiféle stratégiát, mely abból áll, hogy keresel egy signált és van hozzátartozó stop helyszín és még egy reális célárat is meg tudsz határozni hozzá. Ez mind és szép. De ez az oktatás 20%-a. Erre ha valaki egy kicsit is odafigyel a piacok mozgására 1-2 hónap alatt rájön. Ők egész egyszerűen gondolkodásmódot oktatnak. A pszcihológiai oldala senkit sem érdekel, mert arról mindenki úgy gondolkodik, hogy "Ó minek az nekem, én teljesen rendben vagyok, engem csak az érdekel, hogy nagy lóvét keressek" vagy a másik, hogy "Engem azért nem érdekel a pszichológia, mert ha ez a stratégia működik nincs miért aggódnom, hisz úgyis nyerek és akkor még a kockázatkezelést is magasról leszarom!". És ezért van az, hogy a náluk tanulóknak csak a fele nem veszíti el a pénzét az első fél évben, ezért van az, hogy alig az 1/3-a lesz sikeres hosszútávon. Van aki azonnal felfogja, hogy miről is beszélnek, van akinek ez nehezebben emészthető, lassabban tudja feldolgozni, és vannak azok akik nem tudják vagy nem akarják ezeket a dolgokat megtanulni. Azok akik magát a gondolatmenetet nem értik szoktak a leghangosabban hőzöngeni, hogy "Há mi há mi há ez nem is működik ez szar... bizonyítsa be, hogy ez működik ... mer én olyan szuper okos vagyok, hogyha nekem nem működik, akkor tuti neki sem... szóval biztos hazudik!". Ez ugyan olyan dolog, hogy te bemagolhatod pitagoras tételtől kezdve a differenciálegyenleteken keresztül a 16 ismeretlenes egyenlet megoldóképletéig az összes tudást matematikából, amit találsz, de soha, ismétlem SOHA nem lesz belőled matematikus, amíg meg nem érted, meg nem tanulod, hogy hogyan kell matematikusként gondolkodni, amíg nem érted, hogy mi a kapcsolat pitagorasi tétel és a differenciál egyenletek között, addig te soha az életben nem fogsz tudni megoldani magadtól egyetlen matematikai problémát sem, csakis olyat, amit már előtted valaki megoldott. Egy két lábon járó lexikon leszel, aki fejből vágja az összes képletet (signálokat, stratégiákat), de soha nem fogja tudni őket alkalmazni (nincs két 100%-an egyforma signál, amire tökéletesen alkalmazható lenne a stratégia), mivel nincs meg a matematikai gondolkodásmód, nem fogod tudni felhasználni azt a sok tudást, amit megszereztél, hogy úgy módosítsd, hogy az adott problémára illeszkedő legyen (a kereskedésben sincs 2 egyforma helyzet, de ha a gondolatmenetet megérted, akkor a fő szabályok megszegése nélkül úgy tudod módosítani a stratégiát, hogy az egyenletnek legyen megoldása). Tehát a lényeg, bármilyen szuper stratégiát mutathatnak neked és megtanulhatsz ezerfélét, akkor sem fogsz tudni sikert elérni vele, amíg nem tanulod meg, hogy milyen gondolatvilág szülte azt. A másik, hogy a tanfolyamok egyike sem kötelező. Azért mész el, hogy lefaragd azt a tanulási időt, amit ezek az oktatók súlyos pénzek árán tanultak meg sokszor a tanfolyam csak a töredéke ennek a tanulópénznek. Pártatlanságomat pedig bizonyítsa az, hogy még nem voltam egy tőzsde tanfolyamon sem!(Csak OFK-n voltam 2x) Nem azért "védem" őket, mert engem gazdaggá tettek, vagy mert megkértek rá, hanem azért, mert bosszant az, hogy a mai világban, ha valakinek nem megy valami, akkor alaptalanul, bizonyítékok nélkül, röhellyes vádakkal és feltételek követelésével megvádolnak másokat olyan súlyos tettekkel, mint a csalás, hazugság, kapzsiság stb. Ez a becsületsértést úgy gondolom, hogy bőségesen kimeríti, bár mivel nagy szomorúságomra a becsület ma már lószart se ér, ezért ezt bárki önkényesen megteheti bárkivel. Szóval, amíg nem látok alapos bizonyítékot arra, hogy a stratégia nem működik, addig minden vádat és számla nyilvánosságra hozatalának követelését nevetségesnek tartom. Tudjátok pontosan ezért van az, hogy nem a vádlottnak kell bizonyítani ártatlanságát, hanem a vádlónak kell bizonyítania a vádlott bűnösségét. Mert vádolni nagyon egyszerű, mert én vádolhatlak titeket lopással, de mindenki nevetségesnek fogja tartani a vádjaimat, amíg nem bizonyítom. Tehát mindenki elgondolkodhat azon, hogy a vádaskodással valójában ki is vált nevetségessé, Péter és Gábor vagy Ti? |
|
|
|
|
|
#4523 (permalink) |
|
Szenior tag
hamsa a kereskedésben a legfontosabb a tőzsdepszichológia. ahhoz, hogy valaki sikeres legyen kell a hit. hinnie kell önmagában és a rendszerében.
a hitet felépíteni nem két nap, de a folyamat gyorsítható pl. myfxbook-al. manapság sok a kókler. mindenki fél. a marketing szakemberek által közölt információk csak üres szavak. az oktatónak hitelesnek kell lenni. nem mindenki ad ki 150.000 - 200.000 ft-os tanfolyamdíjakat, mert jól fizetett marketing szakemberek szép szövegeket,képeket,videókat készítenek. ez érthető. bizonyíték kell nem ígéret. bizonyítsa be az oktató, hogy sikeres és akkor a tanulóban olyan hit keletkezik, ami támogatja a tőzsdepszichológiában. sokkal jobban támogatja, mint a kereskedéshez semmit nem értő marketing szakemberek. voltam pár forextanfolyamon és a forexegyetemen tanultam meg a kereskedés legfontosabb elemeit. leesett a kereskedés lényege. de a myfxbook-al vagy egy egyszerű kereskedési naplóval(kivéve belőle a túl személyes infókat) megtámogatva sokkal jobb lenne. senkitől nem lehet elvárni, hogy 100.000 ezreket fizessen az üres marketingért. ki vesz úgy ingatlant, hogy meg sem nézheti, hogy néz ki kívülről és belülről. majd jön a marketing szakember és majd nyomat egy szép szöveget az ingatlanról. myfxbooktól függetlenül én megvagyok elégedve a Pintérékkel. nagyon sokat tanulok tőlük évek óta, de bizony a "myfxbook" egy nagy hiányosság. |
|
|
|
|
|
#4524 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 101
Idézet:
Tradersanya! Vagy két, vagy három éve P.P. egy év alatt a kezdeti összeg 400%-át kereste meg, benne volt a tv-ben is! A többi év eredményeiről semmit sem tudok, csak az annyira kiemelkedő volt a tradelők között, hogy be is hívták egy kis interjúra!
|
|
|
|
|
|
|
#4525 (permalink) |
|
Szenior tag
itt van: http://www.youtube.com/watch?list=UU...QycT6V4#t=231s
ez előfordul. manapság évi pár száz százalék nem olyan elérhetetlen, mint régen. |
|
|
|
|
|
#4526 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 67
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Szerintem egyszerű a képlet.
A forex oktatás is üzlet. Ameddig nincs igazán konkurencia (csak marketing szempontból, mert egyébként van konkurenciájuk Magyarországon is), addig nem látják szükségességét pl. a myfxbooknak. Ha majd jön valaki, aki megszorongathatja őket, akkor felveszik a kesztyűt (ha tudják). Általában a vevő jár jól azzal, ha van konkurencia. Csak tessék-tessék, lehet jobban is csinálni biztosan. De ezt be is kell bizonyítani.
|
|
|
|
|
|
#4527 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4529 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 101
Idézet:
Hogy miért? Nagyon egyszerű a válasz: Az ilyenek, mint ti, azt mondanátok, hogy biztos manipulált a számla, ezt nem így kellett volna, stb..., erről már régebben is volt szó! Nekem elég volt ez az interjú! ![]() Egyébként az oktatás alatt is élesben megy náluk a kereskedés a saját számlájukkal, traderekkel!
|
|
|
|
|
|
|
#4530 (permalink) |
|
Tag
Teljesen mindegy, hogy mi itt mit gondolunk. A lényeg az, hogy ha tudnak embereket vadászni, akik befizetnek hozzájuk, akkor egészségükre, ha kifogynak a jelöltek, meg más biznisz után néznek.
ÉN sem hiszek ezekben a tanfolyamokban. Van egy régi mondás:"Aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja." |
|
|
|
|
|
#4531 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 46
Igen egy live számla eredménye nagyon hiányzik a hitelességhez. Egyszerű a megoldás. A spike chaten futó 2 számla eredményét kellene berakni, és eloszlatna minden kételyt. Remélhetőleg a Profitosok is benéznek ide, de esetleg aki fent van a spike chaten az is elkérhetné.
|
|
|
|
|
|
#4532 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 17
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4533 (permalink) |
|
Új tag
Hamsa
Mielőtt Te is és mások is azt gondolnák, így akarom lebuktatni, megfogni, beégetni a céget, az nem igaz. Egyszerűen van egy véleményem, amiből Te is és mások is le fogják vonni a konzekvenciát, így vagy úgy reagálnak fognak , de talán mélyen, mindenki el fog gondolkodni, ebben is lehet valami. Mire épül, miért tud ilyen sikeres lenni, és mi az ami segítette Őket. Természetesen a rengeteg jó ötlet, hatalmas szorgalom, és fantasztikus meglátások mellet, jó időben való kezdés, sajnos (nem nekik) egy hatalmas munkanélküliség növekedés, ami generál kilátástalanságból adódóan kényszerváltásokat, új reményeket. Zseniális, fantasztikus, de számomra és azoknak a tradereknek akik eredményesek, illetve marketing szakembereknek teljesen átlátszó a marketing, a kommunikáció. Az a speciális kommunikáció, ami itthon nagyon ritkán lelhető fel, az a típusú, amivel az USA- ban dollár száz milliókat tudnak kiénekelni az emberek zsebéből. Összefoglalva egy nagyon ritkán tapasztalható, magas szintű, és minden cégnek példa értékű dicséretes marketinggel, jó kommunikációval operáló cég. Azzal semmi, de semmi baj nincs, oktatni kell, oktatókra, iskolákra, képzésekre szükség van. Utódok képzése, nevelése elengedhetetlen a világ és bármilyen szakma életben tartásához, fejlődéséhez. Viszont megérkeztünk a billentyűnyúlásomnak okához. Hiteles és valós eredmények publikálása, bemutatása, megismerésének lehetősége. Szeretném, ha mindenki megértené, és elfogadná ennek a szakmának is , mint majd mindegyiknél csak is a végeredmények hozzák meg a sikert, a jövedelmet, a pénzszerzés lehetőségét. A részsikerek, időszakos jó eredmények, rövidtávú sikeres időszakok itt sem tekinthetők hosszú távú eredménynek, és egy biztos hosszú távú megnyugtató jövedelemrendszernek. Az egyik legfontosabb momentum, a hosszútáv, hosszan mérve, több időt figyelembe véve. Nem részsikerek, hetek, egy-egy jó kötés, vagy sorozatok, egy számla időszakos (rövidebb) bevirrantása, vagy egy kötés vagy sorozat utólagos itt zártam, ott kellett volna, Te lezártad, Én már akkor stoppot behúztam, miért húztad be, Én még benne voltam eddig, stb…. Ezer példát lehetne felsorolni különböző szakmában, hogy ha csak egyszer tudsz produkálni, egy - egy munkád sikerül jól, vannak jó időszakok, amikor jól teljesítesz, de az hosszútávon nem fogja meghozni a sikeredet. Szakács időnként jól főz, de amúgy csapni való, fodrász van amikor jól megcsinálja a frizkódat, de többször nem mint igen, festő végzett a lakással, más színe lett a falnak, de katasztrófa a felülete. Mit szeretnék üzenni, mi az amire választ szeretnék kapni? A mérhetőség, a megmérhetősége valaminek, az eredmény megismerhetőségének lehetősége. Abban nem vagyok biztos, hogy a világon minden mérhető (nem is érdekel), de a kereskedésbe fektetett jól végzet munka, eredménye pontosan, időre kimutatható, legyűjthető, és hitelesen igazolható, publikálható. Akár online nyomon is követhető, de maradjunk az utólagos, de jól és pontosan publikálható lehetőségnél, ami ma már pár gomb megnyomásával elérhető. Ezek miért nincsenek hitelt érdemlően publikálva nézzük meg miért is kellene, miért tartozna ez másra. Az oktatás nem biztos, hogy szakmai vagy morális követelménye kell hogy legyen, hogy az oktató vagy az intézmény sikeres és eredményes trader is. Hangsúlyozom hosszútávon, tessék nagyon belevésni a fejbe, rövidtávon semmit, de semmit nem érnek az eredmények, legfeljebb jól tálalhatóak, beleépíthetőek a marketing részekbe, de jövedelmet nem fog termelni. Szóval nem biztos, sőt biztos, hogy nem minden oktató eredményes a saját szakmájában, a gyakorlatban messze nem tudná megállni a helyét. Az elméleti tudáson túl, a gyakorlati oktatás is kimerülhet abban, hogy átadásra kerülnek a technikák, fortélyok, mechanizmusok, gyakorlati tapasztalatok, akár nem bizonyítható hosszútávon eredményességet produkáló rendszerek. De ez miért baj? Megmondom, mert ez a szakma is olyan mint a többi. Attól akarsz tanulni, ha van rá lehetőséged-, aki jó, aki a legjobb. Aki a példád, akinek működik, aki tudja, csinálja, és most jön a lényeg hosszútávon eredményes. ( nem rövid, olyan több ezer van). Akiben hiszel, mert elhiteti veled, Én is, Mi is itt vagyunk sikeresek, évek óta csináljuk, látod Te is megcsinálhatod. Hosszú rögös út, de csak rajtad múlik, Mi is végigjártuk, itt vagyunk, a legnagyobbak az országba, nem engedünk el, folyamatosan támaszkodhatsz majd ránk. Elhiszed, akarod, Nekik megy, Én is meg fogom csinálni, nézd meg milyen jól élnek. Határozottak, nagyok, ügyesek, top traderek, ebből van sok pénzük. Igaz sok lábon állnak, de az is csak azért mert még okosak is. Oktatnak, de milyen jó hogy oktatnak, végül is olyantól kell tanulni, akik eredményesek és mekkora szerencse, hogy egyáltalán oktatnak. Vagy nem így gondolkodnak az emberek? De igen. Ezzel a profi tálalással, zseniális marketinggel, arculattal, habitussal, teljesen hihető. Aki élt Usaban az tudja miről beszélek. Például a Profit Day rendezvényről látott videótól néha az volt az érzésem, mint ha egy igazi komoly agymosásos hitgyülekezeti rendezvényen lennék. Itt mit kapnak miért pont ide mennek, a tanfolyamokra, a rendezvényekre, miben és kiben hisznek. Mit várnak, mit szeretnének kapni, és kitől. Nagyon fontos kitől, kiért mennek oda , az eredményes rendszerért, a top tradertől tanulni? Igen, azért mennek oda, mert elhitetitek velük, nekik is sikerülni fog. Ami nagyon nem tetszik és átverésnek érzem, az eredményesség elérhetőségének elhitetése, illetve nem direkt elhitetése csak abban a tudatban hagyása !!! Rövidtávon igen elhitetés zajlik, mert rövidtávon élőben kötnek, részszámlákat bemutatnak, részeredményekkel marketingelnek, olyan módszerekkel ami ellenőrizhetetlen. A mérhető eredmény, az elért hozam x idő alatt, gondolom ebben egyet tudunk érteni. Minden profi tradert csak is ebben mérnek, nincs lehetősége mellébeszélni, marketing , kommunikációs vakításokkal operálni. Nem tudják eladni a terméket valós hiteles eredmény publikálása nélkül. Ez a mutatója a terméknek, a hosszú távú jó eredmény, és ennek a hiteles bemutatása. Miért kellene titkolni, mit kellene rejtegetni, sőt, ezzel kell érvelni, ezzel mérik meg, ez által minősítik, ez amiért partnerei lesznek. (vagyon kezelés) Választ szeretnék kapni, megint hangsúlyozom hosszútávon 8-10-12 hó távlatában eredményesen tradelnek -e. Miért csak egy egy utólag készített, egy hét tábort tartalmazó nem ellenőrizhető ( tábor vége de még nem lezárt kötések, több számla, átláthatatlan kötések stb..) excel útján van publikálva. Ugyan ez a tanfolyamokon. Ez neked egy hiteles igazolás, az eredményességről. Legalább Ők élőben kötnek. Az nem érdekes, ha jól sikerül akkor ügyesek, ha nem akkor kommunikációs eszköz ismét, egy pár kötés, egy hét nem számít, nem ez a lényeg, ez nem index mérni. Ezt érzed bizonyított eredményességnek, gondold már át, sima , de zseniális eredményességben való elhitetése kezdőknek. Mert rövid távon élőben éles számlán kötnek? Zseniális, Ők az egyetlenek, pont ezért teszik, bár ne tennék, ezzel is csapnak be sok hitet vesztett embert. Mitől tartanak egy hosszútávon követhető számlánál? Mit szólnának az emberek, vagy az magánügy, az már nagyon személyes nem tartozik másra. Most ez lenne a baj vele, most az stb.... Nem....nem szólnának. Nagy valószintűséggel onnantól senki nem menne hozzájuk, és becsukhatnátok a boltot, ha meglátnák a hosszú távú eredményeket vagy eredménytelenséget, vagy a nem tradelést. Miért? Mert elveszne a hit, az irántuk való bizalom. Lehullana a lepel, ledőlne a mítosz, a varázs. Nem gondolod, hogy csak is annak van joga valamit elhitetni valakivel, akinek az megy is? Nem a trdadelés, az megy több ezernek, a hosszú távú EREDMÉNYES tradelés, azt elhitetni. Százak mennek hozzájuk akik évek óta trdelnek, de eredménytelenek és azért mennek pont hozzájuk, mert olyantól akarnak tanulni akik eredményesek. Ez nem bizonyított, csak oktatnak, képzést tartanak. Hogy azzal milyen eredményt lehet elérni az már nagyon szerteágazó, és szubjektív. DE AKKOR LEGALÁBB A MESTER MUTASSA MÁR MEG 8-10 hónapon át, egy azonos számlán, beazonosítva, nyomon követhetően. Kész kiforrót-rendszert oktatnak, évek óta használják. Csak be lehetne bizonyítani 6-8-10 hó távlatában, a mesternek működik, előre publikált beazonosítható számlával. És akkor a marketing is más irányt vehetne, fele ilyen költséggel is elérnék a telt házakat, sőt hónapokra előre, mindenki a az "eredményes" traderhez akarna menni tanulni. Viszont amennyiben ez menne (eredményesség publikálva), előbb ütőbb nem oktatna, mert hamar kapna olyan visszautasíthatatlan ajánlatokat, nagyon nagy tőkésektől, brókerházaktól, alapoktól, bankoktól, hogy nem kapna levegőt. Sajnálom, de ezt már nagyon meg kellett írnom, mert nagyon nem tartottam korrektnek a valakiben vagy valamiben való hittel való visszaélést. Elvégre egyszer mindenki a mestert akarja utolérni. A mesterért mennek oda, az eredményes traderért. Eredménytelen, oktató, oktatás sok van. De hol van a bizonyítottan hosszútávon eredményes oktató, trader. Ők? Nem bizonyított. Várom a rendezvényt ahol bejelentitek a nyomon követhető számlát. Ez egy sajátos vélemény, nem kell egyet érteni vele, bár mindenkinek ajánlom jól gondolja át soraimat, és a náluk tanultak az eredménytelenségüket. Vannak akik, főleg a "mester" aki bizonyítottan hosszútávon eredményesek? Igen? Évek óta várja több száz végzet, hogy hol vannak. Senki nem meri megkérdezni a "mestert", Péter mester 1éves számlát lekérhetjük közösen... Reménykedjünk, hogy ez is valami zseniális kommunikációval, kitdumálással nem lesz elterelve. |
|
|
|
|
|
#4534 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 44
Hírnév szint: 3 ![]() |
Azt kell hogy mondjam én egyet értek azzal a nézeteddel hogy itt lenne az idő sőt már egy jó ideje kellett volna egy hiteles nem manipulált marketing nélküli bizonyíték arra hogy sikeresek ebben!!!
Személyem szerint én nem tartom csalónak őket és bízom benne hogy nem is azok,de egy ilyen bizonyítékra már tényleg nagy szükség volna! Összességében én bízom bennük! De úgy érzem az emberek akik kifizetnek 100-200 ezreket a tanfolyamra azok megérdemelnék hogy bebizonyítsák nekik a sikerességüket!! |
|
|
|
|
|
#4535 (permalink) |
|
Szenior tag
Nem cikizésből írtam át, csak nem akartam olyan hosszú idézetet, viszont így látod, hogy neked írok. A másik, hogy a harmadik sornál feladtam az olvasást. Nekem ha nem tetszik valami vagy nem érdekel valami, akkor nem szánok rá időt, főleg ennyit nem amennyit pl te erre az írásra fordítottál. Nem tetszett az utolsó Profitday amin voltam, nem mentem azóta, de nem töltöm azzal az időmet, hogy szórjam az igét, hogy nem jó, ráadásul van akinek jó és tetszik.
Pont olyanról beszélsz amiről például az apple ellenzők, hogy drága meg hü..eség ennyiért adni, meg mit képzelnek. Azt képzelik, hogy ennyiért van erre a termékre vevő, ennyi. Amíg van vevő, és megtelik minden hónapban az oktatás, addig úgy tűnik pont annyit adnak amennyire szükség van. Tudnék írni még de nem akarok, mert jobb dolgom is van. Barátommal beszélgetek, gyerekemmel játszom, forzázom xbox-on, teniszezem, és nem próbálok vadidegen embereket meggyőzni az azt sem tudom miről, mert szerintem nem is voltál oktatáson sem
|
|
|
|
|
|
#4536 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 190
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Engem is érdekelne csak úgy kíváncsiságból, hogy tényleg eredményes e a stratégiájuk. De tényleg fölösleges itt erőlködnöd. Ha Péterék úgy gondolnák, hogy a kereskedési naplójuk publikálása növelné a tanfolyamuk bevételét, akkor minden bizonnyal csináltak volna már ilyent.
Itt egy kulcsmondat, ami lehetséges magyarázatot ad arra, hogy miért nincs szükségük tradenapló publikálásra. Ha az emberek többsége enélkül is elhiszi nekik, hogy sikeresek, működik a stratégiájuk, akkor minek vacakoljanak publikálással? Márpedig úgy figyeltem meg, hogy az emberek zömének szinte létfeltétele hogy higgyen valamiben/valakiben... |
|
|
|
|
|
#4537 (permalink) |
|
Tag
"Ha az emberek többsége enélkül is elhiszi nekik, hogy sikeresek, működik a stratégiájuk, akkor minek vacakoljanak publikálással? "
Egyetértek. Nekem viszont ellenszenves az "AMWAY" típusú marketing stratégiájuk, úgyhogy én még ingyen sem mennék hozzájuk. Viszont amíg kellő számú embert győznek meg a hatékonyságukról, addig minden működik tovább. |
|
|
|
|
|
#4539 (permalink) |
|
Új tag
StLui: ha tényleg csak nekem akartál volna írni, akkor csak a nickemet írod le ;-] A másik, hogy nem igazán értem miről beszélsz. Én nem támadtam, hanem pont, hogy megvédtem a profit.hu-t, de nem csak őket. Írásomban arra próbáltam rávilágítani, hogy van egészséges kételkedés és van értelmetlen vagdalkozás meg rágalmazás között. Ami itt ment inkább az utóbbiba tartozott és erre a "jelenségre" reagáltam.
Egyébként meg a minimum, hogyha idézel egy hozzászólást, akkor végigolvasod, hogy tudd miről is szól -.- smk: Dettó nem vágom, hogy jön ide, hogy én "ne erőlködjek"!? Egész egyszerűen csak azért írtam azt amit írtam, mert azt hittem, hogy ez egy fórum, és tévedésből azt hittem, hogy a fórumon az a szokás, hogy emberek véleményüket megosszák egymással, mely olykor bizony ellentétes, de a fórumozás első és legszigorúbb szabálya, hogy tiszteletben tartom más véleményét. Szóval, amennyiben nem tudsz érdemben hozzászólni magához a témához, hanem csak másokat (engem) oltani (divatosan trollkodni), akkor inkább menj és erőlködj te valahol máshol. |
|
|
|
|
|
#4540 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Mielőtt nagyon elfajulnának a dolgok , gondolkodásra, és némi bölcsességet javasolnék , óvatosan a védőbeszédekkel. Szeretném, ha átgondolná mindenki, most miért nem az történik veletek, - akik azt érzik támadás éri Pétert, a céget- ? , hogy…… Miért ne lehetne teljesen jogos egy ilyen irányú vélemény és kétely. Ezt valóban hitelt érdemlően bizonyítani kell, ezzel is erősítve a Profit, Péter tudását, hiteleségét, szakmai, tradelési eredményességének, bizonyítását. Miért nem gondolkodtok így: Akár igaza is lehet TraderSanyának, Péter annak érdekében, hogy kihúzza ezeknek a kételkedőknek, a méregfogát, valóban bizonyítsa be és tegyen pontot ennek a parttalan vitának a végére. Nekünk nem kellene bizonyítania, Mi tudjuk, meggyőződésünk, hogy valótlan és igazságtalan rágalmazás az egész, de tegye meg , hogy mellénk áll és is kiáll mellettünk. Tegye meg , hogy bevezeti azt a hiteles lehetőséget, amivel ezen túl kétséget kizárhatóan folyamatosan bizonyítani tudja, hogy hosszútávon eredményes trader és ezt végre folyamatosan elhiggyék. Neki aki évek óta „eladja” a tudását, nem gond bebizonyítani , nem csak tanítja, csinálja is, és közel 10 év szakmában töltőt idő után, nem hivatkozhat semmire , miért ne lenne eredményes. Tegye meg nekünk, hogy továbbra is vakon bízhassunk benne, és ezen túl is megtarthassuk felé töretlen elkötelezettségünket. Miért nem ez a reakciótok, miért nem ez jön ki belőletek? Miért nem mondjátok azt, ez egy felvetés, de ezt nagyon egyszerűen cáfolni lehet, sima ügy. Egy értelmes józan ember az mellett áll ki, és képvisel, amiben nem csak hisz, de kétséget kizáróan már meggyőződőt, az valóban igaz, hitelesen, bizonyítottan úgy van. Vagdalózással, vádaskodással illetsz. Szeretném, ha megírnád Te konkrétan milyen értelmes, kézzelfogható, bizonyítékot tudsz, hogy Péter hosszú távon sikeres eredményes trader. Nem tudsz? Akkor mi mellé állsz? Ki kötekszik? Én? Kételyeim vannak, meg szeretnék bizonyosodni, ez miért baj. Ne legyen már evvel probléma, konkrét válaszokkal, bizonyítékokkal meg szeretnék világosodni. Az miért van, hogy Ti nem így gondolkodtok, ez egy jó visszaigazolás lehetne saját magatoknak is. Miért érzem a demagóg, kötelező ellentmondás melletti kiállást. Állj Te is az igazság kiderítése mellé, ne azok mellé, akik nem hisznek benne, az igazság mellé. Dőljön el , Te is igazold vissza meggyőződésed. Miért nem ezt akarod képviselni. Miért? |
|
|
|
|
|
|
#4541 (permalink) | |||
|
Szenior tag
Idézet:
Idézet:
) aki Pétertől ajándékba kapta az oktatást. Nem bántam meg.Idézet:
|
|||
|
|
|
|
|
#4542 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 50
2011.01.11 óta 3 tradem volt demoban H1-en. gondoltam felnézek ide- nem sűrűn szoktam- hogy megnézzem hátha csinnált valaki valami hasonlót, tanuli belőle, ha esetlg valaki jobban oldotta meg a szitut. Hát nem tudtam végig olvasni a hozzászólásokat.
Sok hozzászólónak fel sem tőnik hogy mi ennek a topiknak a címe és hogy mi a célja. Ha engem érdekel az FE tevékenysége akkor keresem a vele kapcsolatos dolgokat. Ha valakit nem érdekel, vagy csak negatívan tud hozzászolni ehez a fórumhoz, akkor minek van itt egyáltalán. Tényleg azt hiszitek (tisztelet a kivételnek) hogy ennek a topiknak az a célja hogy bizonygassuk hogy az FE igaz, vagy csaló??????? Ja, bocs, Ti vagytok a nagy megmentők akik óva intik a sok tudatlant, hogy jajj nehogy elmenyj már és kiadj 115 000 ft-t arra az oktatásra, mert tuti hogy nagyon megbánod, Én még nem voltam, de te tuti hogy nagyon megbánod. Semmilyen közöm nincs az FE-hez, de ha tetszik akkor foglakozok vele ha nem akkor viszont nem fröcsögök róla negatív dolgokat. Vegyük már tudomásul hogy az FE egy profitot termelő okató cég, hogy "AMWAY" tipusú marketinget használ???? Hát mi mást használna ha ez működik?????? Kizárja ez a dolog azt hogy az emberek a pénzükért hasznos dolgot kapjanak??? Szerintem egyáltalán nem. Biztos-e hogy ők tényleg hosszútávon tudnak-e profitot termelni???? Nem, de nézz már körül ember, van olyan dolog amit biztosan ki tudsz jelenteni bárkiről, úgy hogy senki az égvilágon nem tudna jó okokat mondan, hogy az miért nem igaz? A másik. Jelenleg a tanfolyam ára 115 000 FT, Bocs ha nagyképűnek tűnik, de ha valaki ebben az üzletben egy kicsit is fantáziát lát és van egy kis realitása, akkor észre kell hogy vegye hogy ha nincs annyi pénze hogy ezt az árat kifizesse, akkor mit akar a továbbiakban elérni? 10 000 usd alatt számlát nyitni szerintem semmi értelme, ehez képest a 115 000 huf elég kevés. Akkor most mindenki felteheti a kérdést, hogy akkor én minek írogatok ebbe a topikba ilyeneket és miért nem teszem fel a 3 trademet és szólok hozzá érdemben a topikhoz. 1, Azért írtam ezt a hozzászólást mert rettentően idegesít hogy emberek ennyire negatívan állanak hozzá a dolgokhoz. Egyszerű, ha jót nem tudsz mondani, akkor maradj csöndben. Mindenki a saját felelőségére el tudja dönteni, hogy kiad-e enyi pénzt arra a tanfolyamra. 2, Azért nem raktam fel tradeimet, mert még nem voltam a tanfolyamon, és mivel szerintem az FE által (is) oktatott stratégiáról kellene okoskodni, így nem lehetek benni biztos hogy arról és úgy beszélek, ahogyan a tanfolyamon elhangzik. Sok ember itt ódákat zeng a P szignálokról, úgy hogy nem volt tanfolyamon. Részemről azt tanácsolom azoknak , akik szeretnék elsajátítani ezt a stratégiát és bíznak az FE-ben, de nincs pénzük a tanfolyamra hogy nagyon gyorsan hagyják abba olvasni ezt a fórumot és húzzanak el Magyarországról, mert ennyi negatív ember nincs máshol, és keressék meg azt a 15 20 ezer dollárt ami kell az induláshoz. Én ezt tettem 5 ével ezelőtt. Higgyétek el, nagyon gyorsan megy ez kölfüldön. Sok szerencsét! |
|
|
|
|
|
#4543 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Sok mindenben egyetértek veled. De egy dolgot árulj el. Miért kell 10000 USD legalább az induláshoz? Mert valaki azt mondta? Ma már vannak cent számlák is, 10ezer forinttal is tökéletesen tudsz kockázatot kezelni vele. Megélni persze nem lehet annak a profitjából. De ha te forexből élsz, akkor egyetértessz azzal, hogy egy 10ezer dolláros számla 1százalékát is igen fájdalmas elveszíteni egy kezdőnek pozíciónként. |
|
|
|
|
|
|
#4544 (permalink) |
|
Új tag
Én tényleg nem értettem a hozzászólásukat. Ráadásul egész este arról álmodtam, hogy skizofrén vagyok
LoLMostmá tudom mér... Minden amit írtam visszaszívom (>.<) Bocsesz! Remélem nincs örihari... Tradersanya: Én értem amit mondasz. De tényleg lenne olyan "mérés", mely téged meggyőzne a sikerességről? Én úgy érzem, ha sikertelenséget bizonyítaná, akkor nem érdekelne az adatok "igazság" tartalma, míg ha azt bizonyítaná, hogy ez működik, akkor csak tovább kutakodnál, hogy találj valami hibát. A másik, lehet, hogy nem is ezzel kereskednek, de ezzel kezdték. Ha meg nem csinálja, mivel bizonygasson? Ha van jobb én sem használnám a régi kevésbé jót, ugyanakkor, ha egy kezdő odajön hozzám, hogy taníts meg tőzsdézni biztos, hogy nem a legkifejlettebb hitech csúcsszuper kereskedési rendszeremet mutatnám be, mert nem értené úgysem a lényegét. Ez olyan, hogy osztani, szorozni tudok papíron, de középiskola első osztálya óta nem használtam. Egyszerűen azért, mert eleve tudok módszert amivel gyorsabb fejben, a másik meg, hogy ott a számológép. Mégsem azzal kezdeném az oktatást, hogy na fiam itt a számológép... és akkor még lehet a számokat sem ismeri. Nem azért védem az ő álláspontjukat, mert odavagyok értük. Én egész egyszerűen azt szeretném megérteni, hogy téged mi indíttat a "támadásukra", miért van ekkora igényed az igazuk bebizonyítására. Ha bebizonyítanák, hogy ez működik, akkor csak ezt a stratégiát használnád? Elmennél az oktatásukra? Te lennél a legnagyobb toborzójuk? Mi tennél akkor, ha bebizonyítanák, hogy működik a rendszerük? És természetesen ennek az ellenkezője is igaz, hogy mit tennél, ha bebizonyosodna, hogy nem működik? Mi lenne akkor, ha kiderülne, hogy neked van igazad? Erre választ tudsz adni egy számomra nagyon nagy kérdésre adsz választ
|
|
|
|
|
|
#4546 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Nagyon fontosnak tartom hogy ha a kereskedéssel, ha profitot érsz el, akkor az olyan legyen hogy érezd, hogy megérje. Perzse hogy lehet olyan mikro számlát nyitni, ahol akár még egy H4 en is el tudsz helyezni egy normális stoppot úgy hogy elfogadható a kockázat, de a nyereséget nem mondanám motíválónak. Mondjuk 20 dollárért nem ülök le napi 1 órát foglalkozni a kereskedéssel, mert az számomra ugyan az mintha demóznék. Azt meg már évek óta csinálom. 10 000 dollár 1 százalékát elveszíteni fájdalmas? Ez a lényeg, ettől kölönbozik a demótol, de inkább abban hogy ha a trade sikeres, akkor pénzt is kerestél. Engem inkább a félelem irányít mint a kapzsiság alapvetően, de ha valamire energiát szentelek, akkor lássam is az eredményét. Soha meg sem fordult a fejemben hogy hosszútávon munka mellett kereskedjek, a cél az hogy mihamaradd főállásban csináljam. Félre ne érts, tudom hogy az évekbe tellik. De hozzáteszem, ha valaki abban nyeri el a magabiztosságát, hogy egy mikroszámlán látja hogy nyereséges, akkor csináj azt élesben, de ettől még mindít szüksége lesz nagyobb tőkére ahoz hogy a későbbiekben olyan pénzt keressen amivel jelentősen javíthat az életszínvonalán. |
|
|
|
|
|
|
#4547 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 49
Kb. 1 hónapja olvasom a fórumot, és már sokadszorra találok ehhez hasonló hozzászólásokat. Alapvetően mindenkinek igaza van a maga szemszögéből. Egy autószalon-tulajdonosnak sose fogja megérni a forex elé ülni fél napra mondjuk havi 70-80 ezer forint nyereség mellett. Ez érthető. Ugyanez nem mondható el havi 100-120000 keresetből élőről, akinek a 70-80 havi nem kis pénz. De számára nem is csak a pénzről szól a dolog, sokkal fontosabb, hogy olyanszinen elsajátítsa a kereskedését, hogy éves szinten hónapra lebontva is termeljen havi 80-90ezret, aki ebből meg tud élni, annak a legnagyobb ajándék az, hogy a maga ura, és nem a főnöke mauritiusi útjáért gürcöl három műszakba. Később a sok tanulás eredményeként még több profitra tehet szert, ezáltal javítani tud a korábbi életszínvonalán is, de mindenekelőtt kikerül a rabszolgaságból, ami szerintem a legfontosabb a forexben, legalábbis nekem ez a cél.
|
|
|
|
|
|
#4549 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Remélem azzal egyetéretsz hogy 70-80 ezer Ft-ből mégha magad ura is vagy az nagyon szűkos lesz, és még véletlenül sem a fővárosban. De ha valaki úgy dönt, hogy H1 H4 en munka mellett otthon kereskedik, úgy hogy a 70-80 meg legyen kereset kiegészítésnek, azt sem 2000 dollárból fogja megvalósítani. Vagy ha igen akkor azt én már nagyon profinak mondanám, ha egyáltalán létezik olyan aki erre képes. Ezért gondolom, hogy 10 15 ezer dollár jó lehet tanuláshoz, ha meg abból akar valaki megélni, akkor inkább 50 fölött. Persze ha valaki ezt kevesebből is megcsinálja, akkor minden tiszteletem az övé
|
|
|
|
|
|
|
#4550 (permalink) |
|
Tag
Nem kétlem, hogy egy kezdő számára hasznos dolgot oktatnak. Nem is ezzel van a bajom.
Az AMWAY marketing alatt a tudatos agymosást értem. Vissza élnek azzal, hogy sokan a, válság miatt, próbálnak keresni valamilyen megélhetési forrást, vagy valamit, hogy tudják fizetni az elszállt deviza hitelüket. Elhitetik ezekkel az emberekkel, hogy bárkiből lehet tőzsde guru. Holott ez nem így van . Szerintem a tőzsdére születni kell. Persze meg kell tanulni az alapokat, és az után derül ki , hogy valaki rendelkezik e azon tulajdonságokkal, amik alkalmassá teszik a tőzsdei kereskedésre. Ez egy nagyon komoly szakma, amit az arra alkalmas tulajdonságokkal rendelkezők is évekig tanulnak. Ezt nem lehet elsajátítani 4 nap alatt, de még 4 hónap alatt sem. Alapvetően hibás hozzáállás, ha valaki azért kezd el Forexezni, mert meg akar belőle élni. Akkor kezdj el a tőzsdével foglalkozni, ha a játék öröme, a nyerés motivál. És ettől a pillanattól mindegy, hogy Demó, cent alapú, vagy 10.000 dollárral nyitott. Persze jó az, ha valaki egy idő után ebből tud megélni. De az már csak örömteljes hozadék kell, hogy legyen, és nem alap cél. Jó, jó , tudom, hogy elmondják, hogy az emberek 95%-a elveszti a pénzét. De a tudat alattit manipulálva azt sejtetik az emberekkel, hogy te leszel az 5 %./Ami valójában jó, ha 1%/ Ez az AMWAY típusú marketing. Ugyan az a tudat mosás, amivel rábeszélték annak idején az embereket a piramis játékba való belépésre. Régen az is elég volt az emberek ezreinek a behülyítésére. Később kellett mögé pár termék/AMWAY/ és a megetetett emberek nem vették észre, hogy újra piramis játékban csücsülnek. Majd jött az újabb "zseniális" ötlet. Autó ingyen, reklámért. Ugyan úgy piramis elv szerint ment, csak a mögöttes tartalom miatt újra megették ezrek. És ezt érzem most a Forex mögé bújtatva is. A pénzügyi spekuláció egy igen nehéz szakma. Van akinek a személyisége alkalmas rá, és a többségé nem az. Évek hosszú során szerzett tapasztalatok, és rengeteg gyakorlati tanulás/Demó, cent alapú számla/ után lehet abból az 1%-ból sikeres spekuláns. A többi 99%, meg egyszerűen meg lett etetve, hogy kitörhet a szürke hétköznapiságából, pedig ez nem igaz. Ezért tartom gusztustalannak az "AMWAY" marketinget, mert az emberek kilátástalanságával él vissza, és veszi el a maradék pénzüket. Ezért lenne hitelesebb az eredmény alapú oktatás. Ha valaki annyira a tanítás élvezetéért oktat, akkor miért nem találok egy olyan embert sem, aki azt mondja, hogy megtanítom neked a rendszerem, és ha eredményesen kereskedsz vele, 1 évig add ide nekem a nyereséged 20% át. Azért nem találok ilyet, mert a stratégia mindig egyénre szabott. Ami sikeres Z-nél, az nem működik Xnél. Mert más a személyiségük. Ettől még lehet alap oktatást tartani, sőt, lehet azt pénzért is tenni, de nem kellene visszaélni az emberek remény vesztettségével. Kéretik a fentieket, mint magán véleményt olvasni! Köszönöm! |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 7 (0 tag és 7 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||